Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ketään, jolla on Hopealoimun lämmönvaihdin + takka ja Ecowatti?

lämmönvaihdin

Kaipaisin "vertaistukea" tai keskusteluseuraa kyseisestä yhdistelmästä. Meillä siis kyseinen yhdistelmä, eikä olla oltu hirveän tyytyväisiä toistaiseksi tuohon lämmönvaihtimeen. Siis vesi ei lämpene riittävästi, vaikka miten takkaa poraa. Eli löytyiskö täältä ketään keskustelemaan asiallisesti täällä tai esim. sähköpostilla?

Kyseisen firman antamiin yhteyshenkilöihin en luota, koska veikkaisin heidän olevan jotain tuttuja tms tai muuten vaan kotiin päin vetäviä.

8

2276

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lämmönvaihdin

      Niin ja siis niitä kysymyksiäni.

      Eli miten koette tuon Ecowatin puskurisäiliön veden riiittävän, toisin sanottuna kun takkavalmistaja suosittelee tuohon 300-500 lirtan varaajaa. Tosin hän suositteli myös Ecowattia.

      1-2 pesällistä pitäisi tuotta 11 kwh. Meillä poltellaan joka päivä 2-4 pesällistä riippuen ulkolämpötilasta. Ja erilaisia kokeiluja on tehty pelkällä Ecolla, Eco lisälämpö ja sitten pelkällä sähköllä. Kesällä meillä on kulutus luokkaa n. 25 kwh per päivä, kun takkaa tai lämmitystä ei käytetä (paitsi pesutiloissa). Talvella se on Eco lisälämmöllä luokkaa 60-120 kwh päivässä ja pelkällä Ecolla päästään tuohon samaan mitä kesälläkin. Tosin ne huoneet, joihin pumpataan vaan lattialämmityksen vettä eikä takka säteile sinne saakka, ovat melko viileitä (jopa n. 16-19 astetta). Muuten takan läheiset huoneet ovat noin 23 asteisia.

      Laitteisto laitetaan päälle 10 min takan sytyttämisestä. Miten teillä?
      Sen jälkeen laite alkaa pukkaamaan noin 70-100 asteista ilmaa (nyt säädettiin uudelleen ja pukkaa hieman lämpimämpää ilmaa). Ja laitteisto "vaihtaa" sen noin 50 asteiseksi vedeksi. Joskus hieman kuumempaakin. Kuitenkin ilmeisesti joku menee jossain vaiheessa vikaan, sillä lämminvesivaraajassa ei juuri koskaan nouse veden lämpötila yli 20-25 asteen. Tokihan tästä lähtee vesikiertoon vesi, mutta ollaan myös jonkun verran seurattu näitä lämpötiloja silloin kun vesikiertoa ei tapahdu tai sitä tapahtuu vain vähän.

      Pumppu toimii 10-40 prosentilla. Tuolloin kun se on kymmenellä, niin käytännössähän se ei enää kai pumppaa eli laitteen on voinut jo sammuttaa. Putkistossa on ehkä ilmaa ja nyt siihen pitäisi asentaa kai joku venttiili. Tämä varmasti hidastaa veden kiertämistä.

      Lämmönvaihtimeen tehtiin uusia säätöjä pari vko sitten ja pari päivää se pumppasi lämmitä vettä varaajaan siten, että varaajan lämpötila jopa nousi sinne 50 asteeseen, mutta sitten sekin taas loppui kuin seinään.

      Että ihan käyttökokemuksia kaipaan tyytyväisyydestä ja erilaisista lukemista.

      • minävaantaas

        varaajan vettä sillä takalla pitää lämmittää, ei kiertovettä. säädöt tahi kytkentä päin seiniä! jopa testaamani latvialainen vesitakka lämmittää helposti 500L puskurivaraajan 70 asteiseksi, eikä maksanut kun 1200e rahti.


    • lämmönvaihdin

      vastaukselle "minävaantaas"

      No siis joo. Eihän se tietenkään pukkaa sitä takasta tulevaa vettä kiertoon, mutta mun järjenkäytöllä ja logiikalla se vaihdin pukkaa sitä vettä sinne samaan varaajaan, jonne myös koko ajan tulee lattiakierrosta vettä. Säätöjä tai kytkentöjä tässä on epäilty, kuten montaa muutakin asiaa ja ilmeisesti tosiaan nyt on varmistunut se, että tuolla laitteistossa on ilmaa, joten vesi ei pääse kiertämään. Mutta käyttökokemuksia muilta kaipaan. Hopealoimulla kun kehutaan systeemi luonnollisesti maasta taivaisiin.

      Ja joo, eihän sitä tietenkään kukaan ostaisi toimimatonta systeemiä mielellään, mutta kun eihän näitä voi etukäteen tietää että latvialainen on paras ;)

      • minävaantaas

        en tiedä mikä on 'paras' mutta ainut verrokkini on tuo latvian peltikasa...
        jossa ei ilman esilämmitystä vaan integroitu lämmönvaihdin (kuin puukeskuskattila).


      • Kamalaa
        minävaantaas kirjoitti:

        en tiedä mikä on 'paras' mutta ainut verrokkini on tuo latvian peltikasa...
        jossa ei ilman esilämmitystä vaan integroitu lämmönvaihdin (kuin puukeskuskattila).

        Hopeeloimusta todella pettynyt


    • PepsiMoto

      Selvisikö tämä asia ja saitko systeemit toimimaan?
      Itselle on tulossa sama systeemi ja kiinnistaa siis sen toimivuus.

    • raksaaja

      Naapurista purettiin vastikään 10v vanha Hopealoimu takkaleivinuuni.
      Tiedä sitten onko laatu parantunut sittemmin.

      • raksaaja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2087
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      19
      1677
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1480
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1433
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1348
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe