Minne Malediiveille?

aurinkoa rakastava

Olemme suunnittelemassa matkaa Malediiveille. Olemme aiemmin lomailleet Thaimaassa omatoimisesti ja nyt olen surffailut netissä etsien tietoa ja hintoja Malediiveistä. Onko Malediiveillä jotkut tietyt saaret, joinne pääasiassa matkustetaan? Mitä eroa on etelä- ja pohjoissaarilla? Onko niin, että valmismatkalla voisi päästä edullisemmin kuin omatoimisesti? Olen katsonut lentoja Frankfurtiin ja sieltä Maleen. Onko tämä helpoin reitti? Kannattaako ottaa All Inclusive, vai riittääkö puolihoito?Jaksaako siis jatkuvasti olla syömässä, vai kuuluuko tuohon All Inclusiveen muutakin kuin ruokaa? Pidämme retkeilystä ja sukeltaminen kuuluu ehdottomasti kuvioihin. Onko kaikilta saarilta mahdollisuus liikkua muualle, retkille? Saaret kun ovat kovin pieniä, ettei vain mökkihöperyys iskisi :) Kiitos, jos viitsitte vastata, tämä maailman kolkka on meille aivan uutta :)

27

2464

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei.All inclusivessä on vedet alkot,tietyin valikoimin,kannattaa tutustua mitä kuuluu ja mikä ei.(baarikaapista kaikki maksaa)Aamu,lounas,illallinen siinä välissäkin jotakin välipaloja.Tutustukaa erikseen mitä missäkin kohteessa on.Tuossa on ainakin 1 linkki missä resortit on > http://www.mymaldives.com/.
      Toinen mistä saa matkoja saksan kautta > http://www.gunatravel.com/
      Jos ottaa suoraan kohteesta niin on kalliita,kun vaan ei siihen kuulu lentoja.
      mutta itse olen ollut finnmatkojen kautta.Ja tälläkin palstalla on paljon tietoja jos hiukan katsotte noita vanhoja postauksia.Kaikilta saarilta pääsee retkille,snorklaamaan ja muutakin.Sukelluskeskus on kyllä joka ikisellä saarella.Spa on.Mutta saarelta ei voi lähteä toiselle saarelle noin vaan.1 ainut saari mistä (minä tiedä,koska olen ollut siellä)voi lähteä toiselle saarelle on Holiday Island Resort,Ari Atollilla on.Ja syy miksi pääsee veneellä maksutta Sun islandille on se että Holidayllä EI ole uimaallasta..On 10 minsan venematkan päässä.Tämä on paratiisi mutta jos on rauhaton sielu ja pitää olla koko ajan virikkeitä niin ehkä olisi paras valikoida toinen kohde.On ihmisestä kiinni,minulle tämä on paratiisi maan päällä :)

      • Niin ja Frankfurtin kautta pääsee Condorin lennoilla.Ouitar Airwayskin liikennöi Frankfurtista Dohan kautta Maleen.


      • aurinkoa rakastava
        merituuli02 kirjoitti:

        Niin ja Frankfurtin kautta pääsee Condorin lennoilla.Ouitar Airwayskin liikennöi Frankfurtista Dohan kautta Maleen.

        Joo katsoin finnmatkojen lentoreittejä ja bongasin tuon hki-frankfurt ja sieltä Condorilla suoraan Malelle. Lentojen hinnathan tässä ei päätä huimaa, mutta asumisen hinnat ovat melko kalliit :)


      • aurinkoa rakastava

        Kiitos vastauksesta :) Minkä hintaisia nuo sukellukset mahtavat suurin piirtein olla? Entä ylipäänsä retket? Vielä kun ymmärtäisi mille atolille kantsii mennä... ;)


      • aurinkoa rakastava
        aurinkoa rakastava kirjoitti:

        Joo katsoin finnmatkojen lentoreittejä ja bongasin tuon hki-frankfurt ja sieltä Condorilla suoraan Malelle. Lentojen hinnathan tässä ei päätä huimaa, mutta asumisen hinnat ovat melko kalliit :)

        Niin ja piti kysäistä vielä sitä, että jos päätyy omatoimimatkailuun, niin miten tuo kuljetus lentokentältä omalle saarelle tapahtuu? Siis mistä vesitasolennot varataan? Jotkut hotellit tarjoavat palvelua, mutta esim. Agodan ja Booking Comin kautta en löytänyt tietoa kyseisestä asiasta...


      • Mehikko10

        Hei. OLimme helmi-maaliskuussa Kuramathi hotellissa ja meillä kaikki juomat jääkaapissa kuului all inclusiveen,3-4 eri limpparia ja vettä 3 pulloa. Ja todellakin malediivit on paratiisi..


      • Mehikko10 kirjoitti:

        Hei. OLimme helmi-maaliskuussa Kuramathi hotellissa ja meillä kaikki juomat jääkaapissa kuului all inclusiveen,3-4 eri limpparia ja vettä 3 pulloa. Ja todellakin malediivit on paratiisi..

        Kiva kuulla :)


    • Moi. Tuossa > How To Book Your Seaplane Transfer
      If you’ve already booked your holidays in the Maldives and haven’t chosen the seaplane option, it’s not too late to change your mind. Once you arrive at Malé you can ask about the seaplane transfers at the respective desks of the Maldivian Air Taxi and Trans Maldivian Airways. The services are largely identical, with both flying DHC-6 Twin Otter seaplanes that take around 10 passengers.Mutta jos lähdette,tilatkaa seaplane etukäteen,muuten saattaa olla että saatte odottaa tosi kauan,koska niillä on kaikki koneet (2 eri yhtiötä)koko ajan ilmassa.

      Ja linkki sivulle >http://www.the-complete-maldives-holiday-guide.com/Maldives-seaplane.html

      Tuollakin sivulla on paljon mitä pitää tietää.Tossa mun ekassa postauksessa on kaikki ne saaret mihin voi mennä.Katsokaa ne.En tiedä sukellushinnoista mitään,mutta ei ole halpaa lystiä.Normi retket on 20-50 dollaria retki,riippuu mitä ne ovat.>http://www.maldives.com/

      • aurinkoa rakastava

        Kiitos tiedoista. Selailin eilen noita sivuja, mutta en löytänyt linkkiä, josta olisi voinut katsoa seaplanen hintoja tai tehdä varauksia. Ainoastaan yhteytiedot (puhelinnumero ja sähköpostiosoitteen) löysin. Tuon lennon Male- lomasaari hinta on varmaankin edullisempi itse järjestettynä kuin hotellin palveluna otettuna?


    • Hei.If you didn’t already know, most holidays automatically come with a speedboat transfer to your island resort - unless of course the island can only be accessed by seaplanes.

      If your Maldives vacation doesn’t come with a seaplane transfer then you can always ask your travel agent about the seaplane transfer option when you book your holiday – transfers by seaplane will always cost extra from around $100 per person even if you have chosen an all inclusive holiday to the Maldives.

      Eli jos olet matkatoimiston kautta tilannut matkan se vesitaso makssa silloin 100 dollaria.En löytänyt sitä tietoa mitä haluat,eli itse yilaat.Mutta muistaisin että olen lukenut tuonsta että olisi yli 300 dollaria...No minä olen ollut Holiday Island Resortissa joten voin sanoa että itse tilattuna omatoimi matka lennot tulee kalliimaksi.Googlettamalla löytyy,mutta tässä on linkki niin mene katsomaan hintoja > http://www.booking.com/hotel/mv/holiday-island-resort.en.html

      • aurinkoa rakastava

        Kiitos, nyt riittää tutkailtavaa :)


    • aurinkoa rakastava

      Näyttää tosiaan siltä, että valmismatkoilla matka tulisi halvemmaksi. Harmittaa vain nuo lennot, kun meno- ja/tai paluuumatkat kestävät 20 h. Omatoimimatkassa lennot olisivat inhimillisemmät...

      • Malelle 2014

        Turkish Airlines lentää Hki-Istanbul-Male ja lentoaika mennen tulleen 14-15 tuntia. Condoriin verrattuna hinnat ovat edullisemmat, ainakin meidän tapauksessa näin oli.


      • Malelle 2014
        Malelle 2014 kirjoitti:

        Turkish Airlines lentää Hki-Istanbul-Male ja lentoaika mennen tulleen 14-15 tuntia. Condoriin verrattuna hinnat ovat edullisemmat, ainakin meidän tapauksessa näin oli.

        Ja räätälöityjä matkojahan tekee useampi toimisto Suomessa, ei tarvitse tyytyä "pakettiin".


    • Kiitos tiedosta,tarkastin ton Turkish Airlinesin ja kivasti pääsee hesasta istanbulin kautta maleen.Ja on halvempaa hitusen kun condorilla..kun pääsee hesasta Kiitos.Tuossa on jo suunnittelut menossa ensi vuodelle.

      • once in lifetime

        Me olemme lähdössä 28.6. Malediiveille ;) , Häme-Matkat järjesti matkan: Helsinki-Istanbul-Male Turkish Airlinesilla,, 10 pv perillä, takaisin tullessa jäädään 3 päiväksi Istanbuliin... joka mielenosoitusten takia hieman jännittää, mutta on hyvä tilaisuus nähdä nyt myös se, ainakin vanhan kaupungin puoli.
        Hinnat matkalle ovat (10 pv Malediiveillä, all inclusive Istanbul) aika paljonkin edullisemmat kuin isomman toimiston järjestämänä.
        Odotukset korkealla ja kun lukee kommentteja, on Malediivit loistava paikka..


    • Ihanaa! :) Nauttikaa ja kertokaa sitten kuinka oli.Hämeen matkat siis.

      • once in lifetime

        Matkatoimisto oli Häme-Matkat, ja kuten alla kerroin kaikki meni nappiin, meillä oli oma opas odottamassa Malessa ja esim. takaisin tullessa kun halusimme Maleen päiväksi, hän ei päästänyt meitä yksin vaan soitti mukaan kollegansa, Alin joka lähti oppaaksi kaupungille, veloituksetta. Tosin olisi siellä päivällä lounasaikaan pärjännyt itsekseenkin, mutta kuulimme nähtävyyksien tarinat samalla =)
        Mutta esim. pahimpina ruuhka-aikoina jopa kadun ylitys on mahdotonta, kaikki 100 000 asukasta taitavat omistaa skootterin tai auton ja ovat yhtä aikaa liikkeella ;)


    • once in lifetime

      Nyt on matka Malediiveille tehty, ja olipa loistava. Istanbulissa vaihto, ei mitään ongelmia. Malessa lentokentällä on eri hotelleilla/resorteilla oma tiski josta sitten vietiin veneelle.. pieni kenttä, tiski löytyi ongelmitta. Ja se saari: se on juuri niin palmuinen valkoisella hiekalla kuin kuvissa, meri kirkas, turkoosi ja kauampana tumman sininen... aivan kuin postikortissa. Ilma 28 yöllä ja päivällä, vesi 28, koko ajan oli tuulenvire ja siksi ei ollut liian lämmin, tuulensuojassa hiki taas virtasi koko ajan=)
      AI menu oli jokaisella päivällä eri teemalla mutta aina oli mukana: kala-, vihannes- ja kanacurry, pastaa 3 eri muodossa, filepihviä (todella hyvää) .
      Kaiken kaikkiaan ruoka oli hyvää, mausteista mutta hyvää. Ötököitä ei meillä ollut lainkaan ( water bungalowissa), rantavillojen seinille kerääntyi illalla aina pieniä liskojaja en tiedä tulivatko sisälle asti.
      Paikassa oli todella siistiä, yleiset wc:t siivottiin lähes jokaisen kävijän jälkeen, huoneet päivittäin.
      Terassiltamme näimme 4 haita ( suurin n 150 m) ja rauskuja enemmänkin.
      Korallit ei ole niin värikkäitä kuin esim. Punaisessa meressä mutta kaunista siellä veden alla oli.
      Takaisin tullessa olimme päivän Malessa joka oli ruuhkainen ja korkeista taloista johtuen paikka paikoin synkkä ( 6,5 neliökilometria ja 100-120 000) asukasta. Ei mikään sykähdyttävä kokemus..
      3 pv Istanbulissa meni nopeasti, kuuma oli ja hotellin sijainti loistava, 2 korttelia Sinisestä Moskeijasta ja Hagia Sofiasta. Olimme perillä aamulla 6.30 hotellilla ja saimme huoneen heti ja aamupalankin vielä vaikka ei olisi kuulunut.

      Turkish airlines. todella hyvä ruoka, alkoholia oli tarjolla halukkaille mennen tullen lyhyellä (3,5 t) ja pitkällä lennolla ( n 8 t). Yölennolla oli kaiklle valmiina "pussukat" jossa oli sukat, hammasharja, -tahna, korvatulpat ja huulivoide(?). Lentokentillä kaikki sujui loistavasti, turvatarkastuksia oli jatkuvasti mutta hyvähän se vain on.

      Kaiken kaikkiaan joka euron arvoinen reissu=)

      • SophieM

        Missä siis olitte malediiveissa?? Mikä hotelli? Kuulostaa tosi hyvältä! Oltais ite kans menossa tammikuussa mut ei mitään tietoa minne sinne!!


      • once in lifetime
        SophieM kirjoitti:

        Missä siis olitte malediiveissa?? Mikä hotelli? Kuulostaa tosi hyvältä! Oltais ite kans menossa tammikuussa mut ei mitään tietoa minne sinne!!

        Olimme Adaaran Club Rannalhissa, South Atol Malessa, pienen pieni saari jossa kuitenkaan meillä ei aika käynyt pitkäksi. Lähdimme ajatuksena levätä ja sitä teimme : aurinkoa omalla terassilla tai snorklaten rannan läheisyydessä
        Henkilökunta ystävällistä ja meno rauhallista. Saarella toki oli mahdollisuus retkiin paikallisten saareen, kauemmas koralleja katselemaan, sukeltamaan, pääkaupunkiin Maleen, kalastus jne retkiä. Ja löytyi myös spa-hoitola.


    • Hienoa kuulla :).Kerro hiukan,kuinka iso tuo Istanbulin kenttä oli,koneen vaihtoahan teillä siellä oli.Hankalaa ??Pitkät etäisyydet? ?.Katsoin että ei tarvinnut terminaalia vaihtaa.Itse menen ensi vuonna vaihteeksi muualle mutta kyllä Malediivit on edelleenkin 1 paikka.Ja sinne palaan ehkä 2015.

      • once in lifetime

        Vaihtoaika mennessä oli 4 t, ja ei ollut lainkaan hankalaa, välimatka vaihdossa porttien välillä ei ollut pitkä (olisikohan ollut joku 5 min) ja opasteet hyvät. Kenttä itsessään on iso. Ihmisiä keskellä yötäkin paljon mutta ei ongelmaa päästä syömään/juomaan. Olimme paluumatkalla 3 pv Istanbulissa ja kotiinlähtiessä olimme keskellä päivää kentällä ja silloin olivat ravintolat täysiä, pienen odotuksen jälkeen pääsi. Mutta check in ja turvatarkastukset jne. kaikki sujui hyvin, check in jonottamatta ja turvatarkastuksiinkin vain muutaman henkilön jono. Niitä vain oli niin monta pistettä ettei jonoja juuri päässyt kertymään.


      • once in lifetime kirjoitti:

        Vaihtoaika mennessä oli 4 t, ja ei ollut lainkaan hankalaa, välimatka vaihdossa porttien välillä ei ollut pitkä (olisikohan ollut joku 5 min) ja opasteet hyvät. Kenttä itsessään on iso. Ihmisiä keskellä yötäkin paljon mutta ei ongelmaa päästä syömään/juomaan. Olimme paluumatkalla 3 pv Istanbulissa ja kotiinlähtiessä olimme keskellä päivää kentällä ja silloin olivat ravintolat täysiä, pienen odotuksen jälkeen pääsi. Mutta check in ja turvatarkastukset jne. kaikki sujui hyvin, check in jonottamatta ja turvatarkastuksiinkin vain muutaman henkilön jono. Niitä vain oli niin monta pistettä ettei jonoja juuri päässyt kertymään.

        Kiitos tiedosta :)


    • Paratiisilomailia

      Ollaan oltu pari kertaa kuredulla ja on todella paikka jossa saa olla LOMALLA jos niin haluaa. Olemme käyttäneet Helin-matkat toimistoa ja olemme olleet tosi tyytyväisiä matkan järjestelyihin. Matkahan on omatoimi matka mutta hienosti on kaikki toiminut Malessa oppaat hoitivat jatkolennolle joka on varmaan yksi hienoimmista lennoista ikinä! Vesitasokone ja lento kestää n.45 min todella hienoja maisemia atollien yllä. Emme käytä alkoholia joten puolihoito riittää mainiosti. Ruoat Kuredulla todella huippuluokkaa, ainakin siinä ravintolassa jota käytimme eikä lopu kesken. Upea snorklausmahdollisuudet heti rannasta. Sukeltamaankin pääse ja erilaisille retkille vaikka yöksi Robinson Grusoin tavoin yksinäiselle saarelle. Upea paikka todenäköiseesti olemme menossa taas ensi talvena Kuredulle ! Menemine pikkaisen rasittava mutta sen kyllä kestää ilomieli kun tietää mikä odottaa perillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3694
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3358
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2438
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1420
    Aihe