Safarit Keniassa

Afrikkaan safarille

Safareihin pettynyt pyrki antamaan lisätietoa safareista, tässä vähän lisää siihen.

Majoitukset: lodge tarkoittaa majoitusta puistoalueilla, siihen kuuluu normaalit vastaanottotilat, ruokailutilat ja oleskelutilat. Majoitus on erillisissä majoissa, jotka voivat olla joko kiinteä kivi-tai puurakennus tai teltta. Telttalodgeissa on on suihku- ja wc-tilat takaosassa ja niissä yleensä muuratut kiviseinät, makuutilat teltan puolella, seinät saa ylös jolloin jää hyttysverkko. Teltoissa on oikeat sängyt, patjat ja peitot. Mitä enemmän tähtiä, sitä enemmän luksusta. Teltoissa on lisäksi terassit. Itse pidän eniten telttalodgeista, niihin kuuluvat eläinten äänet yöllä mikä lisää jännitystä.
Pihalla nuotiopaikka jossa voi iltaisin istuskella ja nauttia pimeästä lämpimästä yöstä ja useissa lodgeissa on myös uima-allas.
Hotelleja on myös jossain mutta majoitustiloina lodget ovat parempia.

Ruoka on ainakin minun käymissäni safareilla on ollut aina hyvää ja yhteensä kokemusta on kertynyt kuudelta safarilta pituudeltaan 6-15 pv kerta.
Erityisesti aamiaiset ja jälkiruoat ovat aivan ihania, samoin hedelmät ja mehut.
Aamiaisella on kokki paistamassa munakkaita ja lettuja omien toiveiden mukaisesti ja noutopöydissä on kyllä valinnan varaa. Safarit ovat täysihoidolla johon kuuluu aamiainen, lounas ja illallinen.

Kenian puistoista, oma paremmuusjärjestely on Samburu, Aberdare, Masai Mara, Ambosel, Itä- ja Länsitsavot nyt samanarvoisia.
Tansanian puistoista: Serengeti, Tarangire, Selous, Ruaha, Ngorongoro, Manyara, Arusha, Mikumi.

Ennen safaria kannattaa lukea Olli Marttilan kirjoittamia kirjoja, Pekka Virtasen kanssa kirjoittama Kilimanjarolta Serengetiin on ainoa niistä joissa on Kenian puistoista, muut ovat Tansaniasta.

Safareilla liikutaan jeepeillä tai pienillä pakettiautoilla ja molemmissa saa kattoluukut ylös jotta pääsee kunnolla näkemään eläimiä. Autoista ei saa nousta kuin jossain piknik-paikoilla tai muilla "levähdyspaikoilla.
Autoihin kannattaa ottaa mukaan juotavaa ja ehkä pientä naposteltavaa,
Mukaan safarille, pitkähihaista ja -lahkeista, aamut saattavat olla kylmiä ja illalla itikoita vastaan. kengiksi hyvät sandaalit ja vaikka lenkkarit toiseksi, shortseja ja t-paitoja, vähintään lippis, parempi leveälierinen tai niskan peittävä lakki.
Kiikarit antavat lisäarvoa, taskulamppu (otsalamppu), osassa lodgeista sähköt katkaistaan yöksi, aurinkorasvaa, käsidesiä, ja muu normaali lomavarustus.
Safareilla kannattaa olla avoimin mielin, nauttia kaikesta täysin sydämin, erilaista mutta ihanaa.
Safarin pituus: safaripäiviin lasketaan myös matkapäivä ja kahden päivän safarilla ei ennätä nähdä juuri mitään eikä nauttia illan tunnelmasta.
Kolme päivää- minimi, silloinkaan ei ennätä kunnolla sisäistää kaikkea, safari on niin erilaista. Viikko hyvä, kaksi viikkoa maksimi yhdellä kertaa.
Rantaloma on hyvä perään erilaisena rentoutumisena.
Ryhmän koko, ei enempää kuin kaksi autoa, 12 hlöä, muuten ajo menee autoletkaksi ja taaimmana tulevat jäävät pölyyn.
Safareilla lisäksi ryhmähenki tulee esille tai sen puute suuremmissa ryhmissä.
Kiva ryhmä antaa paljon lisää iltanuotioilla ja safarin jälkeen olusilla istuessa, useimmiten jäädään yksi olut istumaan safariajolta palatessa ja keskustelemaan safarista ennen suihkuja ja illallista.
Safarin suunnitteluun kannattaa panostaa, minne mennä ja mitä safarin jälkeen. Suosittelen näitä pieniä erikoistuneita järjestäjiä, niillä rahalle saa vastinetta ja vaikka se maksaakin vähän enemmän niin se kannattaa.
Olympialla tipit sisältyvät hintaan, hyvin järjestettyjä mutta joskus suuret ryhmät.
Aventuralla hyvin järjestettyjä, samoin Mandala Travel, ryhmäkoko vaihtelee mutta ei ylisuuria. Tema-matkat tekevät yhteistyötä Finmatkojen kanssa mutta jos ottaa niin että safarin heiltä ja perään Finmatkojen loman niin ok.
Parhaimman safarin olen saanut Kon-tiki Toursilta, siellä ryhmät pidetään pieninä, maks. 12 ja sitä ei ylitetä. Oppaat ovat kaikilla ryhmillä erittäin hyvät.
MrTravel on myös mutta niistä ei ole kokemusta. Kun varaatte safaria kannattaa kysyä ryhmäkoko ja muutenkin soittaa matkanjärjestäjälle, siitä saa paljon lisätietoa.
Lisäksi sivustoja mitä kannattaa lukea:
Auris.fi = Olli Marttilan sivusto
Niila Rautasen safarisivustot, niissä on upeita kertomuksia safareista.
Jos kysymyksiä pistän lisää tietoa, tunnelman kertomiseen minusta ei ole vaikka sehän se parasta on, pimeät lämpöiset illat, tuoksut, äänet, iltanuotiot gini-lasillisen kanssa, eri eläimet, upeat linnut, suloiset antiloopit. kirahvit upeine silmineen ja olemuksineen.

3

442

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      5913
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3605
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1925
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1913
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1738
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1512
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1406
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1398
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe