SUOSITUS

Kimmo R.

Halloo kaikki, myös persut. Telkkariohjelma Ruotsi on Suomi on jo ensinäkemäni perusteella todennäköisesti vuoden paras ohjelma telkkarissa. Olen sata varma että tämä ohjelma tule saaman monet palkinnot paras ohjelma valittaessa loppuvuodessa. Suurkiitos kerrankin kunnon asiaohjelmasta joka perustuu täysin varmasti dokumentoituihin faktoihin.

4

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mårten D.

      "asiaohjelmasta joka perustuu täysin varmasti dokumentoituihin faktoihin."

      Vasta yksi osa "Ruotsi on suomalainen" ohjelmasta, vai oliko se toisinpäin, on tullut. Se ei perustunut lainkaan faktoihin - SuRullista mutta totta. Ohjelman näkökulma on ruotsalainen, tavoite on poliittinen:
      Poliittista keskustelua hallitsevat näkökulmat vaikuttavat helposti siihen kuvaan, minkä tutkija muodostaa menneisyydestä.

      Suomen Kuvalehti selvitti tämän "kummallisen" ohjelmasarjann rahoittajat:

      * Svenska kulturfonden
      * Åbo Akademi
      * Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto

      * Svenska kulturfonden
      Svenska kulturfondenin tehtävänä on tukea ruotsinkielistä kulttuuria ja koulutusta, ruotsin kieltä ja suomenruotsalaista toimintaa Suomessa.

      * Åbo Akademi
      Åbo Akademi är idag ett medelstort, mångvetenskapligt och svenskspråkigt universitet som firar sin grundläggning år 1918. Den första akademin i Åbo grundades år 1640. Den återuppståndna akademin präglades av förebilden från den svenska tiden och skulle stärka den svenska kulturen i Finland.

      * Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto
      Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston tarkoituksena on edistää Suomen ja Ruotsin välisiä kulttuurisuhteita tukemalla pyrkimyksiä lisätä toisen maan kulttuurin, elinkeinoelämän ja kansan tuntemusta sekä maiden välisten yhteyksien vahvistamista.

    • Ruotsin alusmaa

      Historiaa väärennetänn rkp veroparatiisi varojen voimalla. Poliitikko ja virkamies ja toimittaja RKPVeroparatiisi "Visa" luottokortti taskussa on mukava ostella vaimolle pikku helyjä ja muuta kivaa ulkomaan reissuilta, eikä kukaan tiedä että omaisuutta kertyy ihan huomaamatta ja kansa joutuu kyykistymään yhä syvemmälle paskaan.

    • Kova takaisku

      Suomen ev.lut. kirkko ja rkp yhdessä


      Suomen ev.lut. kirkon ja Rkp:n maksama TV-sarja ”Suomi on ruotsalainen” on nyt Ruotsia myöten todettu Rkp:n maksamaksi ja koko sarja laitettiin keskusteluissa omalle paikalleen… Toisena maksajana on tosiaan Suomen ev.lut. kirkko.

      Rkp:n tarkoitus oli, että sarja olisi otettu vastaan toisin, positiivisesti ja että sen seurauksena suomalaiset olisivat muuttaneet negatiivisen asenteensa pakkoruotsia ja ruotsinkielisiä kielikiintiöitä kohtaan positiiviseksi.

      Toisin kävi, rahoittaja nousi esiin ja koko ohjelmasarja on nyt leimattu siksi, mitä se on: Rkp:n propagandaa ja vääristelyä pahimmillaan.

      Sarjan Rkp-läiset tekijät ja osallistujat ovat olleet pilkan kohteena mediassa jo pari viikkoa, Ruotsin TV:tä ja radiota myöten. Alunperin Rkp vaati Yleä maksamaan koko ohjelmasarjan, mutta se ei onnistunut. Hanke lykkääntyi ja vasta Suomen ev.lut. kirkon ja Rkp:n itsensä maksamana se toteutui.

      Naiivin rehellinen, riikinruotsalainen Dick Harrison valitti Vasabladetissa pari päivää sitten, että "jospa ohjelman olisikin kustantanut Yle! Harmi, että Rkp:n säätiöiden piti se maksaa!" Tämä vei lopunkin uskottavuuden.

      Yle on ilmoittanut että ”Suomi on ruotsalainen” -sarja ja 2 muuta ohjelmasarjaa on tarkoitettu kevään 2013 ajan "valistavan suomenkielisiä ruotsalaisista juuristaan".

      Heti tuli valtava takaisku, kun rahoittajat nostettiin esiin. Toki katsojat näkivät jo ohjelmastakin, mikä puolue sen oli tehnyt.

      Suomenkielisen Ylen johtajaksi nostettu, Rkp:n Mary Gestrin (kansanedustajan Christina Gestrinin sisar ja heidän isänsä oli ministeri Kristian Gestrin, joka pakotti virkamiesruotsin yliopistoihin 1978) kosti tämän valtavan kielipoliittisen epäonnistumisen käymällä Suomalaisuuden liiton puheenjohtajan, Sampo Terhon, kimppuun heti seuraavalla viikolla.
      Kielipoliittiset keskustelijathan ovat Suomalaisuuden liitosta, perussuomalaisista ja tavallisten kielivapautta haluavien kansalaisten joukosta nousseet Rkp:n toimia vastaan. Noin 80 % kansasta haluaa kielivapauden.

    • Kimmo R

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      272
      2687
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      208
      1728
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1454
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1201
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1166
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      236
      1071
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1012
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      43
      913
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      70
      800
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      730
    Aihe