Rivitalon kattoremontti

tietämätön

Terve!
Mitäs mieltä ovat arvon ihmiset sellaisesta, taloyhtiöön on tulossa kattoremontti ja hintaa urakalla olisi selvitysten mukaan 350k euroa.

-Asuntoja reilu 30
-Kattoneliöitä 2200-2000
-Urakassa myös yläpohjan eristeideen lisääminen ja palokatkot, sekä kattoturvalaitteiden asennus

Kuulostaako suurelta summalta?

10

10419

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asdasaaa

      Et kerro millainen se katto nykyään on ja että millainen siitä uudesta katosta on tulossa.

      Periaatteessa 100€/m2 pitäisi riittää remonttiin, mutta vaikea sitä on sanoa kun ei tiedä mistä materiaaleista tulee ja miten paljon pitää tehdä pohjatöitä (esim. kattojen suoristamista) ennnen uuden katon asennusta.

      Minä teetin pienehköön paritaloyhtiöön täyden kattoremontin (6 asuntoa), sisältäen autokatosten pellit ja terassien valokatteet. Samassa yhteydessä uusittiin kaikki kattoturvatuotteet, tikapuut ja rännit ja syöksytorvet.

      Katon pinta-ala oli yhteensä 680m2 ja materiaaliksi tuli profiilipelti. Taloihin asennettiin aluskatteet ja korotusrimat sun muut.

      Koko läjä aika tarkkaan 60.000€ ja homma toteutettiin 2012 keväällä PK-seudulla. Eristeitä ei lisätty, mutta eipä se puhallisvilla kovin paljoa maksa.

      Summa summarum: mielestäni teidän kattoremontti kuulostaa kallillta.

      • sdfsdfsasaa

        ... lisäys edelliseen. Siis teidän remontti kuulostaa kalliilta, jos siinä on vain kattojen uusiminen. Meillä meni tuosta 60.000€:sta noin 12.000€ autokatoksiin ja valokatteisiin.

        Isompi määrä kattoja pitäisi saada suhteessa halvemmalla, kun aika iso osa kattoremontista on telineiden ja muiden kanssa sähläämistä, mikä isommalla työmaalla on pienempi kustannus per kattoneliö.


    • mitä...

      En ymmärtänyt hintaa 350 kertaa euro vai?
      Tarkennatko?

    • Remppaveijo

      Onko tiili-, huopa- vai peltikatto? Tuossa järjestys kalliimmasta halvempaan. Hintaan vaikuttaa tosi paljon kattoläpivientien määrä, jiirien määrä, kattojen lukumäärä (onko 1 vai 8 rakennusta), onko pulpetti- vai harjakatto, ym. ym.
      Sitten on vielä monenlaisia "tarjouksia". Osalla firmoista tarjoushinta sisältää myös ennalta arvaamattomat työt, toiset laskuttavat niistä erikseen. Samoin voi olla kattoturvatuotteiden kohdalla. Joku kertoo, että ne kuuluvat hintaan, mutta tarkempi tutustuminen tarjousehtoihin selventää, että ne ei ole asennettuna. Siis kattoturvatuotteiden asennuksesta veloitetaan erikseen. On tosi ammattilaisen hommaa vertailla noiden urakoiden edullisuutta. Mieluummin kannattaa keskittyä siihen, tuleeko homma tehtyä ajallaan ja laadukkaasti.

    • kun 89 ghjb bjhb

      Mistäpä sitä tietää, ei ollut speksejä ollenkaan.

      Kattoremontteja monenlaisia. Joissain nykitään uus huopa vanhan päälle, toisissa rakennetaan koko katto uusiksi ja tiili päälle. Lisäksi yleensä laitetaan palokatkot, kaikenlaiset lintuverkot, tikkaat, kourut, tuuletukset, aluskatteet, ties mitä samalla. Ja jonkun peltikaton maalausurakka on yleensä vielä erikseen, sitä kun ei voi maalata muutamiin vuosiin, kun pellin pitää ensin hapettua puolenkymmentä vuotta, että tarttuu kiinni.Niettä kokonaihinta voi olla mitä tahansa. Lue paperit, kyllä yhtiöllä pitää olla paperit tarjouspyynnöstä ja tarjouksista.

    • tietämätön

      Joo siis tosiaan harjakatto on kyseessä, materiaali nykyisin peltiä.. uusi on huopaa.

    • Toimii jos toimii

      Aika kallis on, onko tarjous useammalta firmalta? Mitä nykyinen kattomateriaali on - onko purku kallis? Meillä oli betonikuitulevyä, helppo purkaa - en voi suositella kenellekään ko materiaalia, heikko ja kiinnitysreijät vuotavat helpolla. Meillä kesti miten kesti noin 20-vuotta, sinä aikana muutamia pieniä vesivahinkoja ja yksi isompi. Lopulta levyt olivat niin hauraita, että katolle ei ollut mitään asiaa.

      Meillä on aika lähellä samaa koko oleva yhtiö. Oma osuus oli noin 5500€ koko rempasta. Huoneiston pinta-ala noin 80m². Materiaali on kivirohepinnoitettu teräspelti, kaikki muut uusittiin paitsi rännit. Tarjouksia oli kolme joista tämä oli keskimmäinen. Halvin oli peruspeltikate (paukkuu tuuleella ja ropisee sateella), kallein oli tiilikate. Valituksi tuli kiviteräskate. Tekivät kesän aikana eikä ollut ongelmia asennuksessa tai materiaaleissa. Homma tehtiin vuonna 2009, tästä hinnat ovat toki nousseet.
      Koko urakka hoidettiin taloyhtiönlainalla jonka sai maksaa vastikkeessa 4. vuoden aikana. Toki lainaosuuden pystyi myös halutessaan maksamaan pois kerralla. Oma lainaosuus loppui keväällä.

    • tonska63

      Onko kellään kokemuksia värivalmiin konesaumatun peltikatosta?

      • Väriä

        Nykyään konesaumatut katot tehdään poikkeuksetta valmiiksi maalatusta pellistä.


      • BauHerr

        On.

        Ei tarvitse maalata seuraavaan 15 - 20 vuoteen.

        Speksien mukaan sinkkiä on yhtä paljon kuin "värittömässäkin", joten itse maalaamalla ei saa mitään etua. Itse kyllä haluaisin enemmän sinkkiä, mutta se taas saattaa johtua joko ADHD:stä tai perfektionismista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1505
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      170
      1203
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1060
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      937
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      870
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      793
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      767
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    10. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      58
      721
    Aihe