Egypti vs Thaimaa???

Tahtoo takaisin

Olen lukenut jo pitkään tätä egyptin haukkumista tällä palstalla. Meidän perhe oli vuosi sitten Hurghadassa kaksi viikkoa ja uusi matka on nyt tilattu...odotamme innolla.Kaikki kehuvat sitä Thaimaata ,mutta paljon on ollut nyt juttua siitä miten on sielä "luxus matkat " jotain ihan muuta . Hinnat ovat nousseet huimasti, rannat ovat tosi likaisia ja täynnä roskia. Mitään ei sieltä enää saa halvalla...paitsi maksullista seuraa. Eräänkin tuttavaperheen lapsien "ajanviettoa" oli arvuutella vastaantulevia maksullisia " mitäs luulet onko tuo mies vai nainen???" . Että ompa tosiaan perhelomakohde. Olihan egyptissäkin sitä roskaa ja likaa mutta ei sielä missä turistit liikkuu, hotellit ovat kun paratiiseja ja meri on kaunis kaikkine kaloineen ja koralleineen. Ainakin meille kaikki ihmiset olivat tosi ystävällisiä ja auttavaisia, mutta jos asenne on tuo mikä monilla tuntuu täällä palstalla olevan ,niin siinähän saa mitä tilaa. Suosittelen kaikille Egyptin matkailua jos haluaa helppoa lomaa, aurinkoa ja ihania snorklaus/merireissuja ja jos haluaa paikallista niin rohkeasti vaan tutkimaan maata ( me käytiin jopa "alakaupungissa" lasten kanssa ja saatiin todella hyvää kohtelua. Luxor on myös näkemisen arvoinen paikka.

8

433

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Matkaaja.

      Heitit tosi pahan! Kummassakin on käyty ja kummastakin on pidetty. Kumpikin on ollut edullinen ja kummassakin loma aivan ihana.

      Thaimaan miinuksena on pitkä lento. Oleilu kummassakin mukavaa ja leppoisaa. Kaupankäynti kummassakin yhtä tinkaamista. Thaimaan rannat ehkä pikkasen sottaisia. Ruoka Thaimaassa ehkä monipuolisempaa. Kumpikin hyvin turvallisia. Thaimaan miinuksena se vasen liikenne. Thaimaan isona plussana aina iloisesti hymyilevät nukkemaiset tyttöset, Egyptissähän palveluskunta on miehistä.

      Jos loma-aikaa olisi kaksi viikkoa, ottaisin Thaimaan, jos viikko, niin Egypti.

    • anony1

      Thaimaan ainoa miinus pitkä lento. Ruoka taivaallista. Egyptissä taas ruoka aika perushuttua, ihan hyvää muttei mitään mullistavia makukokemuksia.

      Thaimaan ilmasto ja luonto on ihan toista kuin Egyptin. Ja tuo "mies vai nainen"-arvuuttelu.... kyllä ne lapsiperheet yleensä menevät siellä Thaimaassa lapsiperheille suositeltuihin kohteisiin eivätkä tyttöbaarikaduille pyörimään... Me olemme lapseton nuori pariskunta ja olemme aina menneet ns. lapsiperhe alueille ja tyttöbaareja ja transuja ei näy. Ja muutekin meno rauhallista. Yhtenä iltana käyty baarikaduilla pyörimässä ja siellä kyllä riitti ihmeteltävää. Mutta yksi ilta riitti.

      Thaimaassa hotellikompleksit tasokkaita ja allasalueet upeita.... taitaa olla sama juttu Egyptissäkin. Hotelleihin panostetaan.

      Egyptiin ainostaan lähtenyt aina siksi, kun ei ole saanut viikkoa pidempää lomaa / lomabudjetti rajallinen. Egyptissä monipuoliset snorklausmahdollisuudet ja retket merellä ihania. Mutta Thaimaassa ihanempia, sillä merivesi lämpimämpää ja sitä kautta uiskentelu mukavempaa.

      Egypti jää valitettavasti kakkoseksi, vaikka molemmissa on tottakai puolensa :) Seuraava matka varattu Egyptiin, lentomatka ja loman pituus syynä.

    • fdjksalö

      Minäkin olen käynyt useamman kerran sekä Thaimaassa että Egyptissä. Olihan Thaimaassakin ihan kivaa. Vesi oli lämmintä, mutta jotenkin se tuntui vaarallisemmalta paikalta luontonsa puolesta. Vedessä asustaa sellaisia vaarallisia otuksia, mitä Punaisesta merestä ei löydy, ja kun minä yleensä vietän puolet päivästäni vedessä, niin se turvallisuus siellä on tärkeää. Lisäksi lento sinne on pitkä ja rasittava.

      Ruoka on parempaa Thaikkulassa kuin normi egyptiläisessä ravintolassa, mutta kyllä Egyptistäkin saa hyvää ruokaa, jos on valmis siitä maksamaan, ja tietää missä syö.

      Prostituutio on tosiaan tyrmistyttävää Thaimaassa, kuten joku jo sanoi. Yököttää se nuorten naisten myyminen alalle. Vaikka kyllä se yököttää ihan yhtä lailla jotkut Egyptinkin jutut.

      Ilmastokin on minulle parempi Egyptissä kuin Thaimaassa, joten kyllä se vaan minun kohdallani on niin, että kyllä E voitta T:n.

    • peska1

      Kolme viimeistä talvea käyty thaimaassa ja nyt tammikuun lopulla oltiin egyptissä. Ensimmäinen ja viimeinen reissu meikäläiseltä egyptiin. Kelit ihan hanurista eli vaikka aurinko paistoi niin tuuli viilensi ilman päivällä ja illat todella viileitä. Onneksi oli talvitakki mukana(oli nimittäin yhtenä iltana päällä) Kuka tykkää mistäkin mutta jos lämpimään haluaa talvella niin en suosittele egyptiä. Thaimaassa takuuvarmat lämpötilat eikä takuulla iltaisin tarvitse talvitakkia.

    • ei voi verrata

      Thaimaassa on luonto ihan eri planeetalta, kaikki on kaunista kun taas egyptissä ei ole hiekan lisäksi mitään, vain meri on kaunis ja siihen se sitten loppuu. Myös ihmiset ovat egyptissä niin vastenmieleisiä että sinne en lähtisi vaikka ilmaiseksi pääsisi. Thaimaan lennot ovat pitkät sen kyllä allekirjoitan.

      • Just just

        Noin sitä pitää puhua täydellisellä kokemattomuuden äänellä!


    • Egyptiin uudestaan

      Thaimaassa en ole käynyt ja jos totta puhutaan niin eipä kyllä sinne paljon kiinnosta lähteä niin pitkän lennon takia. Egyptiss monta kertaa käynyt ja uusi matka jo varattu syksyksi. Egyptissä olen tavannut ystävällisiä ihmisiä ja saanut hyvää palvelua ilmaan mitään taka-ajatuksia.

      • thaimaa4x

        Kerran käytiin Egyptissä ja Thaimaahan mennään jo neljättä kertaa. Egyptissä oli hienot sukellus ja snorklausmaisemat ja Luxorin temppeli ja Kuolleiden laakso olivat näkemisen arvoiset. Muuta hyvää en keksikään. Merivesi oli viileää, illat kylmiä (päivälläkin paleli rannalla), ruoka tylsää ja maisemat rumia (kiviä ja hiekkaa). Eniten ärsyttivät kuitenkin ihmiset. Yksinään ei voinut naisena kulkeä missään kun koko ajan oli joku mies tekemässä tuttavuutta. Sen kaltaista "ystävällisyyttä" en kaipaa. Paiklallisten järjestämä retki Luxoriin oli yhtä tappelua siitä että mentiin katsomaan nähtävyyksiä eikä sukulaisten hajuvesi ja papyruskauppoja.

        Thaimaassa luonto, ihmiset, ruoka ja ilmasto miellyttävät enemmän. Siellä en mene baarikaduille vaan viidakkoon ja hiljaisille saarille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1912
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe