Ylipainoa pois

Epätoivoinen

Meillä on kolmevuotias kääpiösnautseri narttu.
Se painaa reilusti enemmän mitä sen pitäis painaa. Kiloja pitäis olla seitsämästä kymmeneen, mutta koiralle painaa 13,5kg
Sen ruumiinrakenne on kyllä sellanen ja se on muutenkin korkeampi yms. et ei sitä alle kymmenen kilon terveellisesti saa, mutta pari kiloo pitäis saada pudotettua. Onko hyviä reseptejä dieettiruokaan ja määrään tai jotain muuta neuvoja?

7

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eläeläelä

      Ylipaino on tullut siitä, että annat liikaa ruokaa. Homma on sinun korviesi välissä, eikä koiran vika. Hoikkuus on terveellistä. Nyt vaan pienennät ruoka-annosta ja herkkujen tarjoaminen pois. Ei kukaan voi tarkkoja ohjeita antaa, koska emme tiedä, mitä syötät koirallesi. Nappulapussin kyljessä ohjeet on suuntaa-antavia, eikä jumalan sanaa.
      Ensi töiksesi siis kolmasosa nappula-annoksesta pois. Anna nappuloiden ohella myöskin tuoretta proteiini- ja rasvapitoista lisuketta. Se ei ole herkkua vaan monipuolista, oikeaa ravintoa koiralle.
      Light-ruokia en suosittele ollenkaan. Rasvan puutteesta koiran iho ja turkki alkavat oireilla. Muista myös lisätä liikuntaa.

    • ....

      Vähennä nappulaa ja anna tilalla lihaa. Liikuntaa myös lisää :)

    • j6un

      Paljon saa liikuntaa pv:ssä? ja millaista liikuntaa?
      kysyn siksi,että on helppo sanoa "lisää liikuntaa",mutta jos peruskunto on heikko,niin ei tod.kannata heti mitään hikilenkkiä asfaltilla alkaa heittämään.. sama kuin ihmisillä.
      Ruoan vähentäminen ja OIKEA liikunta.. vapaa liikunta on aina hyvästä,koska silloin koira voi liikkua oman kunnon ja jaksamisen mukaan ja tämä tapahtuu yleensä metsässä tai pellolla,jolloin maasto on epätasaista mikä on parempi lihaksille ja nivelille kuin tasainen ja kova alusta..
      Itse en ole ikinä tuijottanut vaakaa.. kyllä paljaalla silmällä näkee milloin koira on liian laiha,lihava tai sopusuhtainen..
      (mulle tosin kasvattajat antaisi heti noottia jos olis vähääkään tukeva) :P
      Proteiinin ja öljyjen lisääminen ruokavalioon voisi myös olla hyvästä (neitsyt oliiviöljy,lohiöljy,pellava öljy) ja jauheliha tms.
      Itse olen aina ollut aika neuroottinen koirien painosta ja mielummin pidän vähän laihempana kuin otan riskin,että menee pyöreän puoleen (varsinkin ensimmäisen paska lonkkaisen koiran jälkeen).
      Ja meillä 2 keskikokoista koiraa ja syödään raakaruokaa.

    • Mittaa valmiiksi päivän mittaan annettava ruoka ja myös kaikki mitä annat purtavaa, palkitsemis tai koulutusnameja, enempää ei anneta. Puruluut voi olla myös kevyitä, tai jos annat rasvaisempaa tavaraa, niin muuta ruokaa pitää antaa vähemmän.

      Meillä sovelletaan mutu-tuntumaa keskikokoiselle koirulille: esim possunkorva vastaa ateriaa, yksi semmoinen niin muuta ruokaa ei anneta sillä kertaa.

      • no johan on ruuat...

        Siis yksi possunkorva on ateria??? Keskikokoisella koiralla, ohhoh...


      • no johan on ruuat... kirjoitti:

        Siis yksi possunkorva on ateria??? Keskikokoisella koiralla, ohhoh...

        Siis: yksi iso possunkorva voi korvata aterian: ko. koira ei ole kovin iso, ei enää nuori eikä vilkas, ei ole kovassa käytössä, saa kaksi kertaa päivässä ruokaa plus puruluut ja koulutusnamit: hoikkana/normaalipainoisena ja käyttökunnossa on tarkoitus pitää ja tähän mennessä kaikki eläinlääkärit ovat sanoneet koiran olevan hyvässä kunnossa. Eri asia ja eri määrä ruokaa, jos kyseessä olisi nuorempi! ja paljon liikkuva! koira.

        Ruokaa annetaan tilanteen, iän, koiran käytön ja energian tarpeen, ym mukaan ja koiraa laihduttaessa tulee kaikki päivän aikana annettava syötävä on otettava huomioon.


    • Niin onko

      tuo sun koira sitten ylipainoinen? Vai vain suurempi, kuin mitä rotumääritelmä sanoo? Jos se on suuri kokoinen niin ei se ole ylipainoinen. Koiran lihavuus arvioidaan koirasta eikä rotumääritelmästä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      916
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      679
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe