Dubaista muutama kysymys

eka kertaa Dubaihin

Olemme just lähdössä Dubaihin, matkalaukkuja pakkaillaan jo. Muutamia epäselviä asioita kuitenkin Dubaihin liittyen on, joten jos voisit auttaa.

Varasimme 2 lippua Burj Khalifaan netistä, lippuun tuli vain vaimoni nimi, kylläkin merkintä että lippu on kahdelle aikuiselle. Jostain taas luin että kun tulisimme Dubaihin, niin hotellivirkailijat ottavat passimme itsellensä hotellivierailun ajaksi. Toisaalla taas luin että passi täytyy olla Burj Khalifalle mennessä mukana että voivat tarkistaa netistä tulostetun lipukkeen nimen täsmäävän henkilön passin nimen kanssa.
Miten tämä homma oikeasti menee??
Miten vaikea Burj Khalifaan on kulkea, taksilla ei taida päästä tornin juurelle? Kerrotko suurinpiirtein miten sinne pääsee.

Paljonko tupakkaa saa Dubaista tuoda Suomeen ja saako sytkärin viedä taskussa lentokoneeseen?

Saako Dubaihin viedä kondomeja vai saako siitäkin 5 vuotta linnaa?

Kiitoksia asiallisista, pikaisista vastauksista.

10

1029

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Duer

      Passi joo jätetään yleensä hotellin respaan, mut sen saa takas viimeistään seuraavana päivänä. Oma passini oli respassa laukkujen purun ajan eli n. Puoli tuntia :)
      Taxilla Dubai malliin ja siellä G-kerrokseen ja seuraa at the top kylttejä niin varmasti löytää! Itse toin Suomeen 2 kartonki tupakkaa ja mennessä ostin Dubain taxfreestä yhden kartongin.
      Sytkäri saa tottakai olla taskussa!
      Kortsuista en tiedä kun en käytä :D kai niitä saa sieltä ostettuakin!

    • Samma häär

      Passi oli hotellin virkailijoilla 1h.
      Taksi mistä tahansa Dubaista Burj Khalifaan on halpa ja osoitteeksi voi sanoa Burj Khalifa tai Dubai Mall. Veikkaan että Dubai Mall on helpompi kulkea torniin. Taksi tulee yleensä pääovelle, siitä sisään ja eteenpäin niinkaus kuin pääsee, siitä alaspäin kerrokseen LG= alin kerros. Siitä oikealle kunnes tulee At the top-myymälä. Dubai Mallissa on vähän väliä sähköisiä opastauluja...

      Hyvää matkaa:)

    • Avajaisiin osallistu
    • hauskaamatkaaaaa

      Hotellit ottaa tosiaan passit hetkeksi, koska ottavat niistä valokopiot.

      Tullimääräykset koskee ei ainoastaan Dubaista tuontia vaan mistä tahansa maasta tuontia. Lue tullin sivulta mitä ja miten paljon saat tuoda:
      http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/matkailijat_muuttajat/alkoholi_tupakka/index.jsp

      Sytkärit ja tikut:
      Voit ottaa matkustamoon vain yhden tulitikkurasian tai tupakansytyttimen, jota saat kuljettaa vain taskussasi. Näitä ei saa kuljettaa pakattuna käsimatkatavaroihin eikä ruumassa.

      Metroasemalta jos haluaa kävellä ja kuvailla samalla Burj Khalifaa: Dubai Mallin pihalle (vesialue) tullessa näet Mallin rakennuksen vasemmalla alakerrassa Vapiano -ravintolan. Vapianon vieressä on The Top lipunmyynti ja torniin meno. Liekö metrolta ostarille menevä kävelysilta (lasitunneli) jo valmis?

      Jos menet metrolta bussilla (lähtee metroaseman edestä), niin bussi menee Dubai Mallin toiseen päähän, siitä kun kuljet kohti tornia pihan kautta niin vastaan tulee Vapiano.

      • OLI VALMIS !

        "Liekö metrolta ostarille menevä kävelysilta (lasitunneli) jo valmis?"


    • kävin jo

      mene ihmeessä metrolla ko. asemalle, se on todella paljon nopeampaa ja halvempaan kuin taksilla. metron käyttö tosi helppoa ja siistiä.
      ostokset kannattaa maksaa kortilla kauppakeskuksissa, siten paras kurssi.

      • easy case...

        Metrolipuista;
        http://dubaimetro.eu/tickets-card

        Käytännössä; menet metroasemalle, ostat silver cardin sieltä, jokapaikassa on virkailijoita jotka neuvovat engl.kielellä. Kortti maksaa 20 dirhamia (=n.4-5 euroa) ja sillä matkustelee monta päivää ja siihen voi ladata kortilla tai rahalla lisää katetta. Ja sitten vain kortin avulla portin läpi. Mennessä se ilmoittaa paljonko sulla on katetta ja poistullessa automaatti kuittaa matkan pois katteestasi, ilmoittaen samalla paljonko jäi.


    • 4+9

      hotellivirkailijat ottavat passeista vain kopiot. itse olen pyytänyt joka kerta, että ottavat kopion saman tien ja tämä on käynyt aina ongelmitta, eli passin olen saanut saman tien takaisin.

      en ole itse torniin asti mennyt, mutta koska torniin pääsee myös ostamalla lipun suoraan juurelta, niin en jaksa uskoa, että passia tarvii kantaa mukanaan. tämän tarkistaisin hotellin respasta, sillä he tietävät maan käytännöt tarkasti ja jos eivät tiedä, niin tarkistavat asian vuoren varmasti sinulle.

      burj khalifaan pääsee varmasti helpoiten hyppäämällä taksiin ja kertomalla kuskille, että teillä on valmiit liput ja olette sinne menossa. kuski vie teidät varmasti oikeaan paikkaan.
      toinen vaihtoehto on mennä dubai mall:iin, sillä sieltä löytyy sisäänkäynti ja llipunmyynti torniin.

      kaiken kaikkiaan kannattaa kysellä aina taksikuskeilta ja hotellin henkilökunnalta apua, sillä he ovat erittäin kohteliaita ja avuliaita ja osaavat varmasti auttaa tapauksessa kuin tapauksessa.

      tupakkaa saa tuoda kaksi kartonkia / henkilö ja yhden sytyttimen /henkilö saa ottaa koneeseen mukaan.

      kondomeja myydään jo paikallisissa marketeissakin, joten tuskin niiden kuljettamisesta linnaa saa. pornografia on asia erikseen. toki uskon siihenkin tulevan muutoksen, sillä esim. liukkareita ja hierontaöljyjä on myös tullut tavallisiin marketteihin myyntiin.
      jos haluat pelata varman päälle, niin jätä kondomit kotiin ja osta paikan päältä.

      mukavaa matkaa :)

      • 7+18

        Taksikuskeilta nyt viimeksi kannattaa kysellä, selvästi suurin osa heistä ei osaa montaakaan sanaa englantia. Juuri ja juuri osaavat numerot. Torniin tietysti pääsee juureltakin - mikäs siinä jos lompakossa riittää paksuutta. Mutta ei välttämättä heti, torni on myyty "täyteen". Etukäteen varaamalla hinta on edullisin ja varmistaa sisäänpääsyn.


    • Missä ihmisoikeudet?

      MANILA – The remains of an overseas Filipino worker who allegedly committed suicide in Dubai, United Arab Emirates (UAE) arrived in the Philippines on Friday morning.

      The Filipina OFW, identified as Alona Bagayan, allegedly slashed her wrist and neck before jumping off a building.

      Bagayan's relatives do not believe that the Filipina committed suicide, and they want the Philippine government to determine if foul play was involved in their loved one's death.

      Bagayan's remains will be brought to her hometown in Laguna after a post-mortem examination by the National Bureau of Investigation (NBI). – report from Jerome Lantin,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe