Shanghaissa käyneitä?

Eriävää.infoa

Olen lähdössä Shanghaihin. Onko kellään mitään kokemuksia paikasta? Lähinnä mietin ihan yleisellä tasolla esimerkiksi ravintoloissa asioimista ja yöelämää (en ole mikään clubi-hirmu), teatteria, ihan juottoloitakin ja hintatasoa kun netistä löytynyt aika eriävää infoa...

Olisin kiitollinen kaikesta palautteesta. Asialla ei kova kiire koska matkaan vielä aikaa.

8

330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6ja14

      Shanghaista löytyy kaiken tasoisia ravintoloita joten hinnatkin vaihtelevat kovin. Muutamalla eurolla voi syödä pikkuravintoloissa ja toisaalta hyvätasoisissa ravintoloissa hinnat ovat Euroopan luokissa. Ravintoloiden kirjo on laajaa ja helposti voi kokeilla esimerkiksi Kiinan eri ruokakulttuurien antimia. Jos et ole ennen Kiinassa käynyt niin suosittelen visiittiä ainakin johonkin hot pot ravintolaan. Myös pekingin ankka-paikkoja löytyy, yksi hyvä on esim. Lao Beijing ravintola.
      Yö-elämä on Shanghaissa vilkasta. Kannattaa esimerkiksi pistäytyä French concession-alueella, missä on paljon baareja ja yökerhoja. Jossain Shanghain pilvenpiirtäjistä kannattaa myös käydä lasillisella sillä ne on aika mielettömiä niin rakennuksina ja maisematkin omaa luokkaansa.

      Julkinen liikenne toimii kaupungissa hyvin, metro on siisti ja sillä pääsee moniin paikkoihin. Bussitkin kulkee, mutta niiden käyttö vaatii ehkä vähän totuttelua. Taksit on paras vaihtoehto kulkemiseen sillä ovat halpoja ja helposti tavoitettavia. Kannattaa vaan aina etukäteen sanoa kuljettajalle että mennään mittarin lukeminen mukaan. Vaikka itselleni ei oo taksien kanssa koskaan ollut ongelmia niin olen kuullut että joitain on huijattu sika rankalla kädellä. Yleisesti kannattaa vaan olla sen näköinen että tietää mihin ollaan menossa ja mitä reittiä :) kannattaa myös aina ottaa mukaan osoitteet kiinaksi kirjoitettuna, helpottaa kummasti kommunikaatiota.

      Jos haluat kysellä vielä jotain niin vastainen mielelläni :)

      • 6ja14

        Vielä semmonen lisäys, että Oma lemppari alue Shanghaissa on xintiandi, joka on tosi romanttinen iltaisin. Siellä on myös tyylikkäitä clubeja. Sitä voisin suositella jossei villi iltaelämä tunnu hyvältä vaihtoedolta.

        Keskustasta sitten esim. löytyy yökerhot M1nt ja Bar rouge, mut noi on ehkä vähän villimpiä paikkoja.


    • fgaskjljdg

      Lentokentältä ehdottomasti luotijunalla keskustaan. Nopea ja edullinen. Maksaa jotain 7 e.

    • 314

      Et kerro, milloin olet lähdössä.
      Olimme Shanghaissa marraskuussa.
      Lensimme suoralla lennolla mennen tullen ja otimme kohtuuhintaisen länsimaisen hotellin aamiaisella, (MERCURE) joka oli hyvää eurooppalaista tasoa päärautatieaseman kupeessa, jossa myös on metroasema.
      Ilman muuta kannattaa tulla luotijunalla - liikkuu tosin vain 300 km/t - siitä huolimatta että sinne joutuu vähän laahaamaan matkalaukkujaan. Pimeille takseille on vain määrätietoisesti sanottava EI!
      "Raahausmatka" vaihtelee riippuen siitä mihin geittiin kone tulee. Luotijunan päättäriltä voi sitten ottaa taksin, josta on ydinkeskustaan 5-6 km joka tapauksessa alle 10 km.
      Metrolinja 2 lla pääsee, mutta matka voi olla laukkujen kanssa haastavaa.

      HYVÄÄ MATKAA

      SL

    • Eriävää.infoa

      Kiitokset paljon asiallisista vastauksista :)

      Näköjään tuossa oli jo aikaisemminkin kyselty ja luin nekin ketjut läpi. Tsi hyödyllistä tietoa.

      Olemme menossa vasta Lokakuussa, siksi ei niin hoppua tällä vielä. On vaan niin kiva suunnitella kaikkea jo etukäteen :)
      Asumme Englannissa, ja kun kattelin lentoja niin halvimmaksi tuli - kappaskummaa- Finnairin lento Helsingin kautta! Aika hurjaa.... Mutta oli siellä muitakin firmoja (katsoin Skyscannerilta) ja aika hyvissä hinnoissa kanssa, että ei pitäisi tulla ongelmaa ainakaan sen suhteen.
      Huvitti vaan kun Suomen kautta saatetaan lentää...

      Meinattiin olla tässä hotellissa

      http://www.booking.com/hotel/cn/zhong-xing-jun-ting.en-gb.html?sid=477322900ab168c34744df6d55ae638f;dcid=1;checkin=2013-10-14;checkout=2013-10-30;srfid=746c4514e4b8ed97c6f53059acea3f5de61b622cX2

      Onko alue jees? En yleensä kysele kauheasti ennen reissaamista, mutta en tosiaan ole Kiinassa käynyt niin kai se on hyvä jotakin tietää...

      Ja ravintoloita tosiaankin tullaan katsastamaan tarkemmin, eli jos tosiaan on joitakin tiettyjä kellään suositella niin mielelläni otan vastaan ideoita?

      Onko hotellit ja raflat yleisesti ottaen homoystävällisiä? :-p

    • Shanghain expat

      Hei!

      Suosittelen www.smartshanghai.com sivustoa. Sieltä löytyy kaikki tieto ja sen kautta voi etukäteen tulostaa takseja varten kiinankieliset osoitteet. Iman kiinankielistä osoitetta taksilla liikkuminen on mahdotonta. Taksilla liikkuminen on ilmaista. Keskustassa noin vartin ajelu maksaa 14 RMB eli 1,7 euroa.

      Käteistä pitää ollaa koko ajan mukana.

      Suosittelen päivällisristeilyä, akrobatia sirkusta ja tietysti feikkimarkkinoita:)

    • 40 reissua

      Pari vinkkiä ja korjauksia edellisiin vielä.
      Taksi ei maksa 14 RMB per 15 minuuttia, vaan lähtömaksulla, joka Shanghaissa on 16 RMB (n. 2 €), ajelee sellaiset kolmisen kilometriä. Sen jälkeen alkaa mittari juosta, mutta halpaa se on silti. Lentoasemalta keskustaan, lähes 40 km, maksaa 200 RMB hujakoilla, joskus enemmän, joskus vähemmän. Euroissa 25 €.

      Maglevin nopeus nousee hetkellisesti 430 kmh:iin, mutta ei varhain aamulla eikä myöhään illalla, melun vuoksi.

      Maglevin kaupunkiasemalla on Shanghain ainoat epärehelliset taksit, heistä joka toinen yrittää huijata. Tyypillisin temppu on, että taksamittarin edessä roikkuu kuittipaperin pää, jolloin asiakas ei näe, onko mittarissa jo jotain pohjalla, tai pyöriikö mittari liian nopeasti. Muualla taksit ovat aina olleet rehellisiä.

      Maglevin kaupunkiaseman lähellä on hyvä sporttivälinemarketti, Decathlon.

      French Concessionin biletysalue on tarkalleen ottaen Hensang Road, sen puolivälistä vähän ylöspäin. Siellä on useita paikallisen nuorison suosimia paikkoja, ja klassikko Zapata's. Sitä vastapäätä on yksi Shanghain suosituimmista paikoista tällä hetkellä, Shanghai Brewery: ruokia, juomia, sporttimonitoreja, paljon väkeä, sekä kiinalaisia että länkkäreitä. Biletystä siellä ei ole.

    • shNG

      ..Shanghain ostospaikkoja mm. Qipu-Lu-ta unohtamatta..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8316
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe