Voiko alaikäinen mennä hotelliin yöksi?

ApuaReissaajalle

Voiko alaikäiset mennä johonkin hotelliin yöksi ilman täysi-ikäistä? Meillä kiinnostaisi tuo Omenahotelli, mutta sinne kuulemma pääsisi, mutta pitäisi olla vähintään yksi täysi ikäinen mukana. Meillä on vanhemmilta lupa lähteä ja he maksaisivat hotellin meille, mutta ongelmana on voiko alaikäisenä yöpyä hotelissa? Olen itse 17 vuotias. Ystäväni on 15 vuotias, kohta täyttää 16. Mietin vain enkö olisi tarpeeksi vanha ottamaan vastuun, vaikka en ole vielä 18 vuotta eli lain mukaan aikuinen. Pitäisikö hotelille sitten ilmoittaa etukäteen, että on tulossa alaikäisiä vaikka esim. Omenahotellissa ei ole ketään aulassa, sinne mennään ovikoodilla sisälle. Maksu tehdään netissä, mutta sen tietenkin pitää tehdä täysi ikäinen.

41

8808

Vastaukset

 • joo sama kysymys mulla et ku aikosin mennä johki salon hotelliin un kamun 17vn kans et pääseeköhän ... :s

  • *mun xD korjaan


  • hehe kirjoitti:

   *mun xD korjaan

   Korjaa kaikki loputkin virheet, joita on paljon!


  • Karvosenmäki kirjoitti:

   Korjaa kaikki loputkin virheet, joita on paljon!

   Ei kannata mihinkään hotelliin mennä, ainakaan yksin, siitä ajatellaan kuitenkin heti jotain negatiivista.


  • Karvosenmäki kirjoitti:

   Korjaa kaikki loputkin virheet, joita on paljon!

   Minua vaivaa sama asia, eli olen aikeissani mennä johonkin Salon hotelleista kaverini kanssa. Tosin kaverini on 17-vuotias, joten pääsemmeköhän?


 • Samassa tilanteessa itekkin oon 17 ja kaverinkaa aiotaa mennä hotellii yöks :/ ja yritän täs kaivella tietoja tuosta samasta aiheesta... ja pahasti näyttää siltä että kun kirjaudutaan sisään hotelliin täytyy olla vähintään 18 v. D: (nii tietty mullakin vanhempien lupa) et nyt joku viisas auttakaa miten tän vois selvittää!! :)

 • Käskekää vanhempien ottaa yhteys hotelliin, että miten onnistuu. Omalla työpaikalla onnistuu, mutta vanhempien on varattava se majoitus sekä alaikäisillä oltava vielä kirjallinen suostumus mukana saapuessa, joskus vanhemmilta otettu luottokorttinumero, jos tulee tuhoja.

 • Matkaopas-lehden uusimmassa numerossa luki, että alaikäinen tarvitsee huoltajan kirjallisen luvan, jos hän menee hotelliin ilman valvojaa.

 • Voi mennä. Ei ole keksitty tutkaa joka scannaa asiakkaan iän.

  • Sir.Tieteelle tiedoksi, että jotku matemaatikkonerot voi laskea iän henkkareista ja mitenkähän liene, kun siellä huoneissa on sitä viinaa, niin päästetäänköhän sinne lapsia?


 • Kirjallinen lupa tarvitaan

  • Näin on näreet, luvan kanssa luukulle ja asia pihvi.


 • Tyttäreni oli joskus parin kaverinsa kanssa näyttelymatkalla toisella paikkakunnalla ja yhden nuoren vanhempi tiesi että ei se ole niin itsestään selvää että hotelli huolii alaikäiset majoitukseen.

  Kirjallinen vanhempien suostumus piti tietysti olla ja sen lisäksi soitimme hotelliin ja vasta kolmas hotelli suostui järjestelyyn.

  Omenahotellissa kukaan ei ole tarkastamassa ikää, paitsi jos jotain sattuu. Alaikäisen kanssahan ei saa tehdä sopimuksia ja hotellille on ikävä juttu jos alaiäiset jättävät vaikka laskunsa maksamatta tms.

 • Ei pääse. vanhempi mukana kyllä. Ja luottokortin numeroa ei luulis kenenkään antavan.

  • moi oon jusu t jusu


  • jusu98 kirjoitti:

   moi oon jusu t jusu

   Moi


  • Tää on joku vanha mutta sokos hotellit suomessa ainakin mutta silloin pitää vanhempien täyttää lupa lomake alaikäisen pitää näyttää se saapuessaan ja sieltä on otettu kaikki maksavat jutut pois ja yms kantsii ite käyä kattoo sokos hotellin sivuita koska en jaksa kirjoittaa


 • Sinne hotellille sen vastuun ottavan aikuisen on soitettava ja todellakin kirjoitettava lisäksi kirjallinen lupatodistus.
  Hotelli toisessa päässä esim. tyhjentää baarikaapin ja saa muutenkin vahtia kyseistä huonetta tarkemmin.

  Hotellit on aikuisille, ei lastentarhoja. On myös esityisesti loma- ja sesonkiaikaan paljon hotelleja, jotka ei ota alaikäisiä edes näillä varotoimilla, koska asiakkaita on muutenkin jonossa.
  Jonain hiljaisena hetkenä saattaa onnistua.
  Omenahotelleista on paljon ikäviä kokemuksia (rikollista, narkkaria, huoraa, alaikäisiä juopottelemassa....), joten ei kannata tuudittautua siihen, että lasten mehuretki noin vaan onnistuu.

  Teillä pitää olla hotellin kannalta monesti myös jokin syy siihen matkaan - esim. juuri urheiluseuran retki tai pelimatka, miksi majoitus ei onnistu vaikkapa retkeilymajassa tai nuorisohostellissa. Lisäksi tälläisillä porukoilla on omat valvojat mukana.

  Olin joskus töissä nykyisessä Radissonissa, eikä sinne otettu alaikäisiä, kun muutaman kerran vuodessa, jos oli joku isompi urheiluseurue tms, muuten ohjasimme ottamaan sen vanhemman, isän tai äidin mukaan matkalle.

  • Mikä ikävä kokemus hotellille huora on? Nehän haluavat että toiminta on mahdollisimman huomaamatonta ja vähän haittaavaa koska sen on toiminnan edellytys. Veikkaan että puolet erään ketjun majoitusvuorokausista Helsingissä tulee tsekkiläisiltä ja venäläisiltä asiakkailta.

   Muutenkin outoa moralisointia, Saksassa huorissa käynti on arkipäivää, ihan normaalit perheelliset miehet käyvät pikapanoilla usein.


  • Miten niin kirjoitti:

   Mikä ikävä kokemus hotellille huora on? Nehän haluavat että toiminta on mahdollisimman huomaamatonta ja vähän haittaavaa koska sen on toiminnan edellytys. Veikkaan että puolet erään ketjun majoitusvuorokausista Helsingissä tulee tsekkiläisiltä ja venäläisiltä asiakkailta.

   Muutenkin outoa moralisointia, Saksassa huorissa käynti on arkipäivää, ihan normaalit perheelliset miehet käyvät pikapanoilla usein.

   lukekaa mun kaverin blogii lanitus.blogspot.fi


 • Ei tarvitse kaikkia uskoa mitä kirjoitetaan,selviää heti kun kysyy ko hotellista minne on menossa.

 • Voi tulla kalliiksi, Turussakin telkkarit ym hajotettiin. Laskua vanhemmille muutama 10.000 e En lähtisi kokeilemaan. Retkeilymaja olisi parempi vaihtoehto, tai leirintäalueella teltta.

 • Jos menee paikat siihen mallii paskaks et laskua tulee perkeleesti, ni sieltä sit pennut suoraa SIPERIAA.. Muutama vuos siellä työleirillä ni alkaa taas elämä maistua..

  • Kiitos luottamuksesta! Siis fiksusti käyttäytyviä alaikäisiä ei ole olemassa tai ovat hyvin harvassa?
   Taitaa edellä oleva asenne kertoa enempi omasta perheestä...
   Yhtä hyvin yli 18 vuotiaat ördaa ja rikkoo paikkoja ja tarvitsee vahtia.
   Vastauksia yllä oleville:
   - Enkä ole lähistön Omena-hotellista huomannut minkäänlaista häiriötä, en edes muistaisi sitä jos ei viereisessä Alepassa olisi joskus ulkomaalaisen oloisia ihmisiä vertailemassa tarjontaa ja hintoja.
   - Eikä tarvitse huutaa sitä Siperiaa. Sitä ei ole käytetty vankein hoidossa yli sataan vuoteen...


 • Riippuu hotellista. Yöpyminen hotellissa on kallista eikä alaikäisille ole tarkoitettu niitä "minibaari" kaappien sisältöjä.
  Ihan oma lukunsa on ne "tuntihotellit" joita myös on olemassa aikuisille, joihin kyllä sitten viedään myös alaikäisiä.
  Hotelliin meno kannattaa varmistaa sieltä hotellin vastaanotosta. Kyllä sieltä saa tiedon.

 • Ei voi. Alaikäinen = lapsi.
  Lapset matkustaa huoltajiensa kanssa.

  • Saahan sitä yrittää, mutta joku tekee ls-ilmoituksen kuitenkin.

   Suomi on lasten"suojelu"hulluuden luvattu maa niin hyvässä kuin ennen kaikkea kaikessa pahassakin, lapsen kannalta nimenomaan ajateltuna.

   MInä en lähettäisi lapsiani yksin yhteenkään hotelliin en edes kotimaassa.


 • Alaikäiset eivät voi yöpyä keskenään hotelleissa, ilman täysi-ikäisen mukana olemista. Vastuuttomia vanhempia jos ylipäätänsä olisivat valmiita päästämään ala-ikäiset keskenään hotelliin riehumaan ja ryyppäämään.

  • Et taida vanhempi olla? Ja jos olet niin huono sellainen, itse olin 17 ja vein 17 vuotta täyttävän tyttöystäväni kesällä hotelliin yöksi illallisen jälkeen synttäreiden kunniaksi, ei me siellä ryypiskelty tai riehuttu. Nääs vanhemmat ovat kasvattaneet kunnolla :)


 • Yöpyminen onnistuu jos vanhemmat mukana kirjautumassa hotelliin. Näin olen itse vanhempana tehnyt, lapsi 17-vuotias.

 • Eivät saisi, mutta ite olin kyllä 16 vuotiaana. Eli porukat maksaa, mukaan todistus ja puh. numero ongelmien varalle ja olkaa nätisti! Sitä ei voi painottaa liikaa, et ei ketään ylimääräsii huoneisiin (koska Ompuissa välillä on ei niin nätisti käyttäytyvääkin porukkaa usein...), eikä mitään örväilyjä tai mitään. Jos mitään ongelmia ei tule niin asia on ok ja kun sitä ei siellä ketään edes kyttää.
  En nyt sano, että tehkää kaikki vastoin sääntöjä kun on mahdollisuus, mutta jos käyttäytyminen on ok ja sitärataa niin miksei? Antaa nuorten olla nuoria ja nauttia välillä vapaudesta. Niin minäkin olen tehnyt, enkä ole poliisien kanssa joutunut asioimaan tai mitään muutakaan. Ei sitä tarvitse kännissä rällästää teininä, jotta olis hauskaa ^^ :)
  - Nyt 20v vähä isompi teini

 • Voi teitä, mussukat.

  Omenahotellissa alaikäiset eivät voi

  a) tyhjentää minibaaria, koska sellaista ei ole - ja
  b) jättää laskua maksamatta, koska se on maksettava etukäteen - ja
  c) ikänsä puolesta jäädä pihalle, koska hotellissa ei kohdata henkilökuntaa lainkaan.

  • Alaikäisten majoittuminen keskenään Omenahotelliin on vastoin hotellin sääntöjä. Piste. Tämä löytyy ihan selvästi hotellin nettisivuilta. Jokaisessa huoneessa on majoituttava vähintään yksi täysi-ikäinen henkilö.

   Majoittujien henkilötunnukset annetaan jo varausvaiheessa. Systeemi ei anna tehdä varausta jos vähintään yksi majoittujista ei ole täysi-ikäinen.

   Jos täysi-ikäinen henkilö antaa henkilötunnuksensa varaukseen eikä sitten menekään mukaan, vaan huoneeseen majoittuu vain alaikäisiä, niin riippuu ihan tuurista jääkö siitä kiinni vai ei.

   Henkilökuntaa ei ole,mutta hotellin sisäänkäyntiä ja yleisiä tiloja tarkkaillaan valvontakameroilla.

   Jos havaitaan että huoneessa majoittuu pelkästään alaikäisiä vastoin sääntöjä, hotellilla on oikeus perua varaus välittömästi ja laittaa huoneen asukkaat ulos. Mitään korvauksia ei huoneen hinnasta tietenkään saa.

   "TIEDOT MAJOITTUJISTA
   Yhteyshenkilö sitoutuu ilmoittamaan varausjärjestelmään täydelliset henkilötiedot kaikista huoneessa majoittujista varauksen yhteydessä ja viimeistään 24 tuntia ennen saapumisajankohtaa.

   KÄRAJAT
   Yhteyshenkilön tulee olla täysi-ikäinen. Alaikäinen saa yöpyä hotellissa edellyttäen, että samassa huoneessa majoittuu vähintään yksi täysi-ikäinen henkilö."


 • Ja ihmiset voivat soittaa suoraan sinne Omena hotelliin ja tiedustella asiasta.
  Perkeleen avuttomat ihmiset !

  • Eivät voi. Siellä ei ole oaijan päällä henkilökuntaa vastaamassa.


 • Alaikäisyys on PERSEESTÄ.

  Oli niin vitun peniksestä olla alaikäinen kun kaikki vittuili vaan iän takia.
  Vaikka olin jo 15 vuotiaana täysissä järjissäni, minulle VITTUILTIIN vaan ikäni takia.
  diafksjdfioasjdifoajspdfiaspidfjasoidjfi ajsdp oajsd iasdfasi japosfj apdifjapfj pdjf oaisdfj djfoiasdjfdjjjjjjjjjjjjfjfjfj49844w39844tw893b44t89we4bw89e4b894tbw894er9b8w4ert84wber9tw4er9t8b4we9r84t9bwe7rt4b7w8er4tbw98e7r4tbw879er4tbw87e4rb78e4wb8794987r4bw874rbt987we4rb784er87tbw47ert4bwr4tb987ewr4tb7er4tbe747847 4974 94r 749we7r 47e4r 74w 74e74reg 7e4rg7wer4gwe7r4g w9e7r4g w98e7r4 gw978e4r 78we4rg7 we44444444444444444444444444444daijiojdpafsjfiasjdfiajsdpofjasidofjapjfdaiosjfioasjpdifiasjfpoasijdfioasjdfpoaisjdf44444

  SAATANAN DFNpO ADFGNI APJSID J

  JUMALAUTA ETTÄ VITUTTAA SAATANA PITÄÄ VITTU MUUTTAA VENÄJÄLE SIELLÄ EI SAATANA VITTUILLA

  ps. vittu on perseesät ajfijdfposdjfpasjdfpajsdpfijaspdif

  • Miksi sanot että alaikäisyys on PENIKSESTÄ? Outo ilmaus, vaikka sieltähän se kaikki ihan aluks lähtee kiitämään.


  • -
   -
   -

   -Mistä ihmeestä olet saanut päähäsi että Venäjä olisi oikea Onnela jossa ketään ei kiusattaisi missään asiassa?. Totuus on ikävä kyllä oleellisesti raadollisempi:

   -toimittajamurhat
   -internet-sensuuri
   -toisinajattelijoiden mielivaltaiset pidätykset
   -poloniumin käyttö
   jne
   jne
   jne tätä voisi jatkaa loputtomasti

   Helmenä pohjalla mustaakin mustempi varusmiesten kohtelu asepalveluksessa:

   http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/2391040/venajalla-alokkaalla-ei-ole-ihmisoikeuksia

   Et lapsi pieni näytä tietävän todellisesta Venäjästä enempää kuin sika satelliitista. Ihmettelen mistä noin tyhmiä ihmisiä oikein sikiää.


  • Huoh................ kirjoitti:

   -
   -
   -

   -Mistä ihmeestä olet saanut päähäsi että Venäjä olisi oikea Onnela jossa ketään ei kiusattaisi missään asiassa?. Totuus on ikävä kyllä oleellisesti raadollisempi:

   -toimittajamurhat
   -internet-sensuuri
   -toisinajattelijoiden mielivaltaiset pidätykset
   -poloniumin käyttö
   jne
   jne
   jne tätä voisi jatkaa loputtomasti

   Helmenä pohjalla mustaakin mustempi varusmiesten kohtelu asepalveluksessa:

   http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/2391040/venajalla-alokkaalla-ei-ole-ihmisoikeuksia

   Et lapsi pieni näytä tietävän todellisesta Venäjästä enempää kuin sika satelliitista. Ihmettelen mistä noin tyhmiä ihmisiä oikein sikiää.

   -

   "Yhtenä esimerkkinä hän mainitsee kuusi miestä, jotka ryhtyivät Vladivostokissa surmaamaan miliisejä.

   – Heitä oli vain kuusi, mutta Venäjä on pullollaan miehiä, jotka vain odottavat mahdollisuutta ottaa ase käteen. Tämän päivän Venäjällä miliisit saavat tehdä ilman huolen häivää murhia, rikoksia, ihan mitä vain joutumatta vastuuseen. Ihmisiä, jotka haluaisivat tappaa miliisejä, on aika paljon."

   -


 • dhdh

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  164
  6713
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  173
  3216
 3. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  68
  2027
 4. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  151
  1342
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  31
  567