Mitä kautta töitä metsurille?

Metsän poika

Miten aloittelevat metsurit/metsätyöntekijät saavat yleensä töitä? Onko mitään sivustoa, lehteä tai muuta, jota kautta löytyisi? Onko jonkinlaisten mainosten laittaminen vaikka maaseudun kauppojen ilmoitustauluille järkevää?

Minulla ongelmana on se, etten tunne juuri metsänomistajia, joten sitä kautta en töitä löydä.

20

5568

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PuuPaavo

      Voit joko odottaa asiakkaita tai olla itse aktivinen. Itse laittaisin selkeän nettisivun (muista paikkakunta ja hinnat), muutaman halvan ilmoituksen ja etsisin työmaita ilmakuvien avulla. Omistajatiedot löytyvät katsomalla kansalaisen karttapaikasta rajat kiinteistötunnukset ja kysymällä sitten maanmittauslaitokselta omistajatiedot. Tarvitset oikeasti vain kohtuullisen määrän asiakkaita..

      • Monitoimimetsuri

        Ihmeiden aika ei ole ohi jos pystyt noin työllistymään että sillä pärjäät itse ja mahdollinen perheesi. Unohda nuo ilmakuvat ettet saa jotain syytettä kun olet kaivanu tietoja. Lehteen tai nettiin reilusti ilmoitus. Talvella kannattaisi hakea jotain polttopuunteko tai muita ko.hommia. Raivaus saha ja pottiputki niillä se tulos tehdään.


    • windcapita

      Älä tuhlaa vähiä rahojasi mihinkään turhiin mainostuksiin. Tuntemattomaan luottaa ainoastaan se jonka on pakko. Jos oikein kauheasti haluttaa tehdä töitä niin kato karttapaikasta tai muualta (isoja) tiloja ja mene käymään. Se vaatii jonkin verran pokeria ja tottakin huh täytyisi puhua...
      Ensivaikutelma on jotain aivan muuta kuin mitä nettisivulla voi saada =)
      Tai sähköpostilla. Kuka tahansa (tilallinen) on potentiaalinen tietolähde, harvempi potentiaalinen asiakas.
      Jos ei sulla ole työmarkkinoista kauheasti kokemusta niin työ jossain firmassa voisi olla hyvä alku kunnes on homma hallussa ja ennen kaikkea kontaktit luotu.

      • Halkosavottaan

        Moni on saanu rukkaset täyteen töitä lehti ilmoituksella. Vanhat isännät ei monikaan osaa käyttää edes tietokonetta joten voi olla turhaa. Polttopuiden hakkuu talvella esim. vanhoille isännille voi töitä tuoda.


    • miespuoliselta

      Kysypäs pankinjohtajalta.

    • molIi
    • pihapuunkaatoa

      Tarvisin tosiaan metsuria pihapuiden kaatoon. Jolla olisi omat vakuutukset. Joutuu osan kaatamaan pätkinä koska on linjat ja talo lähellä.

      Semmoiset 40 - 50 runkoa pitäisi kaataa.

      Jos olisi vielä klapikone mukana niin sais laittaa itselle puolet klapeiksi (eli maksaisin sit noilla klapeilla) ja jos puolet mulle klapeiksi.

      • haaralatvus

        Kyllä siitä tehdystä työstä olisi hyvä maksaa käypä valuutta kuten kaikille muillekin. Ei siinä että klapissa mitään erityistä vikaa on, mutta se ei käy kaupan kassalla ruokaa hakiessa. Eikä niillä saa moottorisahaan varaosia ja bensaa. Mitä jos metsuri sitä paitsi asuu vuokralla kaupungissa, mihin sielä klapeja tarvii?

        Miksi siis tarjota palkkana vanhoja villasukkia, tai muuta tilpehööriä kun voi maksaa rahana, mikä on yleinen vaihtoväline?

        Käsittämätöntä mikä lähtökohta on jo pelkästään siinä kun pitäisi alkaa metsätyöntekijälle palkkaa maksamaan. Tarjotahan voi aina niitä puhdistamattomia puolukoita tai ämpärillisen käpyjä, mutta ei se silti sitä tosiasiaa muuta että työmaalle tultaessa on maksettu: auto, bensat, sahat ja työvälineet kulutettu aika ja vaiva siellä työmaalla.

        Ei ole ilmaista metsässä työskentely, oli sitten kyseessä jalkamies tai konemies.

        Joten järki käteen myös niillä jotka haluavat palkata työvoimaa. Kuka metsänomistaja haluaisi myydä klapeja/rankaa/kuitua/tukkia jos vaihdossa tarjotaan pohjattomia ämpäreitä tms.? Vanha sanonta kuuluu tee se lähimmäisellesi minkä haluaisit tehtävän itselle. Siitä olisi hyvä pitää kiinni jokaisen telluksella tallaavan kaksjalkasen.


    • Ookkonäpölökkypää

      Turhuuksien turhuus ja kaikki turhuus. Hanki hyvä mies jostakin työpaikka ja elätä oikeilla töillä itsesi. Vähälläkin järjellä pitäisi tajuta, että tällaiset metsurivouhotukset kannattaa unohtaa.
      Harrastaahan voi vaikka kansantanhua vapaa-aikoinaan, mutta ei sillä elä.

      Niinpä niin, nyt sitten joku valopää kertoo elelevänsä leveästi metsurintöillä ja todistelee, että kun vain oikein ahkera on, niin taivas aukee.......

    • Metsätie.fin toimari

      Nykyaikaisella metsänomistajalla on sama ongelma peilikuvana. Mistä löytäisi hyvän ja luotettavan paikallisen metsurin omiiin metsiinsä? Yhä kasvava joukko meistä metsänomistajista asuu etäällä metsistään eikä ole edes alueellisten medioiden tavoitettavissa.

      Tätä ongelmaa varten on olemassa uusi palvelu, Metsätie.fi. Kannattaa käydä tutustumassa!

      • Metsäinen Mies

        http://www.metsatie.fi näytti olevan tämä sivusto. Ihan asiallisen oloinen palvelu meille metsäyrittäjille, täytyypä tutustua :)


      • Metsätie.fin toimari

        Niin ja pihapuunkaatoakin etsivä löytää tekjiän täältä www.metsatie.fi !


    • Juuso4

      Pihapuiden kaadattaminen on oikein edullista, kun siihen saa kotitalousvähennyksen, jos metsuriyrittäjällä on Y-tunnus.
      Työn teettäjä saa huomattavan osan palkkarahoista takaisin verottajalta.
      Metsuri voisi kysellä paikallisesta metsänhoitoyhdistykseltä sellaisia metsänomistajia, joilla olisi töitä. Joissakin tapauksissa metsänomistaja voisi saada neljännesmaksuoikeuden palkatessaan ammattilaisen hoitamaan metsäänsä.

    • Metsätie.fin toimari
    • raimo.s

      Puunkaatoa.com on sivusto jonka kautta saatte puunne todennäköisesti suomen halvimpaan hintaan nurin. Palvelu oli tosi hyvää ja henkilökohtaista sekä ammattimaista. Kävi kaatamassa meidän pihasta vanhan nelihaaraisen puun aivan talon nurkalta ja hienosti näytti homma käyvän. Kiitokseksi keitin vielä kaffet työn päätteeksi.
      Kyselkää ihmiset sieltä

      • raimo.s

    • VARMA NAKKI

      KYSY
      PÄIJÄNTEEN METSÄNHOITOYHDISTYKSESTÄ,

    • Ammattimetsuri

      Pidäpä suusi kiinni, joka väität, että metsurina ei pärjää. Kun on kokenut ammattimies, niin palkka on noin 2500e/kk ja lisäksi tulevat sahan veroton käyttökorvaus joka on noin 700e/kk ja kilometrikorvaukset, noin 5000e vuodessa. Kyllä tuolla pärjää oikein hyvin.

      • Anonyymi

        Ei sitä ammattimiehen tarvii kun 5-6 tunnin päivää tehdä,ja keskiarvo oli 149,58e/ pvä,siis noilla tunneilla saha ja km korvaus.eli 3215,97e/kk, tehokkaat työtunnit vain kannattavia tehdä. ja se on 5 ja 6 väliin itsellä kesä kelissä.


    • Anonyymi

      unkka liilee taare tike tomba

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5045
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1275
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe