hirsimökin sisäkatto

hirsimökki

hirsimökki
4.2.2013 07:24
0

Olisi ajatuksena käyttää kesämökkiä myös talvisi.Mökki muuten täysin kylmillään ja viikonloppuisin oltas siellä ja lämmitettäs.nyt eristeenä käytetty vinokatossa paneeli.tervapaperi.mineraalivilla 15cm.5cm väli.tuulensuojapaperi.10cm väli ja kattopelti.Edellinen omistaja ei ollut laittanut tervapaperia katonreunoilta hirteen kiinni.Elikkäs mitä olisi tehtävä jotta kosteus ei pääsisi pilaamaan kattoa?Mikä paperi/villa/aluskate?Ja lämmön hukalla ei nyt tässä ole mitään niin suurta virkaa,puuta riittää poltettavaksi sen mitä siellä nyt talvisin on!Kosteus vaan mietityttää???

3

978

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • peltimaakari.

      jiiripelli seinän, ja katon liittymiskohtaan, ja aaltopeltikatto sisäpuolelle, harjapelli harjaan, silikoonia, ja uretaania, lopuksi maali, jos tahtoo. Yksilöllinen ja hyvä.

    • huoneenrakentaja

      Onkohan se ylin paperi tuulensuoja vai aluskate? Villa ei saa olla kiinni aluskatteessa mutta villa tulisi olla kiinni tuulensuojassa. Ilmansulkupaperi (sellanen mikä ei repeile) siihen villan alapuolelle ja reunoilta naulaat riman kanssa hirteen ilmatiiviiksi. Kosteus tuskin tulee tuottamaan ongelmia jos katto ei vuoda.

      • mikapee74

        Minusta se on samaa materiaalia kun paneelin ja villan välissä käytetty eli tervapaperia saman olosta se ainakin on.ja villa ei ole siinä ns alukatteessa kiinni väliä ainakin 5 cm,ja saman paperin ja kattopellin välissä taas on ainakin reilu 5 cm tuuletus rako.Mehiläiset vaan oli pesän tehneet peltiin ja samalla syöneet paperista 15cm halkasian kokoisen palan, seinän hirsien kohdalta tippui vesi.siitä sit oli villat kastunut kun lämpö oli tietysti noussut pellin pintaan ja siitä tiputellut villat märiksi.olisi ensi kesänä tarkoitus katto purkaa ja tutkia mitä sieltä löytyy.Mutta kun mökki osaltaan talvea täysin kylmillään ja toiset edottaa jotta paneelit pois ja se tervapaperi, sen tilalle uretaanilevy ja vaahdottaa hirteen kiinni.Tuntus jotenkin että eikös se kosteus joskus esim keväällä taas kun mökki kylmempi kuin ulkoilma niin se tiivisty siihen uretaanilevyyn ja minnekkä se sit sieltä pääsee.Juu ja katto ei vuoda mutta onkohan riittävä se ilmansulkupaperi?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      78
      1413
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1215
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      97
      961
    4. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      944
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      139
      918
    6. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      162
      823
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      31
      814
    8. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      786
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      784
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      685
    Aihe