Tehtävä: Perustele uskosi / uskontosi argumentointivirheittä

++++++++0

Perustele uskosi ilman ainuttakaan argumentoinvirhettä. Kerro miksi uskot, miten uskot jne.

15

52

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dimpuri

      Jeesus on Herra ja Sana on Tosi. Sana lue ja elä ja opi ja olet taivaskelpoinen.
      Älä kysy uudestaan jo selitettyjä asioita, älä pelleile, älä viisastele.

      • Millä perusteella Jeesus olisi herra ja "Sana" tosi?


      • 57747854

        tuo on kehäpäätelmä eli argumentointivirhe


      • dimpuri
        deina_skali kirjoitti:

        Millä perusteella Jeesus olisi herra ja "Sana" tosi?

        Jos et ole halukas/ valmis , miksi kysyt?


      • dimpuri kirjoitti:

        Jos et ole halukas/ valmis , miksi kysyt?

        Eli sinulla ei ole perusteita?


    • Tästä tulee mieleen, jonkun kristityn aivopieru, että argumenttivirheet ovat ateistien keksintöä, jotta ei tarvitsisi ottaa huomioon uskovien argumentteja XD

    • 139

      Etsit vain taas todistetta Jumalan olemassaolosta, että voisit sitten Hänen yläpuolelleen asettuen arvioida, hyväksytkö todisteet vai et.

      Ei tule onnistumaan. Kaikki uskovat voivat täällä kirjoittaa vaikka vuorokaudet läpeensä erilaisia kokemuksiaan ja muutoksiaan elämissään, mutta sinä vain kiistäisit järjestään ne kaikki. Mitä hyötyä tällaisesta on kellekään.

      • 11+12

        Kun maailma halutaan nähdä tietyllä tavalla, kaikki muutokset ja ilmiöt laitetaan sen piikkiin. Tämän takia uskovaisilla on näitä tarinoita kirjoittaa vaikka vuorokaudet läpeensä ja tämän saman asian takia ne kaikki ovat epäkelpoja todisteita.

        Kun jotakin tapahtuu, se nähdään sillä halutulla tavalla eikä edes yritetä selittää asiaa järkevästi, koska totuuden paljastuminen sotisi tätä haluttua uskonnollista selitystä vastaan.


      • nnnnnnnnnnnb
        11+12 kirjoitti:

        Kun maailma halutaan nähdä tietyllä tavalla, kaikki muutokset ja ilmiöt laitetaan sen piikkiin. Tämän takia uskovaisilla on näitä tarinoita kirjoittaa vaikka vuorokaudet läpeensä ja tämän saman asian takia ne kaikki ovat epäkelpoja todisteita.

        Kun jotakin tapahtuu, se nähdään sillä halutulla tavalla eikä edes yritetä selittää asiaa järkevästi, koska totuuden paljastuminen sotisi tätä haluttua uskonnollista selitystä vastaan.

        Millä lailla sotisi uskoa vastaan, kerroppa se?


    • En ole koskaan kuullut kenenkään perustelevan ateismia. Jumalankieltäjät vain tuntuvat olettavan, että ateismi on itsestään selvä positio ja lähtökohta, jota ei edes tarvitse perustella.

      Tähän voin vain todeta, että minulle usko Jumalaan on itsestään selvä positio ja lähtökohta, jota ei tarvitse perustella. Usko Jumalaan on perususkomus, jonka valossa tulkitsen kaiken muun. Se on uskomusteni joukossa perustavampi kuin uskoni ulkomaailman olemassaoloon.

      En voi todistaa ulkomaailman olemassaoloa, mutta silti uskoni ulkomaailman olemassaoloon pitkälti määrittää sen, mitä ja miten muista asioista ajattelen. Näin äkkiseltään ajatellen minun olisi itse asiassa helpompi esittää argumentteja Jumalan olemassaolon puolesta kuin ulkomaailman olemassaolon puolesta.

      Lähes aina jumalankieltäjät osoittavat maailmassa esiintyviä yksittäisiä asiaintiloja ja sanovat niiden osoittavan, että Jumalaa ei ole. Näissä asiaintiloissa ei kuitenkaan koskaan ole mitään sellaista, mikä osoittaisi, että Jumalaa ei ole.

      Toisessa ketjussa joku ylimielinen jumalankieltäjä linkkasi videoon, jossa toinen ylimielinen jumalankieltäjä kertoi henkilöstä, jonka aivokurkiainen oli katkaistu. Videolla ylimielinen ateisti pilkallisen voitonriemuisesti julisti, että tämän henkilön toinen aivopuolisko uskoi Jumalaan ja toinen ei. Virneestä päätellen ylimielinen ateisti luuli esittäneensä argumentin ja vieläpä hauskan sellaisen.

      Tosiasiassa hän vain osoitti asiaintilaa, joka ei osoita, että Jumalaa ei ole. Henkilö, jolle Jumalan olemassaolo on perususkomus, tulkitsee tietysti tällaiset asiaintilat perususkomuksensa valossa.

      Aivovammat ja aivosairaudet ovat toki teologisesti mielenkiintoinen ilmiö. Olen joskus mietiskellyt persoonallisuutta muuttavia aivosairauksia soteriologian näkökulmasta. Mutta soteriologisesti haastavia nämä aivoasiat ovat nähdäkseni lähinnä ratkaisukristityille.

      Voisin kyllä esittää Jumalan olemassaolon puolesta uskonnonfilosofisia argumentteja, mutta kieltämättä ne olisivat päälle liimattuja, koska en usko Jumalaan niiden takia, vaikka pidänkin joitain niistä ihan kelvollisina. Argumentit eivät myöskään voi todistaa Jumalan olemassaoloa, mutta ne osoittavat, että uskoa Jumalaan voidaan perustella järkevästi. Usko ei näin ollen ole irrationaalista.

      Ateismin lähtökohdista sitä vastoin vain nihilismi on rationaalinen näkemys, joten huomattava osa ateisteista uskoo irrationaalisesti mm. sellaisiin asioihin kuin objektiiviset arvot, ihmisarvo ja ylipäänsä koko merkitysten maailma.

      Ateistiset maailmankatsomukset olen todennut siksi epäjohdonmukaisiksi, irrationaalisiksi ja sisäisesti kestämättömiksi, että katson lähes minkä tahansa teistisen maailmankatsomuksen olevan aivan ylivertainen lähes mihin tahansa ateistiseen maailmankatsomukseen nähden.

      • 3+14

        Ateismi voidaan perustella ihan yksinkertaisesti sillä, ettei Jumalan olemassaolosta ole mitään näyttöä. Ei siis ole syytä uskoa.

        Olisi hassua uskoa asioihin, joiden olemassaolon puolesta ei puhu mikään.

        Taisin myös nähdä "jumalaa ei voida todistaa olemattomaksi" -argumentin tuolla viestin seassa. Sanopa, miten olematon asia todistetaan olemattomaksi? Ihan oikeasti. Kuvittele jokin neutraali esimerkki ja yritä selvittää, miten olematon, kuviteltu asia voidaan todistaa olemattomaksi. Jos jotakin ei ole todistettu olevaksi, sitä on mieletöntä lähteä todistamaan olemattomaksi.

        Uskot siis koska haluat uskoa. Kunnioitan tavallaan sitä ajattelutapaa, ettet yritä perustella uskoasi epäonnistuneilla argumenteillä maailman ilmiöistä, kuten monet muut. Se ei kuitenkaan muuta sitä, ettei sinulla ole mitään objektiivisia perusteluja uskollesi.

        Mielenkiintoista, että otit nihilismin puheeksi. Siihen voisin sanoa, että vaikka objektiivisiin arvoihin ym. ei uskottaisi, niitä pidetään kuitenkin osana elämää, koska ihmismieli tekee niistä riittävän todellisen tuntuisia. Kukaan ei voi elää elämäänsä täysin nihilistisesti. Ei tietenkään sillä, että edes huomattava osa ateisteista olisi nihilistejä.

        Viimeinen kappaleesi siis perustuu omaan mielipiteeseesi eikä mihinkään perusteltuun näkemykseen.


      • "En ole koskaan kuullut kenenkään perustelevan ateismia. Jumalankieltäjät vain tuntuvat olettavan, että ateismi on itsestään selvä positio ja lähtökohta, jota ei edes tarvitse perustella."

        Sekoitat niin iloisesti termejä, että voisitko määritellä sanat ateismi ja jumalankieltäjä.
        Jossain sinulla on väärinkäsitys ilmiselvästi.

        Ateismi on rationaalinen lähtökohta. Epäusko on aina rationaalinen lähtökohta, josta lähdetään. Tämä pätee siis kaikkeen, ei vain jumaliin. Uskosta tulee perusteltua vasta kun sille on perusteet.

        "Lähes aina jumalankieltäjät osoittavat maailmassa esiintyviä yksittäisiä asiaintiloja ja sanovat niiden osoittavan, että Jumalaa ei ole. Näissä asiaintiloissa ei kuitenkaan koskaan ole mitään sellaista, mikä osoittaisi, että Jumalaa ei ole."

        Tuo on yhdentekevää, sillä Jumalaa, tai mitään muutakaan jumalaa, ei ole näytetty olemassaolevaksi. Mikään asiantila ei siis osoita Jumalaa olvaksi. Ei ole mitään objektiivisesti varmennettavissa olevaa, jolla pystyisimme erottamaan jumalväitteet epätodesta.

        "Usko ei näin ollen ole irrationaalista."

        Et kuitenkaan esittänyt ainuttakaan rationaalista perustetta uskolle, enkä ole koskaan sellaista perustetta lukenut tai kuullut.

        "Ateismin lähtökohdista sitä vastoin vain nihilismi on rationaalinen näkemys"

        Olet väärässä edelleen ja olen sinulle muistaakseni jo ainakin kerran osoittanut miksi.

        "joten huomattava osa ateisteista uskoo irrationaalisesti mm. sellaisiin asioihin kuin objektiiviset arvot, ihmisarvo ja ylipäänsä koko merkitysten maailma."

        Niin ihan kuten sinäkin.

        (Tosin osa näistä voidaan perustella rationaalisesti.)

        "Ateistiset maailmankatsomukset olen todennut siksi epäjohdonmukaisiksi"

        Perustat johtopäätelmäsi vääriin premisseihin.


    • Jumala on totuus.
      Moni ateisti kuolinvuoteellaan tunnustaa Jumalan. Tämä on totuus.
      Papeista monikaan ei ole rehellisiä, mutta Raamattu ja Jumala on.

      Vapaamurareita monikin, kuinka moni kieltää vapaamuurarit ja julistaa Jumalansanaa ?
      Haluan kuulla totuuden nyt !!!!!

    • poopoilija

      Olipa kerran herrat Dille ja Dong. Dille oli kivipesty kristitty ja Dong oli HC muslimi. Molemmat huusivat pää punaisena "Minun Jumalani on oikea! Sinä olet vääräuskoinen! Minulla on minun pyhä kirjani joka todistaa minun olevan oikeassa! Olen kokenut Jumalani yhteyden ja olen tietoinen monesta ihmeestä! Olen puhunut Jumalalleni, joten olen 100% varmasti oikeassa ja sinä väärässä".

      Eivät raukat tajunneet kaiken sen huutamisen ja pätemisen keskellä, että loppujen lopuksi heistä vähintäänkin toinen on väärässä. Todennäköisesti molemmat.

      Tämän tarinan opetus on: ei mikään, sillä uskontojen suhteen ihminen ei koskaan opi yhtään mitään. Samat virheet toistetaan ja sama virhe koodissa copy&pastetaan vuodesta toiseen.

    • Minä perustan uskoni argumetointivirheille.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      420
      9106
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      59
      2416
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      39
      1785
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1639
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      89
      1408
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      122
      1339
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      363
      1225
    8. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      132
      1112
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      18
      1093
    10. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      54
      1032
    Aihe