2 vuotiaan nukkumaanmeno

Väsynyt mamma

Otsikosta siis selviää ongelma.. Meillä nukkumaanmeno on yhtä h***vettiä.. Iltatoimet ovat samat, ensin puuro, sitten juodaan pikku vesihörpyt, hampaiden pesu sekä muut pesut, vaippa ja yöpaita, halin sekä suukon kautta sänkyyn. Lasta on nukutettu noin vuoden iästä saakka, nyt viime viikot ovat koostuneet huudosta, puremisesta, lyömisestä, potkimisesta, sängystä karkailusta. Nukuttamis rumbaan menee aikaa joka ilta noin pari tuntia, odotan nukkumaanmenoa kauhulla tämän takia. Olisiko kenelläkään hyviä vinkkejä miten toimia? Omat hermot ovat todella pahasti koetuksella, eikä tunnu lapsenkaan puolesta mukavalle kun huutaa välillä puolikin tuntia.

5

299

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • vfder

   Mikset rauhoita lasta ensin sänkyyn? Iltasadun luet rauhassa ja silittelet samalla lasta. Rauhoittuu ja saa paremmin unen päästä kiinni.

   • Väsynyt mamma

    Rauhoittelen lasta kyllä koko ajan, iltasatuja on kokeiltu mutta eivät tunnu toimivan meillä. Silittelen lasta sekä laulan, välillä juttelen rauhallisesti, halaan ja lohdutan, mutta silti lapsi yrittää kaikin keinoin päästä pois sängystään..


  • syli kunniaan

   Ota viekkuun.

  • utttteee

   Eikö nämä viisaat supernännyt suosi sitä, että lapselle selitetään asia, viedään rauhassa sänkyyn ja luetaan ja sitten loppuu palvelut. Joko niin, että jätät sänkyyn huutamaan, kannat kaikessa hiljaisuudessa uudelleen ja uudelleen takas sänkyyn tai sitten istut vieressä ja annat huutaa. Ei tuollainen 2v enää kärsi siitä, että joutuu vähän hanttiin laittamaan ja itkee. Sitkällä "koulutuksella" sen sitten PITÄISI mennä hiljokseen jakeluun. Tiiä häntä, meillon kumpikin niin rauhallisia kavereita, että olen jäävi sanomaan. Pitkää ja tiukkaa pinnaa sinne, kärsivällisyys varmasti palkitaan ja poppaskonsteja ei ole, jos on muksu jo niskan päälle päässyt.

  • etyety

   Liittynee uhmaikään. Meillä poika (nyt 2v3kk) siirrettiin kuukausi sitten pinnasängystä taaperosänkyyn ja siitä alkoi iltajuoksemiset...vein poikaa vaan about 20-100 kertaa illassa sänkyyn, lopulta poika oli ihan väsy itsekin ja itse aivan hermona/väsynyt jatkuvasta ravaamisesta (käyn vielä töissä ja tuossa vaiheessa iltaa olen jo aivan loppu ja seuraavana aamuna aikainen herätys), meillä ei auttanut ne nannyn ohjeet "viet vain kylmästi puhumatta lapsen takaisin"...ehkä toisille lapsille se toimii, mutta ei meille. Eilen illalla (kuukauden ruljanssin jälkeen) vaihdoin taktiikkaa: otin palkkiot käyttöön (tarrat), sylittelin, silittelin, paijasin ja pidin hyvänä lasta, kerroin kuinka ihana hän on ja kuinka paljon häntä rakastan ja ennen kaikkea en ollut yhtään kiukkuinen kun hän ekan kerran tuli sieltä takaisin, toki olin aiemminkin sylitellyt ennen nukkumaan viemistä, mutta usein tulin heti itse kiukkuiseksi jos lapsi aloitti ravaamisen ja tuntui, että lapsi vain halusi huomiota näin jälkikäteen ajateltuna ja mikäli näyttää lapselle oman hermostumisen/kiukkuisuuden, niin peli on menetetty. Nyt on ihme tapahtunut, mutta jo toisena iltana peräjälkeen lapsi on jäänyt yhdestä-kahdesta kerrasta sänkyyn ilman riehumisia! Eli jotenkin lapsi pitää saada täysin rauhalliseksi (hellyydellä ja rakkaudella) ja ennen kaikkea pitää itse pysyä täysin tyynenä ja lempeänä vaikka lapsi riehuisikin ottaa palkkiot käyttöön!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kamala onnettomuus

   Miten tällaiset mönkijäonnettomuudet yleensä tapahtuu? Liikaa vauhtia? Saako mönkijöillä ajaa lasten kanssa ja ilman kyp
   Suomussalmi
   138
   6170
  2. Annetaanko jokainen 3 tunnistetta

   omasta kaivatusta? Minä aloitan: N-nainen, punaiset hiukset ja asuu Pirkanmaalla.
   Ikävä
   105
   2564
  3. KANNATATKO NATOa? Jos olisit saanut äänestää...

   Ihan riittää lyhytkin kyllä tai en.
   Maailman menoa
   703
   2429
  4. Mitä teit väärin?

   Että ikäväsi kohde häipyi elämästäsi?
   Ikävä
   174
   1841
  5. Mönkijäpnnettomuus

   Harmillinen homma. https://www.hs.fi/suomi/art-2000010557170.html
   Suomussalmi
   25
   1622
  6. Sinäkin tiedät sen nainen

   Nainen sinä olit kohtaloni mutta minä en sinun ja niin surullista kuin se onkin niin tuun varmaan silti rakastamaan sua
   Ikävä
   79
   1600
  7. Tietäisitpä miten haluaisin sinut kohdata

   Vaikka vaan katsella ohimennen. Voisitko telepaattisesti lähettää viestiä, - löytyisikö kohtauspaikkaa?
   Ikävä
   59
   1087
  8. Jos ihmettelit minun käytöstä

   Niin yritin hieman jarrutella juoruja mitä liikkuu. Sinussa ei vikaa.
   Ikävä
   62
   1066
  9. Kaivonkonekuski hukkui etelärannassa

   Oliko paikkakuntalaisia?
   Rovaniemi
   13
   1054
  10. Tilitoimisto!!!

   Mikä tilitoimisto jäi kiinni rikoksesta Rovaniemellä?
   Rovaniemi
   24
   1052
  Aihe