Mari G-R. Rahat on olemassa

Omaani hoitelen

"Mi­hin hy­vin­voin­ti­val­tiom­me on me­nos­sa? Koh­den­ne­taan­ko ve­ro­va­rat oi­kein? Nyt ke­rä­tään kan­sa­lai­sil­ta tal­koil­la 30 mil­joo­naa eu­roa ja yri­tyk­sil­tä vie­lä enem­män uu­den las­ten­sai­raa­lan ra­ken­ta­mi­sek­si Hel­sin­kiin. Toi­saal­ta Yleis­ra­dio ra­hoi­te­taan kor­va­mer­ki­tyil­lä ve­ro­va­roil­la ja val­tio li­sää omis­tus­taan Tal­vi­vaa­ras­sa.
Edus­kun­nan re­mont­tiin pan­naan 100–200 mil­joo­naa ve­ron­mak­sa­jien ra­haa. Mik­sei si­tä ke­rä­tä tal­koil­la ja ra­ken­ne­ta las­ten­sai­raa­laa ve­ro­va­roil­la?
On help­po ym­mär­tää, et­tä yh­tei­sil­lä va­roil­la yl­lä­pi­de­tään en­si­si­jai­ses­ti sel­lai­set ydin­toi­min­not ku­ten po­lii­si, ar­mei­ja ja oi­keus­lai­tos se­kä vas­ta­taan sai­raan­hoi­dos­ta ja kou­lu­tuk­ses­ta. Tä­män jäl­keen tär­keys­jär­jes­tyk­ses­sä tu­le­vat muut hy­vät asiat, joi­hin meil­lä on nii­hin­kin riit­tä­nyt ra­haa. Mik­si tä­tä hy­vää tär­keys­jär­jes­tys­tä mur­re­taan eri­tyi­ses­ti sai­raan­hoi­dos­sa?
En osal­lis­tu las­ten­sai­raa­lan ke­räyk­seen, mut­ta hy­väk­syn sen, et­tä mi­nul­ta ke­rä­tyis­tä ve­ro­va­rois­ta osoi­te­taan sin­ne ra­hoi­tus­ta.
Kan­na­tan myös Ter­vey­den- ja hy­vin­voin­nin lai­tok­sen pää­joh­ta­jan Pek­ka Pus­kan mai­nit­se­maa eh­do­tus­ta, et­tä yk­si­tyi­sel­tä sai­raan­hoi­dol­ta pois­tet­tai­siin Ke­la-kor­vauk­set. Siel­tä saa­tai­siin jul­ki­seen sai­raan­hoi­toon lä­hes 300 mil­joo­naa eu­roa, jo­ka on yk­si­tyi­sen lää­kä­ri­ase­man edus­ta­jan­kin mie­les­tä heil­le pik­ku­ra­ha.
Juk­ka Hir­ve­lä
Hel­sin­ki"

"" Siel­tä saa­tai­siin jul­ki­seen sai­raan­hoi­toon lä­hes 300 mil­joo­naa eu­roa, jo­ka on yk­si­tyi­sen lää­kä­ri­ase­man edus­ta­jan­kin mie­les­tä heil­le pik­ku­ra­ha.""

Omaishoitajien liiton hallituksen puheenjohtaja Anneli Kiljunen SDP mainitsi viime viikolla, että omaishoitajat säästävät yli miljardi euroa yhteikunnan verovaroja.

Tule Maria nyt ihan omana itsenäsi ja kerro meille omaishoitajille, että mikä oli se todellinen syy, kun torppasit omaishoidon palkkion Kelalta?

Oliko syy Liisa Hyssälässä, koka on Kelan pääjohtaja ( Suomen Keskusta )?

Olet julkisesti kertonut, että annoit alkoholisoituneelle isällesi hänen juopottelunsa anteeksi.

Miksi rankaiset meitä omaishoitajia, jotka olemme tämän hyvinvointivaltiomme sodan jälkeen rakentaneet?

Tiedän, ettet vastaa ja toivon, että Jutta aloittaa ministerikierrätyksen juuri Sinusta, arvoisa peruspalveluministeri.

3

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uupunut ihminen-

      Kummallista että inhimillisintä ja edullisinta hoitomuotoa ei arvosteta lainkaan päättäjien keskuudessa.
      Hoitaahan ne kuitenkin, taitaa heidän mielipiteensä olla.
      Olen hoitanut halvaantunutta miestäni vuosikausia, hoidan myös yli yhdeksänkymmentä vuotiasta äitiäni. Loppua ei ole näkyvissä, varmaan sitten kun pimahdan tai kuolen.
      Omaishoitajien pitäisi saada lisää vapaapäiviä!!

    • hoitaja8

      Sinä uupunut ihminen,kunnan on järjestettävä vuorohoito 1-2 viikkoa laitoksessa ja kesälomakin kuukausi 2viikkoa kerrallaan.tietysti siitä ylimääräisestä ajasta ei saa hoidon korvausta.Korvaus on niin pieni että sille ei kannata rakentaa mitään.Täytyy pitää itsekin puolensa,kukaan ei sulle tule tarjoamaan etuja.

      • Omaani hoitelen

        "Korvaus on niin pieni että sille ei kannata rakentaa mitään."

        Minun mielestäni tuo omaishoidon tuki pitäisi olla "puhtaana käteen". Veronmaksun aika tulee silloin, kun omaishoitaja menee Siwasta hakemaan B-luokan lenkkimakkaran. Ja se vero nousi juuri alkuvuodesta, kun Jutta Urpilainen "hoksasi" korottaa inhoamaansa "tasaveroa" = alv:a.

        Ja suurin osa omaishoitajistahan ei saa sentin hyrrääkään, koska SDP:llä on siinä sormensa pelissä. Ei edes Guzeninan vaihto Kiljuseen muuta mitään. Jos Jutta nyt yleensä äänikuningatartaan uskaltaa kiertoon laittaa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1747
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1746
    7. 121
      1712
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe