Taas myrkyllisiä meduusoja

pistääaiai

13

935

Vastaukset

 • Toivottavasti noita ei kovin hirveesti olis Khao lakin suunnilla :/ Viime vuonna Koh lantallakin näkyi jollain rannoilla muutamia kuolleita jääkiekon kokoisia meduusoja. Ao nangissa käydessä snorklausreissulla kans tuntu pistelevän kun ui vedessä vaikken niitä nähnyt.. Olivat nekin varmaan vaan niitä pieniä.
  Kiva olis päästä Khao lakissa osallistumaan noihin snorkalusretkiin ilman että tarttis vaarallisia meduusoja pelätä :/
  2,5 viikon päästä lähtö.

 • Itsellä on myös monta kokemusta "pistelystä" vedessä, sekä Phuketissa että Krabilla. Viime vuonna Hongilla pistely oli niin kovaa ettei vedessä voinut kauaa olla. Meduusoita näkyy kyllä joka reissulla, ihan vedessä kellumassa että rannalle ajautuneena. En sitten tiedä kuinka myrkyllisiä nuo isot ovat koska kyllä paikalliset ottivat niitä ihan käteen. Mutta olen myös törmännyt myrkyllisen meduusan lonkeroon Aonangin omalla rannalla. Edelliskesänä. Ei mikään mukava kokemus kun saan jo hyttysten pistoista mojovat paukamat. Meduusa osui jalkaan, kipu alkoi välittömästi jo vedessä ja rannalle päästyä huimasi, oli huono ja heikko olo ja sydän löi niin että pelkäsin saavani sydänkohtauksen. Rannalla oli paikallisia jotka antoivat "ensiapua" ja kipu jalassa hellitti pikkuhiljaa päivän kuluessa mutta huono olo jatkui iltaan asti ja jäljet jalassa pysyivät monta viikkoa. Eipä ole noiden kanssa kyllä leikkimistä, ainakaan jos on vähänkään allerginen.

  • Kiitos. Mitenkä välttyisin meduusan pistolta, joa hyvin todennäköistä, että uin meressä ja olen Thaimaan lomalla? Eikös pistoja voinut ehkäistä jollain tavalla?


  • ei polttama kirjoitti:

   Kiitos. Mitenkä välttyisin meduusan pistolta, joa hyvin todennäköistä, että uin meressä ja olen Thaimaan lomalla? Eikös pistoja voinut ehkäistä jollain tavalla?

   Vaatetus estää meduusan pistoja. Ensiapuna käytetään mm. viinietikkaa tai virtsaa.

   Kaikki pistely trooppisissa vesissä ei aiheudu meduusoista tai polyypieläimistä. Joskus syyksi riittää meriveden suola, joka helposti kirvelee auringossa herkistynyttä ihoa.

   Portuhalinsotalaivan ja laatikkomeduusan pistot voivat olla hengenvaarallisia.


 • Muistakaa, että paras ja nopein ensiapu medusan kanssa kosketuksiin joutuneelle on, kun kosketuskohtaan lasketaan tuoretta virtsaa. Siinä on tarvittava lääke. En tiennyt tuota ennenkuin näin, kun kaverini virtsasi tyttöystävänsä jalkaan siihen kohtaan joka oli osunut meduusaan ja tuskat loppui siihen. Ihmettelin kyllä kovasti ensin mittä hemmettiä se jätkä tekee, kun likkakaveri tuli tuskasta ulvoen merestä ja jäbä alkaa kuseen kintulle...Mutta se oli lukenut jostain, että näin kannattaa tehdä ja kyllä kannattikin. Näin sanoivat myös klinikalla, jossa tyttö kävi näyttämässä jalkaansa.

  • Phuketissa meduusan piston jälkeen virtsataan päälle. Taksikuskit ja basaari kauppiaat sensijaan kusevat silmään 70 % korotetuilla hinnoilla


 • Me oltiin phuketissa ja käytiin niillä pitkähäntäveneillä läheisellä saarella jolla ei ole sähköä. Ensimmäisellä kerralla ei ollut mitään mutta toisella kerralla oli myrkky meduusoja jotka olivat paljon yli j-kiekon kokoisia. Äiti pisti 2 kertaa jalkaan ja lähdettiin heti pyytämään apua paikallisilta jotka hierovat jtn rasvaa ja sitruuna pistin päälle ja oho! Ei enää sattunut. Eikä ottanut edes mitään maksua. Thaimaalaiset ovat kyllä mukavia!

  • On jokin muukin keino - miettikäähän ja vinkatkaa..


 • Onko nytten paljon oon menossa jouluna?

 • Vanha Pökötin metodi on kusta housuun aamulla jo kolmannen kaljan jälkeen, siinä meduusatkin tietää ketä välttelee

  • Ei ne kaikki ole myrkyllisiä, tänäänkin venemies poimi sellaisen merestä syliinsä.


 • Se pieni pistely uidessa johtuu planktoniparvista. Medusan piston kyllä muistaa.

 • Kata ja Kata Noi, ei meduusoita, ainakaan vielä näillä merivirroilla. Vaan ruuhkaa on, rysää ja kiinalaista, eurooppalaiset enää harvassa. Ei käy kuulemma edes pilkka kaupaksi, noilla kun on omat ostomorsiot mukana. Kiinan akatkin alkaa olla ylipainoisia, venäläisetkin rapistuu koko ajan kun elintaso nousee.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.