vihkisormuksen käyttö?

epätietoinen?

Olen tässä miettinyt. Saamme vihkisormukseni torstaina ja häät olisivat kesällä 2014 vasta. Olemme tehneet aikaisemmin yhteisen päätöksen naimisiin menosta, mutta mieheni haluaa kuitenkin tehdä virallisen kosinnan vielä lisäksi sormuksen kanssa. Kysymykseni siis onkin, että voinko pitää vihkisormusta sormessa tuon kosinnan jälkeen ennen häitä? Esim. Sen aikaa että ihmiset siten huomaisivat aikeemme avioitua. Vai pitääkö odottaa sormuksen sormeen saantia yli vuosi? Miten te olette toimineet?

5

2080

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaimo vm 2012

      Siis meillä ainakin mies eräänä iltana kosi, ja sen jälkeen käytiin yhdessä ostamassa kihlasormukset heti seuraavana päivänä, ja päätettiin myös hääpäivä seuraavalle vuodelle.

      Ennen häitä sitten mulle hommattiin vielä se vihkisormus. Mies ei halunnut toista sormusta, ja näinhän se useimmiten menee että naiselle tulee vihkisormus kihlasormuksen lisäksi, mutta miehellä on vain se yksi sormus. Olenpa kuitenkin nähnyt joskus myös miehillä kaksi sormusta, joten kukin tyylillään! :)

      En oikein tiedä miten teidän kannattaisi toimia, jos sulla tuo kihla/vihkisormus on yksi ja sama? Jos laitat sen heti sormeen, niin vihkitilaisuudessa pitää sitten miettiä että otatko sormuksen pois sormesta siksi aikaa, että miehesi saa sen pujotta ns. uudelleen sulle, vai jätättekö koko sormuksenpujotusvaiheen seremoniasta pois ja sulla on vaan koko ajan sormessa se sormus? Noh, siinäpä teille tuumailemista.

    • Gizi88

      Minulla on aikasemmin jo kihlasormus, joka on pelkkää hopeaa. Haluaisin tietysti ottaa sen hetikin käyttöön, koska se uusi on hienompi :D ja tuntuu jotenkin turhalta pitää yli vuosi sormus omassa laatikossaan kaapin hyllyllä..

      Mieheni todennäköisesti aikoo vaihtaa oman hopeisen kihlansa valkokultaiseen versioon häihin mentäessä...mutta hänen sormustaan ei olla vielä ostettu.

      Enkä aio pitää kihlasormusta ja vihkisormusta vierekkäin, koska eivät oikein sovi näennäisesti vierekkäin :D Kävi tässä mielessä, että josko vaihtaisi uuden sormuksen sormeen ja sitten vain pitäisi sitä sekä kihla- että vihkisormuksena sitten aikanaan? Kuulostaako tämä oudolta ja onko se sopivaa, vaikkei näitä asioita nyt lakiin olekaan kirjoitettu :)

    • huhtikuu14

      Itse olen miettinyt että kun kihlasormukseni on melko leveä ja vihkisormuksen leveys noin puolet kihlasta. Mahtuvat kyllä molemmat sormeen, mutta olen tullut siihen tulokseen että tulen häiden jälkeen pitämään vain vihkisormuksen, koska ei kovin hyvin sovi yhteen molemmat.

    • 12+11

      No onhan se vähän omituista pitää vihkisormusta kihlausaikana. Kun nimenomaan vihkisormus laitetaan avioliittoon vihkimisen jälkeen ja kihlasormus kihlauksen jälkeen. Eri asia tietysti, jos kihla ja vihki ovat yksi ja sama asia.

      Aloittajallahan on jo kihla, joten kyllä ihmiset aikeen siitä huomaavat. "Esim. Sen aikaa että ihmiset siten huomaisivat aikeemme avioitua." Eli tässä olisi tarkoituksena vain saada esitellä sitä hienompaa sormusta.

      Itse en tuolle idealle erityisemmin lämpene tuon takia. Mutta omahan päätös se on, tuskin kukaan suoraan mitään sanoo, saattaa vain ihmetellä, kun sormukset vaihtuu.

    • oma vapaus

      Sormuksiahan saa pitää ihan niin kuin itsestä hyvältä tuntuu. Tietysti jotkut työtehtävät sanelevat, ettei saa olla sormuksia tai koruja esimerkiksi hoitotyö tai elintarviketyö.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3115
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2331
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      125
      1710
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1563
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1077
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      954
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      911
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      801
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      764
    Aihe