n.3 vuotiaat

14+9

MItä 3vuotiaanne osaavat? Laskea,värejä,kirjoittaa? Mitä ja miten hyvin? Onko vaippaa? Jääkö joku kirjain sanomatta ym? Ei ole tarkoitus vertailla sillä että lapseni on parempi kuin muut- tyylillä, vaan ihan mielenkiinnosta. Pelataanko pleikkarilla,koneella, jos niin mitä? :)

6

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Esikoiseni

      Meidän 3-vuotiaan uusin taito oli saksilla leikkaaminen. Tyttö osaa kirjoittaa nimensä (vain 3 kirjainta nimessä), laskee noin 20:een (viitsimisestä riippuen), muistaa perusvärit ja joitakin välivärejä, vaippaa ei ole käyttänyt vuoteen, osaa luistella ja hiihtää (pysyy pystyssä) ja pelaa tasoloikkatyylisiä lastenpelejä.

      Ei osaa vielä R-kirjainta, mutta on puhunut jo noin 1½ vuotta. Kaveri (6 v) käy jo ovella kysymässä "voiko *** olla! :O

    • 3vpoika

      Meidän juuri 3v täyttänyt poika puhuu, mutta useita kirjaimia puuttuu vielä. Oppi puhumaan vasta reilu 2v. Kertoo pitkiä taroinoita ja muistaa asioita yli vuoden takaa.
      Laskee kymmeneen, osaa perusvärit, ei käytä vaippaa.
      Emme ole koskaan edes yrittäneet leikata saksilla - pitäisikö jo opetella.
      Poika hiihtää hyvin, hiihti jo viime talvena, osaa myös laskea melko isojakin mäkiä. Ei osaa luistella ( ei uskalla), pari kertaa kokeiltu.
      Osaa käyttää Ipadia, ja pelaa Angry Birdsiä.
      Ei osaa pitää kynää oikein, eikä erityisemmin kiinnostu piirtämisestä. Piirtää ympyrän ja viivan kuten neuvolassa testattiin.

    • vähän ihmetyttää

      3,5v poika, ei osaa laskea kuin viiteen, sekin nyt vasta ihan viime aikona "pakotettu" oppimaan, ei muista päivästä riippuen perusvärjeä, ei esim erota vihreää, sinistä, harmaat tai ruskeaa (toisistaan tai erikseen). Alkaa vähän kuumottamaan kun ei saa tuota poikaa innostumaan oppimaan näitä juttuja, aina alkaa venkoilemaan jos pitäisi yrittää laskea numeroita yms. Onk normaalia, epänormaalia vai jotain muuta?

    • pomppiduu1

      Meillä poika 3,5v. Osaa laskea kolmeen, osaa aika hyvin värejä (välillä menee sekaisin). Pitäisikö tämänb iskäisen osata jo laskea? Ei olla kokeiltu kuin kerran luistelua (ei onnistunut lainkaan). Hiihtämistä ei olla yritetty. Kakkaa vielä vaippaan, muuten on ilman. Puhumaan oppi myöhään, päälle 2v. Häneltä puuttuu keskittymiskykyä, hermo menee heti jos pitää keskittyä.
      Minulla myös ongelmana, kun kaksi pientä lasta ja yksin, niin esim. hiihtoa ei pysty harjoittelemaan kun kumpikin tarvitsee pystyssä pitäjän :)

    • adgjlö

      Meidän 3,5-vuotias poika osaa hiihtää, tietää kaikki kirjaimet, osaa numerot 1-10 ja isompia numeroitakin tunnistaa, tunnistaa joitakin muotoja (esim.neliö, kolmio), osaa paljon värejä. Pelataan muistipelejä ja lautapelejä, tietokonepeleihin ei ole tutustuttu. Viime kesänä oppi ajamaan polkupyörällä (apupyörät käytössä) mutta ei osaa jarruttaa ja ohjaamisessakin on parannettavaa.

      Puhumaan oppi vasta yli 2-vuotiaana ja jotkut sanat on edelleen epäselvästi sanottuja. Ei osaa piirtää kuin viivoja ja ympyröitä. Joskus on piirtänyt meidän perheen ja ihmishahmot on melko erikoisen näköisiä. Ei osaa leikkiä vieraitten lasten kanssa. Tai ei uskalla, koska on erittäin ujo. Lähes vuoden ikäisen pikkuveljen kanssa kyllä tykkää leikkiä.

    • öuöupö7

      Meidän tyttö täyttää huhtikuussa 3v. Ei ole käyttänyt vaippaa yli vuoteen.
      Osaa -hiihtää, laskea kymmeneen, laulaa, tunnistaa värit ja muodot. Tunnistaa kaupat logon perusteella esim. sanoo tuolla on citymarket, tuolla taas prisma ym.

      Muistaa tapahtumat mitä oli eilen, toissapäivänä ja tiettyjä erikoisia esim viime kesältä, viime joulusta. Tunnistaa kappaleita ja tv-ohjelmia mitä on joskus nähnyt ja näkee jossain uudestaan.
      Mutta ei osaa syödä. Haaveilee vain. Tiettyjä ruokia syö itse, mutta esim puuroa ei osaa syödä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      383
      1470
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1263
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1200
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1082
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      967
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      806
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      90
      784
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      671
    Aihe