Saako avoimessa naisia?

insinörtti­

Kuulin tuossa kaverilta, että avoimessa käy opiskelemassa pääsääntöisesti naisia ikähaitarilta 20-30, jopa 70% kurssilaisista on ollut (kuulemma) ihan menevän näköisiä muijia!

Siksi haluaisinkin tiedustella kuinka todennäköistä on solmia ihmissuhteita avoimessa. Tahtoisin pitkästä aikaa pidempiaikaista suhdetta ja mielellään sellaisen ihmisen kanssa joka jakaa kiinnostuksen kohteeni. Tietysti toivoisin kumppanini kykenävän myös ajattelemaan itsenäisesti ja "järkevästi". Baaripokauksista ja nettideittailusta tahtoo jäädä käteen vain tyhjä arpa. Voisi kuvitella että vapaaehtoisesti opiskelevalla naisella olisi elämänarvot aikalailla kohdallaan ja kaikki inkkaritkin kanootissa...

Tietysti porukka ei ole siellä etsimässä ihmissuhteita, mutta taitaa tuo olla aika hyvä seula etsiä sopivia kumppaneita kun en opiskeluaikana älynnyt sitä tehdä.

Mielipiteitä?

3

393

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Karvaasti pettynyt

      Riippuu ehkä siitä, millä tavalla kiinnostamaasi ainetta voi opiskella.

      Itse olen syksystä asti opiskellut poliittista historiaa Turun avoimessa, ja ikävä kyllä ainakin siellä toisiin ihmisiin tutustuminen on (omien kokemuksieni perusteella) käytännössä mahdotonta. Syy on se, että kurssit ovat koostuneet lähinnä pelkästään kirjatenteistä (syksyllä oli pari luentokurssia), joka on tarkoittanut sitä. että jokainen on opintojensa kanssa täysin yksin, eli kaikki vain lukevat kirjoja omin avuin omalla ajallaan ja menevät sitten kerran kuussa yliopistoon tenttimään näitä kirjoja. Toisia opiskelijoita en ainakaan itse ole nähnyt muulloin kun näissä tenteissä ja sitten satunnaisissa n. joka toinen kuukausi järjestettävissä n. tunnin kestävissä ns. "ryhmätapaamisissa". Nämä ryhmätapaamisetkin ovat tarkoittaneet lähinnä sitä, että niissä käydään opinto-ohjaajan kanssa pinnallisesti läpi sitä, mitä jonkun tulevan tenttiävän kirja sisältää, ja koostuvat lähinnä opinto-ohjaajan yksinpuhelusta. Mitään ryhmätehtäviä, tai vastaavia ei ole ollut yhtään.

      Opinto-ohjaaja kyllä syksyn alussa ensimmäisessä ryhmätapaamisessa totesi pariin kertaan kuinka olisi hyvä, jos opiskelijat pystyisivät jollain tavalla verkostoitumaan keskenään, koska silloin opinnot olisivat helpompia, kun niitä voi yhdessä kavereiden kanssa pohtia. Tämä on varmasti totta, mutta herää väistämättä kysymys miten muka ainakaan tässä oppiaineessa voi mitenkään toisiin tutustua, kun opinnotkin koostuvat avoimessa pelkästään kirjatenteistä jolloin toisia ei juurikaan näe. Tutkintopuolella kuitenkin järjestetään kaikenlaisia bileitä, kissanristijäisiä ja muita juttuja, joissa on helpompaa ottaa toisiin kontaktia. Muutenkin kaikki ovat siellä ns. samassa veneessä opintojen suhteen.

      Yhteenvetona sanoisin, että ainakin minulle avoin yliopisto on uusien sosiaalisten suhteiden solmimisen mahdollisuuden kohdalla osoittautunut todella pahaksi pettymykseksi. Tämäkin tuleva kevät tulee koostumaan pelkästään puuduttavista kirjatenteistä. Luentoja ei enää ole yhtään.

      Saataa kuitenkin olla mahdollista, että jossain toisissa oppiaineessa toisten kanssa ollaan enemmän tekemisissä, koska olen kuitenkin kuullut, että joku on saanut avoimestakin ystäviä/parisuhteen. Toki kyseessä saattaa olla pelkästä tuuristakin.

      Eli suosittelen avointa ehkä pienellä varauksella.

      • pause2

        et tullut ehdottaneeksi opintopiirin perustamista? Kirjatentteihin yksin lukeminen on puuduttavaa, porukassa kun pohtii, tajuaa asiat ihan eri lailla ja sen, mitä olen kuullut, niin arvosanatkin ovat olleet opintopiiriläisillä hyvät, koska asioita on tosiaan mietitty yhdessä ja monelta kantilta. Ja siinähän sitä sitten tutustuukin ihmisiin.... ;)

        Itse aion mennä avoimeen (jos en tulevana, niin seuraavana syksynä), mutta sellaiselle linjalle, että kokonaisuuteen kuuluu yhdessä oppimista olennaisena osana. Motivaationa on kylläkin kiinnostus aineeseen, ei niinkään puolisoehdokkaiden tapaaminen; ihme kyllä löysin miesystäväni täältä suomi24:n deittipalstalta. :)


    • Avoimessa opiskellut

      Melko yksinäistä avoimessa opiskelu voi tosiaankin olla. Itsekkin olen opiskellut avoimessa valtio-oppia (Turussa), ja ei muita opiskelijoita tosiaan tahdo nähdä, kuin joissain ryhmätapaamisissa, ja itse tenteissä. Luennoille myös avoimen opiskelijat voivat toki mennä, mutta sinne kokemuksen mukaan melko harva avoimen opiskelija pääsee, koska ne ovat (luonnollisesti) päiväaikaan, ja avoimen opiskelijat käyvät silloin töissä. Itse pääsin luennoille (koska se sopi työnantajalleni), ja ei siellä muita avoimen opiskelijoita näkynyt (olin siellä ainoa avoimen "ryhmästäni"), joten heihin ei voinut tutustua, ja en sitten tiedä kannattaako avoimen opiskelijan mennä tekemään tuttavuutta luentosalissa vieressä istuvan päiväpuolella opiskelevan opiskelijan kanssa, kun ei tutkintopuoleista opiskelijaa välttämättä kiinnosta tutustua johonkin avoimessa olevaan henkilöön, kun hän saa omasta ainejärjestöstäkin niitä ihmissuhteita.

      Sanoisin, että avoimesta voi saada uusia tuttavuuksia vain, jos siellä on ryhmätehtäviä (meillä ei sellaisia ollut yhtään), tai on niin supersosiaalinen ja itsevarma ihminen, että toiset avoimen opiskelijat kiinnostuisivat. Itse en kyllä sellaiseen sosiaalisuuteen kykene.

      Omalla kohdallani ainoa mahdollisuus on vain yrittää päästä päiväpuolelle (joko pääsykokeen tai avoimen väylän kautta), jossa voi sitten bileiden ja ainejärjestön kautta tutustua ihmisiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      203
      2412
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      62
      2308
    3. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      71
      2053
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      311
      1891
    5. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      147
      1495
    6. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      89
      1404
    7. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      37
      1245
    8. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      89
      1176
    9. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      6
      1166
    10. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      184
      1112
    Aihe