kumpi ratkaisu?

ertyeryttr

Lapset 2,5-vuotiaat ja 3v9kk ovat olleet pphoidossa 100m päässä kotonta, ovat viihtyneet hoidossa, sillä hoitaja oli entuudestaankin jo tuttu meille ja ympäristö lähellä kotia. Hoitajalla ei ole muita lapsia kuin meidän lapset hoidossa ja hänellä on aikaa ja syliä heille, askartelevat usein jne ja hoito on yksilöllistä, koska muita lapsia ei ole. Hoitaja käyttää lapsia joka päivä 2h puistossa / pulkkamäessä, jossa lapset tapaavat muita lapsia ja esikoinen leikkii siellä parin kaverinsa kanssa joka päivä (ulkoilevat muiden pphoitajien kanssa). Esikoiselle on tärkeää ne pari ystävää, joiden kanssa leikkii ulkona päivittäin. Esikoinen käys lisäksi muskarissa ja tanssiharrastuksessa ja perhekerhossa kerran viikossa. Lapset ovat hoidossa vain 3 päivää / vko. Nyt mietin, että jatkaako vielä ensi vuosi / seuraavakin talvi samassa paikassa (esikoinen silloin 4 ja kuopus 3) vai tulisiko laittaa jo päiväkotiin? Monen mielestä päiväkoti olisi parempi, mutta itse olen ollut tyytyväinen tähän ratkaisuun. Vai kannattaisiko pitää vielä ensi vuosi samassa paikassa ja laittaa päiväkotiin vasta kun esikoinen on 5 ja kuopus 4 tai ehkä vasta eskarissa? Toivoisin vastauksia alan ammattilaisilta.

6

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eikö ?!

      Sinuna en edes miettisi vaihtoa vielä , jos kerran olet tyytyväinen nykyiseen hoitopaikkaan. Lapset kyllä ehtivät rauhattomiin isoihin ryhmiin myöhemminkin..

      • ertyeryttr

        Joo näin itsekin ajattelen, mutta tuntuu, että lähipiiri kovasti kehuu kun päiväkodissa oppia sosiaalisia taitoja, toimimaan ryhmässä jne, siellä on enemmän "virikkeitä" kuulemma. Itse kyllä uskon, että lapsilla on leppoisampaa nykyisessä paikassa, lapset ovat olleet hoidossa 7kk ja vasta yhden päivän esikoinen ollut kipeänä, kuopus ei lainkaan kipeänä. Kaverin lapset alotti päiväkodissa ja ne on jatkuvasti kipeinä. Lapsista ei ole tullut levottomia tai ylivilkkaita hoidossa, koska se on hyvin kodinomaista ja kun ovat vain osa-aikaisesti siellä. Esikoinen on sosiaalinen, mutta toki käy parissa harrastuksessa perhekerhossa ja näkee ystäviä päivittäin ulkona, mutta varsinaista "ryhmätoimintaa" on siis vähän. Neuvola kovasti kehuu päiväkotia ja muut ihmiset, mutta kyllä olemme sillä kannalla, että nykyisessä paikassa ehkä jopa eskariin asti.


    • löpoiuio

      Jopa suuri päivähoidon vastustaja Liisa Keltikangas-Järvinen myöntää, että noin viisi vuotias lapsi hyötyy päivähoidosta.

    • vinkistävaariksi

      Pidä ihmeessä hyvässä pph paikassa. Päiväkoti ei kyllä, varsinkaan tänä päivänä, pysty tarjoamaan mitään niin ihmeellistä ja hyödyllistä jota lapsesi ei saisi muutenkin.Ehkä 5-vuotias hyötyy eniten sosiaalisissa taidoissaan sekä ryhmässä toimimisesta pk:ssa, mutta jos täysin normaali lapsi ,hyötyy enemmän rauhallisesta kasvuympäristöstä.
      Ja teillä vielä noita harrastuksiakin, joten lapsiseuraa on kyllä tarjolla.
      Tämä oli tällainen mielipide. Omani ovat menneet vasta vasta eskari-iässä hoitoon päiväkotiin, enkä kadu hetkeäkään. Päätöstämme ihmeteltiin ääneen ja ääneti,(varsinkin kun vanhemmat ovat molemmat kasvatusalan ammattilaisia:) )
      mutta oikeinkin hyvin ovat pärjänneet sekä siellä eskarissa aikoinaan ja nyt koulussa. Ovat kuulemma toiset huomioonottavia, kohteliaita ja auttavaisia. Leikit pitkäjänteisiä ja idearikkaita.

    • dfghdfghdfghfd

      Perhepäivähoitajana ja paljon päiväkodeissa työskenneelä olen sitä mieltä että turvaa lastesi lapsuus rauheallisessa ympäristössä. Päiväkotien virikkeet ovat paljolti oman vuoron odottamista ja jonottamista. Hyvä pph pystyy tarjoamaan kaiken sen varmasti lapsilähtöisemmin. Ainoastaan jos lapsella ei olisi kavereita ja muita lapsia missään toiminnossaan hän hyötyisi päiväkodista tai ylipäätään päivähoidosta jossa saisi kavereita. Sinun lapsillasi niitä on joten ei ole asiaa josta lapsesi jäisivät vaille nykyisessä paikassaan.
      Omani hoidin itse kouluikään asti. Lapsenlapseni hoidettiin kotona eskari-ikään asti. Ja hyvin ovat pärjänneet koulumaailmassa, sanoisin että paremmin kuin ne jotka ovat kärsineet päiväkotien melusta ja viidakon laeista.
      Osaavat neuvotella ja kestustella, osaaat odottaa vuoroaan ja jakaa, ovat empatiakykyisiä, eivätkä rynni ekana joka paikkaan, osaavat myös hyvät käytöstavat, eikä heidän tarvitse huutaa puhuessaan, koska ovat tulleet kuulluksi muutenkin. :)

    • Sonna79

      Minä olen myös pph:n kannalla. Lapsilla on kuitenkin seuraa toisistaan kun ikäeroa ei ole kuin 1 vuosi. Esikoisesi tapaa kuitenkin muita samanikäisiä harrastuksissaan ja puistoissa. Perhepäivähoitajalla on enemmän aikaa kummallekin lapsellesi kuin päiväkodin lastenhoitajilla ja lastentarhanopettajilla. Melutaso on päivänmittaan pienempi ja tosiaan sairastavuus on pienempi.
      Kyllä päiväkotiin ehtii sitten eskarissa.
      Itse olen mennyt vasta eskariin ja ihan normaali ihminen minusta on tullut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3427
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      93
      3154
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2358
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1824
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1524
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1466
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1431
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      83
      1375
    Aihe