Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Nissan Leaf / sähköautot

3rkk13

"Norjassa Nissan oli vuoden 2012 vähäpäästöisin automerkki. Tähän vaikutti ratkaisevasti LEAFin erinomainen myynti (2298 autoa), joka vei sen sijalle 13 maan myydyimpien automallien listalla."

Miksi suomi ei halua tukea sähköautoilua?
Esimerkiksi Norjassa, joka on "yhtä huono" paikka sähköautoille kuin suomikin ilmaston puolesta, myydään Nissan leafia hintaan 35 000 eur, sama suomessa 5000 eur enemmän. Ei ehkä paljon, mutta jos vertaa että Norjassa esim Qashqai maksaa 30 000 ja sama suomessa 22 000. Norjassahan tunnetusti kaikki on paljon kalliimpaa kuin suomessa. Ja Norjassa sähköautot on vapautettu myös "käyttöveroista".
Itse en Leafia ostaisi vaikka sähköautot vapautettaisi veroista, koska se ei ole iso auto. Mutta suomessa menekkiä olisi varmasti kinderi-luokassa.

4

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Statoil satsaa sähkö

      Norja on satsannut jo kymmeniä miljardeja kruunuja sähköautoilun edistämiseen. Suomi on autoilun kehitysmaa, lomalla Thaimaassa hävettää suomalainen autokanta ja kulttuuri.

      Auto ilman polttomoottoria on mahdoton yhtälö Suon Maassa.

    • sähkönissanisti

      Sähköautot, Leaf mukaan lukien halpenevat vielä reippaasti, jotakuinkin tavallisten autojen tasolle kunhan niitä valmistetaan paljon enemmän kuin nykyisin.

      Aluksi kaikki on kallista kun pitää kuitata suunittelukulut ensimmäisillä ostajilla. En ihmettelis vaikka Leafin saisi kolmen vuoden kuluttua n. 20 tuh. Kilpailu muiden merkkien kanssa tulee myös alentamaan täyssähköautojen hintaa.

      Nykyhinnoittelua on muista syistä vaikea ymmärtää sillä sähköautot on helpompia valmistaa ja niissä on vähemmän osia kuin polttomoottoriautossa.

    • kauppa määrää

      Autotehtaille on kannattavampaa tehdä hyvbridejä ja bensa-diiseli autoja. Saa myydä paljon teknikkaa.

      Akut ei kai vielä ole kovin kehittyneitä, niin joudutaan odottelmaan toimivaa sähköutoa, Siis akkuja ei ole haluttu edes kehittää...

      • sähköautokuski

        Luulisi 150 km matka riittävän esim pääkaupunki seudulla asuvalle päivittäisiin ajoihin. Eihän sähköauto tietenkään sovi maalla asuvalle, ei ainakaan ainoaksi autoksi mutta enitenhän juuri kaupungeissa ajetaan työmatka-ajoa.

        Sähköauto olisi suorastaan helpompi omistaa autona kun tankkauksen voi tehdä kotona ja käyttökulut muutenkin olemattomat.

        Tämänhetkisen myyntimäärän selittääkin korkea hankinta hinta. Kummalista kun valmistajat eivät näytä oivaltavan mistä kyse. Vai olisiko syy niin yksinkertainen että valmistajat pelkäis ettei muut mallit menis enää kaupaksi jos sähköauton sais samalla hinnalla. Sanonpa että täysin väärää ajattelua sillä sähköön ei voi siirtyä paljon ajavat ja työkseen autoa käyttävät.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe