Rimini-Bari

nonn1

Oletteko matkustelleet "itäisessä" Italiassa akselilla Rimini-Bari? Mitenkä sinne päin saisi edulliset lennot? Jos matkustelisi junalla rannikkoa alaspäin kohti Baria. Onko matkalla tuntemianne kohteita/kyliä/kaupunkeja, joissa ehdottomasti kannattaisi käydä?

16

1316

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Puglia

      Air Baltic lensi Bariin ainakin pari vuotta sitten kesällä. Auto olisi paras väline liikkumiseen niin voisi poikkeilla pikkukylissä matkan varrella. Garganon niemimaa on ehdoton tuolla suunnalla, sinne pääsee kyllä junallakin, muistaakseni San Severosta lähtee pikkujuna ainakin Peschiciin asti. Silti esimerkiksi Italian suurimpaan yhtenäiseen metsäalueeseen tuolla niemellä (luonnonsuojelualue) pääsee vain autolla.

      Isole Tremiti on saariryhmä Garganon niemimaan pohjoispuolella, kesällä pääsee lautalla ainakin Termolista ja Rodi Garganicosta.
      Rodi Garganicossa on erinomaisen hinta-laatusuhteen omaava hotelli Riviera aivan rannalla, hotellissa on loistava keittiö. Esimerkiksi viikon, tai lyhyemmän ajan jos myyvät kesällä, puolihoitopäivällisellä saa hyvän kuvan etelä-Italialaisesta ruuasta. Aikanaan eräs paikallinen tuttava opasti sinne, ei tarvinnut katua.

      Eteläisempi Puglia Barin seudulla ja siitä etelään on myös upeaa, hyvin omannäköistään aluetta, erityisesti aivan "kengänkorko" Salenton alueella. Myös hintataso on pysynyt kohtuullisena verrattuna moniin tunnetumpiin Italian kohteisiin. Lecce etelässä on tutustumisen arvoinen. Alberobellossa on kuuluisat trullit, myös Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva erikoinen Castel del Monte löytyy tuolta suunnalta.

      Jättäisin Riminin suosiolla väliin ja keskittyisin tuonne eteläisempiin osiin. Italian kieltä on tosin tarpeen osata ainakin auttavasti tuolla päin liikuttaessa.

      • nonn1

        Kiitos vastauksesta! Riminin 30 vuotta sitten kokeneena jätän ihan mielelläni väliin. Ajattelin sitä lähinnä sen vuoksi, etten vielä ole saanut selville sujuvia lentoja Puglian seudulle. Riminiin niitä kyllä tehdään ja siitä voisi hilpaista junalla rantaviivaa alas.
        Kaikki lisätieto/kokemukset ovat tervetulleita!


      • Puglia
        nonn1 kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta! Riminin 30 vuotta sitten kokeneena jätän ihan mielelläni väliin. Ajattelin sitä lähinnä sen vuoksi, etten vielä ole saanut selville sujuvia lentoja Puglian seudulle. Riminiin niitä kyllä tehdään ja siitä voisi hilpaista junalla rantaviivaa alas.
        Kaikki lisätieto/kokemukset ovat tervetulleita!

        Air Baltic näyttää lentävän myös tänä vuonna kesäaikana lauantaisin Bariin. Vaihto Riikassa, joka on pieni ja näppärä vaihtokenttä. Tuli käytettyä lukuisia kertoja kun vielä asuin Suomessa.

        Italian junien halpuus on ollut silkkaa legendaa jo vuosikausia. Paikallisjunat toki ovat edullisia, mutta hitaita. Vähänkään nopeammat junat ovat vähintäänkin VR:n hinnoissa jos ei kalliimpiakin, esim. nopeat Frecciarossat. Tästä voi tutkailla aikatauluja ja hintoja, kannattaa katsoa hintoja muutaman viikon päähän, ei yleensä näytä kovin pitkälle eteenpäin: http://www.trenitalia.com/cms/v/index.jsp?vgnextoid=ad1ce14114bc9110VgnVCM10000080a3e90aRCRD

        Senkin takia kannattaa harkita autonvuokrausta vaikka polttoaineen hinta Italiassa nyt onkin huippulukemissa. Jos reissussa on 2 henkilöä, joku Fiat Panda ei paljoa maksa vuokrata ja polttoaineen kulutus on siinä 5 l satasella vaikka painelisi kaasua reippaastikin moottoriteiden siirtymätaipaleilla.


    • Olly

      Riippuu, mistä päin Suomea olet lähdössä. Pk-seudulta ottaisin Norwegianin lennot Roomaan, ja siitä junalla itärannikolle. Ryanair lentää Tampereelta Milanoon, mutta Milano on kyllä kovin pohjoisessa.
      Junathan ovat Italiassa halpoja, ja maisemat kauniita, sikäli pidempikään junamatka ei ole ongelma.
      Ja muistathan leimata junalipun ennen junaan astumista :D

    • Italia2013

      Mielenkiintoisia paikkoja tuolla suunnalla; siis Riministä Pugliaan. Itse ajoin muutama vuosi sitten Garganon niemelle, yövyin Viestessä, jatkoin Tarantoon Apenniinien saappaan jalkapohjan alle. Sieltä Salernon ja Sorrenton kautta Toscanaan. Moottoritietähän tuo enimmäkseen on - ihanaa Amalfin tietä tietysti lukuunottamatta - mutta maisemat silti upeita.
      Junat halpoja ja helppoja. Enkä nyt muutamasta kympistä suuntaan tai toiseen olisi kiinnostunut jos noihin maisemiin pääsee. Sama koskee tietysti niitä lentolippujakin.

    • italiana
    • Italia2013

      Junamatka vaikka sitten Riministä Bariin olisi mielenkiintoinen. Kestää viitisen tuntia ja maksaa alle 40 euroa. Vastaavan pituinen matka Suomessa maksaa lähemmäs kahdeksankymppiä. Junat ovat Italiassa hyviä ja siis kohtuuhintaisia.

    • Olly

      Riministä Bariin on viitisen sataa kilometriä, Suomessa neljällä kympillä pääsee halvimmillaan Helsingistä Turkuun (n. 150 km). Eli joko Italiassa junalla matkustaminen on naurettavan halpaa, tai se on Suomessa naurettavan kallista.

      • italiana

        Italiassa on monen hintaisa junalippuja. Kalliimman ja halvimman junalipun välillä, samalla matkalla, voi olla suuriakin eroja. Kannattaa siis ajoissa ostaa liput jotta voi valita parhaan tai halvimman tai omasta mielestä edullisimman junan. Hyvää matkaa!


      • Italia2013
        italiana kirjoitti:

        Italiassa on monen hintaisa junalippuja. Kalliimman ja halvimman junalipun välillä, samalla matkalla, voi olla suuriakin eroja. Kannattaa siis ajoissa ostaa liput jotta voi valita parhaan tai halvimman tai omasta mielestä edullisimman junan. Hyvää matkaa!

        Toisaalta: onko sillä todella niin paljon merkitystä, paljonko joku junalippu maksaa tai onko lento jonkun kympin halvempi kuin toinen? Kerran, pari vuodessa reissaan, ja joku tuollainen lipunhinta on kokonaisuuden kannalta aivan yhdentekevä. Varsinkin, kun sekä lento-, juna- että bussimatkat ovat halvempia kuin Suomessa. Bensa on kalliimpaa, mutta onko tuolla merkitystä: matkan aikana bensa saattaa maksaa pari kymppiä enemmän kuin se maksaisi yhtä pitkällä matkalla koti-Suomessa, mutta voiko noita verrata?


    • lail3

      Tiedättekö Ryanairin lennoista seuraavaa:

      Lähtökaupunkini ja lomakohdekaupunkini välillä ei ole suoria lentoja, joten otan ensin yhden lennon lähtökaupungista toiseen kaupunkiin - siellä otan toisen lennon ja pääsen sieltä suoralla lennolla kohdekaupunkiini. Minulla on yksi suuri matkalaukku mukana.
      Onko todella niin, että maksan ensin laukusta kolmekymppiä tai jotain eka lennolla ja sitten toiset kolmekymppiä toiselle lennolle. Ja sama, kun lentelen takaisin useiden viikkojen jälkeen kotimaahan. Eli matkalaukkuun saa helposti palamaan 140€, mikäli kohteeseen ei ole suoria lentoja.

      Olenko oikeassa?

      • Halpis

        Ei pitäisi vastata, kun en ole varma. Melko varma olen kuitenkin, että kyseessä on yksi matka sinne ja toinen takaisin, vaihdoista riippumatta.

        Kiinnostavaa vaan on tuo Ryanairin "halpuus". Joskus se toki on halpa, sopiva ja paras vaihtoehto. Usein kuitenkin ns. säästö menettää merkitystään, kun lento on kummalliseen aikaan, vaihto vielä kummempaan aikaan ja lentokentät useimmiten jossain keskellä-ei-mitään.

        Tuosta edellisestä kommentista tuli mieleen, että kannattaako tosiaan jonkun kympin perässä juosta ja tehdä reissu hankalaksi. Vaikka olisikin halvin vaihtoehto, niin tuhannen euron kokonaisbudjetissa muutaman kympin kapsäkkishow tuntuu niin hölmöltä, että melkein jättäisin väliin.


    • ...

      San Marino on käymisen arvoinen "satumaa".

    • PekkoOriginal

      Lufthansa lentää Bariin. Hesasta hyvä yhteys aamun ekalla Munchenin koneella (eli nopea tunnin vaihto) kirjoitushetkellä voimassa olevalla aikataululla.

      Hinta nyt ei ole halvin mahdollinen, mutta silti siedettävä.

      • 44448884

        Ehdottomasti komppaan edelle niitä, jotka suosittelevat junaa tuolta pohjoisesta Bariin. Matka on kiva, juna kyyti halpaa ja perillä odottaa todella Paikka. Bari on mahtava paikka, mutta niin on koko Puglia / Salentum. Että sellaisia paikkoja vielä voi olla! Siis tuolla Italian etelässä on vaikka mitä. Toscana on niiden paikkojen rinnalla pumpulia. Ei kun junaan vaan. Jos ei huvita yhtä soittoa lasketella alas, matkan varrelta löytyy kiinnostavia pysähdyspaikkoja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4895
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3096
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1797
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1187
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe