Onko kohtuutonta olla laikkaamatta kissa...?

misu7

Haluaisin kissamme pennuttaa joskus, mutta en vielä kun on niin nuori. Kissa käy vapaasti ulkona. Onko väärin jos pidän kissan sisällä kiiman aikana? Kun en haluaisi leikkauttaa kissaa vielä. Haluaisin että se saisi kokea olla äiti ainakin yhden kerran. Ja mistä huomaan kissan kiiman alkamisen ja loppumisen :)?

5

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä vaan

      No niin...tässä sitten muutama fakta kissan juoksusta. Silloin kun kissalla on äänellinen eli mouruava juoksu voit toki pitää kissan sisällä. Kolli tosin voi astu kissan vaikkei se kiimassaan mouruakkaan vaan on ns.hiljainen juoksija. Mites sitten suu pannaan kun tulee suunnittelemattomat pikkupennut?? Leikkaa/hanki e-pillereitä ta astuta. Kolme tapaa. Turhat juoksut ovat rankkoja eläimille, turhaan liian pitkään syötetyt hormoonit voivat muuttaa geeniperimää...

    • Ennen kuin leikkuutin oman tyttökissani, kiiman kyllä huomasi tosi helposti. Mouruamista, levottomuutta, normaalia enemmän turkkinsa ja varsinkin takapuolensa pesemistä, kellimistä, kurnahtelua ja kun silitti, nii heti nosti takapuolensa kurinan ja naukumisen kera ilmaan. Sitten kun kiima loppui, niin käyttäityi taas ihan normaalisti. Kuinka vanha kissasi on? Kiima tuli yllättävän usein ja se ei varmastikkaan ole helppoa kissalle, joten älä jää vuosiksi odottelemaan.

    • sadies3

      Terveys tutkittu? Suku tiedossa resessiivisten sairauksien varalta?
      Syyt pennuttamiseen?

      • **rt

        Eiköhän se aika yleinen syy pennuttamiseen ole se, että halutaan omalle kissalta pentuja.


      • miksi???
        **rt kirjoitti:

        Eiköhän se aika yleinen syy pennuttamiseen ole se, että halutaan omalle kissalta pentuja.

        Mutta onko se oikea syy kissan kannalta? Mitä niille halutuille pennuille tehdään kun ne on saatu, pidetään kaikki itsellä vai annetaan/myydään pois? Jos kaikki annetaan toisille, miksi niitä pitää edes teettää?

        Näitä kysymyksiä on syytä miettiä kun pentuja alkaa suunnitella omalle kissalleen. Sen lisäksi pitää miettiä onko se oma kissa niin hyvä, että sitä kannattaa pennuttaa. Lähinnä mieleen tulee se, onko kissa terve ja pystyykö se hoitamaan pennut sekä synnyttämään ne ilman leikkausta. Jos niin ei ole, se tietää omistajalle rahan menoa ja työtä pentujen hoitamisen muodossa. Eikä ole helppoa 2-3 tunnin välein nousta yöllä syöttämään pentuja jos emo ei niitä syötä tai siltä ei maitoa tule.

        Kissa ei ole ihminen, eikä sillä ole pentujen tekemiseen mitään "äitiyden onnen kokemista". Jonka aloittaja mainitsi pennuttamisen syyksi. Se tulee kiimaan tarkoituksena saada paritella ja siitä tuloksena on pennut, joka taas on luonnon keino elämän jatkumiselle. Kissa itse ei sitä halua tai ole haluamatta, eikä kaikki emot ole luotuja pentujen hoitamiseen.

        Harkintaa kannattaa käyttää ennen kuin lähtee pennuttamaan kissaansa. Aina kaikki ei mene kuten oppikirjassa tai kuten "strömsöössä".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2810
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2030
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      42
      1543
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      989
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe