Mitä iloa nimien haukkuminen tuottaa? :(

Äidin oma Ruusu

Meidän lasten nimet on Hiski ja Hilma - ja ei näy loppua nimien haukkumiselle. Miksi kaikkien pitäisi olla Nicoja ja Jessicoita?? :( Miksi te massaan hukkuvia nimiä antavat pelkäätte sitä harmaudesta erottumista? Miksi toisten ihmisten antamat nimet kauhistuttavat niin kovasti, eiväthän ne ole teiltä pois? Muutenkin surettaa tämä 2000-luvun laumasieluisuus ja sitten kun joku uskaltaa "repäistä" ja antaa lapselle nimeksi vaikka Janna eikä sitä "ainoaa oikeaa" Jenniä joita on tusinassa jo miljoona niin johan on maailma kaatumassa. Ja sitten on toisaalta niitäkin jotka haluaisivat antaa nimeksi juuri näitä perinteisiä, Minna, Jenni tjsp mutta eivät uskalla kun heitä haukutaan kun eivät uskalla antaa mitä erikoisempia nimiä!

Esimerkki omasta elämästäni: Äitini törmäsi minua odottaessaan aina vaan nimeen Ruusu. Mitä lähemmäs laskettu aika tuli, sitä useammin hän törmäsi tähän nimeen, lopulta lähes joka päivä. Sen hän olisi halunnut antaa nimekseni mutta liian kilttinä kuunteli liikaa toisten mielipiteitä ja niin minustakin tuli Jenni. Nyt sitten aikuisena olen vaihtanut nimeni Ruusuksi, ja asiasta kuultuaan äitini oli NIIN onnellinen! :) En vaihtanut nimeäni "vain äitini mieliksi", koska minustakin se on ihanan kaunis, ja ihan varmasti jos tämä masukkini on tyttö, hän saa sen toiseksi nimekseen.

En minäkään hauku kenenkään nimiä, mutta siitä sanon että antakaa lapsillenne juuri ne nimet jotka haluatte, samoin antakaa muidenkin ihmisten antaa sellaisia nimiä omille lapsilleen ku haluavat. :) Jos joku haluaa antaa lapselleen nimeksi vaikka Chantelle, eiköhän se ole hänen oma asiansa - ehkä hänellä on joku "perusteltu" syy päätyä siihen nimeen - ja sama juttu jos joku haluaa antaa nimeksi sen Jennin, eiköhän heitäkin edelleenkin maailmaan mahdu. :)

Toivon vaan ettei enää kenellekään käy samalla tavalla kuin liikaa toisten mielipiteitä kuunnelleelle äidilleni jota on muutenkin sanottu liian kiltiksi aina. No, parempi myöhään, nyt hänellä siis on Ruusu-niminen tytär vaikka muutama vuosikymmen siihen menikin... ;)

10

237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AavaUsvaMeimiMilona<3

      Kiitos paljon! Olen itse ajatellut jo kauan samaa...Minun lapseni ovat Aava, Usva ja Meimi ja masuasukki josta tulee Milona..

    • saksiksi

      Hienoa, että olet noin rohkea! Ja olen onnellinen äitisi puolesta :) Ruusu on kyllä kaunis. Ja Hilma on AIVAN IHANA! Itsekin olen sitä tyttärelleni harkinnut, jos joskus sellaisen saan :)

      ps. yllä olevan lasten nimet myös ihanat:)

    • sannatellervo

      Olen itse aika konservatiivinen nimien suhteen, ja lapsillani on ihan perus nimet, ei mitään erikoisia. Mutta on kyllä mielestäni tosi epäkohteliasta arvostella toisten valintoja.

    • Kalliope S

      Nimeä antaessa tulisi ajatella myös LASTA

      Eli nimen tulisi olla seuraavnalainen:

      - nimi joka ei anna ulkomaalaista vaikutelmaa, tämä hankaloittaa myöhemmässä elämässä eism työn hakua

      - Nimi joka on helppo lausua ja kirjoittaa, ettei tartte aina kysyä miten kirjoitetaan, eli esim. mikään Nicklas tms.

      - Nimi joka ei ole liian yleinen, ettei suotta ole saman nimisiä liikaa, eli nyrkkisääntönä voi pitää, jos ei saa sähköpostiosoitetta, joka on muotoa [email protected] niin nimi on liian yleinen, ja siitä tulee ongelmia

      Nämä muutam asiaa muistaa, niin jo pärjäillään kummasti

    • mammaaja

      Hiskiä ja Meimiä en ollutkaan kuullut ennen, ihania nimiä! :) Mulla on masussa esikoinen matkalla, sukupuolta en tiedä vielä mutta tiedän että luontonimi tulee. Tytölle on ollut mielessä Lumi tai Usva, pojalle haluaisin nimeksi Havu. Mies ei tästä Havusta innostu, Pyryä en halua kun on niin yleinen.

    • Täti

      Hiski on suloinen ja veikeä nimi . Olen joskus ehdotellutkin sitä tällä palstalla pojanlle nimeksi ;)

      Minua ihmetyttää, kun täällä jotkut kirjoittajat TIETÄVÄT, että jotakin tietyn nimistä lasta tullaan VARMASTI kiusaamaan nimestään!
      Kiusankohteeksi voi joutua aivan muistakin syistä kuin nimestä.

      Muistan kouluajoilta erään Eevan, jota ikätoverinsa kiusasivat muka nimensä takia. Hänelle huudeltiin, että missäs Aatami on yms. Tosiasiassa hän oli kiusan kohteena sen vuoksi, että hänellä oli jo pienenä silmälasit, hän oli ujo ja arka ja melko pullukka. Samalla luokalla oli toinenkin Eeva, eikä häntä kiusattu ollenkaan.

      Vanhemmat haluavat varmasti juuri sopivan nimen omalle lapselleen, eikä heidän tarvitse välittää muiden mielipiteistä.

      Pienet lapset eivät kiinnitä outoonkaan nimeen mitään huomiota, elleivät vanhemmat ihmettele sitä. Lapsillehan kaikki nimet ovat outoja, kun tuttavapiiri on vielä niin pieni.

    • towardthebrightlight

      Tota... minä en kyllä itse kannattaisi liian erikoisia nimiä. Itselläni on ranskankielinen sukunimi ja aina välillä kysellään että mistä se tulee. No minä olen kuullut kaksi täysin eri selitystä siihen mistä se tulee eikä minua kiinnosta kumpi niistä on tosi, joten hemmettiäkö minä viittisin asiaa muille selittää. Lisäksi nimeä pitää usein toistaa tai tavata ennen kuin ihmiset tajuavat mikä se on, ja se on pirun ärsyttävää. Se tästä vielä puuttuisi että etunimen kanssa olisi sama homma.

      Ja kyllä lapset kiusaavat toisiaan myös nimen takia. Minulla oli yksi luokkatoveri jonka nimi oli Monna ja häntä kiusattiin. Ja hänen pikkuveljensä nimi oli Hermanni, ja kun siihen aikaan oli telkkarissa Pelle Hermanni, niin siitä häntä vasta kiusattiinkin. Opettajat joutuivat vähän pitämään puhuttelua.

      Muistan myös yhden lehtijutun jossa ex-missi Carmen Mäkistä haastateltiin. Hän sanoi aina inhonneensa nimeään koska ihmiset aina kiinnittävät häneen huomiota sen takia. Ei ilmeisesti olleet kouluajat menneet kovin mukavasti.

      • kiusan aihe

        Luulenpa, että mainitsemaasi Monnaa olisi kiusattu, vaikka hänen nimensä olisi ollut Jonna (tai aivan mikä vain). Lapset keksivät kiusaamisen aiheen mistä tahansa, eikä pelkkä nimi ole kiusaaamisen syy, vaikka nimestä se aihe on helppo keksiä, ja melkein mistä tahansa nimestä. Jennistä tulee penni, Taavista vaavi, Kaisusta haisu jne.
        Lisäksi on paljon tuotteitta, millä on ihmisen nimi: Kallen mätitahna, Sini-siivousliina, Otto-lonkero, Viola-juusto, Sirkku-sokeri, Kulta Katriina-kahvi...
        Läheskään kaikkia tämän nimisiä ihmisiä ei kiusata.

        TV-hahmoja on niin paljon, että lähes kaikki nimet ovat jossain muodossa olleet käytössä. Suomalaisissa elokuvissa (Rosvo-Roope, Pekka ja Justiina), sketsihahmoissa (esim. Putouksessa), lastenohjelmissa (Ville Vallaton, Paavo Pesusieni, Tuomas Veturi, Hirveä Henri).
        Eikä varmasti kaikkia näiden kaimoja kiusata!

        Carmen Mäkiseen puuttuakseni, niin hänen nimelläänkään tuskin oli suurtakaan vaikutusta kiusaamiseen. Hän on persoonaltaan sellainen, että olisi varmasti jäänyt mieleen vaikka Liisanakin.


    • vaahtokarkkikakku

      no meillä ovat Senja ja Lydia, mikä on pistänyt monet kauhistelemaan "mokomia mummonimiä." ja hyvä ystäväni vaihtoi nimensä aikuisena, Titta, koska oli kyllästynyt kuulemaan Titta-tattia & katso-vitsejä. sääli sinänsä, sillä nimi sopi herttaiselle ja iloiselle ihmiselle kuin nenä päähän.. nykyinen on llian kova :/ !

    • samaa saan kuulla

      Onpas teillä suloiset nimet lapsilla =). Älä välitä haukkujista!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8604
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      126
      2331
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1714
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1529
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe