mahatauti ja all inclusive

mahatautikammo

Onko kokemuksia? Lasten kanssa lähdössä etelään ja pelottaa että koko reissu menee sitten mahataudissa..

Juuri kun olen saanut lapsille opetettua, että salaatit, kasvikset, hedelmät ym. on terveellisiä, niin täytyykö minun sitten all inclusive - hotellissa ja muutenkin etelässä kieltää lapsilta kaikki tuoreruoka?

Jos/ kun kaikki tuoretuotteet, maitotuotteet on kielletty, syömmekö etelässä viikon ajan vain kypsästi paistettua lihaa ja ranskalaisia pulloveden kanssa...? Lapset kinuavat jäätelöä ja mehua - kiellänkö?

Mitä kokemuksia muilla lapsiperheillä kokemuksia all inclusivesta?

Meidän kohdalla ongelma on se, että haluamissamme hotelliessa ( joissa vesipuisto hotellin yhteydessä) on vain all inclusive - mahdollisuus. Mieluummin maksaisin vaikka extraa siitä, että ostamme kaupasta evästä ja käymme ravintoloissa. En yhtään luota seisoviin pöytiin. Ja vaikka minullakin on lapsia, täytyy ikäväkseni todeta että valitettavan monet lapset juoksevat ravintolassakin ruokapöytään käsiä pesemättä ja käpälöivät kaikkea, jolloin pöpöt leviävät vuorenvarmasti.

4

221

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä se siitä

      Hei
      Riippuu tietysti, minne päin matkustat ja minkätasoiseen hotelliin. Olemme olleet usein Turkissa ja siellä hyvätasoisiaa 4-5 tähden hotelleissa ja olemme olleet tyytyväisiä All inclusiveen ja yleensä valitsemmekin sellaisen jos vain on tarjolla. Ja kaikkia ruokia olemme syöneet- jäätelöä, kasviksia jne. Paikalliset oppaat kyllä kertovat, jos kannattaa välttää joitain ruokia.

    • Perhonen vatsassa

      Siis missa eli kuinka kaukana on tama "etela", puhutaanko nyt Euroopasta vai esim Afrikasta? Kylla Turkki on puhdas maa syoda, en koskaan mitaan tauteja sielta saanut, samoin Kreikka ja Italia. Toista on sitten jos mennaan etelampaan pain.

      Turha alkaa nyt kuvitella pöpöjä ja pilata loman alku negatiivisilla ajatuksilla, suomalaiset vahan liian tiukkapipoisia hygieenan suhteen.

      Siis jos on tilannut all inclusive loman, siita maksetaan ja syodaan vatsan taydelta tarjottuja ruokia, hedelmia, salaatteja ja KAIKKEA. Jos nyt niin kovasti pelottaa, ehka paras sitten pysytella Suomessa.

      • mahatautikammo

        Ihan sen vuoksi tälle TERVEYS – palstalle kirjoitin, että saisin vinkkejä siitä miten pysyä terveenä matkalla. Vai ovatko THL: n ja muidenkin suositukset vain ”suomalaista ylihygieenisyyttä?” Tämä länsimainen ylihygieenisyys on tod.näk pelastanut sinun ja läheistesi hengen ja terveyden useaan otteeseen. Maailmassa on vieläkin useita maita, joissa lapset kuolevat ripulitauteihin. Ja valitettavan monet tuovat etelästä salmonellan tullessaan, mikä aiheuttaa esim. ravintola-alan työtä tekevälle pitkän sairasloman.

        Etelänmatkoilla ongelmana ei ole niinkään se, että siellä oltaisiin epähygieenisiä suomalaisiin verrattuna, vaan se että siellä mikrobikanta on erilainen, eikä meillä ole sille vastustuskykyä. Vaikka olisimme kuinka epähygieenisiä kotimaassa, emme täällä altistu riittävästi niille mikrobeille, joita ”etelässä” kohtaamme.

        Tuttavapiirissäni on useita ihmisiä, jotka ovat saaneet mahataudin/ ripulin Eurooppalaisissa maissa, kuten Turkki ja Kreeta. On myös niitä, jotka eivät ole sairastuneet edes Intiassa. Sairastumisalttiuteen vaikuttaa sekä oma vatsan bakteerikanta, joka voi olla tuhoutunut antibioottikuurien vuoksi, että henkilön ruokavalio.

        Toivoin ja odotin palstalta kokemuksia nimenomaan All Inclusivesta, koska joillakin muilla palstoilla on kirjoitettu, että juuri sieltä lapsiperheet ovat saaneet pöpön ja olleet sitten loppuloman hotellihuoneessa ripuloimassa.

        Mielestäni on naivia alkaa saarnaamaan ylihygieenisistä suomalaisista ja ”jääkää sitten kotiin.” Jokaisella on omat motiivinsa matkustaa ja meille se on aurinko, lämpö ja uiminen. Saamme kyllä kotonakin ruokaa eikä ole tarvetta mennä ulkomaille ahmimaan mahaa täyteen noutopöydistä ja karkkia mielin määrin. Aikuisten kulinaristiset matkat erikseen, lasten kanssa matkustan lasten ehdoilla ja tavoite on luoda heille mukava matkaelämys eikä ripuloivaa viikkoa hotellihuoneessa täyteen ahmitun mahan kera.


    • ((:

      Ollaan oltu Turkissa 3 tähden all inclusive hotellissa kaksi kertaa. Ruoka ollut todella hyvää ja kaikkea syöty eikä olla mitään mahatauteja tai muuta saatu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe