Ripari? Minkälainen se on?

Oon ens kesänä menos riparille, enkä yhtään tiiä mitä siel niinku tehään. Miten kauan se kestää? Pitääkö siellä osallistua kaikkeen? Pitääkö siellä lukea jotain pitkiä pätkiä jostain raamatusta? Mitkä jutut siellä on pakollisia? Jännittää kauheesti...
Oon kuullu kaikkee huhuja et siellä vaan leikitään tyhmii pelei ja pitää lukee raamatusta pitkiä pätkiä jne...
Ilmoita


19 Vastausta

Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.


Asiantuntijan vastaus
Kokeilemisen arvoinen homma, joka tapauksessa!

Muut vastaukset

Vastauksia:
Miten kauan kestää? Minun riparini oli ainakin viikon pitkä.
Pitääkö osallistua kaikkeen? Järjestettyyn ohjelmaan pitää osallistua, vapaa-ajalla esim peleihin, uintiin, saunomiseen ei ole pakko osallistua.
Pitääkö lukea raamattua? Pitää. Meillä jaettiin porukka ryhmiin ja ryhmille annettiin omat isoset. Isonen sitten vei jonnekkin ja siellä luettiin yhdessä ringissä raamattua ja vastattiin kysymyksiin.
Mitkä jutut pakollisia? Järjestetty ohjelma, tunnit, parin jutun ulkoa muistaminen.

Mielipiteeni:
Vapaalla on ihan mukavaa ja joskus ihan mukavaakin ongelmaa jos ei ole juuri näitä tyhmiä leikkejä sun muita. Ei luettu pitkiä pätkiä. Vain aika lyhyitä sun muita. Ihan ok kokemus vaikka olenkin sisimmissäni ateisti.
3 VASTAUSTA:
- - ja joskus ihan mukavaakin ohjelmaa - - * Kirjotin vahingossa ongelmaa :D.
Viikko? Minä luulin, että siihen menee puoli vuotta.
lolz
+Lisää kommentti
Voin suositella aika rentoa asennetta. Ainakin meilläpäin porukka on viihtynyt erittäin hyvin. Riparista jää valtavasti hyviä muistoja. Oppii samalla hyödyllisiä asioita. Siis jännittää ei kannata!
Ilmoita
Vastauksia: 1. meillä kesti viikon 2.ei tietenkään pakko ole mut mistään "ei kiinnosta" syystä ei voi jäädä pois 3. me luettiin yks jae raamatusta vuorotellen ja se aivan riippuu, saattaa ne muutaman sivun olla 4. oppitunnit pakollisia ja meillä ainakin oli tosi järjestetty koko leiri, paljon ohjelmaa ja ei siellä kukaa jääny mistää pois, vapaa-aika saa tehä mitä haluaa 5. ripari oli parasta ja sai iha huimasti uusia kavereita, isoset oli parhaita ja älä jännitä kaikki mutki menee sinne ekaa kertaa ;)
Ilmoita
No siis ainaki mulla oli riparilla tosi kivaa, vaikka enny mikää yliuskovainen ookkaa. Meillä se kesti viikon, pakko oli osallistuu oppitunteihin, ruokailuihin, iltaohjelmaan, lipun nostoon ja -laskuun ja joihinkin ulkoleikkeihin, mutta silti meillä oli myös aika paljon vapaa-aikaa ja koko leiri oli ihan sairaan kiva. Sain siellä ite paljon uusia ystäviä, ja nyt on ikävä niitä ihmisiä siellä...;\ mut oikeesti suosittelen!! :)
Ilmoita
Äitini väitti äsken, että ennen rippileiriä on odottava puoli vuotta, ja siinä ajassa käytävä jossain saarnoissa, ja saatava joka kerta joku todistus, että on käynyt siellä. Onko totta?
2 VASTAUSTA:
Ja montako kertaa on käytävä?
Kyllä äitisi on oikeassa. Riparia ennen on tapana osallistua jumalanpalveluksiin ja hartauksiin.Olisiko noin 6-8 kertaa, joista suurin osa on ennalta sovittuja, mutta korvaavat täytyy katsoa itse.
+Lisää kommentti
ilmastolakko, juu,juu. Jos koulun penkillä kumminkin oltaisiin nyt. Suurvallat saastuttaa mopoilla ja tehdas paskalla koko maailman. Onhan meillä hyvä lajitelu ja autoissa katit.........
Ilmoita
Miksi ripariin:
Kirkko tarvitsee jäsenikseen uskovaisia, jotka elättää kirkon. Ripari on mainio paikka aivopestä lapsista ja nuorista uskovaisia. Ripari on kirkon aivopesuleiri.

Onnistunut aivopesu:
Aivopesu on onnistunut, jos aivopesty ei edes huomaa tulleensa aivopestyksi. Aivopesty kokee riparin aivopesun hauskaksi kokemukseksi ja voi jopa suositella ripariin menoa. Aivopesua suoritetaan hauskoilla leikeillä, tehtävillä, lauluilla jne.

Toivon että mahdollisimman moni miettii uudestaan ripariin menoa. Papit ovat aivopesun ammattilaisia.

Itse en päästäisi ketään ripariin aivopesun.
1 VASTAUS:
Moi,

mä en oo pappi, mutta oon kirkon nuorisotyönohjaaja. Mua ei oo opetettu aivopesemään ketään.
Rippileiri on kasteopetusleiri. Siellä käydään läpi ne uskon tärkeimmät kohdat, joita lapsi ei oo voinut kastettaessa sisäistää. Sen jälkeen pääsee kirkon täysivaltaiseksi jäseneksi konfirmaatiossa. Aiemmin se on ollut merkittävä ns. naimaluvan takia, koska rippileirin jälkeen on nähty nuoren olevan valmis avioon. Sen takia se on pidetty nuorella iällä, ja samalla paikalla se on pysynytkin.

Edelleen on kirkon jäsenen oikeus päästä konfirmaatiossa täysivaltaiseksi jäseneksi, minkä takia rippileiriä tarjotaan. Sen jälkeen voi toimia muun muassa kummin tehtävissä, asettua seurakuntavaaliehdokkaaksi ja muuta mukavaa.

Kirkko tarjoaa tällä hetkellä maksuttomasti hurjan määrän ilmaisia palveluita myös niille, jotka eivät kuulu kirkkoon. Ne mahdollistetaan kirkollisverolla.
+Lisää kommentti
Ulkoläksyt on tehokasta aivopesua. Riparin tavoitteena on aivopestä sinusta uskovainen.

Oletko valmis maksamaan noin 500€/vuodessa kirkolle, huuhaa opetuksesta?
Hyväksytkö huuhaa opetuksen?

Riparin käymisestä ei ole mitään hyötyä. Se petollinen ansa ja voi tulla hyvin kalliiksi.
1 VASTAUS:

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Hyvä Mirka, sä olet paras.
Jatka tärkeää työtäsi.
+Lisää kommentti
Älkää unohtako Isä meidän rukousta. Mutta ei pidä suostua sen pelkkään lukemiseen. Pitää opetella RUKOILEMAAN se.
Tässä videossa pastori selvittää asian:
https://youtu.be/lQ6Y1em-AGM

Lukea vai rukoilla, kas siinä pulma?
Ilmoita
Riparin kesto: leiriläisille 7 päivää, isosille 8
Siellä on yleensä kaksi oppituntia päivässä, käsitellään kristinuskon pääasiat pikaisesti. (synti, jeesus, armo, kaikkien muiden hyväksyminen, jumala yms.)
Isoset järjestää jotain ohjelmaa, ainakin melkein joka päivä, yleensä vaan jotain leikkejä.
Riparilla työskennellään isosryhmissä, esim. isonen + 5 riparilaista. Lisäksi yleensä erityisesti tuplaleireillä porukka voidaan jakaa kahtia siten, että nämä isosryhmät tähän puolikkaaseen ja nämä tähän.
Huoneet on yleensä 4 hengen huoneita, mutta tiedän ainakin 3 ja 5 hengen kesken nukkumisen mahdolliseksi. Kukaan ei (ainakaan yleensä) tule sanomaan, että te nukutte tällein, eli jaatte ite huoneet leiriläisten kesken.
4 ulkoläksyä pitää opetella (Isä meidän, Uskontunnustus, Herran siunaus ja Kymmenen käskyä).
Riparilla järjestetään isosryhmissä myös leirijumalanpalveluksia. Lisäksi isoset ja ohjaajat pitää 0-2 hartautta päivässä (aamu ja ilta).
Lähinnä riparilla riehutaan. Suosittelen käymään! (ite kävin kesällä 17 ja nyt isosena)
Hauskaa leiriä!
Ilmoita
Asiantuntijan vastaus
Kokeilemisen arvoinen homma, joka tapauksessa!
Ilmoita
Pääasiassa opiskellaan jeesusatuja. Välillä rukoillaan ja veisataan virsiä. Se on yhtä aivopesua koko leiri.

En olisi ikinä mennyt jos olisin tiennyt mitä se on.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Ripari? Minkälainen se on?

Oon ens kesänä menos riparille, enkä yhtään tiiä mitä siel niinku tehään. Miten kauan se kestää? Pitääkö siellä osallistua kaikkeen? Pitääkö siellä lukea jotain pitkiä pätkiä jostain raamatusta? Mitkä jutut siellä on pakollisia? Jännittää kauheesti...
Oon kuullu kaikkee huhuja et siellä vaan leikitään tyhmii pelei ja pitää lukee raamatusta pitkiä pätkiä jne...

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta