Turhimmat lastentarvikeostoksesi

mielenkiinnosta1

En tiedä onko aiheesta avattu aikaisemmin keskustelua mutta minua kiinnostaisi, mitkä lastentarvikehankinnat olet näin jälkeenpäin todennut aivan turhaksi? Itse on tullut hamstrattua mm.toppahaalareita, jotka jäivät sitten käyttämättä...

13

388

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minn85.

      Innoissani hankin raskausaikana trikoisen kantoliinan ja SwaddleMe-kapalon (molemmat onneksi käytettynä ja aina voi myydä eteenpäin). Kapalossa vauva ei viihtynyt, sai vengottua esim. kädet ulos. Kantoliina olis muuten varmaan ollut tosi kätevä, mutta kun kyseessä 5,5m pitkä liina, niin sen kun kieputtaa itsensä ympäri niin johan hiki tulee. Tuo vauva kun on vielä kaikenlisäksi oikea lämpöpatteri.:D Kaapissa on kasa erilaisia kankaita, joten ajattelin tehdä itse neliöliinan. Vähän ilmavampi versio kantoliinalle.:)

      Mitähän muuta turhaa.. Itse ei ole kyl tullut ostettua mitään. Saatu sitten on senkin edestä. Esim. yks kaveri antoi varmaan kaikki mahdolliset vauvanmentävät toppapukunsa ja erinäisiltä ihmisiltä on tullut neulottuja villavaatteita. Ei muuten, mutta kun poika on semmonen kuumakalle, ettei pahimmillakaan pakkasilla esim. villapukua tarvitse toppapuvun alla.:D

    • hooooitopöytä

      Hoitopöytä... olisi pärjännyt ilman sitäkin. Nyt lojuu turhana keräämässä roinaa päälle eikä mahdu edes varastoon.

    • kantoreppu

      Kantoreppu, En itse tykännyt kantaa vauvaa siinä, eikä vauvakaan siinä viihtynyt.

    • oiut

      Meillä taas hoitopöytä oli jokapäiväisessä käytössä n.2 vuotiaaksi asti. Siinä vaihdettiin kaikki vaipat. Hoitopöydässä tärkeintä on sijoittelu, se pitää ehdottomasti olla lavuaarin vieressä, muuten se jää käyttämättä jos lapsi pitää pesun jälkeen viedä toiseen huoneeseen.
      Meilläkin jäi käyttämättä lainaksi saatu kantoreppu.
      Kapaloakaan ei käytetty kuin muutaman kerran. Lapsi ei rauhoittunut siihen ja sai aina kiskottua kätensä pois kapalosta.

      Olisi helpompi kertoa mitkä vauvatarvikkeet koettiin hyödylliseksi kuin ne turhakkeet.

    • imetysmami

      Imetystyyny. Se nosti vauvan liian ylös, imetän mieluummin ilman tyynyä.

    • lirdanlaa

      Kaverin tekemä imetystyyny, täyte katosi aina lapsen alta.
      Tossuja,juhlakenkiä & tohveleita löytyy käyttämättöminä, kun eivät jalassa pysy pienellä.
      Farkut alle 68cm (tyhmintä mitä tiedän) ja varsinkin ne oikeasta farkusta valmistetut.
      Collegehupparit alle 68cm (kiva siellä niskassa se huppu painaa nukkuessa).
      Nahkarotsit, farkkutakit, toppaliivit jne. alle 68cm mitä aina jokainen teini tuo tullessaan katsomaan vauvaa. Ärsyttää, kun olisi voinut olla jotain mitä olisi oikeasti voinut pitää päällä.
      Kantoreppua ollaan n. 7 kertaa käytetty, mutta jos lapsi olisi ollut vaativampi, olisin pitänyt siinä enemmänkin. Jos tulee toinen lapsi ja koliikista haisuakaan, niin aion ostaa liinan.
      Itse en esikoistani olisi varmaan edes osannut hoitaa muualla kuin hoitopöydällä... Eikä saatu villavaatteita yhtään, onneksi kaverilta sain pieneksi jääneen villahaalarin :).
      Mobile sängyn vieressä -ääni oli niin kova yön hiljaisuudessa, ettei sitä voinut pitää päällä.
      Onhan niitä tarpeettomia nyt pakko olla muitakin, en vain muista mitä...

    • Eipä juuri turhaa

      Meillä ei täysin turhia asioita ole juuri itse ostettu, yksi liian iso kantoliina on tullut hankittua ja niitä sopivia oli sitten pakko hankkia kaksi kun hyvään hintaan löytyi. Sopivat olivat kovassa käytössä, molemmat. Meiltä menee kaikki lastenvaatteet yms. tavarat tutuille ja sukulaisille kiertoon, että joku aina käyttää.

      Turhin lapseni saama vaate oli Benettonin toppapuku kokoa 56. Söpö oli, mutta Benetton-tyyliin niin kapea, ettei alle kolmikiloiselle pojallenikaan oikein sopinut. Vastasyntyneen käsiä kun on vähän hankala siitä sikiöasennosta repiä auki hihoihin ja tässä kyesisessa puvussa ei sikiöasennolle ollut tilaa. Onneksi meillä oli toinen toppapuku, jossa oli tilaa olla ihanasti mytyssä.

    • Turhailija

      -Tuttikuumemittari. Ensin lapsi ei käyttänyt tuttia eikä mittaria voinut siksi käyttää, sitten kun lapsi otti tutin käyttöön, ei kuumemittaritutti kelvannut.Samassa setissä oli myös tavallinen mittari, joka on ollut käytössä sitten senkin edestä.

      -Otsa/korvakuumemittari. Mittaustulos oli aina mitä sattui.

      -Kumialusta lautasen alle, joka pitää vauvan/taaperon lautasen pöydän pinnassa kiinni, että lautasta voi heitellä/tönäistä lattialle. Täysin käyttämätön, lapsi ei koskaan viskellyt lautastansa.

      -lahjaksi saatu kävelytuoli. Lapsi ei mahtunut rullailemaan sillä pienessä asunnossa. Lisäksi selän terveydelle haitallinen.

      -Käsikäyttöinen rintapumppu. Ei saanut maitoa herumaan, ei sitten mikään malli.

      -Verhokatos pinnasängyn yläpuolelle. Täysin turhake, verhot olivat aina tiellä.

    • äitikkähfsdfsdgfg

      pinnasänky. onneksi sitä ei ostettu vaan lapset sai velipuolelta. Esikoiseni kohdalla yritin aina nukuttaa pinnasänkyyn neuvoloiden neuvosta. Joskus onnistuikin ja sitten sitä raijausta parin tunnin välein pinnasängystä viereen syömään johon sitten nukahdettiin. Kun esikoinen oli 9kk alkoi masu taas kasvaa ja neuvolassa taas suostuttelivat laittamaan omaan sänkyyn. Kamalia töyssyjä tuli vatsan alueelle joka yö kun sitä yritti nostella pinnikseen ja pois. Lopulta 1,5 nukkui sitten paremmin veljensä huoneessa jatkettavassa ja kun vauva vähän kasvoi oli helpoin nukkua 150 cm levyisessä sängyssä poikittain lasten kanssa. Seuraavankaan kohdalla en aio stressata tuon pinnasängyn kanssa vaan annan lapsellekin rauhaisan yöunen.

      Matkasänky siis samasta syystä yhtä turha mutta siihen 150cm saa helpommin lapsen laitettua. ja joskus ei vieraspaikoista tiedä miten mahtuu. Ja joskus ollut vauvat keskenään yökylässä mummolassa silloin oli tarvetta.

      kantoliina ja reput. Yhtä jännää kantoliinavekotinta en osaa edes käyttää. Kerran käytin reppua kun käytiin asuntoa katsomassa.

      Lastenvaunut. Rattaat ollut parempi kun niihin saa monesti sen makuualustan.

      kävelytuoli ja hyppykiikku. Hyppykiikku pelotti ja varsinkin äitiä kun isommat lapset oli vieressä. Kovasti 2-3-vuotias haluaa antaa vauhtia pienemmälle. Kävelytuoli taas on semmoinen mitä isompi käyttää ja pienempi jää alle. Sitä paitsi nuorin oppi aika äkkiä kävelemään muitten perässä.

      syöttötuoliln pehmuste. Aina vinossa johonkin suuntaan ja jatkuvasti pesussa.

      liian söpöt vaaleanpunaiset vaatteet joita ei viittinyt käyttää kun ensimmäisen puklun jälkeen menee rumaksi. Sitä paitsi lähti jotain narunpätkiä.

      Sitten meillä on aivan kamalasti palikkalaatikkoleluja ja tornileluja, pehmoleluja. kun se on se perinteinen ristiäis- yksivuotis- tai joululahja. Joita tulee sitten useampi kerralla.

      tuossa nyt muutama jotka nyt luultavasti menee kirpparille kun katoin noita tavaroita tulevaa vauvaa varten. Ainut investointi johon oon ollut ilahtuneen tyytyväinen oli kestovaipat. Pikkuvauvan kanssa ne oli helpot varsinkin äitiyspakkauksen vaipat kun vauva ei vielä karkaile ja myöhemminkin hyvä jos vaipat loppuu tai ollaan tiukilla.

    • tfdgyijskoalp

      Käytännössä koko äitiyspakkaus. Aivan karmeita rytkyjä, osa ratkesi saumoista jo ekassa pesussa ja värit ja kuosit ei minkään mallisia tai suoraan jostain ysäri/kasariluvulta. Meidän sirolle vauvalle ihan kamalia päällä. Sopii varmaan jos vauva on lyhyt ja pullukka, mutta jos ei ole niin säkkejähän ne on. Haalaria oltaisiin voitu käyttää, mutta oli pieni jo nyt talvella. Käyttöön tuli peitto, kynsisakset ja harja. Hintaa nille kyllä tuli :D

      Puolipotkarit on iha karseita kapistuksia. Vauva potkii ne heti pois kun ovat sellaisia lörppiä. Lisäksi äärettömän rumia, näyttävät pitkiltä kalsareilta. Käetettiin sukkiksia kotioloissa ja housuja/leggareita siinä päällä jos lähdettiin jonnekin.

      Pullojen streriloija. Ne kerrat kun pulloja käytettiin, oltaisiin hyvin voitu keittääkin.

      Pehmolelut vauvalla. Vauva syö ne ihan kamalaan kuntoon, karvaa ja nöftää lähtee, keräävät pölyä ja sitten se menee suuhun.

      Korvakuumemittari. Tulos heittelee kokonaisella asteella jos mittaa useamman kerran peräjälkeen. Oli vielä kalleimmasta päästä, ei siis mikään halpakopio.

      Joku toi söpön takin vauvalle. Kerran käytettiin 6kk ikäisenä. Ei mitään järkeä hankkia takkeja, koska silloin on jalat paljaana ja palalelee. Takki huppuineen ruttaantuu turvakaukalossa, nousee korviin kun nostaa ja kantaa jne. Turha.

      Miljoonat mummeleiden, tätien, koko suvun ja kavereiden kutomat töppöset. Ne ei vaan pysy vauvan sätkivissä jaloissa. Pitäisi olla kunnon pitkävartiset villasukat, että tulisi käyttöön.

      Joku toi neulehaalrin sisäkäyttöön, jossa oli vaan käsipesu. No eipä tullut puhtaaksi kun ekat sinapit siihen pursui kun vaippa falskasi.

      Paidat alle 68cm. Koko ajan korvissa. Pitäisi aina olla alusbody ja sitten herää kysymys, että miksi ylipätään sitten laittaisi paidan bodyn eikä vain pitkähihaista bodya. Mitä enemmän vaatekappaleita puettavana, sen ärsyttävämpää.

      Potkuhousut henkeseleillä. Tavalliset housut nopeammat vaipanvaihdossa. Vähälle käytölle jäi.

      Toppapukuja tuli käytettyä vähän, koska toppapussi oli vaan näppärmpi. Ei tarvinnut tähdätä kuin kädet ja jalat sai olla sykkyrällä pussissa.

    • vaunuja vaununperään

      Varmaankin kolmet uutena ostamani Emmaljunga yhdistelmävaunut, duo edget, city crossit ja ceroxit.. on citykoppaa, edgen koppaa, babyliftia ja quadroliftia.. :D
      ja hintaa yht alle 3000 euroa!... aika kalliiksi tulivat ja aivan turhat.

      lisäksi viel scooterit käytettynä 150e..

      onko muilla kokemusta turhista vaunuhankinnoista?

      • HA!

        Kukaan ei taida olla yhtä typerä.


    • Top kolme

      1. Kantoreppu. 2. babysitteri 3. hyppykiikku.

      Kantoreppu - kuuma kesä, ei puhettakaan, että vauvan olisi sellaiseen kapineeseen äidin/isän rinnan päälle "paistumaan" virittänyt.

      Babysitteriä ei käytetty kertaakaan, koska lapsi viihtyi parhaiten lattialla, jossa pääsi harjoittelemaan kääntymistä sekä sylissä, josta näki kaiken sopivalta korkeudelta.

      Hyppykiikun kielsi neuvola alle puolivuotiaalta ja yli puolivuotiaana lapsi ei sitä enää tarvinnut, koska osasi jo kontata.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2703
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2290
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2040
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      14
      1775
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe