Juuri Barbadokselta palannut

kävijä80

Palasin juuri Barbadokselta ja tässä hieman kokemuksia.

Kohteena oli Dover beachillä (The Gapissä) hotelli Time Out ensimmäisellä viikolla ja toisella viikolla olimme Maxwell Beachillä Barbados Beach club hotellissa.

Time Out hotelli oli loistavalla paikalla, lyhyen kävelymatkan päässä oli runsaasti ravintoloita, baareja ja kauppoja. Pikku rommibaareja löytyi hotellia vastapäätä, josta sai paikallista Banks-olutta 10 dollarilla 4 kpl (euroissa n. 4 euroa). Flying fish hampurilaisen tälläisestä paikasta sai myös 10 dollarilla. Lihapasteija puolestaan 2,5 dollaria.

Ravintoloissa ruuista sai maksaa 30-70 dollaria. Suurimmasta osasta löytyi hampurilaisia, pihvejä, pastaa, wrappeja yms. Loistava ravintola Gapillä on Sol Cafe- meksikolainen ravintola, jossa oli happy hour klo 17-19 ja klo 22-24. Täältä sai loistavia margariittoja sekä muita juomia 2 yhden hinnalla. Paikka oli erittäin suosittu, joten suosittelen pöydän varausta etukäteen.

Kaupassa ruoka oli myös suht kallista. Juustoista ja makkaroista sai maksaa reilusti. Suosittelenkin ostamaan kaupoista ruokatiskeiltä lihapasteijoita ja ns. kevätkääryleitä. Olut kaupassa 2,5 dollaria, iso 2 l limsapullo 4 dollaria. Vettä ei tullut ostettua, kun sitä pystyi juomaan hanasta. Kummastakin hotellista löytyi isot jääkaapit, johon juomat sai kylmään.

Time Outissa aamupala kuului hotellin hintaan, vaikka Finnmatkojen sivuilla väitettiin toisin. Aamupalaan kuului paahtoleipää, croisantti tai muffinsi, murot ja hedelmiä, mehua ja kahvi/tee. Nämä tuotiin suoraan pöytään ja tarjoilijalle piti ilmoittaa, mitä halusi. Time outin uima-allasalue ihan kiva, paljon tuoleja ja suht hiljaista oli. Aina mahtui istumaan.

Toisen viikon olimme Barbados beach clubissa, joka oli all inclusive hotelli. Hintaan kuului aamupala, lounas, iltapäivätee ja illallinen sekä kaikki juomat (paitsi viiniä sai vain illallisella). Iltapväteellä tarjottiin pikkuleipiä sekä pieniä kolmioleipiä. Allasbaari oli ainoa baari, josta sai tilattua juomia ja drinkkejä. Myös ihanat daiquirit kuuluivat hintaan! Niitä onkin jo ikävä! Hotellin lähellä ei ole oikein mitään, vastapäätä löytyy urheilubaaria, josta sai ruokaa ja juomaa.

Suosittelen vuokraamaan auton. Vuokrasimme sellaisen ja kiertelimme päivän saarta. Kävimme Crane beachillä itärannalla, jossa kuvattu myös Bond leffaa. Myös Batsheba nähtiin, jossa hienot näkymät ja vanha juna-asema. North Point nähtiin myös, jota ei tosin meinattu millään löytää. Uskomattomat maisemat ihan pohjoisessa! Liikenne takkuili ja tiet olivat aika huono kuntoiset. Vasemmanpuoleinen liikenne pisti varovaikseksi kuskiksi, mutta hyvin selvisi kun oli varovainen. Vuokrasimme myös gps ja kartta oli apuna! Kävimme myös Harrison cavella-tippukiviluolilla ,jossa mentiin alas luolille "junalla". Hinta 60 dollaria ja näkymät hienot! Myös Wild life reserve käytiin katsomassa, jossa oli vapaana eläimiä ja joitain eläimiä löytyi kopeista. Vapaana nähtiin mm. apinoita, kilpikonnia, riikinkukkoja yms. Sisälle maksoi 23.50 dollaria.

Teimme myös Finnmatkojen Katamaraaniristeilyn, jonka hinta 180 dollaria. Päivän aikana pääsi uimaan merikilpikonnien kanssa sekä snorklaamaan niiden ja kalojen kanssa. Teimme 3 pysähystä. Lounas ja juomat kuuluvat hintaan sekä kuljetus hotellista eestaas. Hyvä reissu- suosittelen!

Aivan mahtava paikka. Suosittelen kyllä tutustumaan. Rahaa hyvä varata paljon, mutta jos on all inclusive, ei rahaa mene paljon. Auton vuokraus oli vakuutuksineen, gps ja pienen bensamäärän kanssa 140 dollaria.

Myös yöeläjille löytyi baareja. Itse olimme lähinnä Gapissä, jossa paljon yöelämää. Karaokebaareja löytyi sekä yöklubeja. Paukut tuolla n. 10 dollaria, olutta sai 5 dollarilla. Juominen siis halpaa :)

Myös Harbour Lights käytiin katsomassa keskiviikkona. Otimme reggaebussin ja ovelta maksoi 155 dollaria. Tähän kuului show,bändejä, limboomista, tulennielijää sekä loistava illallinen. Lisäksi kaikki juomat kuuluivat hintaan. Show alkoi puoli 8 illlalla ja loppui 22.30. Tämän lisäksi sinne olisi voinut jäädä bailaamaan klo 2 asti ja juomat olisivat kuuluneet myös hintaan, mutta väsymys vei meidät hotellille jo klo 23.

20

1066

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oistinsreggae

      Tulimme myös 1.2.13 Barbadokselta 2vk lomalta ja majoitus oli Oistinsissa Butterfly-hotellissa.Runsas aamupala maksoi 126e/2vk/naama ja sillä pärjäsi iltaan asti,vinkkinä niille jotka punnitsevat all inclusiveja...
      Barbadoksen kovasta hintatasosta puhutaan mutta meillä meni ehkä 250e enemmän kuin 2vk Thaimaan lomalla joten ei ole suurista summista kyse.
      Kraanavettä tosiaan mekin joimme koko loman ajan joten sitä ei tarvitse raahata hotellille.
      Tuota katamaraaniristeilyä voi suositella kaikille,oli hintansa väärti.
      Liikkuminen saarella on halpaa busseilla ja reggaetaxeilla (0.7e/krt matkasta riippumatta) vaikkakin aamulla ja illalla ruuhka-aikaan todella täynnä.Kerran laskin että meitä oli Hiace-bussissa 17aikuista ja isoissakin busseissa joskus joutui tiivistämään pidemmän aikaa seisomapaikkoja jotta ovet mahtui kiinni.Kokemus sekin sinänsä...
      Ilmasto oli huippusopiva 25-28`c jolloin pystyi lähtemään kävelylle kylille ilman ongelmia kun taas esim. Thaimaassa on niin kuuma ettei tulisi mieleenkään lähteä päivällä huvikseen kävelylle kun paita tuntuu sulavan nahkaan kiinni.
      Suosittelen ehdottomasti!

    • sv Snoopy

      Joo, ihan mukava paikka. Majailin ankkurilahdella kolme viikkoa muutama vuosi sitten joulun aikaan. Saaren kiertoajelu oli hauska, tutustuminen vanhaan rommitislaamoon mielenkiintoista ja pullo 8 v rommia jäi lämmittämään oloa monta aikaa. Tuli suoritettua myös PADI-lisenssi ja tutustuttua kilpikonniin ihan siellä "syvyyksissä".
      Uudistuneet kotisivut www.snoopy.fi

    • tourist64

      Kiitos kattavasta tietopaketista. Hienoa, että lomanne oli onnistunut. Olemme lähdössä ensiviikolla Barbadokselle ensikeralaisena ja oli mukava lukea vinkit : )

      • T.M ja M

        Luettu on kanssa täällä, ensikertalaisena lähdössä 14.2 omatoimisuus alkaa kentällä koska kuljetusta emme ottaneet hotellille;)


    • HANNELE

      Kiitos monipuolisesta infosta! Olen lähdössä 28.2. ihan äkkilähdöllä, joten ei tietoa hotellista vielä.... Onko hotellien ilmastoinnit erikseen maksettavia vai kuuluvatko hintaan ? Ja tarviiko ilmastointia siellä vai onko ilma kostean hiostava?

      Rannat ilmeisesti hienot joka puolella saarta, ainakin kuvista päätellen. Onko hotelleilla omat rantatuolit vai voiko mennä muillekin rannoille löhöilemään?

      Yritän pärjätä aika tiukalla budjetilla 2 viikkoa. Kannattaako eurot vaihtaa vasta siellä dollareiksi vai jo Suomessa ? Vaikea kyllä arvioida miten paljon pitäisi rahaa varata mukaan, jos hintataso on korkea.

      • palmun varjoon

        Itse aion ottaa "käsivaraksi" sen verran jenkkidollareita että alkuun pääsee. Perillä pankkiautomaatista vaan pokalla paikallista käteistä, kunhan vähän pääsee kartalle mikä sen todellinen tarve on ja kortilla loput.

        Jos olet Finnmatkoilla menossa, ollaan samalla lennolla.


    • Oistinsreggae

      Itse nostettiin vasta paikan päällä automaatista rahaa ja pankkeja on Bridgetownissa runsaasti joista nosto onnistuu.Hotellissa vaihtokurssi on huono kuten yleensäkin.
      Ilmastointi on erittäin suositeltavaa eikä siitä ainakaan meidän 3 tähden hotellissa tarvinnut maksaa ylimääräistä.
      Rantatuoleja meidän hotellissa sai kantaa rannalle.Barbadoksellahan kaikki rannat ovat yleisiä eli voi mennä mihin vaan makoilemaan.Edes hienoimmilla hotelleilla ei ole mitään aidattuja yksityisrantoja.
      Hinnat esim.ruokamarketeissa ovat käytännössä samat kuin Suomessa,mutta on sitten oma asia paljonko siitä nyt sitten parissa viikossa kertyy ylimääräistä johonkin halvempaa verrattuna.Itsellä meni ehkä 200e enemmän kuin vastaavalla 2vk lomalla Thaimaassa.
      Uskomatonta oli miten sivukaduilla vastaantulleet paikalliset tervehtivät kuten olisimme vanhoja tuttuja ja esim bussiterminaalissa aikataulua pällistellessämme nopeasti tuli nuori nainen kysymään minne olimme menossa ja sitten hän lähti kädestä pitäen näyttämään mistä portista bussimme lähtee :))
      Tästä kaikesta jäi todella hyvämaku!

    • Barbadokselle

      Nostitteko sitä valuuttaa paikan päällä automaatista luottokortilla vai käykö siellä ihan tavallinen pankkikortti?

      Ollaan myös ensikertalaisina lähdössä äkkilähdöllä 28.2 :D

    • Oistinsreggae

      Luonnollisesti VISA-kortti pitää olla ja kaikki kuitit talteen ettei tule yllätyksiä kun lasku tulee.

      • Barbadokselle

        Tavallinen pankkikorttikin sitten käy Visa Electron


    • HANNELE

      Kiitos vinkeistä. Hyvä tietää vähän noita käytännön juttuja. Minulla on yleensä aina ollut käteistä tarpeeksi mukana ja ainoan kerran, kun nostin rahaa automaatista Turkissa, niin kone nielaisi korttini lähtöä edeltävänä iltana !! Siitä alkoikin kauhee rumba ja on jäänyt kammo noihin automaatteihin ulkomailla. Rikolliset olivat jo ehtineet käyttää korttiani yli tuhannella eurolla. Mutta ehkä näin ei tule Barbadoksella käymään :)
      Lähden myös Finnmatkoilla, joten kiva kun muitakin suomalaisia menossa sinnepäin :)

    • Lomalle

      Varaamassa reissua lähdölle 28.2., onkohan silloin muita yksin matkaan lähteviä?

      • HANNELE

        En ole vielä ihan varma joudunko yksin matkaan ? Ystävä vielä epäröi. Oletko mies- vai naispuolinen ?


      • Lomalle
        HANNELE kirjoitti:

        En ole vielä ihan varma joudunko yksin matkaan ? Ystävä vielä epäröi. Oletko mies- vai naispuolinen ?

        Nainen, olisi mukava saada vaikka ruokailu-/juttuseuraa.


    • Barbadokselle

      Tässä vielä tietoa Finnmatkojen oppaalta paikan päältä:

      "Kyllä pitää paikkansa että maastokuvioiset vaatteet ovat kiellettyjen
      listalla ja niiden käytöstä rangaistaan esim. sakoilla.
      Eli ei kannata maastokuvioisia vaatteita pakata mukaan.

      Maksuvälineenä täällä Barbadoksella käy Barbadoksen Dollari, mutta myös
      Yhdysvaltain Dollareita hyväksytään yleisesti.
      Suosituksena on käyttää paikallista valuuttaa. Vaihtaa voi Suomessa
      etukäteen Forexeissa (Barbadoksen Dollarit pitää tilata 4 työpäivää
      etukäteen).
      Paikan päällä suurin osa hotelleista sekä pankit vaihtaa myös euroja, mutta
      helpoiten paikallista valuuttaa saa nostamalla pankkiautomaatista paikan
      päällä luotto-, debit- tai Visa Electron-korteilla."

