SUOSITUS

Kimmo R.

Halloo kaikki, myös persut. Telkkariohjelma Ruotsi on Suomi on jo ensinäkemäni perusteella todennäköisesti vuoden paras ohjelma telkkarissa. Olen sata varma että tämä ohjelma tule saaman monet palkinnot paras ohjelma valittaessa loppuvuodessa. Suurkiitos kerrankin kunnon asiaohjelmasta joka perustuu täysin varmasti dokumentoituihin faktoihin.

4

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mårten D.

      "asiaohjelmasta joka perustuu täysin varmasti dokumentoituihin faktoihin."

      Vasta yksi osa "Ruotsi on suomalainen" ohjelmasta, vai oliko se toisinpäin, on tullut. Se ei perustunut lainkaan faktoihin - SuRullista mutta totta. Ohjelman näkökulma on ruotsalainen, tavoite on poliittinen:
      Poliittista keskustelua hallitsevat näkökulmat vaikuttavat helposti siihen kuvaan, minkä tutkija muodostaa menneisyydestä.

      Suomen Kuvalehti selvitti tämän "kummallisen" ohjelmasarjann rahoittajat:

      * Svenska kulturfonden
      * Åbo Akademi
      * Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto

      * Svenska kulturfonden
      Svenska kulturfondenin tehtävänä on tukea ruotsinkielistä kulttuuria ja koulutusta, ruotsin kieltä ja suomenruotsalaista toimintaa Suomessa.

      * Åbo Akademi
      Åbo Akademi är idag ett medelstort, mångvetenskapligt och svenskspråkigt universitet som firar sin grundläggning år 1918. Den första akademin i Åbo grundades år 1640. Den återuppståndna akademin präglades av förebilden från den svenska tiden och skulle stärka den svenska kulturen i Finland.

      * Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto
      Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston tarkoituksena on edistää Suomen ja Ruotsin välisiä kulttuurisuhteita tukemalla pyrkimyksiä lisätä toisen maan kulttuurin, elinkeinoelämän ja kansan tuntemusta sekä maiden välisten yhteyksien vahvistamista.

    • Ruotsin alusmaa

      Historiaa väärennetänn rkp veroparatiisi varojen voimalla. Poliitikko ja virkamies ja toimittaja RKPVeroparatiisi "Visa" luottokortti taskussa on mukava ostella vaimolle pikku helyjä ja muuta kivaa ulkomaan reissuilta, eikä kukaan tiedä että omaisuutta kertyy ihan huomaamatta ja kansa joutuu kyykistymään yhä syvemmälle paskaan.

    • Kova takaisku

      Suomen ev.lut. kirkko ja rkp yhdessä


      Suomen ev.lut. kirkon ja Rkp:n maksama TV-sarja ”Suomi on ruotsalainen” on nyt Ruotsia myöten todettu Rkp:n maksamaksi ja koko sarja laitettiin keskusteluissa omalle paikalleen… Toisena maksajana on tosiaan Suomen ev.lut. kirkko.

      Rkp:n tarkoitus oli, että sarja olisi otettu vastaan toisin, positiivisesti ja että sen seurauksena suomalaiset olisivat muuttaneet negatiivisen asenteensa pakkoruotsia ja ruotsinkielisiä kielikiintiöitä kohtaan positiiviseksi.

      Toisin kävi, rahoittaja nousi esiin ja koko ohjelmasarja on nyt leimattu siksi, mitä se on: Rkp:n propagandaa ja vääristelyä pahimmillaan.

      Sarjan Rkp-läiset tekijät ja osallistujat ovat olleet pilkan kohteena mediassa jo pari viikkoa, Ruotsin TV:tä ja radiota myöten. Alunperin Rkp vaati Yleä maksamaan koko ohjelmasarjan, mutta se ei onnistunut. Hanke lykkääntyi ja vasta Suomen ev.lut. kirkon ja Rkp:n itsensä maksamana se toteutui.

      Naiivin rehellinen, riikinruotsalainen Dick Harrison valitti Vasabladetissa pari päivää sitten, että "jospa ohjelman olisikin kustantanut Yle! Harmi, että Rkp:n säätiöiden piti se maksaa!" Tämä vei lopunkin uskottavuuden.

      Yle on ilmoittanut että ”Suomi on ruotsalainen” -sarja ja 2 muuta ohjelmasarjaa on tarkoitettu kevään 2013 ajan "valistavan suomenkielisiä ruotsalaisista juuristaan".

      Heti tuli valtava takaisku, kun rahoittajat nostettiin esiin. Toki katsojat näkivät jo ohjelmastakin, mikä puolue sen oli tehnyt.

      Suomenkielisen Ylen johtajaksi nostettu, Rkp:n Mary Gestrin (kansanedustajan Christina Gestrinin sisar ja heidän isänsä oli ministeri Kristian Gestrin, joka pakotti virkamiesruotsin yliopistoihin 1978) kosti tämän valtavan kielipoliittisen epäonnistumisen käymällä Suomalaisuuden liiton puheenjohtajan, Sampo Terhon, kimppuun heti seuraavalla viikolla.
      Kielipoliittiset keskustelijathan ovat Suomalaisuuden liitosta, perussuomalaisista ja tavallisten kielivapautta haluavien kansalaisten joukosta nousseet Rkp:n toimia vastaan. Noin 80 % kansasta haluaa kielivapauden.

    • Kimmo R

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4750
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      277
      2884
    3. 134
      1747
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      210
      1458
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1421
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1176
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1144
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1119
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1087
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1071
    Aihe