Haluan baarimikoksi yökerhoon ja oman yökerhon miten edetä?

Haluan baarimikoksi yökerhoon ja oman yökerhon?
Mikä sinun mielestäsi olisi paras keino saavuttaa nämä haaveet?

Yökerho jonka haluaisin olisi laatu yökerho ottaen mallia esim. Pachasta Ibizalta ja Miamista Mansionista eli maailmanluokan klubi huippu dj:llä/musiikilla - kulbi/house-musiikkii linjana toppless djtä, strippareita, esitanssijoita, taidetta yökerhossa - tunnelmaa Studio 54 malliin

12

518

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ruven Stebell

      Ei tuommonen konsepti Suomessa ainakaan mene läpi, täällä täytyy olla popedayömattinykästä kaljatuoppien ääressä ja tummaa puuta olevat huojuvat kalusteet, kaikki muu on ihan homojen hommaa!!!!!

      Mitä ulkomaihin tulle muistan joskus nähneeni jonkun dokumentin missä nuoret britti-häiskät järjestivät vuokrattuun tilaan Ibizalla jotkut bileet, kerran, ja muistaakseni saivat siitä voittoa. Eli siltä pohjalta kai voisi aloittaa...

      Mutta nykyään kun on Lama, on hyvin vaikea ennustaa matkakohteiden suosion säilymistä saati sitten klubien.

      Paras olisi käyttää vaistoaan, tietämystään ja sijoittua johonkin uuteen/uudessa nousussa olevaan paikkaan ja pitää verkostoitua mahdollisimman hyvin. Party promoterit, DJ:t, levy-yhtiöiden väki jne.

      Tietääkseni Laos ja Vietnam(!) ovat nousussa, Thaimaa alkaa olla passe, niin kenties sinne...

    • drinksusinne_toinen

      Rahaa ja paljon - siinä se vastaus. Tosin todennäköisesti menetät kaiken kuten mahdolliset sijoittajatkin..Suomessa eu tuo konsepti onnistu - meillä ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi porukkaa viikon jokaiselle päivälle asiakkaiksi edes Hesassa - ylläpitokulut menevät kuitenkin jokaiselta päivältä..Baarimikoksi kouluttaudutaan - on esimies. Aloita ns. hyvistä paikoista äläkä eksy pikkukaljakuppiloihin - kierrä maailmaa ja opi. Kerää rahaa ja ideoita - opi liikkeenharjontaa. Jos todella haluat niin kymmenessä vuodessa onnistuisit. Tosin kun olet jo silloin jotain oppinut niin haaveesi on todennäköisesti muuttunut..

      • Olen unelmoinut Rio de Janeiroa tai jotain muuta esim Ibizaa klubin paikaksi - Helsingissä voisi olla liian haastavaa. Ellei sitten Helsingin klubista tulisi asikaspaikkamäärältään todella pientä - mutta ei se djta tai tanssijoita tee halvemmaksi päinvastoin.
        Harmi että Helsigissä ei ole amatööri klubiskeneä joissa pääsisi ansaitsemaan osaamisen käytännössä ja omaehtoisesti mutta yhdessä. Tuntuu että esim. onneloissa yms. suomessa yökerhopiireissä on tosi pienet piirit ja on kyseenalaista että mitä siellä oppii muutakuin yleistä sosiaalisuutta verrattuna ulkomaille.


      • Sika SeppoSaatana

        Totuus on kuitenkin että noissa kaljakuppiloissa tienaa PALJON enemmän.. Yökerhossa työskentely on rankkaa.. ei sitä kannata romantisoida kyllä siitä on glamour kaukana. Itse alalla ollut jo 15 vuotta, joten tiedän mistä puhun.. tasantarkkaan! Voipi haaveet karista.. mutta toivotan onnea jokatapauksessa=)


      • Are you ready...
        Sika SeppoSaatana kirjoitti:

        Totuus on kuitenkin että noissa kaljakuppiloissa tienaa PALJON enemmän.. Yökerhossa työskentely on rankkaa.. ei sitä kannata romantisoida kyllä siitä on glamour kaukana. Itse alalla ollut jo 15 vuotta, joten tiedän mistä puhun.. tasantarkkaan! Voipi haaveet karista.. mutta toivotan onnea jokatapauksessa=)

        Jep, usko tuota ylempää kaveria.

        Itsellä 8v baarimikon hommia takana, yökerhoissa kotimaassa, Espanjassa, Kreikassa, Kanarialla ja Thaimaassa. Jos kelailet että baarimikon homma on mukavaa keikoista nauttimista ja tissien tuijottelua niin lävähtää melko äkkiä raaka todellisuus silmille.
        Hyvä jos ehdit illan aikana irrottaa katsettasi tiskistä tai kuunnella mitään muuta kuin seuraavan asiakkaan tilausta. Kuluttavaa hommaa pidemmän päälle, lähes kaikki yökerhoissa tekevät joutuvat välillä ottamaan breikkiä, kenellä se on sit lomaa, opiskeluihin keskittymistä, päiväduunia, kaljakuppilan pyörittämistä... Jos olet koskaan yökerhoissa käynyt niin varmasti olet nähnyt kun duunarit paahtaa hiki hatussa jotta kaikille saadaan äkkiä se drinksu handuun, koska "MÄ OLEN OOTTANUT JO AINAKI PUOL TUNTIA TÄSSÄ!!". Siinä ei paljoa ehtis ihastella vaikka dj-tytöllä olis tissit paljaina.

        Ilman mitään ravintola-alan taustaa on vähän utopistista haaveilla omasta klubista. Varsinkaan täällä Suomessa. Jopa ne joilla on bisneskoulut käytyinä ja ymmärräystä yrityksen pyörittämisestä saattavat yllättyä siitä miten hankalaa oman baarin, varsinkin yökerhon, pyörittäminen on. Ja yökerhojen keskimääräinen elinikä on suunnilleen (max) se 3vuotta. Muutamia harvoja poikkeuksia tietty löytyy, mut ei kannata sokeasti luottaa että itellä kävis munkki. Sit tietty rahaa pitää olla aivan helvetisti. Satavarmasti tulee jatkuvasti menoja joihin ei osannu etukäteen varautua.

        Täällä myös ravintola-ala on sisäsiittoista, harvoin nousee ihan puskista jotain uutta kovaa tekijää haastamaan vuosia ravintoloita pyörittäineitä alan konkareita. Melkein kaikki uudet kuppilat jotka avautuu, on jonkun pitkän linjan rafladuunarin ja/ tai -vaikuttajan hallussa. Ne jotka tulee ravintola-alan ulkopuolelta kuvioihin ei yleensä oikein tiedä mihin aidosti, oikeasti ryhtyvät. Realistiset tavoitteet ja käsitys ravintolaelämästä tulee tarpeeseen, usko huvikses.

        Ja alemman kaverin haaveet vakkari DJ-paikasta... Voi että, arvaapa paljonko ehdokkaita niihin hommiin on! Pitää olla todella rautainen tausta että isommat mestat ottaa soittamaan, ja joo, monissa mestoissa on "house DJ", joka joutuu sitten soittelemaan baarin tyyliin sopivaa renkutusta illasta toiseen. Pienemmät paikat ottaa joskus keltanokkiakin soittelemaan, mutta sekin vaatii ihan älytöntä ittensä tyrkyttämistä ja taitojen osoittamista ja vaikka facebook-ryhmää jossa sun kaverit hehkuttaa sun loistavuutta.
        Niin ja tosiaan, harva house dj:kään saa talolta liksansa. Vuokralla ovat, tai jotkut harvat freelancereita, mut se on harvinaista.

        Jos nyt oikeasti haluat baarimikon hommiin lähteä, ja jotain kokemuspohjaahan sun on hankkittava mikäli omaa klubia hingut, niin piipahda mol:n sivuilla, siellä nuo baarimikkoja välittävät vuokrafirmat hakee jatkuvasti uutta verta listoilleen. Eivät nekään kyllä aina ota täysin kokematonta kaveria listoille, harvat kouluttaa näihin hommiin, ja useimmat työnantajat (myös ne vuokrafirmat) odottaa parin vuoden työkokemusta ja/ tai jonkin asteista alan koulutusta. Ja tällä hetkellä duunit on kiven alla ammattilaisillakin, joten täysin vihreän voi olla vaikea nyt saada mitään muuta ku blokkarin pesti. Sieltä moni on sitte vähitellen noussut myymään.

        Ja ravintola-alan tärkein piirre: tunne ihmisiä. Verkostoidu. Ole kaikkien kaveri mut älä liian. Tiedä jatkuvasti mitä ravintola-alalla tapahtuu.
        Jos olisit vähän realistisemman tulevaisuudenkuvan kanssa liikenteessä, toivottaisin onnea työnhakuun ja klubin suunnitteluun. No paskat, toivotan joka tapauksessa onnea, pitihän tää ala itekin oppia kantapään kautta päätä seinää hakaten, tervetuloa joukkoon vaan.


      • mestariko
        Are you ready... kirjoitti:

        Jep, usko tuota ylempää kaveria.

        Itsellä 8v baarimikon hommia takana, yökerhoissa kotimaassa, Espanjassa, Kreikassa, Kanarialla ja Thaimaassa. Jos kelailet että baarimikon homma on mukavaa keikoista nauttimista ja tissien tuijottelua niin lävähtää melko äkkiä raaka todellisuus silmille.
        Hyvä jos ehdit illan aikana irrottaa katsettasi tiskistä tai kuunnella mitään muuta kuin seuraavan asiakkaan tilausta. Kuluttavaa hommaa pidemmän päälle, lähes kaikki yökerhoissa tekevät joutuvat välillä ottamaan breikkiä, kenellä se on sit lomaa, opiskeluihin keskittymistä, päiväduunia, kaljakuppilan pyörittämistä... Jos olet koskaan yökerhoissa käynyt niin varmasti olet nähnyt kun duunarit paahtaa hiki hatussa jotta kaikille saadaan äkkiä se drinksu handuun, koska "MÄ OLEN OOTTANUT JO AINAKI PUOL TUNTIA TÄSSÄ!!". Siinä ei paljoa ehtis ihastella vaikka dj-tytöllä olis tissit paljaina.

        Ilman mitään ravintola-alan taustaa on vähän utopistista haaveilla omasta klubista. Varsinkaan täällä Suomessa. Jopa ne joilla on bisneskoulut käytyinä ja ymmärräystä yrityksen pyörittämisestä saattavat yllättyä siitä miten hankalaa oman baarin, varsinkin yökerhon, pyörittäminen on. Ja yökerhojen keskimääräinen elinikä on suunnilleen (max) se 3vuotta. Muutamia harvoja poikkeuksia tietty löytyy, mut ei kannata sokeasti luottaa että itellä kävis munkki. Sit tietty rahaa pitää olla aivan helvetisti. Satavarmasti tulee jatkuvasti menoja joihin ei osannu etukäteen varautua.

        Täällä myös ravintola-ala on sisäsiittoista, harvoin nousee ihan puskista jotain uutta kovaa tekijää haastamaan vuosia ravintoloita pyörittäineitä alan konkareita. Melkein kaikki uudet kuppilat jotka avautuu, on jonkun pitkän linjan rafladuunarin ja/ tai -vaikuttajan hallussa. Ne jotka tulee ravintola-alan ulkopuolelta kuvioihin ei yleensä oikein tiedä mihin aidosti, oikeasti ryhtyvät. Realistiset tavoitteet ja käsitys ravintolaelämästä tulee tarpeeseen, usko huvikses.

        Ja alemman kaverin haaveet vakkari DJ-paikasta... Voi että, arvaapa paljonko ehdokkaita niihin hommiin on! Pitää olla todella rautainen tausta että isommat mestat ottaa soittamaan, ja joo, monissa mestoissa on "house DJ", joka joutuu sitten soittelemaan baarin tyyliin sopivaa renkutusta illasta toiseen. Pienemmät paikat ottaa joskus keltanokkiakin soittelemaan, mutta sekin vaatii ihan älytöntä ittensä tyrkyttämistä ja taitojen osoittamista ja vaikka facebook-ryhmää jossa sun kaverit hehkuttaa sun loistavuutta.
        Niin ja tosiaan, harva house dj:kään saa talolta liksansa. Vuokralla ovat, tai jotkut harvat freelancereita, mut se on harvinaista.

        Jos nyt oikeasti haluat baarimikon hommiin lähteä, ja jotain kokemuspohjaahan sun on hankkittava mikäli omaa klubia hingut, niin piipahda mol:n sivuilla, siellä nuo baarimikkoja välittävät vuokrafirmat hakee jatkuvasti uutta verta listoilleen. Eivät nekään kyllä aina ota täysin kokematonta kaveria listoille, harvat kouluttaa näihin hommiin, ja useimmat työnantajat (myös ne vuokrafirmat) odottaa parin vuoden työkokemusta ja/ tai jonkin asteista alan koulutusta. Ja tällä hetkellä duunit on kiven alla ammattilaisillakin, joten täysin vihreän voi olla vaikea nyt saada mitään muuta ku blokkarin pesti. Sieltä moni on sitte vähitellen noussut myymään.

        Ja ravintola-alan tärkein piirre: tunne ihmisiä. Verkostoidu. Ole kaikkien kaveri mut älä liian. Tiedä jatkuvasti mitä ravintola-alalla tapahtuu.
        Jos olisit vähän realistisemman tulevaisuudenkuvan kanssa liikenteessä, toivottaisin onnea työnhakuun ja klubin suunnitteluun. No paskat, toivotan joka tapauksessa onnea, pitihän tää ala itekin oppia kantapään kautta päätä seinää hakaten, tervetuloa joukkoon vaan.

        Täällä kovin sievästi unohdetaan se tosiasiassa, että se ihan oikea baarimestari on baarinsa esimies ja myös esimieskoulutuksen saanut.. ei jokainen heppu siellä tiskin takana ole ' baarimestari' - baaritarjoilija taitaa olla se oikea nimitys..Ja jos ihan oikeaksi baarimestariksi halajaa, niin silloin on syytä ne kaljakuppilat unohtaa ja pyrkiä tasopaikkoihin oppimaan alkeita ja sen jälkeen kouluttautumaan ja taas opintielle jne jne.. se, että osaa tehdä white ladyn ei tee kenestäkään baarimestaria valitettavasti..


      • capiche?
        mestariko kirjoitti:

        Täällä kovin sievästi unohdetaan se tosiasiassa, että se ihan oikea baarimestari on baarinsa esimies ja myös esimieskoulutuksen saanut.. ei jokainen heppu siellä tiskin takana ole ' baarimestari' - baaritarjoilija taitaa olla se oikea nimitys..Ja jos ihan oikeaksi baarimestariksi halajaa, niin silloin on syytä ne kaljakuppilat unohtaa ja pyrkiä tasopaikkoihin oppimaan alkeita ja sen jälkeen kouluttautumaan ja taas opintielle jne jne.. se, että osaa tehdä white ladyn ei tee kenestäkään baarimestaria valitettavasti..

        Baarimestarin tutkinto antaa suorittajalleen nimikkeen baarimestari. Baarimestarin tutkinnon uupuessa henkilö on baaritarjoilija tai tuttavallisemmin baarimikko. Kaikki joilla on baarimestarin tutkinto ovat baarimestareita. Kaikki baarimestarit eivät ole esimiehiä.


      • capiche?
        mestariko kirjoitti:

        Täällä kovin sievästi unohdetaan se tosiasiassa, että se ihan oikea baarimestari on baarinsa esimies ja myös esimieskoulutuksen saanut.. ei jokainen heppu siellä tiskin takana ole ' baarimestari' - baaritarjoilija taitaa olla se oikea nimitys..Ja jos ihan oikeaksi baarimestariksi halajaa, niin silloin on syytä ne kaljakuppilat unohtaa ja pyrkiä tasopaikkoihin oppimaan alkeita ja sen jälkeen kouluttautumaan ja taas opintielle jne jne.. se, että osaa tehdä white ladyn ei tee kenestäkään baarimestaria valitettavasti..

        Siks toisekseen ap. eikä kukaan muukaan tainnut tässä keskustelussa käyttää termiä baariMESTARI. Baarimikosta lienee alun alkaenkin ollut joka käänteessä puhe. Kuka tahansa joka seisoo siellä tiskin kaljankaatopuolella työkseen viinaa myymässä on baarimikko.


      • Eräs esimies
        mestariko kirjoitti:

        Täällä kovin sievästi unohdetaan se tosiasiassa, että se ihan oikea baarimestari on baarinsa esimies ja myös esimieskoulutuksen saanut.. ei jokainen heppu siellä tiskin takana ole ' baarimestari' - baaritarjoilija taitaa olla se oikea nimitys..Ja jos ihan oikeaksi baarimestariksi halajaa, niin silloin on syytä ne kaljakuppilat unohtaa ja pyrkiä tasopaikkoihin oppimaan alkeita ja sen jälkeen kouluttautumaan ja taas opintielle jne jne.. se, että osaa tehdä white ladyn ei tee kenestäkään baarimestaria valitettavasti..

        Kova päteminen täällä. Tiedoksenne että kaikki esimiehet (ravintola- ja vuoropäälliköt) eivät suinkaan ole kouluttautuneet baarimestareiksi. Sitä ei esimiesasemaan päästäkseen tarvita. Kaikki esimiehet eivät myöskään ole saaneet mitään esimieskoulutusta, vaan ovat yksinkertaisesti nousseet asemaansa kokemuksen myötä. Alalla tai samassa organisaatiossa pitkään työskennelleet nostetaan jossain vaiheessa esimiehiksi, jos sitä haluavat ja paikka on auki. (Esimies)koulutus ilman käytännön kokemusta ravintola-alalta ei vielä pitkälle kanna.


      • grykbgfju
        mestariko kirjoitti:

        Täällä kovin sievästi unohdetaan se tosiasiassa, että se ihan oikea baarimestari on baarinsa esimies ja myös esimieskoulutuksen saanut.. ei jokainen heppu siellä tiskin takana ole ' baarimestari' - baaritarjoilija taitaa olla se oikea nimitys..Ja jos ihan oikeaksi baarimestariksi halajaa, niin silloin on syytä ne kaljakuppilat unohtaa ja pyrkiä tasopaikkoihin oppimaan alkeita ja sen jälkeen kouluttautumaan ja taas opintielle jne jne.. se, että osaa tehdä white ladyn ei tee kenestäkään baarimestaria valitettavasti..

        Ei baarimestari välttämättä ja monestikkaan ole baarinsa esimies.

        Olin ite alalla 16 vuotta, ja esimieshommat ei missään vaiheessa kiinnostanut, ja tuli tuo turha paperi myös perhosta vuonna 99 hommattua.

        Olihan tuo alaaikansa nuorena kivaa, mutta kyllä siinä hohto katos... kyl se ala on ihan koiranhommaa... ja pahemmaksi menee työntekijöitten kannalta menee vuosi vuodelta. Toivoisin että jokin roti tolle alalle saataisiin, ja että ihan perus tessiä noudatettaisiin... mutta sitä tuskin ikinä tapahtuu..


    • DJ Temppu

      Moi! :D
      Samankaltanen unelma mullaki, ainua vaan että tahtosin vakidj:ksi johonki yökerhoon joka mut pystys palkkaamaan. Soittokokemusta ei oo tosin kertyny vielä kovin paljua mutta haluaisin kyllä ehottomasti klubidj:ksi. Et haluais harkita asiaa? ;)

      • SikaSeppoSaatana

        Etpä taida vakiDJ:n paikkaa mistään löytää. Kyllä ne suurimmaksi osaksi on vuokratyövoimaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1867
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1564
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1266
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1224
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1212
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1160
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1140
    Aihe