Lueskelin näitä ketjuja

ei valittamista

ja eräs asia pisti silmään,eli se että ihmiset sanovat asuvansa ulkomailla,mutta eivät näytä kertovan että missä maassa - miksi sitä ei voi sanoa? Sitten myös ihmeen monet täällä Suomessa varoittelivat muuttamasta tänne,kun täällä on ihmisetkin niin tylyjä ja muutenkin kaikki pielessä - oma elämä ei ilmeisesti ole mennyt hyvin.

Itse muutin 1980-luvulla Tukholmaan ja kieltä en osannut eikä työpaikkaa ollut,mutta kaikki järjestyi ihan mukavasti.Lomilla sitten kävin kotopuolessa Hämeen maaseudulla eikä kukaan katsonut minua kieroon,ja kaverit oli kavereita edelleen.Sitten lähes 20v. jälkeen muutin takaisin Suomeen,työpaikkaa tai asuntoa ei ollut ja muutin veljen luoksi Hämeeseen,sekä ilmoittauduin työkkäriin.Kesän siinä katselin ja syksyllä laitoin hakemuksen erääseen vuokrafirmaan,meni puolituntia ja sieltä soitettiin ja kysyttiin että pääsenkö huomenna haastatteluun.Vuokrafirman kautta järjestyi asunto ja viikon päästä olin töissä Helsingissä.

Minulla ei ole täällä takaisin muuttoni jälkeen ollut mitään vaikeuksia,eikä kukaan ole suutaan soittanut että mitäs täällä teet - en oikeasti voi valittaa.

MUTTA täytyy muistaa että Suomi on Suomi,täällä on oma meininkinsä,omat hyvät ja huonot puolensa - niinkuin muuallakin.Eikä kannata luulla että täällä paluumuuttajan päätä silitetään,ei silitetä.Tiedän pari tapausta jossa luulivat että he saavat jonkinlaisen erityiskohtelun,koska tulevat takaisin Suomeen - pieleen meni heidän kohdallaan.

Tärkeintä on mielestäni oma asenne,jos se on kohdallaan niin ei pitäisi juuri ongelmia tulla.Liian suuret odotukset ei ole hyvä asia,ja kolhuihinkin täytyy varautua.

Jos oikeasti haluaa takaisin Suomeen,niin tänne vaan mutta oikealla asenteella.

2

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eksyksissa

      Suomi on aika pieni maa, jos kovin yksityiskohtaisia tietoja antaa, voi joku tunnistaa. Eihan sita tieda kuka naita lukee. Joukossa voi olla sellaisia joiden olisi mieluummin lukematta tai ainakaan tunnistamatta.
      En tieda, ajattelitko ehka, etta jos mainitsee ulkomaat, mutta ei tarkenna, se saattaisi tarkoittaa, etta oikeasti onkin Suomessa ja taalla vain lampimikseen kirjoittelee.

      Minulle ei ole selvaa, miksi olisi tarkeaa tietaa missapain maailmaa kukakin on, ellei kysy jotakin, mihin vastatessa tarvittaisiin maakohtaista tietoa.
      Omasta kirjoituksestani katsoin, etta siina on vinkki, jos lukee hiukan rivien valista, mutta laitetaan se tahan nyt ihan kaikkien luettavaksi: Olen asunut Iso-Britanniassa jo melkein kaksikymmenta vuotta (ihan oikeasti).
      On kannustavaa tietaa, etta muuttosi Suomeen on jarjestynyt hyvin ja toivotan hyvaa onnea jatkossakin.

      Eika Suomalaiset tosiaakaan ole mitenkaan erityisen epakohteliaita. Itse arvostan sita, etta uusia ihmisia tavattaessa ei kapsahdeta heti kaulaan ja tungeta silmille. Suomalainen suoruus ei ole epakohteliaisuutta, vaan rehellisyytta. Sanotaan mita tarkoitetaan, eika yriteta tarkoituksella hamata. Ainoa mista naputtaisin vahan on kiitos ja anteeksi: eivat ne mitaan maksa.

      • ei valittamista

        Niin sulla oli se ulkomaalainen mies joka ei osaa Suomea,se on tietysti jonkinlainen este - riippuu mitä tekee.Ja jos sinä olet hoitaja niin sellaisille kyllä töitä riittää varsinkin PK-seudulla,jos on yli viisikymppinen niin silloin alkaa työnsaanti olemaan vaikeeta - mutta hoitohommiin varmastikkin pääsee.

        Itselläni halu muuttaa takaisin oli lopuksi niin voimakas,että eräänä kesänä sitten lähdin enkä ole katunut,vaikka parina ensimmäisenä vuotena oli välillä "vieroitusoireita".

        Vaikka nyt asun Helsingissä ja tämä on ihan ok. niin kyllä siitä huolimatta on hienoa varsinkin kesäisin pyöriä kotopuolessa Hämeen maaseudulla.Puhdasta luontoa ja vettä riittää,on rauhallista ja turvallista,ei ole mitään jengejä häiritsemässä - ulkomaalaisia ei oikeastaan ole lainkaan.

        Kannattaa punnita asioita,mikä vaakakuppi painaa enemmän.Eikä kannata liikaa lukea noita negatiivisia kommentteja Suomesta,valittajia löytyy aina.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5135
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3227
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1375
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1296
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1277
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    Aihe