Normaali hiihtovauhti?

pisara

Mikä on mielestänne ns. normaali hiihtovauhti naiselle?
Hiihdin eilen n. 10-11km tunnissa, onko se ok?
(Maasto ei ole tasaista, välillä hiihtelin myös hieman rauhallisemmin.)
Olen n. 168 cm pitkä ja painoa ehkä 65kg. Osaako joku arvioida, paljonko lenkki kulutti. Ikää on 26v. En omista sykemittaria.. :(

60

44191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ksikkisi

      Hiihtovauhtisi on varmasti melko tyypillinen harrastajien keskuudessa. Osa menee hitaampaa ja aktiivisemmat harrastajat menevät normaaleissa olosuhteissa ehkä keskimäärin välillä 12-18 km/h. Myös tyylistä riippuen. Luistelu on ehkä muutaman kilometrin nopeampaa tuntitasolla.

      Jos sinulla oli tunnin lenkki, eli hiihdot tuon reilun 10 km. Voisi ehkä ajatella että kulutus olisi kaloreissa 500 kcal paikkeilla.

      lainaus "googlesta" : 70 kiloa painava nainen kuluttaa tunnin (12 km) hiihtolenkillä 2930 kJ / 700 kcal ja 80 kiloinen mies 3470 kJ / 830 kcal.

    • 121

      Mikä on mielestänne ns. normaali hiihtovauhti naiselle?
      Hiihdin eilen n. 10-11km tunnissa, onko se ok?
      (Maasto ei ole tasaista, välillä hiihtelin myös hieman rauhallisemmin.)
      Olen n. 168 cm pitkä ja painoa ehkä 65kg. Osaako joku arvioida, paljonko lenkki kulutti. Ikää on 26v. En omista sykemittaria.. :(

      Riippuu siitä hiihditkö kevyesti vai "tosissaan". Hanki sykemittari, niin näät millä tehoilla kuljet.
      Itse hiihtelen useimmiten luistellen. Kevyt matkavauhti kelistä riippuen on 13-16 km tunnissa peruskestävyysalueellla (keskisyke n 115-125) ( Mies 60V)

      • kuntohiihtäjä

        Olet todella hyväkuntoinen ikäiseksesi, kun pystyt tuota vauhtia hiihtämään noilla sykkeillä. Veikkaan, että avaajalla on ollut ainakin parikymmentä pykälää korkeammat sykkeet, jos on vasta aloittanut hiihdon.

        Sinänsä hänen vauhtinsa on ollut sopivan oloista, jos haluaa ylläpitää kuntoaan ja pudottaa painoaan. Lenkin olisi hyvä kestää ainakin tunnin.


    • Ksikkisi

      Kaikilla ei välttämättä ole halua/kykyä hankkia sykemittaria. Jos pystyt juttelemaan hiihtäessäsi kohtuudella, on rasitus sopiva kevyehköksi liikunnaksi. Jos taas puhuminen tuottaa tuskaa, on tehot jo melko korkealla.

      Jos seuraa sykkeitä on hyvä huomioida iän mukanaan tuoma syketasojen aleneminen. Maksimisyke on tyypillisesti 220-(miinus)oma ikä. Eli sinulla noin 195. Sykettä voi myös testata pysähtymällä ja mittaamalla ranteesta muutan sekunnin ajan. Jos tulee noin 2 lyntiä/sekunti ollaan 120 paikkeilla.

      Laihdutustarkoituksessa kannattanee hiihdellä mahdollisimman rauhallisesti pitkiä lenkkejä. (toki HIT Hi Intensity Training tms. on myös vaihtoehto)

      • Anonyymi

        Itse hiihdän omaksi ilksi Pieni Kivikon metsä Helsinki 94. Sukset ja sauvat kuin monotkoin on 80 luvulta.Mitareita ranteesani ei ole vain peruskello,josta näen ajan.Nuorempi polvi on ystävälisiä.Sempaa vanhusta.Mitä iloa ja nautintoa enää on hiihto jos sinä on on älykello mitaamassa matkaa,aikaa syke? Enää ei siis mitän osata tehdä ilman mikttauksia,kalorin ja matkan kuilutusta. Iloitkaa rentoutkaa niin laduilla kuin luonossa.Ilman koko ajan tulosta tavoitellen ja sen älylaiten kanssa elämistä.Ottakaa haltun elämä,voitte paremin silloin ja salaa kunto kasvaa kuin tuloksetkin. mummo vaan tumasi tässä Helsinki 94.Kivikon Metsän laitamilla.Tosin taas metsää viedään kohta koko metsää ei enää ole!


    • Ei taas

      Maksimisyke on ihan yhtä yksilöllinen kuin pituus tai paino, sitä ei voi laskea kaavalla.

      • kuntohiihtäjä

        Noilla kaavoilla pääsee riittävän lähelle, jos ei halua maksaa maksimisykkeen mittaamisesta. Nykyisin kaava on 205-puolet iästä eli aloittajalla noin 190.

        Itsekseen sitä ei parane lähteä kokeilemaan, varsinkaan vanhemmalla iällä.


    • 8+16

      Tänään hiihdin puolitoista tuntia 15.7 km/h keskarilla ja olen mies. Mutta mun ohi suhahti joku paksujalkainen nainen, en häntä kauaan enään nähnyt kun oli hävinnyt jo horisonttiin. Varman hänen keskari oli 17 km/h.

      Hauskaa vielä oli, että itse lykin lähes 100% wassua ja nainen meni tosi kulmikkaalla kuokalla paljon kovempaa. Välineetkin hänellä oli aivan perustasoa, villapipo, jumppahousut ja toppatakki. Ei siis vaikuttanut edes hiihdonharrastajalta, tietysti hän oli kuitenkin aktiiviliikkuja.

      • läskiliikkuja

        Taisi syödä miespuolisen itsetuntoa apinanraivolla?


      • läskitön
        läskiliikkuja kirjoitti:

        Taisi syödä miespuolisen itsetuntoa apinanraivolla?

        Et ole hääppönen ihmistuntija. Jos olisi noin käynyt ja ohitettu olisi tuntenut raivoa, hän ei olisi asiasta kirjoittanut.


      • Anonyymi
        läskitön kirjoitti:

        Et ole hääppönen ihmistuntija. Jos olisi noin käynyt ja ohitettu olisi tuntenut raivoa, hän ei olisi asiasta kirjoittanut.

        Ja miksi ei?


      • Anonyymi

        Se oli tietysti transhiihtäjä- transmies


    • lekkovi

      Normaali hiihtovauhti on 1-25km/h. Yli 25km/h on epänormaali.

      Kuntoilija voi olla onnellinen, jos voi hiihtää tasaista vauhtia ehjällä tekniikalla tasapainoisesti koko lenkin välillä pysähtymättä yksimään keuhkojaan ulos, minkä matkan sitten hiihtääkään. Jos pitää huilailla / veri maistuu suussa, menee liian kovaa ja jos alkaa palelemaan, menee liian hitaasti.

      • Nopeet syö hitaat

        Monasti kun välillä vähän tuuppaa reippaammin kerkiää pitää tupakan mittaisen paussin ennen kun kaverit tulee? ja taas jaksaa kuokkia urakalla!


    • Aika vaikeaa

      Mikä on mielestäsi normaali hiihto vauhti itsellesi?
      Olitko ahtaalla?
      Me emm tiedä maastoasi missä hiihdit vaikka sitä kuvailit,toiselle isomäki on ISO MÄKI,toiselle se on pieni mäki.
      Sykeillä eteenpäin jatkossa.
      N.kulutuksen näkee netistä

    • 654yh5yh

      6-7 km/h tunnissa perinteistä on ihan normaali vauhti ainakin aloittelijalle.

    • 098

      Olen 12v poika hiihdin tänään 12km mäkisessä maastossa 1,1h lisäksi oli 0 eli huono keli oli kyllä vähän luistovoisetta. en edes juuri hengästynyt onko se hyvä vauhti?

      • spaceri

        on hyvä


      • talvihiihtelijä
        spaceri kirjoitti:

        on hyvä

        laitetaan asiaton vastaus joukkoon. lumettomana talvena kaikki yli 5km tunnissa on plussaa. Alamäkeen voi mennä kovempaa.


      • Kunnonhiihtoa

        Nämä hiihtäjät hiihtäjät valmiilla koneladulla. Mutta jos ensin hiihdät umpihankeen sen ladun, niin paljonko siinä ladulla sitten hiihtelet tunnissa ja ihan vaan perinteisellä? Eipä tarvii miettiä tuollaisia, on mahtava olo, syke nousee, hiki virtaa. Tuolla kun viettää pari tuntia putkeen niin eipä tarvii persetreeniille lähteä kun saa sen siinä huomaamattaan. Vastaa hyvinkin rankkaa kuntosalikäyntiä. Ja plussana vielä raitis ulkoilma. :):):)


    • Punssi setä

      Jos pystyt juomaan viinaa liikkuessasi niin silloin vauhti on sopiva.

    • A.TomiC

      Minä hiihin tänään 9 kmh vauhtia Kajaanissa, Pöllyvaarassa. Olen 61 vee, pituuteni on 176 ja painoa 106 kg. Palkkioksi ostin brandypullon, jonka nautin illan mittaan. Huomenna ajelen moottorikelkalla. On kiva olla elakkeella!

      • Anonyymi

        Kui noin nuorena eläkkeellä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kui noin nuorena eläkkeellä?

        Nykypäivän tyypillinen eläköitymisikä on 28v loppuunpalaminen, väärät odotukset, hikirauhasten kuivuminen tuskanhiestä, jne


    • fasdfasdf

      vaikuttaa niin moni asia tuohon vauhtiin. Maasto, keli, välineet, kunto , voitelu yms.
      Ite hiihdin eilen kovempisykkeistä lenkkiä 18km/h. Normaalisti vauhti on siinä 15-16km/h. Onhan tätä lajia juoksun ohessa tullut harrastettua vuosikymmenet. Aina kuitenkin ihmetyttää kilpaurheilijoiden tasoa, ihan suomalaistenkin. Vauhtia on kuntoilijoihin nähden aivan toiselta planeetalta ja paahtavat sitä pitkään. Oli sitten laji hiihto tai juoksu. Eihän silläkään oikein kyllä maailmalla pärjätä, mutta kyllä vauhti on niin hurjaa heillä, että minun laista pitkän linjan aktiivikuntoilijaakin aina vain ihmetettyää..

    • zen_hiihtaja

      On täällä karpaaseja. Juuri katsoin/ mittailin matkaa kartalta omalle hiihtolenkilleni. Tietty latu tukossa ts. tehtävä itse metsäsuksilla ja paluu samoja jälkiä. Maa tasamaata lakeuksilla kun ollaan. Matkaa suuntaansa 3,6 km eikä taukoja ja aikaa kuluu yhteensä 1h 45 min siis 7,2 km ja olen ihan tyytyväinen. Eli vähän hitaampaa on vielä meno, kuin normaali kävelyvauhtini sulan maan aikaan. Ehkä vauhti tuosta paranee, kun latu on kunnossa ja oikeat monot ja sukset alla ja tekniikka hieman paranee, mutta se ei ole itselleni pääasia vaan se, että saa raitista ulkoilmaa, voi liikkua ja kasella luontoa samalla. Jos joku kokee asian leuhottamisen tai kilpailun kannalta sanonpa, että paljosta jää paitsi.

    • kaikkiokei

      Jokaisella ihmisella on oma normaali hiihtovauhti lahjoista, kunnosta ja iästä johtuen. Kun hiihtää paljon rauhallisella sykkeella, kunto pikkuhiljaa kohenee ja siitä tulee uusi henkilökohtainen normaali.

    • Anonyymi

      N 10 km tunnissa luistellen on aivan hyvä taso.

    • Anonyymi

      Perinteisellä tyylillä hiihdän rauhallista peruskuntolenkkiä noin 7:30/km vauhtia hyvällä ladulla. Huonolla ladulla ja lipsuvalla kelillä menee vain kävelyvauhtia 10min/km.

      • Anonyymi

        ei ole lipsuvaa keliä on vain väärin voidellut sukset.


    • Anonyymi

      20km lenkkiin meni vajaa tunti luistelu tyylillä en ollut hiihtänyt pariin vuoteen,keli oli kyllä luistava räntä/loskassa menisi varmaan puolet hitaammin.

      • Anonyymi

        Tavalliselle kaduntallaajalle 20 km/h keskinopeus on kova, mutta lyhyillä lenkeillä ja lentokelissä mahdollinen. 15 km/h on lähempänä oikeaa, kun matka pitenee, mutta yli 20 asteen pakkasessa pertsalla voi 8 km/h olla tiukassa.

        Itse olen yo. Nopeuksia käyttänyt, kun suunnitellu ajankäyttöä ja mitä reittiä käytän.


      • Anonyymi

        Tuota vauhtia hiihtää helposti nyt vielä 100km lissää.


    • Anonyymi

      Jizerskassa oli muutamia tutkakohtia. Niissä miesten nopeus oli luokkaa 44 km/h eli tasuria tuolla nopeudella, saa koittaa onneaan, latu on vapaa

      paitsi

      latukävelijöistä kuulokkeet korvillaan, ihan omissa maailmoissaan

      • Anonyymi

        Niin kyllähän se alamäessä tuohon noussee. Tasaisella ei kukaan lyki tuota vauhtia. Tuota vauhtia lihasvoimin päässee tasaisella ainoastaan fillarilla.


      • Anonyymi

        Sauvoilla hiihto onnistuu yli neljänkympin vauhdeissa. Sauvoitta luisteluhiihto ikkuna on kapea, yleensä kuudessakympissä ollaan muna-asennossa.


    • Anonyymi

      Kerrankin joku on asiassa. Tarkoitan ylempänä kilkutellutta 121:ä.
      Suorituksen aikainen syke suhteessa todelliseen maksimiin ja kuormituksen kesto ratkaisevat vaikutuksen.

      Vertailun vuoksi. Käyessäni takavuosina lenkkeilemässä minulta kysyttiin paljonko juoksi. Kysyjät tarkoittivat matkaa. Vastasin, että maratonin verran. Tietenkään eivät uskoneet. Sanoin, että huippuäijät juoksevat maratonin kahden tunnin pintaan joten minun 2-tuntiseni 110 - 140 syketasolla vastaa minun maratoniani.
      Lekurin ja tippaiitan valvomassa rasituskokeessa tuli maksimisykkeekseni 198 ja 200 olisi ollut mahollinen mutta tuokin tuntui eisissä jo riittävän pahalle.

      Kuormitus suhteessa omaan kuntoon ja kuormituksen kesto ratkaisevat. Joku juoksee samassa ajassa pitemmän matkan. Joku toinen lyhyemmän. Jos kyse ei ole kilpailusta niin matkalla yksin ei ole merkitystä.

      Ei pitäisi olla mahdoton ymmärtää!

      • Anonyymi

        Kerrankin suomi24:ssä on järkevää tekstiä. Peruskuntoilija vertaa suorituksiaan liian helposti huipputason urheilijoihin, ja niistä suorituksista mietitään lähinnä matkaa ja nopeutta. Kun taas järkevintä olisi miettiä suorituksen aiheuttamaa kuormittavuutta, joka ilmenee esimerkiksi sykkeestä ja suorituksen kestosta. Toisaalta kovassa kunnossa oleva ihminen pystyy tekemään itselleen rankkaa suoritetta huomattavasti pidempään, kuin peruskuntoilija. Samalla myös parempi kuntoinen palautuu tuosta raskaasta rääkistä paremmin, kuin huonompi kuntoinen.

        Eli ei ole mitenkään mustavalkoista aina verrata juuri pelkästään tehtyjä kilometrejä, vaan järkevintä olisi miettiä suorituksien kuormittavuutta ja näin ollen kokonaiskuormitusta esimerkiksi viikko- tai kuukausitasolla.

        Yhtälailla myös harrastelijat kuvittelevat, että heidän tulee juosta maraton, koska onhan se nyt hieno suoritus. Todellisuudessa juuri aiemmin postaajan mainitsemat huippujuoksijat juoksevat maratonin hieman yli parissa tunnissa, kun taas aktiiviliikkujalle se on yleensä neljän tunnin matka.
        Eli vaikka kilometrit ovat samat, niin suorituksia ei voi verrata mitenkään, koska huippujuoksijan tehdessä 4 tunnin matka samalla rasitustasolla, joka vastaa peruskuntoilijan maratonia, hänkin olisi luultavasti yhtä rikki kuin kuntoilija maratonista. Tämän jälkeen sänky olisi mukavempi vaihtoehto esimerkiksi liikunnan sijaan hetken aikaa.


    • Anonyymi

      Normaali hiihtovauhti on se, joka itselle sopii parhaiten. Ei siellä ole ketään sekundaattorin kanssa mittaamassa eikä nilkassa ole antureita, kun nautinnolla mennäään.

    • Anonyymi

      Moi 10km hiihto ennen 30min vapaa Alan harjoittelu ensi talvi Pikku kisat ja Finlandia hiihto aivovammainen entinen bodaus.

      • Anonyymi

        Krista Pärmis hiihteli Kaupin 5km lenkin 12 minuuttiin, Roponen hymyillen 12,30 eli lähelle 25 km/h vauhteja. Tutka näytti laskun jälkeen jotain yli 50 km/h.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Krista Pärmis hiihteli Kaupin 5km lenkin 12 minuuttiin, Roponen hymyillen 12,30 eli lähelle 25 km/h vauhteja. Tutka näytti laskun jälkeen jotain yli 50 km/h.

        Hyvä ettei ollut Koukkuniemessä ulkoilupäivä ja hiihtokilpailut.Olis saaneet Roponen ja Pärmäkoski hävetä hitauttaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä ettei ollut Koukkuniemessä ulkoilupäivä ja hiihtokilpailut.Olis saaneet Roponen ja Pärmäkoski hävetä hitauttaan.

        Koukkuniemen vanhainkoti on Tampereella Lapinniemen kaupunginosassa sijaitseva Pohjoismaiden suurin vanhainkoti. Etenkin dementiaosaston hiihtäjät ovat maailman nopeimpia..


    • Anonyymi

      umpisessa kilometri tunnissa, kun nykysuksella koitat rämpiä, mettäsuksella kuusikin kilometriä, lumikengillä 4 km/h.

      Lumiliukusuksella ei umpiseen, saa jättää oksaan roikkumaan, aluksi sukset, lopulta itsensä.

      • Anonyymi

        Umpisessa 40km/h sillä kannot ja kivet ovat suuremmissa nopeuksissa vaarallisia.


    • Anonyymi

      Ikäni on 71 v, hiihtonopeus perinteisellä tyylillä kevyen mäkisessä maastossa on 10…12 km/h. Syke tasaisella noin 125 lyöntiä/min, ylämäissä nousee helposti 135…145. Keskisyke pyörii 130..134 lyöntiä/min.

    • Anonyymi

      Ja kannattaa muistaa iän, kunnon, kelin lisäksi ehkä merkittävin tekijä hiihdossa on kuitenkin välineet eli hiihto on valitettavan paljon välineurheilua. Huipuilla välineissä erotkin ovat usein marginaalisia vaikka merkittäviäkin eroja näkee kisoissa penkkiurheilijakin mm. mikä oli se kisa kun suomalaiset jäi laskuissa metritolkulla ja vielä hiihtäjät ottivat omaan piikkiinsä heikot tulokset?

    • Anonyymi

      Olen 74-vuotias eläkeläinen ja aloitin hiihtelyharrastuksen parisen vuotta sitten ja nykyisellään tuo 13 kilometrin lenkki menee pertsalla 50 minuuttiin. Hiihtotyylin olen hionut mahdollisimman energiatehokkaaksi ja vältän väkisin puserrusta. Rennosti vaan.

    • Anonyymi

      Nyt on nuo fishcerin reikäpäät niin 20km/t+ helppoa,,ainakin alamäjessä.

    • Anonyymi

      En yleensä mittaile, mutta eilen oli pitkästä aikaa sykemittari ranteessa lenkillä. Vakiolenkkini on n. 38 km pituinen, nousumetrejä lenkillä n. 600m, eli suht tasaista maastoa. Yksi tiukempi nousu, jossa olikin syke noussut pykälän yli 100. Muuten sykkeet 70-80 pinnassa. Aikaa lenkkiin meni 1h 34 min, eli keskinopeus reilut 24km/h. Pääasiassa tikkaan kuokkaa ja muukreenia, wassua välillä jos tuntuu että sykkeet nousee liikaa. Kalustona on Esko Järvisen valmistamat puusukset vuodelta 1941. Näillä samoilla hiihdin sodissa, vaikka kyllä nuoremmilla oli siihen aikaan jo virtaviivaisempaakin kalustoa käytössä. Tällaiselle sunnuntaihiihtelijälle aivan sopivat kapulat.

      Hiihto on hieno laji!

      • Anonyymi

        no kunto se on huonokin kunto! menin lumikenkillä saman lenki 15 min kovempaa, eikä syke noussut yli sadan!


      • Anonyymi

        Homma nykyaikaset sukset niin 30 kmh keskivauhti ylittyy helpos5


    • Anonyymi

      Suosittelen sykemittaria kaikella rakkaudella, siitä näkee parhaiten mikä on sopiva vauhti. Sopiva vauhtihan vaihtelee kelin, voiteitten ja oman kunnon mukaan.

      Sykemittarista näkee myös jos kannattaa suunnata kotiin tai edes vähän hidastaa. Kuten esimerkiksi sykkeen ollessa tasaisesti 220-240 iltalenkillä (max jotain 175). Koronaviiva tulikin sitten parin päivän päästä.

    • Anonyymi

      Oma keskivauhtini on sama. Jos on 10km/h tai enemmän, on hiihtoreissu onnistunut. Tuollakin vauhdilla tulee moni selkä edellä vastaan. 30km menee siis 3 tunnissa. 5km puolessa tunnssa. Syke max ylämäessä 160. Olen 60v. äijä.

      • Anonyymi

        Ensimmäinen rehellinen vastaus ilman lapinlisiä tai Niuvan Suljetun tekoälyä.


      • Anonyymi

        Mikä oli vauhti nuorena


    • Anonyymi

      17 kmh

    • Anonyymi

      Tenavana tuli hiihdettyä kilpaa, ikäisekseen pitkä, laiha honkkeli ja noin 12 vuotiaana lenkkivauhti luistellen helposti >20 km/h. Hiihdot loppui 16- vuotiaana.

      Nyt 34 vuoden hiihtotauon jälkeen (ainoat ruumiilliset kuritukset punttia 13 viime vuoden ajan, painoa 106 kg, ei mitään aerobista) kävin 50 täytettyäni lyllertämässä pertsaa, kun luistelemalla ei jaksa mennä…lumisateinen, tukkoinen keli, ei luista prkl, mäkinen pururata, ”vauhti” 9 km/h.

      Tästä se lähtee…

    • Anonyymi

      ite oon hiihtänyht koko ikäni. Nyt ikää 47 vuotta ja vauhti vain kiihtyy. Eli normaalit lenkit siinä 15-16km/h ja hyvällä kelillä 18-19km/h. Lenkkien pituudet siinä 30-50km. Kyllä se kunto ratkaisee ja tietty pitää olla erinomaiset välineetkin. Kun katselee noita tuloksia erilaisista massahiihdoista, niin kyllä porukka on jäätävässä kunnosa ikäluokissa 40-60v. Eli katsokaa vaikka tulevan Finlandiaa sarjoja, niin mennään päälle 20km/h ja pitkää matkaa. Samoin sitten Pirkan 90km, varsi monilla menee sekin alta 6h monissa monissa eri ikäluokissa. Toki kestävyysurheilu pitää olla elämäntapa. Ei siinä mitään mässäilyä ja kuntoa heikentävää elämäntapaa vaalita. Eli aktiivisuutta, kuntoa on mahdollista nostaa kaikella ikää. Monipuolista tekemistä, aikaa perhe-elämältä ja työltä myös itselle ja treeneihin. Täytyy olla elämmässä tasapainoa. Nautitaan kestävyysurheilusta ja tehdään lajeja monipuolisesti, siitä se rautainen kunto rakentuu.

      • Anonyymi

        Täytyy myös muistaa, että välineistön tulee olla todella hyvässä tikissä. Itse en pääse lähellekään noita vauhteja vanhemmilla pertsan suksilla edes hetken ajaksi vaikka kuinka tekisin töitä. Olenko sitten esim. tasatyönnössä niin paljon heikompi painoisekseni vai onko välineistössä vaan niin suuri ero? Veikkaan kyllä jälkimmäistä...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4266
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2199
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1704
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1497
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1458
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1390
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1268
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1184
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1116
    10. 22
      1076
    Aihe