Partacollie

Apua!

Hei.Kokeilin Pedigreen Rotugeneraattoria ja tämä rotu osui minulle.Eli sopiiko ensimmäiseksi koiraksi?Onko helppo kouluttaa?Uros vai narttu?Eli olen aikuinen jollla ei ole lapsia tai miestä.Koira saisi joka päivä yli1 tuntia liikuntaa.Lahellä on puisto jossa koiran kanssa kävisin ja itselläni on iso piha ja talo.Kävisin arkisin töissä silloin koirani olisi sisällä tai juoksunarussa.Eli sopiiko koira ekaksi koiraksi?

Kiitos etukäteen!

11

3860

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Soopelipoika

      Älä missään nimessä luota niihin rotugeneraattorereihin...

      http://koirarodut.suntuubi.com/?cat=76

      "Partacollielle täytyy järjestää paljon toimintaa, liikuntaa (vähintään tunnin metsälenkki päivittäin) ja virikkeitä, joten omistajan täytyy olla itsekin aktiivinen, eikä rotu sovellu ihmiselle, jolla ei ole paljoa vapaa-aikaa."

      "Partacollie on yksi vilkkaimmista koiraroduista. Se on hyvin riehakas, impulsiivinen, erittäin toiminnanhaluinen säheltäjä ja alituiseen touhuamassa jotakin. "

      Toivottavasti rotugeneraattori ei ole ainoa, mistä olet tietoa etsinyt... minulle se suositteli bokseria. Joka on omasta mielestäni jumalattoman suuri, ruma ja veltto rotu... Tutustu nyt vähän tarkemmin vaikkapa sheltteihin, whippeteihin ja muutamaan helppoon terrieriin, ennen kuin päätät lopullisesti rotusi.

    • 120kg

      "Joka on omasta mielestäni jumalattoman suuri"
      Mitä rottia sää oot oikeen katellu jos toi on susta suuri? :DD

      • Soopelipoika

        Katselemani "rotat" ovat kuolaavia molossiboksereita kevyempiä (suuruus voi viitata korkeuden lisäksi myös massaan, tiesithän??) pinsereitä, pystykorvia ja pienikokoisia vinttikoiria. Kotoa tosin löytyy yksittäinen shelttirotta.

        Että näin. Toivottavasti olen nyt pelastanut päiväsi.


      • eiveltto

        Mietin myös tämän lisäksi että mistä kohtaa bokseri on veltto...
        Nimimerkillä todella aktiivisen bokserin omistaja, enkä ole todellakaan ainoa!


    • Colliemollie

      Collie tai noutaja voi olla aivan yhtä hyvä ensikoira jos vain tosiaan järjestää tekemistä päivittäin sekä kouluttaa. Koirakouluun tehosterokotteiden jälkeen pentuna ja kasvattajan tuki niin hyvin sujuu.
      Nimmarilla tiedän muutaman jolla on kyseiset koirat tulleet ensikoiriksi ja ovat koirakoulun sekä kasvattajan avulla hyvin päässeet rotuun sisällä niin sanotusti :)

    • Partiksen omistaja

      Partacollie on aivan ihana koirarotu - kiltti, innokas ja mielestäni "helppo" kouluttaa. Itselläni on kolme ja puolivuotias partacollie uros. Mielestäni sopii hyvin ensimmäiseksi koiraksi, kunhan saa tarpeeksi ulkoilutusta. Partacollien turkissahan on sitten kauhea hoitaminen, siihen kannattaa varautua. Jos ei kiinnosta karvojen selvittely viikottain, suosittelen jotain muuta rotua. Mutta ovathan ne partacolliet aivan ihania

    • ideaattori

      Jos on mahdollisuus antaa koiran olla ulkona päivät kun emäntä on töissä, tästä lähtisin kehittämään sopivaa rotua. Yksilöt ovat erittäin yksilöllisiä samankin rodun sisällä, huom! Eli ensin sinun on löydettävä itseäsi livenä, arkielämässä tavattuna todella miellyttävät isä ja emä. Sitten pennun valintaan tarvitaan joko erityisen vastuuntuntoinen kasvattaja, tai mieluiten hänen lisäkseen vielä ystävä, joka tuntee sinut ja ymmärtää paljon koirista. Tarvitset ystävällisen, pentuehierarkian keskivaiheilla kasvaneen, taipuisan koiranalun.
      Muista, älä ensimmäiseksi lähde katsomaan jotakin random-pentuetta, sieltä tullaan yleensä "pentu kainalossa" äkki-ihastumisen sumennettua harkintakyvyn. tärkeintä on että pärjäät nuoren, uhmaikäisen ja vilkkaan aikuisen koiran kanssa.
      Lapinkoira olisi helppo, varma ulkonakin viihtyvä rotu, muistaen koirayksilön harkittu valinta sen oman luonteen ja isän emän luonteen suhteen. Sheltti ja collie kuin myös partis ovat turkistaan huolimatta aivan väärässä paikassa juoksulangassa.
      Jos mahdollista, ota eka koiraksi kenneltoiminnasta eläkkeelle siirtyvä, aikuinen hyvätapainen koira. Entisiä näyttely- ja siitoskoiria (ehkä steriloituna) usein on tarjolla hyviin koteihin keski-iässä.
      Voit opetella koiraelämää ilman pentuajan haasteita, ja seuraava koira sitten voi olla n. 8-viikkoinen pentu.

    • partismix

      Meillä on sekarotuinen partacollie (isä siis puhdas partacollie) lisänä tuossa on collieta ja bernhardinkoiraa. Kuitenkin tuo näyttää ja on luonteeltaan aivan kuin partacollie. Todella vilkas ja vaatii paljon tekemistä. Erityisesti aktivointileikit ovat ainakin tuolle tosi mieluisaa puuhaa. On ystävällinen ja kiltti koira. Liikuntaa vaatii paljon, mutta narun päässä tuo rotu ei todellakaan viihdy. :)

      • mummi v.57

        Meilläkin on sekarotuinen partacollie.
        Hauska sattuma kun meidän koirassa on samoja rotuja kuin sinun koirassa.
        Koiramme on syntynyt 21.8.13.


    • Anonyymi

      Ei ehkä ole paras rotu ihka ensimmäiseksi koiraksi vilkkautensa ja iloisuutensa vuoksi, ellei ole runsaasti aikaa koiran toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen.

      Minulla ollut kaksi partista, molemmat narttuja. Muska ja Oona elivät molemmat yli 15 vuotta ja olivat rakastettavia ja helliä ystäviä., touhukkaita ja lempeitä. Jos olin allapäin , tulivat ja painoivat päänsä syliini ja lohduttivat.

      Turkin hoito voi koitua ongelmaksi.
      Mummi 81v.

    • Anonyymi

      juoksulanka on vaarallinen yksin olevalle koiralle, tee tarha, ja sinne lämmitettävä koppi työpäivien ajaksi, ellet voi järjestää koko pihan aitausta. Aidattu piha ja koiranluukku ovessa/ seinässä on todellinen helpotus koiran hoitoon varsinkin jos koiran jouu jättämään ykin kotiin oneksi tunniksi päivittäin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe