Takkuja takkuja!

Namitassu

Juu, siis tarvin nyt kipeesti apua! Joku joka tietää niinkun paljon koirien trimmauksesta jne, voiko auttaa?? Ok, asiaan:

Koiralleni tulee korvien alle yhtäkyytiä isoja karvatuppoja jotka on vaikea poistaa.Nyt sillä on tosi iso sellainen ! Takku on koiran ihossa kiinni. Pitäisi saada pois äkkiä!

Eli on kokeiltu leikata, ja selvittää sormin. Olen myös harjannut takkua piikkikamman päällä, mutta ei lähde pois. Eläinlääkärillä poistaminen, paljonko maksaisi? Jos jollain on kokemusta tai voisitte yhtään antaa jotain vinkkejä, niin antakaa ihmeessä mulle!

6

509

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Saako kamman siis kuitenkin takkujen läpi? Jos saa, ujuta kampa takkujen läpi mahdollisimman lähellä ihoa ja leikkaa takku pois kampaa myöten niin että kampa on saksien ja ihon välissä, niin et vahingossa leikkaa ihoa. Meillä collieiden kanssa ehtii välillä tuollaisia muodostumaan vaikka yritämme korvan takusia ajoittain harjata ettei niitä tulisi. Leikkaaminen voi viedä aikaa jos on paksu takku; silloin se on vain leikattava muutama karva kerrallaan ihan saksien kärjellä (tylppäkärkiset pikkusakset). Aikaa siihen menee sillä tavalla, mutta ainakin meillä on toiminut.

      Vaikka takku olisikin kiinni ihossa, niin jos takun saa leikattua tarpeeksi läheltä ihoa, karvoja yleensä alkaa aukeilla sen verran, että siitä saa aina lisää leikattua, varsinkin jos sormin vähän "vanuttaa" eli nyhtää takkua avautumaan. Sitten kun karva on tarpeeksi lyhyttä, sen saa jo kammattua auki.

      Sanoit kylläkin, että olet yrittänyt leikata, mutta millä tavalla, sitä et maininnut, joten tästä ehdotuksestani ei välttämättä hyötyä ole.

    • Trimmaaja

      Jos takku on ihossa kiinni, niin silloin varmin tapa on takku poistaa koneella ajamalla ihoa myöten tiheällä terällä. Saksilla tekee erittäin helposti haavan nahkaan. Takku kannattaa ajaa hahdollisimman pian, koska se kiristää koiranihoa. Jatkossa käyttää isoa harvaa metalikampaa turkin selvittämiseen. Harjalla ei saa karvaa pohjaan asti selvitettyä, se silottaa vain pintakarvan. Trimmaajat voi auttaa.

    • Hyvä tietää. En tuota trimmeriä uskaltanu suositella, kun en niistä niin paljon tiedä. Ajattelin, että jos iho on venyny, se voi joutua kapineen leukojen väliin ja saada haavoja siitäkin. Vaikka riskinsä se on saksissakin, se on kyllä totta.

      Aikoinaan meillä joku sellanen trimmeri kyllä oli (kun havaneesien turkkia lyhenneltiin), mutta se ei pystyny pureutumaan tuollaisten tollojen läpi. Ei kai ollu tarpeeks tehokas... Ja sittemmin ollaan pärjätty saksien ja kamman kanssa ilman lipsahduksia joten emme ole uuttakaan hankkineet. :)

    • Ensisijainen

      hoito takuille on niiden ehkäisy riittävällä harjauksella. Ongelma kohdat voi harjata vaikka jokapäivä.

      Helpompaa itselle ja koiralle.

    • Trimmaaja

      Saksilla on isompi riski saada ihoon haava, kuin esim. millinterällä ajaessa. Kunnon vanuttunut takku ei kyllä harjaamalla lähde auki. Siinä kysytään todella kärsivällisyyttä, niin koiralta kuin harjaajalta.
      Takkujen ennaltaehkäisyssäkin kannattaa harjan lisäksi käyttää sitä harvaa metalikampaa. Kampaan tarttuu takku herkemmin, kun kammalla saa tuntuman aivan ihoa myöten. Näin käsiteltynä pitkähkö ja tuuheaturkki pysyy kunnossa. Karvanlaatukin sanelee käsittely tavan ja kuinka usein hoitoa tarvii.

    • Namitassu

      Voi kiitos kaikki! lampinadaji, tein ohjeesi mukaan ja sain ylipuolet leikattua, Trimmaaja konetta en uskaltanut kotona kokeilla, mutta ohjeidesi mukaan sain nyt kokotakun pois!! Koirani arastelee vähän sen ihoa nyt, mutta hienosti lähti. Kyllä nyt muistaa harjata!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1325
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      60
      898
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe