Miten pukeudutaan klassisen musiikin konserttiin?

Ruusu-Maaria

Mua on pyydetty Malmitalolle klassisen musiikin konserttiin, mutta en ole koskaan ollut sellaisessa tilanteessa - ja vielä vähemmän olen ollut Malmitalossa. :) Olen 15v tyttö ja mut kutsui 19v poika. :) Jotenkin tuntuu etten kehtaa tavallisissa arkivaatteissa lähteä, vai voinko? En vaan tiedä minkälainen ja minkä "tasoinen" paikka tuo Malmitalo on, kun olen "landelainen" enkä ole tältä pojaltakaan kehdannut kysyä kun oon niin ihastunu ja muutenki pelkään että mokaan!! Siksi en tiedä miten pukeutuisin. Älkää pelätkö, sen verran mulla on järkeä ja tilannetajua että vaikka nuori olenkin, ei ikääni kannata hermostua koska sitä käytökseni perusteella tuskin huomaakaan! Käytökseni on ikäisteni mukaan liiankin hillittyä ja asiallista, olen monen mielestä TYLSÄ. Siinä en siis tarvitse opastusta, mutta pukeutumisessa kyllä. APUA! Niin ja sekin tietysti, voinko ottaa tavallisen pienen käsilaukun, vai pitääkö olla joku kirjekuorityyppinen laukku tms? Entä miten hiukset, auki, kiinni? Mulla vaaleat melko taipuisat (ei siis kiharat!) hiukset, suunnilleen selän puoliväliin asti.

Kiitos asiallisista neuvoista! :)

Ps. Miksi en kysy äidiltäni? Äitini on kuollut eikä mulla ole isosiskoa eikä oikein ketään muutakaan jolta kysyä, ikäiseni nuoret eivät välitä klassisesta musiikista ja kuten jo aiemmin mainitsin, minua pidetään musiikkimakuni, käyttäytymiseni jne vuoksi erittäin tylsänä....

8

4475

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keski-ikäinen ihmine

      Olisiko sinulla esim. jakkupukua tms.? Voisi sopia tilaisuuteen...
      Tavallinen pieni käsilaukku käy ihan hyvin - ei kuitenkaan mikään hehtaarikassi ;)
      Hiukset olisi ehkä hyvä olla kiinni, ei tietystikään pakollista, mutta olisi ns. asiallista - ainakin noin pitkissä hiuksissa. Ei tarvitse olla mikään superhieno kampaus, mutta valtoimenaan roikkuva pitkä tukka voi häiritä vieressä istujaa ja / tai takana olevaa, on siis käytännön asia - mutta toisaalta tilaisuuteen kuuluva myös ;)

      En ole käynyt itse koskaan Malmitalossa, en edes asu Helsingissä (olen käynyt Helsingissä) - mutta olen käynyt konserteissa joskus.

    • 17+7

      Klassisen musiikin konserteissa käy ihan tavalliset, siistit arkivaatteet. Siellä kyllä näkee pukeutumista ihan laidasta laitaan, itsellä ollut kausikortti Tampere-taloon ja jotkut ovat jopa iltapuvussa, mutta riippuu varmaan siitä, mitä muuta aikoo sinä iltana tehdä. Itse olen ollut ihan farkut pusero -linjalla ja olen siis 41v nainen.

    • baleteissa_käynyt

      Kuten edellinen jo mainitsi, niin ihan perussiistit arkivaatteet käyvät kyllä konsertteihin. Itse olen käynyt enemmänkin balettiesityksissä Helsingissä, ja siellä näkyy enemmän ns. kunnon juhlapukeutumista.

      Jos sinulta löytyy esimerkiksi jokin siisti (ei siis mikään mini) farkku- tai muu hame, sukkahousut, nätit saapikkaat, siisti kauluspaita siihen päälle villatakki, pärjäät ihan hyvin. Mene oman vaatevarastosi mukaan, ylipukeutua et voi, ellet vedä päällesi lattiaan asti ulottuvaa leveähelmaista juhlamekkoa.

      Jos pidät korkokengistä, laita sellaiset jalkaan, on aina juhlavampi kuin tennarit yms. Koska on kyseessä kuitenkin treffit, voi tuntua hyvältä pukeutua vähän normaalia arkea juhlavammin ja tuntea näin itsensä kauniiksi ja laittautuneeksi. :)

      Ja kuten sinulle jo vastattiinkin, normaali pieni käsilaukku käy oikein hyvin. Ja hiuksia laita jotenkin kiinni, edes sivuilla roikkuvat taakse pinneillä jne etteivät roiku kasvoilla.

      Oikein hauskaa konsertti-iltaa! :)

    • Oopperatäti

      Kysypä poikakaveriltasi, miten hän aikoo pukeutua. Voit sanoa, että olet kahden vaiheilla etkä halua olla ali- tai ylipukeutunut. Jos poika on tottunut konsertissakävijä, kertoo hän tyylinsä. Jos on yhtä vihreä, voitte miettiä yhteistä linjaa.
      Malmitalon konsertissa riittää siisti vaatetus, toista olisi Helsingin musiikkitalo, jossa näkee iltapuvusta farkkuihin.
      Jatkoa varten katsele konsertissa, miten ihmiset ovat pukeutuneet.

      Mukavaa iltaa!

      • rennosti vaan

        tavallinen hieman nuhraantunut lenkkipuku ja kumpparit.aito maalaisuus!heinänkorsia hiuksiin jotka sekaisin?


      • Reija69

        Pääasia on ehjät ja puhtaat vaatteet.
        Ooppera- ja Finlandiatalo niihin pukeudutaan hieman tyylikkäämmin. Eli mennään niihin juhlavaate linjoilla. Ne jotka menee sinnekin tavallisissa arki vaatteissa pvat maalta tai boheemeja.
        Ei muuta kuin järki käteen sillä pärjää.


    • oppeliini1

      Hei, Siisti mekko käy hyvin. Pusero, hame ja villatakki on myos hyvä. Yleensä melkein kaikki käy, kuitenkin tilaisuutta arvostaaksesi ehkä jätät farkut ja lenkkeilyasut pois.

      Sinä ET pysty mokaamaan, aivan tuhaan kannat siitä pelkoa. Jos haluat tutustua Malmitaloon edeltäpäin kopioi tuo osoite:

      http ://www.malmitalo.fi/esittelyphttp

    • tuulipuku77

      Reiman tuulipuku riittää.....niinhän ne eläkeläiset nykyäänkin pukeutuu...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1690
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1329
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1132
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1075
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1045
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      6
      1023
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      5
      1009
    Aihe