Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Siinä teille asehysteerikoille luettavaa

000010000

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/britannia-jarkyttyi---aseettomat naispoliisit-tapettiin-kylmaverisesti/2012/09/1618838
http://www.plzi.com/tekstia/omat/hiplaajat.htm
http://areena.yle.fi/tv/1299092
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/222335-aseiden-salakuljetus-helsinkiin-nelinkertaistui
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/konepistooleja-kasiaseita---laaja-laittomien-aseiden-kauppa-paljastui/2012/06/1568793
http://ruuhijärvi.fi/2010/10/13/uusi-aselaki-ampuu-ohi/
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288438695991.html
http://www.hs.fi/kotimaa/Museosta varastettiin aseita Riihimäellä/a1305634146371
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/metsastysmuseosta-varastettiin-aseita---kolme-vangittu/2013/01/1689879
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=6477

Haluaisin kittää teitä aseidenkieltäjiä, ym. asehysteerikkoja uusista aselaista. Nyt minäkin saan hankittua itselleni konepistoolin, luvattoman pistoolin, ynnämuuta kivaa, eikä lupia kysellä.

15

249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 000010000

      Palataanpa Suomeen toisen maailmansodan jälkeen. Rintamalta palasi maahan satoja tuhansia nuoria miehiä, mukanaan kahmalokaupalla sarjatuliaseita ja sotilaskiväärejä, joita sitten asekätkennän yhteydessä piiloteltiin maakuoppiin ja rintamamiestalojen välipohjiin. Joka tuvassa roikkui seinällä jonkinlainen torrakko, ja pöytälaatikot pullistelivat lahti- ja nagant-pistooleja. Aselainsäädäntö oli olematon, eikä yksikään pyssy ollut kirjoissa tai kansissa.

      Samat nuoret miehet oli pakotettu monta vuotta seuraamaan kauhistuttavinta väkivaltanäytelmää, jota ihmiskunnalla on tarjota, aivan paraatipaikoilta.

      No. Montako koulusurmaa tai päätöntä massa-ammuskelua Suomessa tehtiin vaikkapa 40- ja 50-luvuilla? Ja jos ei tehty, niin miksi ei, kun kaikki ne elementit joihin nyt vedotaan, olivat olemassa?

      Ajatelkaapa sitä.

      • Oikein ymmärretty

        Puhut totta. Mutta ei tässä lupalainsäädäntöasiassa ole pitkään ollut kysymys totuudesta. Kysymys on politikoinnista. Poliitikko saa itseään helposti esille, kun tuomitsee aseet ja väkivallan jne. Samalla tavalla halpaa politikointia on se kun poliitikko tuomitsee autot. Ikäänkuin Suomessa voitaisiin lopettaa liikkuminen. Mutta nämä poliittiset esiintulot vetoavat älyltään rajoittuneisiin, joita on huomattavasti. Heiltä saa tunnelmaääniä.

        Suomessa ei asealaan liittyen ole esiintynyt sellaista rohkeutta, että olisi päästy julkisuudessa haastamaan noita pelipoliitikkoja. Ei poliitikoilla mitään tosiasioita ole tuekseen, vaan kepuli tunteisiin vetoaminen. Kun pyytäisi telkkarissa, että taskulaskin esiin ja laske meille sillä, miten vastuullisten aseharrastajien kiusaaminen vähentää yhteiskunnallista väkivaltaa, niin änkkyyn menisi poliitikko.


    • doland­

      Ja muistakaa että musta taktisen näköinen ase on vaarallisempi kuin puutukkinen vastaava.

      Regards: Vihervassari

      • Juukun ei

        Kiusattiin sitä aseluvan hakijaa jo ennenaikaankin. Kun halusi luvan "kolmen linjan kiväärille", niin eipä joka vallesmannilta herunut. Kun oli vaarallinen sotapyssy. Mutta isolla makasiinilla varustettuun tehokkaampaan metsästyskivääriin sai sama jannu ja heti. Kun ei ollut sotapyssy.

        Jos siis halutaan oikeusvaltion sijaan sen irvikuva, niin tuolla tavalla.


      • aseinsinööri
        Juukun ei kirjoitti:

        Kiusattiin sitä aseluvan hakijaa jo ennenaikaankin. Kun halusi luvan "kolmen linjan kiväärille", niin eipä joka vallesmannilta herunut. Kun oli vaarallinen sotapyssy. Mutta isolla makasiinilla varustettuun tehokkaampaan metsästyskivääriin sai sama jannu ja heti. Kun ei ollut sotapyssy.

        Jos siis halutaan oikeusvaltion sijaan sen irvikuva, niin tuolla tavalla.

        Ja miliisin mielestä 7,62x39mm on tarpeettoman tulivoimainen linnulle mutta 7,62x51mm on OK. Aika jännä.


    • kaikki komppaa.

      Taas on upea keskustelu, osoitettu "asehysteerikoille" mitä ne sitten lieneekään ovat, mutta osallistuvat, ovatkin noita lakikriittisiä.
      Kuka tuollasia linkityksiä viitsisi lukeakaan ?

    • Jaa ettei luvattomia
    • elämää nähnyt

      Mikähän tässä ketjussa on oikein aiheena ? Asehysteerikko, onko kyseinen nimitys aseenomistajalle joka on hysteerinen nykyisen aselainsäädännön vuoksi ?

      Siltähän tuo vaikuttaa, mutta kannattaisiko teidän poikien vähän rauhoittua.
      Minä olen aseita omistanut vuodesta 1971 lähtien. Silloin täytyn 15v. ja hain luvan .22 pistooliin. Ammuntaa ja metsästystä on tullut harrastettua siitä lähtien.
      Toki sitä ennenkin olin isäukon haulikolla variksia ampunut. Siihen aikaan ei niin katsottu, vaikka pojat kulkivatkin keväisin haulikoiden kanssa variksia ampumassa.

      Silloin ei ollut noita kouluampujia, sehän on teidän sukupolven ilmiö. Silloin ei myöskään ollut näitä mielenterveysongelmaisia, niinkuin nykyään. Sekin on teidän sukupolven ilmiö.
      Elämme maailmassa, joka on hyvin erilainen paikka, verrattuna minun nuoruuteeni. Aivan syystä on noita aselakeja päivitetty tähänpäivään sopiviksi ja kansakunnan turvaksi, niin luulisi sen nyt pystyvän hyväksymään.
      Tuollasella ainaisella vinkinällä ei muuta saa aikaan, kun pilaa oman mielensä ja katkeroituu täysin turhasta. Ne ei pojat teidän vinkumisilla lait mihinkään muutu.
      Käyttäkää tuo energia, vaikka siihen harrastamiseen, kun se vielä on mahdollista.

      • 32525

        "kansakunnan turvaksi" älä jauha paskaa


    • metsuri-terapeutti

      Lisää lapsille toiminta-ja muita räiskintä pelejä, niistähän oppii kuinka vastustaja saadaan pois pelistä yksinkertaisesti valitsemalla ase ja ampumalla vastustaja kuoliaaksi, mahtavaa aivopesua jo hyvin nuorena, käytös onkin sitten sen suuntaista.

      Sukulaislapset kyläilemässä ja ruokapöydässä tuli pieni riita, "minä ammun sinut kuoliaaksi" ja "tapan sinut" on kommentit heti kun vähänkin joku kangertaa eikä asiat mene niinkuin itse tahtoo.

      Näkivät omat metsästysaseeni ja "wau, voiko noilla ampua ihmisiä ja kuoleeko ihminen jos noilla ampuu"..

      Perheissä ei enää opeteta minkäänlaista ongelmatilanteiden ratkaisua lapsille eikä sosiaalista käyttätymistä, ne opitaan näistä räiskintä-ja tappopeleistä jo alle 10 ikäisestä saakka, sitä kun jatkaa parikymppiseksi tai viisitoistavuotiaaksi niin on jo valmis koulusurmien tekijä jos sattuu vielä niin että hieman koulussa kiusataan tai ensi ihastus tekee bänät, silloin nousee mieleen jo 5-8 vuotta treenattu tapa "opettaa vastustajaa" ja ratkaista omalle kohdalle osunut ongelma..jostain löydyttävä pyssy ja patruunat ja eikun toimeksi ja näin asiaan saa ratkaisun enempää miettimättä ja kun ei ole niitä sosiaalisia kykyjä opetettu niin ei ole muuta tietä, viha tai häpeä on ylipääsemätön ja sitä ei voi mitenkään muuten käsitellä päässän kuin räiskintäpeleistä saadun opin avulla.."tapa vastustaja".

    • nykynuorison sopata

      Taitaa vaan tosiaankin olla niin, että jokainen sukupolvi on omanlaisensa aselait ansainnut. Kyllä entisaikaankin löytyi jokunen ihminen, jolla alkoi elämä ahdistamaan. Silloin oli kuitenkin tapana ampua vain itsensä, tai laittaa narun jatkoksi. Nykyisin nuo luuserit ampuvat ensin viattomia lajitovereitaan, ennenkuin uskaltavat itsensä lopettaa.
      Tuollaisten raukkojen takia, on noita lakeja kiristetty. Kyllä jokaisen pitäisi syödä ne omat keitokset valittamatta, mitä on tullut keiteltyä.

    • maali kato

      Nyky-ajan luuserinuoriso ei kestä pettymyksiä eikä häviötä eikä myöskään minkäänlaista negatiivista arvostelua. Jo aivan tarha-ikäisestä saakka pienikin vastoinkäyminen on kamala pettymys ja sitä ei osata ottaa kuten ennen, kiukku ja suuttumus nieltiin vesissä silmin ja pala kurkussa mutta siitä opittiin ja yhä sitkeämmmin yritettiin, asia unohtui hyvin nopeasti kuten myös kirvelevät selkäsaunat unohtui jo seuraavana päivänä tai jopa saman päivän iltana.

      Nykyään ei lasten vanhemmat osaa valistaa lapsiaan näissä tärkeissä asioissa, oma tupakan poltto ja kahvikuppi kädessä on tärkeämpää puuhaa. Vetelys-äipät näkee jo kilometrin päähän, laahustavat hyökkäysvaunuja työntäen sätkä huulessa savuten, kelillä kuin kelillä jotkut sisätossun läpyskät jaloissa, lököttävät college-housut puettuina. Askelluksesta jo näkee laiskan ja välinpitämättömän ihmisen.

      Mitä isot edellä sitä pienet perässä. Nyky-äipät olisivat kypsiä jälkikasvulle vasta yli kolmekymppisinä ja osa tuskin koskaan.

    • Tuhon tiellä

      On luonnollista, ettei nykynuoriso kestä häviötä. Onhan Suomea rakennettu kokoomuksen johdolla jo sukupolven ajan yhteiskunnaksi, jossa vain VOITTAJAT ovat arvokkaita ihmisiä, kaikki muut vain saastaa, josta pitäisi hankkiutua eroon.

      Vielä on mainittava väkivaltapelit, yksinäisyys ja SSRI-lääkkeet.

      Olennaisinta on kuitenkin se, että parille miljoonalle suomalaiselle - köyhille, sairaille, työttömille - tämä yhteiskunta on toivoton ja lohduton paikka.

      Oireilua tulee väkisinkin. Kun haluamme olla Amerikkaa, saamme myös kaikki Amerikan lieveilmiöt mafioineen, sekoiluineen, ghettoineen ja jengisotineen.

    • viherhömpän tuho

      Ajattele jos aseista olisi vastuussa

      hämeenlinnalainen psykologi viherpupertaja Pekka Sauri
      joka on valittu helsingin tekniseksi isopalkkaiseksi johtajaksi
      vaikka ei tunne ruuvin ja mutterin eroa eikä tietenkään helsinkiä
      kun ei ole ollut edes kansanedustaja (lumet eivät hoidu koskaan
      helsingissä sauri-menetelmällä)

      mutta kun sellossa ei-suomalainen ei-suomen kansalainen eli mustasukkainen
      ulkkari ampui laittomalla aseella viattomia suomalaisia Sauri esitti että lailliset aseet on otettava pois suomalaisilta.

      Mainittakoon että Brax ja Soininvaara ovat samasta viherhömppäpuolueesta
      ja heillä on ongelmia päästä verovaroilla maksetuiksi johtajaksi Sauri-katastrofin jälkeen Helsingissä mikä näkyy Brax-Soinin väsyneistä ilmeistä

      http://yle.fi/uutiset/pajunen_tienaa_enemman_kuin_new_yorkin_ja_lontoon_pormestarit/6423106


      Itse asiassa apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri esitti Pajuselle alun perin vieläkin suurempaa, 10 prosentin korotusta, mutta se ei mennyt läpi. Sauri ei halunnut keskiviikkona kommentoida korotusesitystään eikä perusteluja sille. Myöskään Pajunen itse ei halunnut kommentoida asiaa.

      Miksi Helsingin johtaminen on niin paljon haasteellisempaa johtaa kuin vaikka New Yorkin, taivasteli mm. blogissaan Pajusen palkankorotusta vastustanut kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja Jussi Halla-aho.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1847
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1575
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 63
      1415
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      93
      1336
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe