Paljonko tuntitaksa?

Åke åkeri

Mitähän nämä kuljettajavälitysfirmat nykyään pyytävät tunnnilta kuskista, siis tp-yddistelmä? Olis kuskin tarvetta silloin tällöin muutamaksi päiväksi mutta eihän kenenkään työttömän edes kannata lähteä viikoksikaan töihin muuta kuin pimeenä.

16

1590

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • T:mi

      Ota yrittäjä kuljettaja on kaikista edullisin.Tekee työn hinta yleinsä 25e/h alv tai tuon kahtapuolta.Maksat vain laskun ja asia on sillä selvä.99% todennäköisyydellä saat ammattimiehen mitä laskutuskuskit ovat.

      • halpaa on

        lähempänä 30 /e kuin 25/e on hinta taso,kuka myy ammatti työnsä halvemmalla.Meilläpäin on hinta 30/e pinnassa


    • T:mi

      Juu varmaan toi 30e on mykyisin lähellä totuutta.Toi 25e oli 5 vuotta sitten yleistä

    • USKOKAA Jo!!

      TES 1,7-1,9%
      Ja Edelleenkin ne "Kuljettaja/Yrittäjä" Puulaakit on LAITTOMIA!!
      Åke Åkeri joutuu maksaan vero tarkastuksen jälkeen sille Y/K:lle sen palkan mukaan sotu verot mikä on ollut sovittu tuntitaksa!! Eli esin.25€/h. TyEL Sotu muut..!! Ku Oikeasta Henkilöstövuokra firmasta otettu maksaa vain tuon TES (?13,5€) muutama%

    • T;mi

      Eli siis henkilöstövuokraus firmat jotka laskuttavat firmoja,niin olisi samalla lailla laittomia?
      Laskutus kuljettaja on YRITTÄJÄ jolla on oltava yrittäjäeläkevakuutus,ennakonperintärekisteri,arvonlisäverorekisteri ja ly-tunnus koska muuten ei ole yrittäjä.Onhan autokorjaamokin joka laskuttaa työstään,niin yritys kun taas rasvari on työntekijä joka on palkansaaja ja firman palkkalistoilla.
      Tyel ja sotu taas ei kuulu yrittijälle muutoin kun jos silla on työntekijöitä.
      Myöskin henkilöstövuokraus firman omistaja/johtaja saa tehdä työtä se ei ole kiellettyä ja onhan paljon yhdenmiehen yrityksiä.Henkilöstönvuokraus firmat laskuttavat juurikin tuon 30eur/t firmoilta.
      Olen tehnyt kyseistä yritystoimintaa monta vuotta ja koskaan ei ole ollut verottajan kanssa ongelmia kellään.
      Olen laskuttanut joskus myöskin henkilöstönvuokraus firmaa joka taas on laskuttanut sitä kuljetusliikettä jonka autoa ajoin.Tosin se oli poikkeus tapaus kun kaikki sen henkilöstovuokraus firman työntekijät olivat työssä.
      Tuossa åke äkerin tapauksessa oli tehty vain se virhe,että kuljettaja oli ajanut koko ajan samalle firmalle,niin siinä tapauksessa verottaja voi katsoa,että työ suhde on jatkuva,mutta yksi laskutettu työ muualta,niin ongelmia ei tule.Suurin osa laskitusmiehistä ajaakin usealle firmalle,niin silloin se on virallista henkilöstönvuokrausta.
      Ainahan sita autopunakit ja autodemuskat levittelee paskapuheita,että laskitus ajo on laitonta jne....On se vaan kumma kun viranomaiset eivät puutu asiaan kun laskutus kuljettajat koko ajan lisääntyy ja Poliisitkin tietää,että jos on laskutus kuljettaja,niin silloin on vaan ajo aikalaki eikä työaikalakia,mutta autokommarit tietääkin aina kateellisuuttaan paremmin kun verottaja ja miit viran omaiset,Suomessa on tulevaisuudessa entistä enemmän laskutusmiehiä kun Viron pojatkin ovat nyt jo siirtyneet ajamaan itsenäisinä yrittäjinä.

    • USKOKAA Jo!!

      Ei Ole!! Sillä se henkilövuokra firma myy niitä kuljettajia,jotka ovat TyEL:n piirissä!! Se vuokraamon pomo taasen EI VOI ITSEÄÄN vuokrata,kun on YEL:n piirissä!!
      Ja muiden alojen vertaaminen tähän asiaan ei ole,millään tapaa soveliasta,sillä muilla aloilla ei ole vastaavia Lakiin sidonnaisia velvoitteita!!
      Ja TIEDÄN niitä Y/K olevan ja lisääkin tulevan (itsekkin olin!!) Mutta kerran muijaansa lyönyt ja siitä selvinny EI TEE SIITÄ LAILLISTA!!
      Juu Laki ja käytäntö on sekava ja tulkinnat vielä sekaisemmin,mutta nykyinen LAKI/TOTUUS vaan on,niin Ettei niin saa toimia!!
      Ja hauskaahan on juurikin se,ettei se itsensä vuokrannu joudu kuseen vaan se joka on moisen ottanu töihin!!

    • TMI:kuski

      Paljos ton rekan liikevaihto on sitten vuorokaudessa,jos se sen aja liikkuu 24/7? Siitä voi sitten päätellä voiko saada sen 30 alv tunnille,jos joskus tarvii myydä omaa ammattitaitoansa.

    • --------------------

      Tällä uskokaa jo tyypillä ei ole vissiin ihan lääkitys kohdallaan,mutta sönköttäkööt nyt tuota omaansa jos vaikka joku toinen kommari uskoisi.Jutut viittaa siihen,että ei ole täyttänyt kaikkia velvoitteita jos on kerta ajanut laskutusmiehenä.Ei ole vaan kellekkään tullut ongelmia jos asiat on kunnossa ja kummatkin täyttää veloitteet.

      • USKOKAA Jo!!

        Kyl on kaikki kunnos!!
        -Koti asiat,Inkkarit kanootissa ja lepakot tapulissa... Ihan miten vaan!
        Katsos eroavaisuus meitin välillä on SE! että olen ottanut asioista ihan OIKEASTI selkoa.... EI mitään luuloja/kuuloja vaan soitto pyyntö:
        -verottajan asiantuntialle!!
        -SKAL:iin
        -Kirjanpitäjän Yhteistyö verkosto
        -Silloisen yrityksen (kenelle piti töitä alkaa tekeen) laskun näkeminen mitä heille edellinen Y/K äijä jolla kaikki "piti" olla kunnossa tuli maksamaan!!!

        Mihin sun älykääpiön faktat perustuu??

        Vielä kerran!! Se EI! ole enään laillista!! noutaja tulee sitä mukaa,kun verottaja tarkastuksiaan tekee!!!


      • USKOKAA Jo!!
        USKOKAA Jo!! kirjoitti:

        Kyl on kaikki kunnos!!
        -Koti asiat,Inkkarit kanootissa ja lepakot tapulissa... Ihan miten vaan!
        Katsos eroavaisuus meitin välillä on SE! että olen ottanut asioista ihan OIKEASTI selkoa.... EI mitään luuloja/kuuloja vaan soitto pyyntö:
        -verottajan asiantuntialle!!
        -SKAL:iin
        -Kirjanpitäjän Yhteistyö verkosto
        -Silloisen yrityksen (kenelle piti töitä alkaa tekeen) laskun näkeminen mitä heille edellinen Y/K äijä jolla kaikki "piti" olla kunnossa tuli maksamaan!!!

        Mihin sun älykääpiön faktat perustuu??

        Vielä kerran!! Se EI! ole enään laillista!! noutaja tulee sitä mukaa,kun verottaja tarkastuksiaan tekee!!!

        Ja vielä selkeytenä!!

        Olen Kuljetusliikkeen T:mi yrittäjä 3muuta hommaa!
        (Eli ihan oikea Yrittäjä/Kuljetta kaikkine mahdollisineen liikennelupineen/velvoitteineen)

        Eli YEL vakuutettu....Ei käy!!


    • osaaika jussi

      Ei minulla ole ainakaan ollut mitään ongelmia vaikka olen itsekkin joutunut verotarkastukseen 2 vuotta sitten.Viljelen päätöikseni maata ja teen urakointia,mutta ajan välillä ja varsinkin talvisin kuljetusliikkeen autoa ja laskutan normaalisti tekemäni työt.Jopa verottaja suositteli,että ajan laskutuksella,niin verotus on kokonaisuudessaan helpompaa ja keveämpää ja kun vielä huoltelen ja hoidan kyseisen kuljetusliikkeen auraukset,niin kaikki on samalla laskutettu.
      Asiaa olen vielä kysynyt verottajalta kun moni on väittänyt ihan mitä sattuu,niin sain vastauksen,että ei tee verottajalle mitään kun kerta velvoitteet hoidetaan ja siinä yhteydessä suositteli.Maksan vielä myel eläkettä joka on maatalouseläke,mutta yrittäjä eläke kumminkin.Verotarkastukseen joutui myöskin kyseinen kuljetusliike ja syystä,että kateelliset autokommarit yritti käräyttää juuri tästä laskutusajosta,mutta mitään epäselvyyksiä ei ollut kummallakaan.Tosin tämä käryttäjä sai sakot perättömästä ilmiannosta ja menetti työpaikkansa.Ilmeisesti eri verottajilla on eri näkemys asiaan.

    • Scånia-69

      On todellakin eri näkemykset verotoimistoissa eri puolella suomenmaata...

    • USKOKAA Jo!!

      Näemmä eroja löytyy?!
      Mut,tuo onkin (niin minäkin tein) Oikea tapa,antaa Verottajan tehdä se päätös kerran näinkin kirjavaa on käytännöt...
      Minullakin oli myönteinen Verottajan päätös edellis vuodelle,perustuen juurikin tuohon MONI ala yrittämiseen,eikä ristiriitaa aiheuttanut edes se,kun omaan LIIKENNELUVAN!
      Vaan viime vuonna tilanne muuttui!!
      Tästä vuodesta EI! ole tietoa,eikä kiinnostakkaan....
      -Vaihdoin alaa.....

      • mites tämä

        oliko sinulla jotain tietoa siitä ,että tuleeko mahdollisia sanktioita myös kuljetusten tilaajalle,esim Tikku kuljetus ajattaa lervoa 25/e tunti alv ja lervolla ei ole muita ajosuoritteita muualle ,mutta on esim,jokin yritys jolla tekee muunlaista liike toimintaa,joutuuko Tikku kuljetus vaikeuksiin.


    • Hi-way one

      Ei siinä ole mitään laitonta jos olet tehnyt kaupparekisteriin ilmotuksen HENKILÖ VUORAAMISESTA. verottajalle menee myös tieto silloin.

      Meillä ainakin tehtiin tällanen muutos viime vuonna, mutta asia on kuulemma vaikeutunut ja tarkentunut muutamia vuosia sitte. Eikä kukaan ole määrännyt mitenkä kauan saat kenelläkin olla vuokralla.

      • USKOKAA Jo!!

        mites ja Hihhulivei..
        SEKOITATTE TAAS KAKSI ERI ASIAA samaan nippuun asian kanssa mikä ei ole yhteydessä kysymykseen!
        Ensin 'mites'
        Selvitin jo aiemmin miten se menee! Se Kuljetusliike joka palkka K/Y:n on kusessa!!
        Hihhulivei
        HENKILÖN vuokraaminen EI OLE K/Y:n toimintaa!!
        Henkilöitä! voi vuokrata miten haluaa,minne haluaa!
        Mutta se POMO YEL vakuutettu ei voi vuokrata itseään Kuljettajan tehtäviin toiseen kuljetusliikkeeseen!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      256
      2262
    2. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      2045
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      98
      1780
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      115
      1599
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1181
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1180
    7. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      64
      1019
    8. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      113
      1018
    9. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      60
      1006
    10. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      33
      1003
    Aihe