Susi ja karhu ovat syyttömiä sijaiskärsijöitä

Pam ja räiskis

Karhuista ja susista on tullut sijaiskärsijöitä kuolevalla maaseudulla. Tukiaisiin tukehtunut maatalous ei elätä kuin ökyisännät. Oikeaa työtä ei juurikaan ole. Nuoret ja varsinkin naiset ovat muuttaneet kaupunkeihin. Ukkoutuvat syrjäkulmat ovat menettäneet elinvoimansa ja lähestyvä perikato ärsyttää hupenevia ukkoja.

Oikeita syitä syrjäytymiseen ja rappeutumiseen ei kuitenkaan haluta myöntää. Haukutaaa eu:ta ja vihataan susia. Kumpikaan ei ole syyllinen tukiaisvetoisen aluepolitiikan ja järjenkäytön puutteisiin. Susien salametsästys ja tapaminen pilaa alueiden viimeisenkin maineen ja alentaa peräkammarin luuseripojat rikollisiksi.

Hysteerinen petoviha on surullinen ja järjetön ilmiö, jolla yritetään torjua edes mielestä junttikulttuurin ovella kolkuttava loppu. Metsästäjät kuvittelevat että ongelmat voi ampua. Valitettavasti pyssyt ovat tehottomia varsinaisten vikojen kohdalla.

35

248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • peräkammarin juntti

      Totta. Syytäppä siinä nyt sitten sitä sutta omista ongelmistasi.

    • JYST DET!

      Pikkuisen on asian ytimen, eläinsuojelu, piilottaminen aloittajalla epäonnistunut.
      Salametsästyksellä tai sen tekemättömyydellä et pelasta ainottakaan maatilaa maastamme. Meinaatko, että kolmen suden salakaadolla herää koko eu ja hetken päästä meillä on taas elinvoimainen maaseutu? Saatat erehtyä, kettuihminen.
      Kun tuo eläinasia on niin mahdottoman lähellä sydäntänne, niin miksi ette hae niitä eu-tukia, niillä kun näemmä koko maaseutu pysyy jaloillaan, ja perusta susifarmia keskelle metsää?
      Salakaadoissa on kyse laittomasta metsästyksestä, ei huudosta syrjäseutujen pelastamisesta politiikan keinoin.

    • Metsäsuden suojelija

      Kannettu vesi ei kaivossa pysy, taitaa olla suden suhteen sama asia, kiihkosuojelulla pilattu.
      Me ihmiset pidämme suurpetoja tarkoin silmällä. Teemme niin, koska kehityimme niiden saaliseläimenä. Ikiaikainen kohtalomme on ollut joutua niiden tappamiksi ja syömiksi, tärkein pyrkimyksemme taas on ollut välttyä tältä kohtalolta. Vaistotoimintomme ovat yhä vireessä tätä tehtävää varten.
      Yllä oleva teksti on suoraa lainausta kanadalaisen eläinekologian professorin Valerius Geistin kirjoituksesta Fair Case-lehdessä. Geist on kiinnostunut erityisesti susista saatuaan omakohtaisia kokemuksia "kiltistä" susilaumasta, joka oli tappaa hänet eräällä tutkimusmatkalla.
      Historiaa tutkimalla on käynyt selväksi, että suden käyttäytyminen on melko hyvin ennustettavissa erilaisissa olosuhteissa. Kaikkialta on löydettävissä historiallisia dokumentteja susien hyökkäyksistä ihmisten kimppuun. Ruutiaseiden yleistyessä 1800-luvun loppupuolella susilaumat joutuivat uuden tilanteen eteen ja viisaina eläiminä "kiltistyivät" eli alkoivat karttaa ihmisiä. Kun sodat tai poliittiset järjestelmät riisuivat kansalaiset aseista, tilanne palautui nopeasti ennalleen susikannan kasvaessa. Sudet alkoivat taas käyttää ravinnokseen aseettomia ihmisiä ja heidän kotieläimiään hyödyntäen erityisesti lasten kyvyttömyyttä puolustaa itseään. Niin Euroopan Unionin kuin Suomenkin päättävissä elimissä on unohdettu nämä historiasta löytyvät faktat. Tällä suuntauksella susien invaasio on varmasti edessä ja maksajatkin ovat selvillä eli ne, jotka asuvat alueilla, missä on eniten susia.

      • elä sie kehtaa

        Mies (tai nainen) joka perustelee nykyisen käyttäytymisen pelkästään historialla tuhoaa sekä muiden, että myös oman elinympäristönsä ajan saatossa. Pöljä katsoo pelkästään menneisyyteen. Tulevaisuus on tärkeämpi.


    • 20+14

      Metsästyksen vastustajille on oma sivunsa jossa sinäkin varmaan saat tukea ongelmiisi!!

      • Tasoitusta...

        Metsästät ovat ainoa porukka näillä sivuistoilla, jolle on pakko antaa erityinen "tasoitus" siten, että kritiikki junttiharrastusta vastaan on sijoitettu eri palstalle. Kaikki muut ryhmät pystyvät sentään vastaamaan teoistaan ja sanoistaan...


      • kerroppa mikä
        Tasoitusta... kirjoitti:

        Metsästät ovat ainoa porukka näillä sivuistoilla, jolle on pakko antaa erityinen "tasoitus" siten, että kritiikki junttiharrastusta vastaan on sijoitettu eri palstalle. Kaikki muut ryhmät pystyvät sentään vastaamaan teoistaan ja sanoistaan...

        viherhiipparisuojelijaryhmä on joskus vastannut teoistaan törkeiden rikostensa osalta.


    • riinpiisit animalis

      Susikannan tasoittaminen tapahtuu luonnostaan. Joskus niihin leivää penikkatauti tai raivotauti ja romahdus tapahtuu siten.
      Sille riinpiisit ja animaliat saattavat olla avuttomia.
      kukapa sitten menisi heille avuksi.

    • Onko ratkaisua ????

      Kyllä susi on joutunut ahtaalle, nimenomaan sen omien elintapojen takia.
      Susi kun on luonnostaan opportunisti ja käyttää ravinnoksi sitä mitä helpoiten saa hommattua. Hirven kanssa on susilla aina vaara loukkaantua pahasti, mutta lampaat ja kotikoirat ovat nykyään helppoa ja turvallista evästä.
      Metsästyskoirien syöminen on myös huono juttu sudelle.
      Koirametsästys on maaseudulla tärkeä harrastus, eikä ole ongelman ratkaisua, sanoa, että ostakaa uusi koira, mitäs menette metsään. Kova poru nousisi, jos kaupunkilaisille sanottaisiin, että heidän harrastus on lopettettava, koska siitä seuraa vaikka liikkaa päästöjä, tai muuta vastaavaa.
      Jos ei ole halua yrittää ratkaista jotain ongelmaa, kaikkia osapuolia tyydyttävällä tasolla, niin aina seuraa vain lisää ongelmia. Niinkuin joku mainitsi "kannettu vesi, ei kaivossa pysy"
      Helppo ja toimimaton tapa on rangaistusten koventaminen, ei se tule toimimaan, se nyt on nähty maailman sivu, enenmmän vain pitää vankiloita silloin rakentaa, mutta perusongelmaa se ei poista.
      Susi ei ole koskaan ollut ihmiselle hyvä naapuri, aina on ongelmia niistä seurannut. Niiden on niitä helppo halita, jotka eivät joudu niistä kärsimään.

      • 11+15

        Kerrankin asiallinen kommentti!!!


      • Luonto ei Disneyland

        Metäsästäjät hyysäävät vuoteensa jalkopäässä joutavia disneyeläimiä. Huomatkaa loputakin ettei luonto ole mikään Disneylad. Koira on Suomen luotoon kuulumaton haittaeläin. Susi on Suomen alkuperäisasukas.

        Jokainen koiraharrastaja voi pitää piskinsä kotonaan. Eihän sellaista häirikköä muutenkaan saa laskea luontoon. Jos susi koiran syö, kiittäkää sutta ekoteosta ja hävetkää koiran hyysäämistä.


      • Väpätys
        Luonto ei Disneyland kirjoitti:

        Metäsästäjät hyysäävät vuoteensa jalkopäässä joutavia disneyeläimiä. Huomatkaa loputakin ettei luonto ole mikään Disneylad. Koira on Suomen luotoon kuulumaton haittaeläin. Susi on Suomen alkuperäisasukas.

        Jokainen koiraharrastaja voi pitää piskinsä kotonaan. Eihän sellaista häirikköä muutenkaan saa laskea luontoon. Jos susi koiran syö, kiittäkää sutta ekoteosta ja hävetkää koiran hyysäämistä.

        Sudesta on haittaa se katkoo oksia metsässä kulkiessaan niin liito-oravat eivät saa nukuttua.Peurat ym eläimet ovat stressitilassa kun saa varoo koska hampaat kalahtaa kurkkuun.Pannoittakaa muurahaisia ja särkiä niin ei piipertäjän perse ala märkiä.


      • Panta jalkaan
        Väpätys kirjoitti:

        Sudesta on haittaa se katkoo oksia metsässä kulkiessaan niin liito-oravat eivät saa nukuttua.Peurat ym eläimet ovat stressitilassa kun saa varoo koska hampaat kalahtaa kurkkuun.Pannoittakaa muurahaisia ja särkiä niin ei piipertäjän perse ala märkiä.

        Oikeusistuimet pannoittavat salametsästäjät ja poliisi seuraa petojen liikkeitä gps:llä. Eivät pääse pahantekoon...


    • Suden veks

      Viel elää Jaakko Ilkan henki.

      • Kevyet mullat..

        Salametsästys on kuolevan junttikulttuurin viimeistä, limaista korahtelua.


    • unta vain näet

      Meinaatko että, maaseutu autioituu ?

      • Uusi alku

        Luonnon vihaamiseen, myrkkyihin, metsästykseen, salametsästykseen, viinaan, tietämättömyyteen, tukiaisiin, siivottomuuteen yms perustuva junttikulttuuri kuolee.

        Maaseudulla alkaa parempi aika.


    • Uusi alku

      Siirrymme kannabiksen laajaan käytöön ja viljelyyn.

    • uusi alkuko ?

      Eikö noille riitä enää kaappiviljely ? Tulkoon itse tänne maaseudulle viljelemään noita pössykasvejaan. samalla saa poliisi töitä, olisi vähän kustannustehokkaampaa, kuin pelkästään salametsästäjiä jahdata.

    • junttiperäkammaripoi

      Valtiovalta on älynnyt suojella susia. Näin ollen ahtaalle ajetut maalaiset saavat sopivan protestointikeinon niitä ampumalla. Se on kanava purkaa turhautumista ja protestoida sanelupolitiikkaa vastaan. Haja-asutusalueen ihmistä alkaa kyllä kiristää tämä susiensuojelu. Tilanne tuntuu ikään kuin siltä, että elukat olisivat arvokkaampia kuin ihminen. No, aivan selvää on, että liian tiukka suojelu on aiheuttanut kaikki susiongelmat.

      Oikeastaan ei pitäisi puhua salametsästäjistä tai rikollisista vaan ihmisoikeusaktivisteista. Suomen valtio tulisi haastaa oikeuteen vastaamaan ihmisoikeuksien polkemisesta, jota se harjoittaa susien suojelun nimissä. Toisekseen tuollaiset "junttikulttuuri", "peräkammarin luuseripojat" ja "metsästäjät kuvittelee..." yms. -kirjoittelijat syyllistyy kiihoitukseen kansanryhmää vastaan.

      Bonuksena kerron miksi susien virallinen määrä suomessa on laskenut. Se ei johdu salakaadoista, vaan siitä, että ihmiset ei enää ilmoita havainnoistaan viranomaisille tai tutkijoille. Tämä siksi, että virkapuoli ei tee asiassa mitään yhteistyötä. Luvassa on valvontaa, rangaistuksia, vähättelyä ja sudensuojelijoita. Ilmoittamatta jättäminen antaa option käyttää järkeä näissä asioissa.

      Ymmärrän hyvin, että keskenkasvuiset tytöt saattaa hairahtua susien ja kettujen suojelijoiksi tyhmyyttään. Mutta en ymmärrä miten nykyään aikuiset miehet alkaa kiihkoilemaan suden "oikeuksista". Kyseessä on aivan tarpeeton elukka josta on riesaa ympäri maailman. Mahtaa olla jotain antibiootteja ja estrogeenejä nykyään kaupunkien vesijohtovedessä, jotka sekoittaa pään.

    • savon ukko

      valmis ruokien lisäaineet sekoittaa pään syön vain riistan lihaa susi ilves ja rotta saman arvoisia hävitettävä keinolla millä hyvänsä.

    • Ryynäsen Topi

      Siinä vaiheessa saatan jopa hetken kuunnella jotain suden sympatiseeraajaa jos myös muut oikeasti vaarassa olevat lajit saisi huomiota muun kuin sen takia että ne näyttävät pieninä ihanilta ja ovat hellyyttävän pehmoisia.
      Ketään idunpurijaa ei kiinnosta esim jokirapu vaan täplärapua syydetään kiihkolla vesiin kuin vesiin vaikka siellä olisi entuudestaan jokirapukanta mikä näinollen myös häviää täpläravun tietä. Tai sitten jos saimaassa elävä järvilohi kiinnostaisi yhtälailla kun saimaannorppa sillä kumpikin ovat ainutlaatuisia eläimiä mutta eihän nämä limaiset ja ruman näköiset vedenelävät kiinnosta kun eivät omaa suloisen pehmeää ulkokuorta!
      Jos ulkoiset seikat on suojelun peruste en paskaakaan tule piittaamaan puheistanne!!

      • öklöjen suojelija

        Minun suojelu-unelmani kohdistuvat lähinnä selkärangattomiin (lisää vanhoja metsiä!)ja siihen liittyen kasvillisuuteen ja biotooppeihin, mutta mielestäni yhtälailla monimuotoisuutta pitää suojella suomukkaissa, siivekkäissä ja karvapörröissä.

        Suurin osa tuntemistani nisäkästutkijoista on yhtälailla kiinnostunut suojelusta kokonaisvaltaisesti. Mutta tietenkin he eniten ääntä pitävät niiden omien tutkimuskohteidensa puolesta.

        Nisäkkäät toimivat usein niinsanottuina sateenvarjolajeina, eli niiden elinympäristöjä suojelemalla tullaan suojelleeksi samalla monia muita lajeja siinä sivussa.

        Vaikka sinua ja minua molempia ilmeisesti sylettää pörrösöpöjen yliedustus suojeluasioissa, niin se nyt vaan menee median ehdoilla usein. Ne ovat hyviä symbolilajeja, koska taavi tavalliset (tiina tavalliset?) kokevat ne sympaattisemmiksi kuin vaikka jonkin sarvijäärän. Tämä on siis nimenomaan perusihmisten mieltymysten takia näin, ei suinkaan biologien ja suojelijoiden mielipiteen takia. Alaa tuntevien mielestä kala on ihan yhtä symppis kuin susikin. Kysy, älä oleta.


    • Kamerat valmiiksi

      Maanomistajien ja rehellisten kansalaisten on syytä käyttää riistakameroita sopiviin paikkoihin sijoitettuna paljastamaan salametsästäjien rikoksia ja henkilöllisyyksiä. Kuvat auttavat poliisin ja syyttäjän sekä käräjätuomareiden työtä.

    • hus läksyjä lukemaan

      Olisiko sinun paras keskittyä vaan niihin läksyihin, kun höpität asioista, mistä et mitään ymmärrä.

    • Kokemusta on

      Kukaan fiksu nainen ei salametsästäjää jos nyt edes metsästäjää ukokseen halua,joskus olen minäkin tyhmä ollut mutta virheistäni luojan kiitos oppinut.Ovat usein niitä pahimpia pelkureita ja mielenterveysongelmista kärsiviä heppuja.Varustuskaan ei ole hääppöinen,ehkä siksi sitä pitääkin jollain kierolla tavalla pönkittää..Kannabista poltteleva jätkäkin herrasmiesmäisempi kuin viinalla läträävä kiukkuinen punanaama.

      • Täysi kymppi

        Tuossa esitettiin paras analyysi eläinten ammuskelijan olemuksesta.


      • pihasudet pois

        En kyllä mitenkään ymmärrä, että miten se että tappaa eläimen jota ei saisi tappaa vaikuttaa ''varustuksen'' kokoon. Ja mitä tuo ''varustuksen pönkittäminen'' tarkoittaa? Pistävätkö salametsästäjät kalunsa alle jonkin tikun jonka avulla se pysyy pystyssä eikä kaadu kesken homman. Kannabiksen on muuten todettu aiheuttavan hedelmättömyyttä ja impotenssia, että se siitä sitten. Vai yritätkö puolustella kannabiksen käyttöäsi täällä sillä, etteivät pössyttelijät olekkaan niitä kaikken alinta pohjasakkaa, vaan salametsästäjät ovat vielä pahempia.
        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/63


    • taas olet miettinyt

      Heh heh, tuo se onkin jo hauska postaus. On sullakin harrastukset. Milloin olet maanomistaja joka ei vuokraaa maitaan metsästykselle, milloin olet mukamas metsästäjä, joka luopuu harrastuksesta, kun susia tapetaan salaa ja nyt ollaan jo mekottavaa ämmää, joka ei pesää anna metsästäjille.
      Kaikille noille postauksille on yhteisenä tekijänä, tuo epäuskottavuus ja kun yksi ei tänään tehoa, niin toinen jo tulee huomena.

      Mikähän noilla on se tarkoitus ? Pitäisikö se herättää suuttumusta, vai mitä ?
      Lähinnä nuo kyllä naivuidessaan naurattaa.

      • Joopa joo..

        Peräkammarin punaniska pelkää, että susi syö hänen sängystään koiran ja tallista lampaan....


      • 1+8

        Samaa kanssa seurannu. Ylläpito vois pikkuhiljaa poistaa tuon kaikkina esiintyvän trollin p.askan jauhannat sivustolta. Kuten aiemminkin olen sanonut metsästyksen vastustajille on omat palstansa.


      • vaikeeta sillä on
        Joopa joo.. kirjoitti:

        Peräkammarin punaniska pelkää, että susi syö hänen sängystään koiran ja tallista lampaan....

        Tuo se onkin se ainainen ruikutus, kun ei viitsitä typeriin provoihin uskoa.
        Lähdeppä kouluun siitä, siellä opettavat jotain järkevää, tuon negatiisisuuden sijaan.


    • Mallia Ruotsista!

      Ruotsissa kotieläintä uhkaavan suurpedon saa ampua, ellei hätistely auta. Metsästyskoiran kimppuun käyvän petoeläimen saa myös tappaa, jos lievemmät keinot eivät riitä.
      Ruotsi muuttaa metsästysasetustaan heinäkuusta lähtien. Tapetusta suurpedosta ilmoitetaan jatkossa lääninhallitukselle, eikä poliisille. Näin vältetään tarpeeton aseiden takavarikointi ja säästetään resursseja ja vaivaa tilanteissa, joissa on pakko turvautua suurpedon tappamiseen.

    • Mallia Ruotsista!

      Ruotsissa kotieläintä uhkaavan suurpedon saa ampua, ellei hätistely auta. Metsästyskoiran kimppuun käyvän petoeläimen saa myös tappaa, jos lievemmät keinot eivät riitä.
      Ruotsi muuttaa metsästysasetustaan heinäkuusta lähtien. Tapetusta suurpedosta ilmoitetaan jatkossa lääninhallitukselle, eikä poliisille. Näin vältetään tarpeeton aseiden takavarikointi ja säästetään resursseja ja vaivaa tilanteissa, joissa on pakko turvautua suurpedon tappamiseen.

      • jätehuolto maalle

        Onkos Ruotsissakin housunsa kastelevia susipelkureita? Näin siinä käy, kun ei ole ruutia haistettu yli 200 vuoteen. Samaa kykenemättömyttä potevat täkäläiset sivarit, jotka salametsästäjä-rikollisina ammuskelevat susia.

        Maalla päästäisiin susista eroon pelkästään sillä, että maalaiset lopettaisivat jätteiden kaatamisen pihapiiriinsä. Eläimet tulevat ruokailemaan - eivät ne ole kiinnostuneita emännän alushousuista eikä isännän huusireissuista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      3010
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2184
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1594
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      73
      1057
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      921
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      805
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      746
    Aihe