Hawaii, apua?

pirkkaliisi1

Ajattelin aloittaa uuden keskustelun aiheesta Hawaii. Lupasin tyttärelleni muinoin, että kun hän valmistuu, lähtisimme yhdessä Hawaiille. Ja nyt sitten pitäs alkaa matkoja etsimään sinne. Olisi ihan mahtavaa kuulla siellä käyneiden kommentteja kyseisestä paikasta. Ja mielelläni myös lukisin suositteluja hotelleista ja onko Hawaiilla All Inclusive-hotelleja? Sillä olen kuullut, että ruoan hinta on korkeampi kuin meillä Suomessa. Olisi siis helpompi vaan tilata matka All Inclusiveen, niin ei tartteis varata montaa tonnia ruokaan erikseen .. Mutta siis kertokaa ihmeessä kaikkea taivaan ja maan väliltä, mitä mun kannattais Hawaiista tietää!

13

712

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 97 havaijilla

      Mentiin joskus san franciskon kautta sinne,5 tuntia lento,oltiin Outbridge-hotellissa niitä on monta.ihan hiltonin takana oli.kannattaa käydä pearl harbow

      • pirkkaliisi1

        Kiitos vastauksesta! Oliko hotelli hyvä? Ja oliko mahdollisuutta All Inclusiveen?


    • bura bura

      Ensimmäiseksi on tärkeää ymmärtää, ettei Havaiji ole matkakohteena yksi paikka vaan saariryhmä joiden välit taitetaan parhaiten lentokoneella. Yleensä puhutaan kahdeksasta pääsaaresta. Kannattaa valita mihin menee, sillä kaikkia ei ehdi järkevästi kiertää yhdellä reissulla. Saaret eroavat toisistaan aika paljonkin sen suhteen mitä tekemistä, aktiviteetteja, palveluita ja nähtävyyksiä niissä on tarjolla. Yleisesti ottaen luonto on kaikilla saarilla todella hienoa; mm. tulivuoret ja niiden kraaterit ovat kokemus.

      Kävin vuosi sitten Mauilla sekä Honolulussa Oahulla. Maui on rauhallinen saari, jossa hotellit ovat yleensä upeita resorttihotelleja. Siellä on mm. aivan upea jättimäinen tulivuoren kraatteri ja uljasta luontoa. Ruokapaikkoja ja ostospaikkoja on aika vähän, mutta suosittelen silti syömään muuallakin kuin hotellissa. Ruokaa on monen hintaista, sekä halvempaa että kalliimpaa kuin Suomessa. Yleisesti ottaen mitä resortimpi sitä kalliimpi. Auto kannattaa vuokrata ehdottomasti.

      Honolulu on puolestaan mukava kaupunki, jossa on paljon ravintoloita eli siellä ei ainakaan kannata jämähtää hotellin tarjontaan. Sielläkin kannattaa vuokrata auto, jotta pääsee liikkumaan Oahulla ja näkemään ja kokemaan riittävän laajasti. Myös itse kaupungissa on kiva kävellä, esimerkiksi hiekkarannoilla. Ruoka Honolulussa on halvempaa kuin Suomessa, mutta jos haluaa niin sielläkin voi mennä kalliiseen paikkaan. Henkilökohtaisesti en haluaisi sitoutua loman ajaksi hotellin ruokiin ja jättää väliin monta antoisaa makukokemusta, mutta kukin tyylillään.

      • pirkkaliisi1

        Kiitos asiallisesta vastauksesta! Ymmärrän kantasi. Mutta itse olen tottunut ostamaan All Inclusiven, sillä silloin tietää suurin piirtein paljon rahaa koko reissuun menee . Mutta ehkä ois syy tehä poikkeus! Ja kerroit käyneesi Ouhualla ja Mauilla. Itseäni kiinnostaa juuri nämä kyseiset saaret, sillä Maiu on kuulema todella kaunis paikka rantoineen ja tytärtä kiinnostaisi Whale Watching. Puolestaan Ouhualla on Pearl Harbor ja kaupunkielämää. Mietenkin, että jos oltaisiin 5 päivää Ouhualla ja 5 päivää Maiulla. Kuinka kauan sä olit kummassakin? Entä mikä paikka oisi niinkun must see? Kiitos, jos vastaat! :)


      • bura bura
        pirkkaliisi1 kirjoitti:

        Kiitos asiallisesta vastauksesta! Ymmärrän kantasi. Mutta itse olen tottunut ostamaan All Inclusiven, sillä silloin tietää suurin piirtein paljon rahaa koko reissuun menee . Mutta ehkä ois syy tehä poikkeus! Ja kerroit käyneesi Ouhualla ja Mauilla. Itseäni kiinnostaa juuri nämä kyseiset saaret, sillä Maiu on kuulema todella kaunis paikka rantoineen ja tytärtä kiinnostaisi Whale Watching. Puolestaan Ouhualla on Pearl Harbor ja kaupunkielämää. Mietenkin, että jos oltaisiin 5 päivää Ouhualla ja 5 päivää Maiulla. Kuinka kauan sä olit kummassakin? Entä mikä paikka oisi niinkun must see? Kiitos, jos vastaat! :)

        Kaksi saarta on sopiva yhden reissun ajaksi. Varaudu siihen, että lentokone voi olla myöhässä. Meillä oli oli muistaakseni 2-3 tuntia toiseen suuntaan ja 4-5 tuntia toiseen. Pienellä kentällä odottaminen oli tylsää.

        Olin Havaijilla viikon, josta vain yhden päivän Oahulla. Jälkikäteen ajateltuna olisi pitänyt jakaa tasaisemmin ja mahdollisesti olla pari päivää pidempään. Suunnitelmissa on käydä vuoden sisällä Big Islandilla, joten yhdistän siihen Oahun ja otan takaisin mitä menetin viimeksi. Oahulla ja Honolulussa oli mukavaa.

        Mauilla on rantoja ja golfmahdollisuuksia, mutta kauppoja ja ravintoloita aika heikosti. Ehdottomasti pitää ainakin käydä Haleakalān kraatterilla (3 km korkeudesta aukeaa mielen räjäyttävät Marsmaisemat) sekä Iao Valleyssa. Whale watching on kiva myös. Kuten sanoin, auto on pakko olla jos haluaa nähdä ja kokea yhtään mitään.
        .


    • Honolulu2013

      Minäkin kaipaisin Hawaijin matkavinkkejä. Mikä on parhain lentoreitti, entä mitä autovuokraamoa ja hotellia suosittelette? Tarkoitus olisi yöpyä jossakin matkan varrella eikä lentää yhtä kyytiä perille asti.

      • Honolulu2013

        Unohdin mainita, että ajattelimme vierailla 2-3 saarella.


    • patuvaan

      Oltiin Honolulussa nelisen vuotta sitten. Eka yö oli Double tree hotellissa kun sattu pieni laskuvirhe kun laskettiin aikaeroa jne. Loppuaika oltiin huoneistohotellissa mikä oli ihan hyvä, sillä se oma keittiö pienensi ruokalaskua aikas paljon. Oltiin siis 11 päivä oahulla. olis voinut kyl käydä muualla.

      Oahulla kannattaa käydä Pearl harbourissa, North shorella, diamond headillä ja Haunama Bayssa. Ja jos vuokraatte auton niin saaren "koilliskulmassa" on valkonen foodtruck jossa lukee Giovannis, aivan loistavia jättikatkarapuja. Samalla reissulla käytiin kahaluu rannalla, upee ranta eikä juuri ihmisiä siel

    • Honolulu2013

      Kiitos vinkeistä. Hawaijin saaret ei tunnu olevan suosiossa nykyisin. Liekö syynä hinta vaiko pitkät lennot usealla vaihdolla. Toivottavasti joku vielä vinkkaa nähtävyyksistä muilla saarilla sekä autonvuokrauksesta.

    • linkkivinkki1

      Tuolta löytyy matkavinkit ja myös apua saarten valitsemiseen:
      http://www.gohawaii.com/

      jokainen kun odottaa lomaltaan vähän eri asioita.

    • HulaHula -jees!

      Ensimmäiseksi on tärkeää ymmärtää, ettei Havaiji ole matkakohteena yksi paikka vaan saariryhmä joiden välit taitetaan parhaiten lentokoneella. Yleensä puhutaan kahdeksasta pääsaaresta.
      iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
      Missä lienet seikkaillut kun itse pääsin "vain" kuudelle :-)
      Ei kannata stressata ja yrittää käydä kaikilla. Saarien väliset lennot ovat kalliita. Oma "Paras" listani:
      Maui = Todella kaunis, kaikkea rauhallisuudesta yöelämään
      Oahu= Metelipaikka Honolulu, kallis, kovat ruuhkat, hyvät bilepaikat ym Rauhaa löytyy Pohjois rannalta (North Shore) missä ovat surf beach'it
      Hawaii (BIg Island): Löytyy kaikkea. 4 eri keliä samana päivänä kun kiertää saaren! Kona'ssa kuivaa erämaata ja laavaa ja modernia, vilkasta ja yöelämää, Hilo'n puolella nukkuvaa maalaiselämää ja siitä etelään pusikkoa ja alkukantaista elämää. Marijuana haisee...
      Kawaii= Rauhallista, vehreää ja kaunista. Ei yöelämää.
      Molokai= Ei oikein mitään näkemistä, lomakeskukset konkassa ja rähjäisiä. Ihmiset eivät tykkää turisteista ja näyttävät sen. Huume ongelmia.
      Lanai= Vain luxus luokan majoitusta. Kiva pieni saari yksityisomistuksessa. Ei paljoa nakemistä mutta hyvä fiilinki. Ystävälliset paikkakuntalaiset.
      Suosittelen että menette vain yhdelle per matka. Aloittakaa vaikka Maui'sta, ette pety! Tai Oahusta tai Big Island'ista. Nuo loput voi jättää näkemättä, niissä ei ole mitään noiden pääsaarien lisäksi.
      Minun parhaat lomat ovat olleet ilman mitään suunnittelua. Otan avoauton viikkohintaan ja lähden ajelemaan ja kyselen paikkakuntalaisilta minne HE menevät. Osta ja lue myös "HIdden Hawaii" kirjat. Niissä neuvotaan ei-turisti mestoja ja ihania piilorantoja. Joissakin "Clothes optional" ;-) Hawaii'lla on wanha Hippi-kulttuuri voimissaan.
      Hotellissa syöminen on tyhmintä (sorry...) mitä lomilla voi tehdä! Joka paikasta maailmalla on myös köyhiä ja he syövät paremmin kuin mauton ja kallis hotellimössö. Kysy! Kaduilla ja super marketeissa on hyvää ja lämmintä ruokaa halvalla. Ruokakulttuuriin pääsee sisälle kun kysyy siellällä asuvilta ja etenkin opiskelijat tietävät missä syö hyvin ja halvalla. Jenkeissä saa hyvää safkaa $ 5/kerta eli alle puoleen hintaa Härmän hinnasta. Ja maku aivan eri planeetalta.
      Losiksen ja San Franciskon kautta saa edullisia Hawaii matkoja. Noissa voi yöpyä ja katsella ne samalla, eikä maksa paljoa enemmän. Ota "stop-over" lippu.
      American Airlines lenti kesäisin Hki-Chigaco-LAX mutta ei ehkä enää uuden liitoksen jälkeen. Sillä oli hyvä jatkaa Honoluluun.
      Nauttikaa!

    • Vikabitti

      Ollaan vaimon kanssa lähdössä Hawaijille Joulun uuden vuoden aikoihin ja tässä keskustelussa löytyikin jo paljon tietoa kohteesta. Kiitokset kommentoijille.

      Pari saarta ja pari viikkoa aiotaan siellä olla, mutta onko jotain Jouluun ja Uuden vuoden aattoon liittyvää, joka olisi sillä puolen palloa hyvä tietää? Ollaan viiskymppisiä ja hyvä kuntoisia, mutta diskoilut ja biletys ei kiinnosta. :)

    • jits1

      Palasimme Honolulusta reilu kuukausi sitten. Aivan ihana paikka. En haluaisi siellä All Inclusive-matkaa sinne. Siellä oli paljon erihintaisia ravintoloita. Emme vuokranneet autoa vaan kiersimme kerran Roberts-matkatoimiston kanssa saaren ympäri. Meillä oli aivan ihana opas. Saman matkatoimiston kanssa kävimme myös Pearl Harbourissa.
      Me olimme siis maaliskuussa. Ilmat olivat hienot. Yksi sateinen päivä ja pari pilvistä. Loput täyttä aurinkoa. Jos kaipaat lisää vinkkejä parista hyvästä ruokapaikasta, niin kerron mielelläni.
      Me lensimme Lontoon ja Los Angelesin kautta. Lennot olivat hieman myöhässä mennessä, mutta aikataulu saatiin kiinni, joten ei ongelmia ollut vaihdoissa.
      Suosittelen lämpimästi Honolulua. Paras lomakohde, jossa olemme olleet!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9084
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2668
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      134
      2433
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      6
      1285
    Aihe