ehkä onkin oikea kuvaava nimi tälle aloitukselle, mutta laitan nimimerkkiin pari plussaa tasapainotus-syistä.
Pannukakku
34
638
Vastaukset
- tanssi+-+-+-+askelin
Ei kaksi ilman kolmatta! Tästähän se painallus
- jjoutava+++
kappas, eihän mun rytmitaju olekaan hääppöinen.
- katleija
Pannukakku (Kotikokin)
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
8 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g sulatettua voita
Hernekeittopäivänä, olkaa hyvä!- jjoutava
Kiitoksia reseptistä, Imurointipäivä on nyt.
Panetko nostatusainetta pannukakkuun?
Ilmankos minun pannukakuistani tulee pannukakkuja, kun minun resptissäni ei ole kuin 2-3 munaa, sokeria, suolaa, maitoa ( piimää hiukan), jauhoja ja kourallinen kauraryyniä. Voita jos huvittaa. Jos ei lorauta voisulaa mukaan, pannari kasvaa uunissa kuin Alpit. Varsinkin jälkikasvujen mielestä se oli huvittavaa seurata.katleija kuinka iso porukka sinulla on Laskiaisena kun tostahan syö jo koko komppania
Vaikka me Jerryn kanssa tykätään pannukakusta.
Se on nopeeta laittaakkin.- Katleija
ullamirjami kirjoitti:
katleija kuinka iso porukka sinulla on Laskiaisena kun tostahan syö jo koko komppania
Vaikka me Jerryn kanssa tykätään pannukakusta.
Se on nopeeta laittaakkin.Kotikokin ohje oli guugeloinnin avulla ensimmäisenä tarjolla. En ole itse ikinä leivinjauhetta pannukakkuun pannut.
Uunipannullinen ohjeen mukaan tästä tulee, ei sen isompi.
"Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200-225 asteessa n. ½ tuntia."
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Kun jutusta tulee pannukakku se lienee silloin läsähtänyt ja tylsä. Se ei tarkoita kuitenkaan että pannukakku olisi läsähdettyään huono, päinvastoin.
Se läsähtäminen kuuluu pannukakussa vaan sen paistovaiheeseen.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Pannukakku sopisi kai Rööslainin sanaketjuun, en ole varma. - kuka tykkää makeasta
imelä resepti,
- katleija
kuka tykkää makeasta kirjoitti:
imelä resepti,
Tuon viestiin olikin vaikea muuta negatiivista keksiä ;)))))))))
onneksi reseptejä löytyy pilvin pimein ellei osaa ilman reseptiä pannaria tehdä. - Anonyymi
On kyl ehdottomasti paras pannukakku. Alkuperäinen löytyy tuolta: https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/574/Maailman paras pannukakku/
- Anonyymi
Tätä juuri kaipasin, minkähän kokoinen tuosta tulee.
- jjoutava
ei edes omaa, lainasin aloituksen nimenkin lapsenlapselta.
- texsanell ek
Niillähän se vasta leikkaakin, hyvä keitto on tulossa, muuten sortuisin nyt pannukakkuun. Resepti vaikuttaa herkkupannarilta, joten tallennukseen menee!
- Ramoona*
Jotain vanhaa, jotain uutta, jotain lainattua, jotain sinistä...näistähän morsiamen asu syntyy, miksei palstan ketjukin. Aurinko nousee hehkuvana pallona, uusi päivä alkamssa, pakkanen sananmukaisesti paukkuu, postilaatikkoreissulla kirpaisi nenänpäätä ja tuoksui savulle...Tänään maistuu pannari ja vaapukkahillo. Lämpimiksemme tanssitaan villasukissa, myötäpäivään...sinisissä villasukissa.
- sussukka evp
Pitäskö mun neuloo nyt ittellein uuet villasukat vai parsia entisiä, kymmenennen kerran, kysyy neuvotonna, mut aika donna?
- *Kukkahame*
Vanha sanonta kuuluu näin,
Kun on paikka paikan päällä niin on markka markan päällä.
(Markka aikana kuultua)
Joten paikkaa entiset, pian nämä paukkupakkaset hellittää!
Hymyä aamuusi ;-)).- katleija
ullamirjami kirjoitti:
täälä 15 astetta --meinas nenä jäätyä -
(kuiskaten, ei niinkään nuollen)
Tattis jjoutava aloituksesta, sanoinhan minä...etten pannukakulle ole nirso ;-)))))))))))) - jjoutava
katleija kirjoitti:
(kuiskaten, ei niinkään nuollen)
Tattis jjoutava aloituksesta, sanoinhan minä...etten pannukakulle ole nirso ;-)))))))))))):))))
jjoutava kirjoitti:
:))))
Pannukakustahan tulee aina pannukakku. Minulla ei taida resepti olla kuin omassa päässäni. Otetaan neljä kananmunaa, vispataan hyvin, pannaan maitoa riittävästi ja sekoitetaan. Sitten vehnäjauhija ja taas sekoitetaan, aika löysä taikina, lopuksi sekoitetaan sopiva määrä suolaa,
Voidellaan uunipelti voilla. parisataa astetta ja katso tarkkaan milloin hökkyläpannukakku on valmis.LateVaan kirjoitti:
Pannukakustahan tulee aina pannukakku. Minulla ei taida resepti olla kuin omassa päässäni. Otetaan neljä kananmunaa, vispataan hyvin, pannaan maitoa riittävästi ja sekoitetaan. Sitten vehnäjauhija ja taas sekoitetaan, aika löysä taikina, lopuksi sekoitetaan sopiva määrä suolaa,
Voidellaan uunipelti voilla. parisataa astetta ja katso tarkkaan milloin hökkyläpannukakku on valmis.Noinhan se on monen leipomuksen ja ruoan kanssa ettei enää reseptejä tarvitse. On näes tullut kokattua jo sen verran kauan että näppituntumalla onnistuu.
Pannukakusta vielä sen verran, että mitä useampi muna sitä kovemmin uunissa nousee. Paras laittaa pannu uunin alatasolle ettei "kuplat" osu uunin kattoon ja kärähdä.
- joutavoinen
Kokemusta kavereilla näyttäisi olevan pannukakkutaikinan teossa ja asia pitänee paikkaansa, sikäli kun muistan poikamiehenä keitin kahvia niin ihmettelivät miksi en mittaa, vaan kaadan pussista suoraan, sanoin miksi sitä mittaa? näkeehän siitä kasasta että siinä on riittävästi
Ei oo ulla- mummun pannukakkua vielä kukaan voittanut:=)
Lättyjuhliakin ollaan pedetty . Täälä meidän mäessä Talpakkenissa Jossa oli paljon lapsia ja minunkin lastenlapset ,siinä iässä että niitä lättyjuhlia pidettiin joka viikko . Tytär harrasti Kansantanssia (vieläkin) ja ne oli aina torstaina --niin että sopivasti oli se pannaripäiväkin sillon (lätyt oli kullä suositumpia) Ja kermavaahtoo ,hillonkanssa oli resepti -
heillä on jo monella omiakinlapsia . Ne lättyjuhlat pidettiin sillon 80-90 luvulla.
Nyt me Jerrycottoninkanssa herkutellaan vaan kahdestaan ilman kermavaahtoo ja hilloo.
- Ramoona*
Pannarissa näppituntuma ratkaisee, jauhotkin turpoavat eri tavoin nesteessä. Minulla on samaa tyyliä kuin Latella, eli jauhoja lisäilen vähitellen, annan turvota ainakin puoli tuntia ja lopuksi vielä tarkistan, onko sopivan paksuista tai pikemminkin ohuista, paksu pannukakku on kuin painimattoa...appiukkoni sanoin.
Laitan pari kolme munaa ja vain pari ruokalusikallista sokeria, maidon määrän pitää olla minun pellilleni mitattu 8 dl, suolaa teelusikallinen. Voita laitan nokareina leivinpaperille, ja kuumennan uunissa, saa ihan vähän ruskistuakin, sitten vasta kaadan taikinan pellille. Tämä edesauttaa kuun kraaterien muodostumista, juuri noita alppeja, kukkuloita, kuplia, ja hurmaavia hökkylöitä , niitä pitää olla paljon ja komeita ! Käytän aika kuumaa uuninlämpöä, 225 astetta, näin syntyy herkullinen väri. Pannarista saa vaikka mitä muunnelmia lisäämällä vaikka omenanviipaleita ja kanelia, raparperin paloja, kardemummaa tai vaniljasokeria, suolaisia versioita sienistä ja kinkusta kaikkiin vihanneksiin. Se on pelastus vaikka yllätysvieraiden tullessa nälkäisinä, kevyempi vaihtoehto kuin pizza, retkisyömisenäkin kätevä.
Nythän eletään taas bliniaikoja...mutta niistä joku avannee ihan oman ketjun.Naminami.
Meillä oli talven pakkasennätys aamulla, 25 astetta , miten häkäisevän kaunis onkaan talvinen maisema ! - Anonyymi
Tässä olisi "maailman parhaaseen pannukakkuun" resepti. Onko lisättävää?
https://uutisankka.com/ruoka/maailman-paras-pannukakku-helppo-resepti/- Anonyymi
SE, että oikeesti se alkuperäinen on täällä: https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/574/Maailman paras pannukakku/
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
SE, että oikeesti se alkuperäinen on täällä: https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/574/Maailman paras pannukakku/
Banaania ei tuossa reseptissä ole, kuten on uutisankan reseptissä.
4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
8 dl maitoa
2-3 kananmunaa
50 g sulatettua voita
Tässä versio, jossa on pikkaisen vähemmän rasvaa sekä sokeria ja vähän enemmän jauhoja. Aina voi reseptejä vähän tuunata oman maun mukaan.
- Anonyymi
Onko aloitus vuodelta 2013 nostamisen väärti ?
- Anonyymi
On se siinä mielessä sen väärtti että alkuperäisessä reseptissä ei ollut kardemummaa. Hyvän pannarin reseptiin kuuluu kardemumma!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
On se siinä mielessä sen väärtti että alkuperäisessä reseptissä ei ollut kardemummaa. Hyvän pannarin reseptiin kuuluu kardemumma!
Ripaus kaaremummaa ja vanilijasokeria laitan aina.
- Anonyymi
10 vuotta vanha alotus,
pannukakku on jo homehtunu ja maatunu miljoonie retoja,
ei siitä ole jäljellä muutakuin resepti,- Anonyymi
niin ja alotuksentekijäki kuollu vuosia sitten,
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
niin ja alotuksentekijäki kuollu vuosia sitten,
Ei sen jälkeen ole paljon parempiakaan tullut.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 743660
- 2012992
- 252890
- 492768
- 232683
Kuule rakas...
Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl412455Miten hitsissä ulosoton asiakas?
On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez2512159Törmättiin tänään
enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v241907Kela valvoo lasten tilejä.
Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen2091888- 441847