    • Perdone

      Jos automaatti "nielaisee" kortin, muuten kadotat sen, tai se varastetaan, sinulla tulee olla kuoletusta varten puhelinnumero mukanasi, (niin ettei sitä varasteta) ja soittaa heti pankkiisi. Oikeaan numeroon vastataan ympäri vuorokauden (ainakin OP). Kukaan ei ehdi nostaa/ostaa mitään. Kaupathan eivät anna ilman henkilötodistusta eri näköisen ostella, kuin nimi vaikuttaisi, koska varastetulla kortilla tehdyt ostokset jäävät kaupan vahingoksi.
      Jos odottaa asian käsittelyä Suomeen saakka, on varmasti tavalla tai toisella ehditty tosi konnamaissa hyödyntää!
      Olisko niitä Turkki, Egypti, Thaimaa, Venezuela, Kolumbia, Bulgaria, Venäjä, vain joitakin mainitakseni.
      No huolehtimista normaaliin tapaan , HALOO!

      • HANNELE

        Tämä tapahtui Icmelerin keskusaukiolla olevassa aika hienossa erillisessä pankkiautomaattikopissa, joka oli aivan pankin edessä. Tätä Aurinkomatkojen oppaat suosittelivat. Olin siellä puoli 9 aikaan illalla kahden pienen lapsen kanssa. Olin aivan paniikissa, kun kortti upposi koneeseen. Viereinen mies neuvoi menemään siihen pankkiin sanomaan asiasta ja että he voivat saada sen kortin automaatista ulos. Juoksin siis sinne, mutta he sanoivat toimenpiteen onnistuvan vasta seuraavana aamuna. Ja olin jo aamulla lähdössä lentokentälle! Menin takaisin ulos ja soitin oppaalle, että mitä nyt voidaan tehdä? Hän neuvoi vain soittamaan luottokuntaan (numero oli kyllä minulla mukana !) ja kuolettamaan kortin varmuuden vuoksi. Tähän meni kaikenkaikkiaan vajaa tunti, mutta kaikki oli selvästi ammattirikollisten hommaa ja jo tuona aikana oli korttiani ehditty käyttää !!! Että ei ollut ihan normitapaus enkä millään voinut ymmärtää, mitä oikeesti oli tapahtumassa.
        Onneksi sain luottokunnalta päätöksen, etten joutunut maksamaan tuota laskua. Ilmeisesti en ollut ainoa uhri, jolle näin kävi.


      • HANNELE
        HANNELE kirjoitti:

        Tämä tapahtui Icmelerin keskusaukiolla olevassa aika hienossa erillisessä pankkiautomaattikopissa, joka oli aivan pankin edessä. Tätä Aurinkomatkojen oppaat suosittelivat. Olin siellä puoli 9 aikaan illalla kahden pienen lapsen kanssa. Olin aivan paniikissa, kun kortti upposi koneeseen. Viereinen mies neuvoi menemään siihen pankkiin sanomaan asiasta ja että he voivat saada sen kortin automaatista ulos. Juoksin siis sinne, mutta he sanoivat toimenpiteen onnistuvan vasta seuraavana aamuna. Ja olin jo aamulla lähdössä lentokentälle! Menin takaisin ulos ja soitin oppaalle, että mitä nyt voidaan tehdä? Hän neuvoi vain soittamaan luottokuntaan (numero oli kyllä minulla mukana !) ja kuolettamaan kortin varmuuden vuoksi. Tähän meni kaikenkaikkiaan vajaa tunti, mutta kaikki oli selvästi ammattirikollisten hommaa ja jo tuona aikana oli korttiani ehditty käyttää !!! Että ei ollut ihan normitapaus enkä millään voinut ymmärtää, mitä oikeesti oli tapahtumassa.
        Onneksi sain luottokunnalta päätöksen, etten joutunut maksamaan tuota laskua. Ilmeisesti en ollut ainoa uhri, jolle näin kävi.

        Tai siis todennäköisesti kortti kopioitiin heti ja voitiin käyttää nopeasti. Tästä on jo monta vuotta aikaa ja sen jälkeen kuulin näistä kopioinneista myös Suomessa.


    • Barbadokselle

      Pitääkö muuten ottaa adapteri mukaan matkalle?

      • palmun varjoon

        Pitää. Jenkkiplugit.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      262
      2541
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      192
      1632
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1424
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1156
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1149
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      220
      1008
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      990
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      895
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      719
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      710
    Aihe