n.3 vuotiaat

14+9

MItä 3vuotiaanne osaavat? Laskea,värejä,kirjoittaa? Mitä ja miten hyvin? Onko vaippaa? Jääkö joku kirjain sanomatta ym? Ei ole tarkoitus vertailla sillä että lapseni on parempi kuin muut- tyylillä, vaan ihan mielenkiinnosta. Pelataanko pleikkarilla,koneella, jos niin mitä? :)

6

154

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Esikoiseni

   Meidän 3-vuotiaan uusin taito oli saksilla leikkaaminen. Tyttö osaa kirjoittaa nimensä (vain 3 kirjainta nimessä), laskee noin 20:een (viitsimisestä riippuen), muistaa perusvärit ja joitakin välivärejä, vaippaa ei ole käyttänyt vuoteen, osaa luistella ja hiihtää (pysyy pystyssä) ja pelaa tasoloikkatyylisiä lastenpelejä.

   Ei osaa vielä R-kirjainta, mutta on puhunut jo noin 1½ vuotta. Kaveri (6 v) käy jo ovella kysymässä "voiko *** olla! :O

  • 3vpoika

   Meidän juuri 3v täyttänyt poika puhuu, mutta useita kirjaimia puuttuu vielä. Oppi puhumaan vasta reilu 2v. Kertoo pitkiä taroinoita ja muistaa asioita yli vuoden takaa.
   Laskee kymmeneen, osaa perusvärit, ei käytä vaippaa.
   Emme ole koskaan edes yrittäneet leikata saksilla - pitäisikö jo opetella.
   Poika hiihtää hyvin, hiihti jo viime talvena, osaa myös laskea melko isojakin mäkiä. Ei osaa luistella ( ei uskalla), pari kertaa kokeiltu.
   Osaa käyttää Ipadia, ja pelaa Angry Birdsiä.
   Ei osaa pitää kynää oikein, eikä erityisemmin kiinnostu piirtämisestä. Piirtää ympyrän ja viivan kuten neuvolassa testattiin.

  • vähän ihmetyttää

   3,5v poika, ei osaa laskea kuin viiteen, sekin nyt vasta ihan viime aikona "pakotettu" oppimaan, ei muista päivästä riippuen perusvärjeä, ei esim erota vihreää, sinistä, harmaat tai ruskeaa (toisistaan tai erikseen). Alkaa vähän kuumottamaan kun ei saa tuota poikaa innostumaan oppimaan näitä juttuja, aina alkaa venkoilemaan jos pitäisi yrittää laskea numeroita yms. Onk normaalia, epänormaalia vai jotain muuta?

  • pomppiduu1

   Meillä poika 3,5v. Osaa laskea kolmeen, osaa aika hyvin värejä (välillä menee sekaisin). Pitäisikö tämänb iskäisen osata jo laskea? Ei olla kokeiltu kuin kerran luistelua (ei onnistunut lainkaan). Hiihtämistä ei olla yritetty. Kakkaa vielä vaippaan, muuten on ilman. Puhumaan oppi myöhään, päälle 2v. Häneltä puuttuu keskittymiskykyä, hermo menee heti jos pitää keskittyä.
   Minulla myös ongelmana, kun kaksi pientä lasta ja yksin, niin esim. hiihtoa ei pysty harjoittelemaan kun kumpikin tarvitsee pystyssä pitäjän :)

  • adgjlö

   Meidän 3,5-vuotias poika osaa hiihtää, tietää kaikki kirjaimet, osaa numerot 1-10 ja isompia numeroitakin tunnistaa, tunnistaa joitakin muotoja (esim.neliö, kolmio), osaa paljon värejä. Pelataan muistipelejä ja lautapelejä, tietokonepeleihin ei ole tutustuttu. Viime kesänä oppi ajamaan polkupyörällä (apupyörät käytössä) mutta ei osaa jarruttaa ja ohjaamisessakin on parannettavaa.

   Puhumaan oppi vasta yli 2-vuotiaana ja jotkut sanat on edelleen epäselvästi sanottuja. Ei osaa piirtää kuin viivoja ja ympyröitä. Joskus on piirtänyt meidän perheen ja ihmishahmot on melko erikoisen näköisiä. Ei osaa leikkiä vieraitten lasten kanssa. Tai ei uskalla, koska on erittäin ujo. Lähes vuoden ikäisen pikkuveljen kanssa kyllä tykkää leikkiä.

  • öuöupö7

   Meidän tyttö täyttää huhtikuussa 3v. Ei ole käyttänyt vaippaa yli vuoteen.
   Osaa -hiihtää, laskea kymmeneen, laulaa, tunnistaa värit ja muodot. Tunnistaa kaupat logon perusteella esim. sanoo tuolla on citymarket, tuolla taas prisma ym.

   Muistaa tapahtumat mitä oli eilen, toissapäivänä ja tiettyjä erikoisia esim viime kesältä, viime joulusta. Tunnistaa kappaleita ja tv-ohjelmia mitä on joskus nähnyt ja näkee jossain uudestaan.
   Mutta ei osaa syödä. Haaveilee vain. Tiettyjä ruokia syö itse, mutta esim puuroa ei osaa syödä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joonas Rask viettänyt omasta

   mielestään kivaa iltaa hyvässä hengessä.. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010582941.html
   Maailman menoa
   2
   1831
  2. Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin

   Matti, 72, on myynyt jäätelöä Espalla 27 vuotta, mutta nyt hänelle riittää: "Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin". Rep
   Maailman menoa
   10
   1118
  3. Nythän sitä sopii hallituksen lepäillä lomilla

   kun on Suomi saatu perikadon partaalle. Työpttömyys on huipussaan ja velkaa on vedetty kaksin käsin. Valtion yhtiöistä o
   Maailman menoa
   49
   920
  4. Onko sulla joku

   Suunnitelma jo olemassa
   Ikävä
   58
   867
  5. J mies jos vain vielä voit

   Tule luo https://m.youtube.com/watch?v=F5pinBuBRwE&pp=ygUdam9zIHZhaW4gdmllbMOkIHZvaXQgdHVsZSBsdW8%3D Ikuisuutta ei van
   Ikävä
   10
   860
  6. Mites ois nainen?

   Lähdettäisiinkö yhteiselle lenkille joku ilta? Vaikka sinne metsään. Olisi varmaan juteltavaa puolin ja toisin.
   Ikävä
   59
   811
  7. Koska kumpikaan ei saa sanaa suustaan

   niin miten olisi, jos opeteltaisiin viittomakieli ja hoidettaisiin kommunikointi sillä? Olisi varmasti helpompi murtaa j
   Ikävä
   52
   792
  8. Captain suuttui ja mustaksi muuttui

   Nyt on sitten laadittu oikein tiedote. Viimeksi oli siirtämässä laivojaan kun hävisi oikeudessa Savonlinnan kaupunkia va
   Savonlinna
   38
   738
  9. Kolme parasta piirrettä sinussa

   1 Huumorintaju 2 Turvallisuus 3 Sait minun parhaat puolet esiin Miehelle
   Ikävä
   17
   724
  10. Minua nainen vaivaa vähän yksi asia.

   No se vaan kun pidät minua epäilyttävänä ja jotenkin minulla on sellainen olo että kiinnität tekemisiini huomiota vähän
   Ikävä
   25
   713
  Aihe