vinkkejä saksan reissuun kesäkuussa

m.a.m.m.a.

tiedätkö, löytyykö esim. berliinistä hotellia ulkouima-altaalla ja aurinkotuoleilla? kaupunkilomaan olisi kiva yhdistää sopivassa määrin auringonpalvontaa ja uintia.

entä mitkä paikat ovat berliiniläisten suosikkiauringonottopaikkoja/-uimarantoja kesällä? hotelliahan voisin etsiä jonkin uimarannan läheisyydestäkin, varsinkin jos en löydä hotellia ulkouima-altaalla.

en ole käynyt berliinissä/saksassa, joten vinkkejä perhelomalle saksankielentaitoisten lasteni kanssa berliiniin/muuallekin saksaan lukisin mielelläni. berliinin lisäksi etelä-saksa tai esim bremen kiinnostaa.

matkalla saisi olla jotain seuraavaa (kaikkia ei tarvitse kohteesta löytyä): mielenkiintoinen kaupunki, linnoja, historiaa, kaunista luontoa, maaseutua, auringonottoa/uintia ulkouimalassa, johon lapsetkin pääsisivät sekä tietenkin hyvää paikallista ruokaa.

omalla autolla emme reissuun lähtisi, joten kohteeseen pitäisi päästä suomesta lentokoneella, ja sen jälkeen julkisilla liikennevälineillä.

2

514

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ichliebeberlin

      Berliiniin luultavasti saavutte Tegelin lentokentälle, josta on useita bussiyhteyksiä ympäri Berliinin kaupunkia. Lentokentän "pääaulassa" on BVG:n lippupiste, josta saa ostettua lippuja julkisiin liikennevälineisiin, ja sama lippu käy bussissa, junassa, metrossa ja ratikassa. Liikkuminen Berliinissä on siis todella helppoa!

      Minkä ikäisten lasten kanssa olet reissussa? Tekemistä ja näkemistä löytyy kyllä monen ikäisillä. Zoologische Gartenin eläintarhassa ja aquariumissa saa helposti yhden päivän kulumaan luonnon keskellä. Museum für Naturkundesta löytyy paljon mielenkiintoista katseltavaa, mm. todella suuri dinosauruksen luuranko. DDR museo on myös näkemisen arvoinen paikka. Berliinistä löytyy myös ilmailun museo ja automuseo, ja paljon muita! Itse en ole käynyt, mutta jonkinlainen legolandian tapainen paikka on myös jossain päin Berliiniä. Schloss Charlottenburg on myös kaunis paikka puutarhoineen.

      Jos shoppailu on lähellä sydäntä, henkilökohtainen suosikkini on kauppakeskus ALEXA Alexanderplazilla. Erilaisia kauppakeskuksia löytyy monesta paikkaa Berliinistä, osa on vain todea hyvin piilotettuina, kannattaa siis etukäteen ottaa selvää sijainnista ettei aika kulu etsimiseen! :) Souvinier shoppeja eli siis matkamuistomyymälöitä löytyy lähes joka kadun kulmasta.

      Hauskaa matkaa! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1847
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1323
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      759
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      717
    Aihe