Omalla nimellä kirjoittaminen ja henkilöllisyyden tarkistus

Etunimi Sukunimi

Rekisteröitymispakkoa on jo ehdotettu. Tämä on siitä seuraava askel vielä parempaan suuntaan. Ehdotan joka aihealueelle, tai edes vilkkaimmille, yhtä tai useampaa osiota, jonne jokaisen kirjoittajan olisi pakko rekisteröityä omalla nimellään. Käyttäjän henkilöllisyys myös varmistettaisiin pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla jokaisen kirjautumisen yhteydessä. Muille alueille saisi kirjoittaa vapaasti nimimerkillä kuten tähänkin asti, tai omalla nimellä jos haluaa sanoilleen enemmän painoarvoa.

Omalla nimellä kirjoittaja saisi nauttia perustuslain mukaisesta sananvapaudesta, eli ylläpidon kynnys poistaa tekstejä olisi huomattavasti korkeampi. Poistettavaksi saisi päätyä oikeastaan vain laittomuudet. Omalla nimellä kirjoittaja joutuisi luonnollisesti kantamaan sananvapauteen liittyvän vastuun.

Omalla nimellä kirjoittaminen kannustaa käyttäjää ajattelemaan mitä haluaa sanoa ennen kuin painaa lähetä-nappia ja on 100 % varma keino parantaa palstan kirjoitusten laatua. Ja jos ylilyönti kuitenkin tapahtuu, niin Suomi24 voi toimittaa poliisille teletunnistetietojen lisäksi henkilötunnuksen, joka nopeuttaa ja helpottaa käsittelyä huomattavasti.

Sähköiset tunnistamismenetelmät, kuten pankkitunnukset ja mobiilivarmenne, ovat jo laajassa käytössä ja Suomen johtavana keskustelufoorumina Suomi24 voisi tarjoita tällaisen palvelun käyttäjilleen.

8

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei hyvänen aika...

      Mitenkähän monta kertaa tätä asiaa pitää edelleen jauhaa?
      Perustelut vapaalle kirjoittamisen paremmuudesta sen hyvine ja huonoine puolineen on täällä jo niin monta kertaa käsitelty, etten enää jaksa niitä tässä ottaa esille.
      Mitä ihmettä sinä teet täällä vaahtoamassa rajoituksinesi, jos kerran kaipaat rekisteröintipakkoa? Sitähän löytyy lukemattomilta muilta foorumeilta.
      Joten mene siis kaikessa rauhassa niille kirjoittamaan ja jätä tämä yksi ainoa vapaaksi henkireiäksi ilman ennakkosensuuria!
      Jostain syystä tämä vapaa foorumi kuitenkin on suosituin...

    • överix menis

      Rekisteröintipakko (ilman henkilöllisyysvarmennuksia) joillekin palstoille ois ihan ok, mutta jos nimen ym. henkilötiedot joutuis paljastaan edes ylläpidolle, niin ainakin mun kirjottelut jäis sitten siihen.

    • en suostu

      Kas, mikset itse kirjoittanut omalla nimelläsi? EI taidakaan olla niin helppoa vai mitä? Kaikista provoiluista huolimatta Suomi24:lle on sikäli hyvä kirjoittaa ettei tarvii paljastaa itsestään kaikkea! Minä vastustan tuota omalla nimellä kirjoittamista, ja myös henkilöllisyyden tarkistusta. Sellainen jos tänne joskus tulisi niin se takuuvarmasti tappaisi kaiken keskustelun täältä!

      • samaa mieltä

        Niin, eihän tuo aloittaja kirjoittanut edes rekisteröidyllä nimimerkillä, mutta vaati silti toisilta kaikkia henkilötietoja.
        Vai että rinnakkaispalstoja? Jo nykyisen palstamäärän hoitaminen on ylläpidolle ilmeisen työlästä.
        Ja hänen "porkkanansa", että poistokynnystä rekisteröinnin vaativille palstoille nostettaisiin, haisee pahasti. Miten luokiteltaisiin tuo kynnys. Eikö sellainen nykyäänkin ole olemassa? Asiattomat poistetaan ja sillä siisti. Perustuslain suoma sanavapaus toteutuu siten jo nyt. Ja vastuu säilyy kaikissa tapauksissa myös foorumilla. Siitähän on useitakin oikeuden päätöksiä.
        Aloittajalle on runsaasta informaatiosta huolimatta näköjään jäänyt täysin huomaamatta syy, miksi asioista kirjoittamisessa on parempi käyttää vaihtuvaakin nimimerkkiä, kuin rekisteröityä tai omaa nimeä. Se, että silloin todellakin keskustellaan asioista eikä kirjoittajista.


    • Etunimi Sukunimi

      Kiitos kritiikistä. Seison ehdotukseni takana kuitenkin edelleen.

      Olisin kirjoittanut omalla nimelläni jos täällä olisi keino varmistaa myös muiden kirjoittajien henkilöllisyys. Mutta kun ei ole. Muna-kana-ongelma. Haluan nimittäin, että muut lukijat tietävät minun kirjotusteni tulevan juuri minulta eikä joltain toiselta käyttäjältä, joka tekeytyy minuksi syystä jota en halua edes arvata.

      Olen kirjoittanut nettiin (USENET-ryhmät, eli ns. news-ryhmät, nyyssit) satoja kirjoituksia omalla nimelläni vuosien varrella, mutta silloin oli hyvänä tapana kirjoittaa omalla nimellään ja useimmat niin tekivätkin. Eli tiesin kenen kanssa juttelen. Täällä Suomi24:ssa talon tapa näkyy olevan nimimerkkien käyttö, joten niitä minäkin käytän siihen asti kunnes parempi tapa löytyy.

      Ja kuten jo kertaalleen sanoin. En vaatinut rekisteröintiä pakolliseksi kaikille, vaan noin suurin piirtein yhteen uuteen palstaan per aihealue. Lainaus alkuperäisestä ehdotuksestani:
      "Muille alueille saisi kirjoittaa vapaasti nimimerkillä kuten tähänkin asti, tai omalla nimellä jos haluaa sanoilleen enemmän painoarvoa."

      Eli kaikille alueille saisi kirjoittaa omalla nimellään jos niin haluaa, Suurimmalle osalle alueista saisi edelleen kirjoittaa nimimerkillä, kuten tähänkin asti ja vain näille muutamille uusille rajatuille alueille, jonne kenenkään ei ole pakko kirjoittaa, saisi kirjoittaa vain omalla nimellään. Täysin vapaaehtoista siis eikä rajoittaisi kenenkään saavutettuja etuja.

      Vapaaehtoisuus tarkoittaa myös sitä, että jokaista viestiä tästä maailman tappiin ei tarvitse kirjoittaa omalla nimellään, vaan kirjoittajalle jää vapaus valita viestikohtaisesti haluaako käyttää omaa nimeään vai ei. Ainoastaan muutamat palstat olisivat nimimerkittömiä.

      • Eipä vakuuta...

        "Omalla nimellä kirjoittaja saisi nauttia perustuslain mukaisesta sananvapaudesta, eli ylläpidon kynnys poistaa tekstejä olisi huomattavasti korkeampi. Poistettavaksi saisi päätyä oikeastaan vain laittomuudet. Omalla nimellä kirjoittaja joutuisi luonnollisesti kantamaan sananvapauteen liittyvän vastuun."

        Vastuun kantavat nytkin kirjoittaja ja foorumi yhdessä riippumatta siitä, kirjoitetaanko omalla nimellä, nimimerkillä tai anonyymisti. Tämä ei muuttuisi miksikään aiemmasta. Sopimattomat tekstit poistetaan nytkin. Missä ajatus?

        "Omalla nimellä kirjoittaminen kannustaa käyttäjää ajattelemaan mitä haluaa sanoa ennen kuin painaa lähetä-nappia ja on 100 % varma keino parantaa palstan kirjoitusten laatua."

        Mikä nykyisessä laadussa on vikana, siis rekisteröityjen kirjoitusten osalta? Sinullahan nytkin on täysi oikeus jättää anonyymillä nimimerkillä kirjoitetut viestit lukematta, jos niin haluat.

        Edelleen jää hiukan hämäräksi suuri intosi rekisteröitymistä edellyttäviä palstoja kohtaan. Saahan nykyisillekin palstoille kirjoittaa rekisteröitynä. Miksi siihen erilisiä palstoja tarvitaan lisäämäään ylläpidon työkuormaa?


    • !!!

      AINOA KEINO ON Omalla nimellä kirjoittaminen ja henkilöllisyyden tarkistus!!!

    • menkää muualle

      Eihän siihen nytkään ole mitään estettä. Siis sille oman nimen käyttöön. Turha siitä on täällä vaahdota. Tosiasia kuitenkin on, että kaikki herkullisuus häviäisi saman tien..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      195
      4564
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      255
      2582
    3. 133
      1687
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1381
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      202
      1273
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1126
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1104
    8. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1047
    9. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1047
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1041
    Aihe