Kaupan kassa inhotuimpia ammatteja!

Kauppa hanurista

15-25-vuotiaat nuoret vastasivat näin:

Inhotuimmat ammatit:
1) Siivooja
2) Puhelinmyyjä
3) Hoitoala
4) Roskakuski
5) Kaupan kassa

Suosituimmat ammatit:
1) Yrittäjä
2) Lääkäri
3) Näyttelijä
4) Eläinlääkäri
5) It-ala

9

320

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kauppapojuuu

      Ei se nyt niin pahaa työtä ole mitä moni luulee. Rentoa ja rauhallista eikä tarvi töitä viedä kotiin kuten esim yrittäjien. Tyhmiä nuo nuoret ja kakarat

    • turhaa valitusta

      Joo, vetää vaa tavaroita pöntön ohi ja luettelee summia. Helppoa kun heinänteko. Miten tuosta voi saada vaikean työn? Ei mitenkään.

    • väärinkäsitys

      Eihän tässä kyselyssä ole edes kysytty, onko työ vaikeaa. Vaan on kysytty ihmisiltä, mitkä ammatit ovat inhotuimmat ja mitkä suosituimmat.

      Kaupan kassatyö koetaan inhottavana työnä ja siihen ammattiin eivät 15-25-vuotiaat halua. Inhotuimmat ammatit ovat palvelualan töitä. Siivooja, puhelinmyyjä, roskakuski ja kaupan kassa ovat TOP-5:ssa! Jiihaa ja terveiset Palvelualan ammattiliitto PAMille!

    • nauraanauraa

      Suosituin ammatti YRITTÄJÄ ja vastaajat vain 15-25v.....no huh huh....ei oo paljon tullu koulun penkillä istuttua saati kuunneltua.....Yks entinen "entinen siksi ettei ollut ammattitaitoa" työkaveri sanoi kun yrittäjä tuli ostamaan kukkaruukkua ja laittoi ostoksensa yrityksen tilille että: mäkin perustan yrityksen et mä voin sitte ostella kaikkee yrityksen tilille. Hehhheehhheeeee hhehhheeeeee ai että sattuu naurulihaksiin....

    • Kannattaa miettiä

      Listalta loistaa poissaolollaan seuraavat fyysisesti kevyet, mutta matemaattis loogisia hoksottimia vaativat työt. Bioanalyytikko = Labrahoitaja ja Farmaseutti. Töitä tuolla koulutuksella löytää myös muualta Eu-alueelta vaikkapa Isosta-Britanniasta jossa Bioanalyytikoiden alkupalkat ovat yli 34000 puntaa vuodessa plus ns. Living allowance jota maksetaan Suur-Lontoon alueella 400-500 puntaa kuukaudessa ekstrana. Kun muualla työvoimasta on pulaa, niin palkkaa ja bonuksia käytetään houkuttimina, toisin kuin täällä rakkaassa kotimaassa.

      • kitikitinatinati

        Mitä ihmettä höperehdit? Itse olen kyllä nähnyt ohjelman missä puhuttiin vaikeudesta saada pohjoiseen lääkäri kuntaan, siis tarkoitan ja tarkennan POHJOISEEN SUOMEEN, juuri tähän rakkaaseen kotimaahan. Ei todellakaan ollut ihan pienet summat kyseessä mitä siitä maksettaisiin.


    • maasta kohti taivast

      Selkeestihän tuosta listasta on nähtävissä se että palkka on varsin määrittävä tekijä. Mutta jos taas ajatellaan vaikka sitä että haluaa K-kauppiaaksi (=yrittäjä) Citymarkettiin, niin melkeinpä sille uralle lähdetään tuolta kaupan kassalta ;) Mutta kun nuoret haluaa kaikki heti kerralla, eivätkä ymmärrä sitä että sen paksun lompakon eteen pitäisi alusta asti tehdä työtä.
      Ei lääkäriksikään suoraan koulunpenkiltä pääse, kyllä sitä ihan hoitsuna pitää sekin ura aloittaa.

      Mutta jos noita hommia inhoaa jo heti kättelyssä niin miten voi edes harkita sitten noita suosikkiammatteja?

    • Mies 42v Töölö

      Nuoremmilla ikäluokilla näyttäisi olevan hieman kadoksissa ymmärrys siitä, ettei lääkäriksi tai it-alalle ole oikoteitä. Jos et ole ylioppilas kiitettävällä keskiarvolla voit mielestäni unohtaa nuo alat. Parempi polku jonka harva näyttää edes löytäneen on seuraavanlainen. Peruskoulu - Lähihoitajan tutkinto - Sairaanhoitajan/vastaavan tutkinto - lääketieteellinen tiedekunta. Tosin lääketieteelliseen pääseminen on kaikista poluista se kovin suoritus, mutta toisaalta tehän halusittekin Kalifiksi Kalifin paikalle nopeasti ja kuvittelette varmaankin jokaisen halukkaan pääsevän opiskelemaan alaa?!

    • keski-ikäinen .

      Kuten tavallista, asiasta noussut älämölö on vanhempien ikäluokkien puolelta pelkkää tekopyhää sontaa. Ensinnäkin otanta oli mitätön. Toisekseen missään ei sanottu etteikö nuoret töihin menisi mihinkään, vastaus tarkoittanee ettei 15-kesäiset haaveilemalla haaveile ja tähtää siivoojaksi tai puhelinmyyjäksi. Kolmanneksi vastaajien koulumenestyksestä ja nykyisestä elämäntilanteesta ei puhuttu mitään joten mistähän on päätelty että nämä vastaajat ovat pelkkiä surkimuksia joiden koulumenestys ei riitä vastaamaan haaveitaan? Vanhemmat vastaajista olivat 25-vuotiaita joten voivat olla jo ihan kohtalaisen pitkällä suunnitelmiensa toteutuksessa. Neljänneksi, käsi ylös yli 25-vuotiaat jotka itse arvostavat ko. ammatteja todella korkealle. Käsi ylös yli 25-vuotiaat jotka puhuvat puhelinmyyjille asiallisesti tai edes kuuntelevat. Kellään ajatus että ei periaatteestakaan tilaa puhelinterroristeilta vaikka saattavat tilata saman lehden kunhan paperiversio ko. tarjouksesta tupsahtaa postilaatikkoon? Siellä luurin toisessa päässä on varmaan aika usein päätoiminen opiskelija joka yrittää ansaita vuokrarahoja puhelinmyynnillä, ties vaikka olisi kuinka paljon koulutetumpi ihminen ainakin tulevaisuudessa kuin sinä. Viidenneksi, haaveiletteko itse kyseisistä ammateista? Nuorten pitäisi kuitenkin haaveilla? Ei kai sitä roska-autoakaan henkilöautokortilla ajeta eikä muut kortit tupsahtele taskuun epähuomiossa, se pitää erikseen päättää jos haluaa minkäänlaiselle kuljetusalalle. Siivoojillekin on koulutus. Jos haluaa eläinlääkäriksi eikä halua roskakuskiksi niin pitäisikö niihin kortteihin tuosta vaan ohimennen laittaa rahaa palamaan ja käydä ammattikoulun autopuoli ja ajella autoa kymmenen vuotta, kun vaikuttaa siltä että ei saa ihan periaatteestakaan heti tavoitella mitään kovin erikoista? Se kuljetusalalla käyminen ei tuo lääkikseen yhtään lisäpistettä, vie ainoastaan aikaa. Siinä kun teini täyttelee niitä yhteishakulappuja niin ei varmaan ajattele sellaista minimaalisen pientä mahdollisuutta että kipuaisi aikanaan juoksupojasta johtajaksi. Nykyään saa olla kiitollinen jos työsopimus ei ole määräaikainen ikuisesti. Ne oikein isot pojat kiertelee firmasta toiseen johtamassa milloin mitäkin alaa ja nostaa hirveitä palkkoja, ei ne pelaa käytännön työn kanssa vaan lukujen. Ja miksi ylipäänsä käytännön työstä pitävä haluaisi kokouksiin ja paperipinojen keskelle hautumaan koskaan? Jokaiseen hommaan tarvitaan nykyään koulutus, ei ne ylennykset vaan lipsahda kohdalle jonkun pitemmän saikkutuurauksen sysäämänä, vaikka toki on joitain firmoja joissa on sisäinen järjestelmä etenemiseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9343
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2760
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      154
      2513
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2029
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1776
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1570
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1356
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe