miksi 1.5v tyttö herää joka ainut ilta huutamaan tarkalleen 2h

äiskäminäkin

nukuttuaan. tuossa vaiheessaahan uni ptäisi alkaa olla sikeimmillään.

8

4512

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2-vuotiaan äiti

      Meillä on ollut ihan samaa, että samaan aikaan herää itkemään. klo 21 maissa menee nukkumaan ja klo 23 maissa herää itkemään. Mutta joskus on kyllä ollut myöhemminkin noita heräämisjaksoja esim. 12 tai klo 1 maissa. Sitä kestää jonkin aikaa, että joka ilta herää samaan aikaan. Sitten voi olla, että taas nukkuu ok välillä.

      En osaa sanoa mistä johtuu. Itselläkin kyllä joskus on ollut sellaista, että herää tiettyyn aikaan. Jäiskö se jotenkin "päälle", joku sisäinen kello herättää. Jostakin netistä löysin tiedon, että jos herää ennen yhtä se johtuu luultavimmin verensokeritason voimakkaasta laskusta. Mutta päteekö tämä sitten pieniin lapsiin... Syy voi hyvin olla joku muukin. Näkiskö pahaa unta?

    • muitakin ongelmia

      samaa ajatellu mieki mutta kun jatkunut puoli vuottta alkaa ihmetyttään.

    • Melderin

      Liittyy aivojen kypsyttömyyteen pikkulapsilla. Kiinnittäkää huomiota SELKEÄÄN iltarutiiniin ja ennenkaikkea rauhoittumiseen AJOISSA ennen unille menoa. Meillä 3v. Nuo itkukohtaukset loppui kun tv oli valtaosin iltaa kokonaan kiinni. Ei tietokoneita tai padeja edes auki! Saati lapsella viihdykkeenä. Ei illalla riehumista tms. ylikierroksia. Leppoisat iltatoimet ja rauhallinen iltasatutuokio. Kevyt iltapala ei hurrjaa tankkausta. Näin meillä ne loppui. Kiinnittäkää myös itkuun huomiota: onko hereillä vai huutaako enemmän kauhuissaan jos menette silittelemään ("kauhukohtaukset").. Pienet aivot kehittyy vielä. Niissä monet asiat ei olekaan niin yksinkertaisia kuin luulisi. Mielikuvituskin voi unisena tehdä tepposia joka saa itkuja aikaan. Unessa tulee usein vaihe juuri 1-2tuntia nukahtamisen jälkeen jolloin tulee näitä "häiriöitä". Jos edellä mainitut ei tuo muutosta parempaan voi lasta koittaa käydä lievästi herättelemässä ennenkuin oletettava itkukohtaus tulee. Uni voi siirtyä lähemmäs valvetilaa ja palautua sitten sikeään syvään uneen eikä itkukohtausta tulekaan.

      Nämä kuuluu pienten lasten elämään ja menee useimmiten ohi kuin itsestään. Eikä lapsi itse välttämättä näitä itkuja aamulla edes muista jos ei pahaan uneen esim ole herännyt.

    • kahden äiti

      Tuttuja meilläkin. Tunnetaan hienosti nimellä lapsen kauhuitkukohtaus. Googelttamalla löytyy lisätietoa.

      Meillä on tullut 3v:lle kausittain n. 1v iästä lähtien. Meillä paras hoito ollut viedä itkijä valoisaan tilaan ja herätellä (joutuu käyttämään aika rajuja otteita, että herää). Sen jälkeen 1-2min sylissä ja sänkyyn jatkamaan unia (nukahtaa saman tien kun peittelee sänkyynsä). Ainakin meillä ilman herättelyä voi itkeä ja huutaa sylissä enemmän, kuin 15minuuttiakin, mutta tuolla hoidolla ollaan kaikki takaisin sängyssä alle 5minuutin.

      • LuLuu"

        Vaan kun sanotaan ettei kauhukohtauksen aikana lasta saisi herättää. Voi olla lapselle karmeampaa kun menee koskettelemaan tai edes juttelemaan koska kauhukohtauksen aikana lapsi ei ole "tolkuissaan" ja saattaa jopa pelätä tuttua ja turvallista vanhempaa kun "ei ole kartalla" eikä ymmärrä tilannetta välttämättä lainkaan. Eri asia jos lapsi näkee pahaa unta. Siitä lapsi herää, jopa muistaa mitä unta näki ja voi sen vanhemman kanssa keskustella läpi herättyään jolloin uni taas jatkuu.. Kauhukohtaus ja paha uni on eri asioita. Neuvolasta neuvoja jos yhtään mietityttää kuinka toimia. Meillä kauhukohtaukset oli ohi menevä vaihe.


    • Painajaisia?

      Meillä myös kokolailla pari tuntia nukkuu ok ja sit alkaa itku. Itkua ja lisäksi potkii kovasti jaloilla ja huitoo käsillä ym. Jostain yksittäisisitä sanoista päättelen, että näkee painajaista. On nyt yli 2 v ja pienempänä heräili myös, mutta jotenkin se itku ja muu käytös oli erilaista. Valitettavasti tämmönen voi kestää useita kuukausia jopa vuodenkin kuulin jollain kestäneen! Meillä heräillää välillä tunnin välillä jopa 10-15 min välein. Voitakin iltoja onneksi välissä, että nukkuu aika hyvin.

      Ei katsota jänniä lastenohjelmia, on samat iltarutiinit, rauhoitutaan n. 30 min ennen nukkumaan menoa. Ei syödä raskaasti. Kaikenlaista kokeiltu. Ehkä pitäs lopettaa telkun katsominen vähäksi aikaa kokonaan.

    • heissan2

      Jos itku alkaa noin puolen tunnin - tunnin päästä nukahtamisesta, kannattaa tarkistaa, ettei ole kihomunatartuntaa!

    • tääällä kanssa

      Meillä nukahtaa maitopullolle ja herää 1-2tunnin päästä. Röyhtäisee, tsekkaa paikan missä nukkuu (pinnis) ja jatkaa unia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      27
      2351
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      79
      1736
    3. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      222
      1062
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      18
      989
    5. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      934
    6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      61
      911
    7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      122
      891
    8. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      43
      829
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      11
      771
    10. On ilta jälleen joten

      Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
      Ikävä
      118
      720
    Aihe