Rantalomakohde Rooman läheltä?

Etsimässä...

Olemme kesällä suunnittelemassa 1,5 -2 viikon matkaa Norwegianin lennoilla Roomaan, ja tarkoitus löytää alueelta joku 4-5 tähden hotelli (beach resort-tyyppinen) rantalomakohteesta.
Onko alueella hyviä kohteita?
Voi olla melko kaukanakin Roomasta (vaikka 200km), tarkoitus vuokrata auto koko loman ajaksi jo lentokentältä. Rimini on tuttu, mutta joku sen tyyppinen toinen koh

13

9869

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • spiaggia e sole

      Terracina? Samanlaisia suuria rantarysiä kuin Rimini ei paljon muualla Italiassa ole. Rannat ovat huomattvasti pienempiä.

    • jdksjdksjdksj

      Terracina-Circeo OK tai miten olisi Pescara?

    • Rantoja

      Sperlonga on italailaisten itsensä suosiossa siinä rannikolla Roomasta etelään.

      Pescara ei myöskään ole hassumpi vaihtoehto toisella puolella saappaan vartta, aika nopeasti ajaa Roomasta. On sen verran kauan kun tuon välin menin viimeksi etten enää tarkkaan muista, olisiko ollut kolmen tunnin paikkeilla pysähdyksineen tai allekin.

      Pescarasta alaspäin mentäessä onkin sitten Italian hyvin salassa pysynyt helmi Garganon niemimaa Puglian puolella joka on kerrassaan upea. Löytynee hotellitarjontaakin joka lähtöön. Jos 3 tähteä upealla rannalla ja italialaistenkin kehumalla keittiöllä kelpaa niin hotelli Riviera Rodi Garganicossa on hinta-laatusuhteeltaan ehdoton. Oli ainakin muutama vuosi sitten kun sinne italialaisen herkkusuu-ystäväni suosituksesta menin.

      Amalfin rannikolla tai Salernon seudulla löytyy sitten niitä tähtiäkin riittämiin ja saa rahaakin palamaan ihan oman halunsa mukaan. Roomasta n. kolmen tunnin päässä nämäkin.

      Tai sitten pohjoiseen päin mentäessä Orbetellon seutu, Castiglione della Pescaia (italialaisten omia suosikkeja tämäkin), Maremma ja Versilian rannikko Toscanan puolella.

      Italiasta ei rantakohteet hevillä lopu. Noissa suomalaisittain vähän vähemmän tunnetuissa paikoissa tosin italian osaaminen helpottaa elämää kummasti.

    • Etsimässä...

      Kiitos paljon vinkeistä!

    • 121211

      Noin 3 tunnin junamatkan päässä, lähellä Firenzeä hyvä rantalomakohde Viareggio.
      Ei törmäile juurikaan muihin kuin italialaisiin ja paikka upea, ei ihan pikkukylä, hyvä ranta. Pisaan puolentunnin bussimatka.
      Rantatuolit samaa hintaluokkaa kuin muuallakin noin 17 e per pvä 2 punkkaa ja varjo. Juna roomasta 37,50 suunta aikuinen intercityn kiinteä hinta sis paikkalipun, jota ei tarvitse enää leimata. Trenitalian sivuilta aikataulut.

    • Rantoja

      Makunsa kullakin, varsinkin jos Viareggioa hyväksi rantalomapaikaksi kehuu. Rantaa on, tottahan tuo, mutta Versilian alue kaikkineen on kaikkea muuta kuin kauneinta Italian rannikkoseutua vaikka rantaa ja hotelleja toki riittää, ja varsin täyteen rakennettuna. Viareggio meni muodista jo varmaan joskus 80-luvulla. Italialaiset nyrpistää nenäänsä varsinkin Viareggiolle sen huonon maineen takia. Muutaman päivän olen siellä itsekin aikoinaan viettänyt, eipä juuri sykähdyttänyt. Positiivisena puolena voi pitää sitä, että Pisa ja Lucca ovat n. puolen tunnin junamatkan päässä joissa voi sitten vierailla kun Viareggio alkaa tympiä. Ja alkaa se.

      Varsinkaan Roomasta päin ei ole mitään järkeä lähteä tuolle suunnalle kun lähempää ja erityisesti etelämpää löytyy paljon upeampia paikkoja.

    • Juppe

      Tykkään Terracinasta, 4 kesälomaa jo siellä vietetty. Kaikkea on, kaupunki, vanha kaupunki, loistavat rannat ja hyvät lidot. Ja tietysti merihenkinen hyvä ruoka. Sperlonga on vähän "fiinimmille";).

    • Ensi kesänä Italiaan

      Sperlonga on ihana! Upea ranta ja kaunis vanha kaupunki. Ajomatkaa Rooman lentokentältä noin 2 h.

      • Gaeta

        Mitenkäs Gaeta? Sopisiko se rantalomailuun?


      • Juppe
        Gaeta kirjoitti:

        Mitenkäs Gaeta? Sopisiko se rantalomailuun?

        En tiedä, mene Terracinaan.Buon vacanza per tu.


    • Italiankävijä

      Monta hyvää rantakohdetta ensi kesäksi, tässä vinkkejä:

      Terracina:

      jos haluat yhdistää kaupunki ja rantaloman. Terracina sijaitsee vuorten takana hieman "piilossa". Vuorella on ennen Jeesuksen syntymää rakennettu kummituskaupungin näköinen vanha kaupunki, josta löytyy pala roomalaista historiaa. Hyvät näkymät alas kaupungille. Miinusta kalliista ravintoloista ja kahviloista, muihin rantakohteisiin nähden. Hiekkaranta löytyy ja rantakadulta voi kävellä myös Lidliin. Paljon kauppoja etenkin naisille, miehille ei kauppojen osalta löydy juuri mitään.

      Nettuno:

      Rauhallisempi, pienempi ja tuntemattomampi kohde kuin Terracina. Sellainen pikkukaupunki, "Marokko"hotelli hyväksi todettu, sijaitsee aivan rannalla. Hiekkaranta ja kioskeja, euron pitsapaloja, halpoja kahviloita. Ei kalliita luksuskauppoja, sopii rennoille lomailijoille. Noin tunnin matka Rooman keskustaan. Historiallisia raunioita ei näkynyt. Yksi Italian halvimmista paikoista.

      Formia Gaeta:

      mainio rantalomakohde, tosin tämän tietävät myös italialaiset. Paljon kauppoja ja suht siisti kaupunki. Juna-asemalta hienot näköalat merelle. Aurinkoa riittää myös alkuvuodelle ja keväälle, vaikka sateista voi olla usein. Lyhyt matka Napoliin ja Roomaan. Ei mikään turismikeskus, hotelleja on muutamia ripoteltuna sinne tänne. Huvijahtimessut vetävät porukkaa täyteen koko paikan. Gaeta muistuttaa jopa Karibiaa. Erikoinen historia johon on kuulunut mm. kannibaali jättiläisiä.

    • italiankävijävinkkaa

      Sperlonga:

      Kaunis valkoinen "Kreikkalaismainen" kylä jonka voi nähdä myös Terracinaan päin mennessä. Hieman hankalaa liikkua ilman autoa, juna-asemalta pitää ottaa bussi kaupungille jota voi joutua odottamaan huonolla tuurilla 3-5 tuntia. Taxi tai vuokra-auto paras vaihtoehto! vuoren rinteillä kasvaa oliivipuita ja Sperlonga on siisti kaupunki, kyllä näkemisen arvoinen. Matkusta tänne jos olet aiemmin majoittunut vain likaisiin kaupunkeihin, takuulla yllätyt siisteydestä. Majoitus kannattaa varata etukäteen sillä Sperlonga on kuuluisa ja suosittu lomakohde. Vuorella oleva vanhakaupunki muistuttaa Santorinia ja Taorminaa. Hintataso kalliimpi kuin vaikkapa Nettunossa.

      Ladispoli ja St. Marinella

      näistä paikoista on vain noin puolen tunnin junamatka Roomaan. Kylmempää keväällä kun terracinassa tai muissa Napolia lähempänä olevissa rantakaupungeissa. Etruskivaikutteet näkyvät näissä Roomaa lähempänä olevissa rantakaupungeissa. Löytyy sekä hiekkarantoja että erikoisempia, kiiltävän mustia laavakivirantoja. Hintataso halvempi kuin Rooman keskustassa, mutta kalliimpi kun Nettunossa tai muissa tuntemattomimmissa kylissä.

      • Gaeta

        Kiitos hyvistä vinkeistä! Kaikki kuulostavat hyviltä vaihtoehdoilta. Ihana valinnanvaikeus :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe