Berninpaimenkoira ja australianpaimenkoira samaan kotiin?

Koirat♥

Joo eli voiko ottaa nuo kaksi koiraa samaan kotiin jos hankkii molemmat pentuina? Oon vasta 13v mutta sitten opiskelujen jälkeen kun on asunto ja varma työpaikka niin aijon ottaa nuo kaksi. Ja minulla on paljon koirakokemusta.


Ps. Jättäkää vittuilut sikseen.

8

286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koirat♥

      Niin ja miten berninpaimenkoira uros eroaa naaraasta. Aijon ottaa ainakin sellaisen :)

    • lskdjflksjglkjg

      Miksipä ei, ainahan koirat tulevat keskenään toimeen, kunhan omistaja/omistajat osaavat hommansa. Isommat koirat sopeutuvat yleensä kaverinsa pieneen kokoon, vaikka suurin piirtein samankokoisista koirista onkin enemmän iloa toisilleen (vapaana juoksemiset jne., iso koira voi vahingossa taklata pienempänsä).

      Oletko muuten se aiemmin huskya hankkimassa ollut tyttö? Yritä nyt ensin löytää YKSI koirarotu, johon perehdyt. Toisaalta rodunvalinta on menossa jo oikeaan suuntaan, hyvä hyvä!

      Suosittelen myös harkitsemaan bernin ottamista uudelleen, ihan vain rodun heikon terveystilanteen vuoksi. Ne on jalostettu liian massiivisiksi omille luilleen ja lähes puolet berneistä sairastaa syövän. Pelkkä pentuiän liukkaille lattioille tai portaiden kulkemiselle altistuminen voi pilata niiden luuston koko loppuiäksi. Kyynärniveldysplasiaa on varsin runsaasti.

      Harkitse vaikka seuraavia rotuja:

      Australiankelpie
      Shetlanninlammaskoira
      Whippet, terve rotu joka on paimenia vaativampi mutta sopii silti esim. agilityyn
      Collie, nahkana tai pehkona
      Basenji
      ...

      Vaikea ehdotella, mitä olet ajatellut niillä harrastaa? Runsas koirakokemus ei kerro, ovatko kokemukseksi metsästys/seura/paimen/terriereistä, tuntemiesi koirien iästä (uhmaikä?), näyttely- vai käyttispuolelta jne. jne. Kannattaa myös miettiä, onko järkevää ostaa koiraa vain toisen seuraksi, ihminen tyydyttää paimenkoiran seurantarpeen loistavasti ja koirakavereita voi hankkia muualtakin :)

    • Maltti on Valttia

      Nyt heti alkuunsa lopetat sen höpötyksen kahdesta koirasta. Yksi koira riittää oikein hyvin kaikkeen siihen mitä aiot koirasi kanssa harrastaa. Nyt sinulla aikaa tehdä sitä mitä jokaisen koiraharrastajan tulisi tehdä. Tutki rotusi kasvattajia, käy näyttelyissä katsomassa niitä. Ja opiskele koiran koulutusta. Ulkoiluta vaikka tuttaviesi koiria. Käy katsomassa koulutuksia, hanki tietoa. Mitä enemmän tiedät sitä paremmin onnistut.
      Kaksi koiraa on jo lauma, ja vallankin jos ottaisit ne pentuina, taitosi ei riitä kouluttamaan niitä. Laumassa aina toinen koira on tärkeämpi kuin ihminen. Ne oppivat toisiltaan paremmin ja mieluummin kuin ihmiseltä. Niistä on enemmän huolta, enemmän kuluja, enemmän ääntä ja ulosteitä, kertakaikkiaan kaikkea koiran hallintaa tuplasti.
      Ja usko pois, minä olen kokenut tuon kaiken. Ja aloitin oman koiraharrastukseni sinun ikäisenä. En omistanut sitä koiraa jonka kanssa harrastin, ja antoisimmat ja opettavaisimmat hetkeni koin sen yhden koiran kanssa. Alussa tekee virheitä, pahojakin, mutta se on ihan luonnollista. Tekemällä oppii. Mutta aloita vain yhdellä koiralla.

    • Koirat♥

      En ole se huskyn haluaja tyttö :) Ja ihan aijon ns. kotikoiraksi ottaa en siis mihinkään näyttelyihin tai agilityyn sillä ne eivät niinkään kiinnosta. Ja en turhaan tuttavien koiria käytä sillä meillä on yksi koira täällä kotona hoidettavana :)
      Oon myös isosiskoni kanssa kouluttanut tuon rakkaan koiramme ja siitä on tulut kelpo 5-vuotias herrasmies :)
      Ja ehkä ootte oikeassa, ehkä se yks koira riittää. Niin ja sen jälkeen kun siskoni muutti pois kotoa niin olen jatkanut tuon koulutusta äitini kanssa.

      • liikuntaa palljon

        Appe ja berni ovat harrastuskoiria, eli ne vaativat aktiivisen omistajan, joka tarjoaa niille paljon liikuntaa ja aktivointia. Niistä ei olla jalostettu sohvaperunoita.


      • liikuntaa palljon
        liikuntaa palljon kirjoitti:

        Appe ja berni ovat harrastuskoiria, eli ne vaativat aktiivisen omistajan, joka tarjoaa niille paljon liikuntaa ja aktivointia. Niistä ei olla jalostettu sohvaperunoita.

        Anteeksi, siis ei appe, vaan aussi :-)


      • ikrjehddf
        liikuntaa palljon kirjoitti:

        Anteeksi, siis ei appe, vaan aussi :-)

        Näin berninomistajana huomauttaisin että berni on isokokoinen rotu ja koiran liikunta pitää olla tarkoin harkittua. Ja luonteesta toteaisin että itselläni on ollut useita bernejä ja luonteet ovat olleet superaktiivisesta sohvaperunaan.


    • Mietintään

      Aussie varmaan vielä enemmän vaatii, tai varmasti ainakin sen saman kuin appe!

      Mitä järkeä on ottaa kaksi pentua samaan aikaan vai käsitinkö väärin?

      Ota se yksi ja tehkää suhteestanne ja elostanne sopuisa ja kiva kaikin puolin, mieti sitten ajan kanssa sitä seuraavaa.

      Ja kyllä, berni on sairas rotu (en mollaa rotua, on muitakin rotuja ja on myös bernejä, joille ei ole tullut mitään ja ovat jopa pitkähkön elämän eläneet).
      Kaikki on loppujen lopuksi arpapeliä - kukaan ei voi taata, että koira ei sairastu tai kanna jotakin sairausgeeniä, sama pätee meihin ihmisiin.

      Mutta ota maltilla sitten tuo koira-asia. Mieti, mille rodulle SINÄ sovit, ei niin, mikä sinun mielestäsi sopii sinulle :)
      Näin saat mahdollisesti ja toivottavasti onnellisen koiran ja sinä olet sen onnellinen omistaja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe