näkösuoja-aita

rivitalo2

Hei,

Osaisko kukaan neuvoa, että mistä voisi tilata aidan rivitalon etupihalle? En siis tarkoita mitään koko pihan leveyttä vaativaa aitaa vaan etupihallamme on sellainen laatoitusalue, jonka eteen haluaisin jonkun näkösuojan. Tiedän, että joku kasvikin ajaa saman asian, mutta haluan aidan ja mielellään sellaisen joka olisi omilla jaloillaan seisova, jonka voisi tarvittaessa ottaa mukaan muuttaessa pois.

10

5674

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mikäs tuossa...

      No ei ne aidat maksa paljon ja semmoisen voi tilata tilaustöinnäkin edullisesti. Suomi täynnä firmoja jotka myy ja asentaa niitä. Googlettamalla selviää. Suurempi ongelma mikäli edes ongelma että tuommoiseebn asiaan joudut kyllä pyytämään talonyhtiön hallitukselta lupa. Mitään rakeenteellisia muutoksia ei tehdä ilman talonyhtiön lupaa. Tuskinpa se luvan saaminen mikään ongelma ole jos perustelet aidan tarvetta hyvin. Kannattaa silti pyytää hyväksyntä ettei jälkeenpäin tarvitse riidellä....

    • y ug ouyg oyuä

      Jep.

      Kiinteitä ei saa asentaa ihan helpolla, pitääpi olla rakennuslupa, että sermi ei varmaankaan häiritse kuin uteliaita naapureita. Mainitse ohimennen jollekin hallituksen jäsenelle, että olet aatellut laittaa sermin...

      KVG, rautakauppoja ja sen sellaisia. Kevyitä aitoja saa edullisesti, niihin helppo naulata laudat alas, että pysyy pystössä.

    • alkup.

      Tässä meidän pihassa usealla naapurilla näkösuoja-aita. Ja tarkoitus ei ole mitään kiinteätä asentaakaan, vaan kuten kirjoitin, niin omilla jaloillaan seisovaa mieluiten.

    • eräs toinen aituri

      Samanlaista minäkin olen suunnitellut ja aion sen räpeltää omin sormin. Suunnitelma jo valmiin ja varmasti toimii.

    • ....,,,,

      Meillä on tehty yhtiökokouksessa päätös, ettei etupihan, siis julkisivun puolelle, saa rakentaa mitään. Esim. Ilmalämpöpumppu on asennettava omalle takapihalle.

      • Rakentavaa

        Talossa on monta julkisivua - ainoa js ei ole se, josta mennään sisään....


      • ljgv 9å7u hnk i12

        Ei oikeastaan yhtiökokouksenkaan asia.

        Asian päättää kunta/kaupunki. Julkisivulautakunta. Mitä tahansa ei saa mennä rakentelemaan. Asiaan vaikuttaa kylläkin yhtiön hallinnanjako soppari. Jos joku alue on taloyhtiön hallinnassa, siihen ei saa tehdä omin päin mitään.

        Meillä isohko rivariyhtiö. Systeemi ihan hauska, paraatipuoli, siis mikä näkyy ulospäin, on asukkaitten pihoja. Kaikilla erilaiset, tottakai. Mutta aidat on määrätty tietynlaisiksi ja kaupunkikin tehnyt katselmuksen. On valokatoksia, ei ole valokatoksia, on puita, on kiveä, on koko piha puuterassina. Ei kuulu kenellekään, koska ei näy julkisivussa, Paitsi valokatteet, niille kaupungin siunaus, saa olla, jos on, ei ole kielletty laittamasta, ei tosin päätetty laittaakkaan. Rakennusluvat on taloyhtiö hommannut aina tarvittaessa.

        Sama sisäänkäynneissä. Jokaisella laisensa. Joillain kiviraput, joillain puuportaat, joillain terassit, joillain vanha saunajakkara :D Mutta se on osakkaan hallinnassa, ei ole erillistä hallinnonjako sopimusta, sisäänkäynnin tekeminen asukkaan asia, samaten kunnossapito. Julkisivulautakunnalle asia passaa, suurin osa sisäänkäynneistä sisäpihan puolella aina, ei haittaa ketään, mitä siellä on, kunhan on siisti.

        Voi olla erikoisuus, mutta toi on yks asia, minkä takia meillä on ok- meininki joissain asioissa yhtiön sisälläkin.Tämä on aina ollut näin (rv -78) ja alkaa kuulumaan aikansa klassikoihin. Noissa uudemmissa yhtiöissä on paljon tiukempaa, kokouksessa pitää suurinpiirtein päättää, mitä kukkia saa penkkiinsä istuttaa.

        Mutta taloyhtiö ei siis ole ainoa, millä asioihin sanomista. On lakeja ja määräyksiä, yhtiön järjestyssääntö ei kävele koskaan niitten yli. Met ei olla mikään suojelualua, mutta arkkitehtuurillisesti merkittävä asuntoosakeyhtiö kuitenkin, meillä eräänlaisia "erivapauksia". Kaikki kiinni lähinnä rakennustarkastajasta ja julkisivulautakunnan mielipiteestä, vähemmän yhtiön kannasta. Ja yhtiön kanta omanlaiseen pieneen laitteluun on aina ollut positiivinen.

        Laitan linkin yhtiöstä löytyviin kuviin. Meitin talot siis on net kakskerroksiset tavallisen näköiset rivarit, ja tietenkin meitin kääntöpaikka, jonka viemäri ei ole ikinä toiminut :DDDD.


      • "Mutta se on osakkaan hallinnassa, ei ole erillistä hallinnonjako sopimusta, sisäänkäynnin tekeminen asukkaan asia, samaten kunnossapito."

        Jos teillä ei ole yhtiöjärjestyksen liitteenä karttaa josta selviää yksittäisen osakkaan hallinta-alueen rajat, niin kyseessä on yhtiön hallitsema piha-alue johon osakkaalla on pelkkä hallintaoikeus. Eli käyppä lukemassa teidän yhtiöjärjestys, elle omaa piha-aluetta mainita, niin se ei ole omaa.

        P.S. Hallinnanjakosopimuksia ei käytetä asunto-osakeyhtiöissä, vaan yhtiöjärjestys määrää osakkaiden oikeudet, vastuut ja heidän hallitsemansa tilat. Hallinnanjakosopimuksia tehdää kiinteistömuotoisissa yhteisomistustilanteissa.


    • vanapoik

      Minulla on rivitalon pätkä.Ja siinä on pieni takapiha.Kuitenkin pihoja eroittaa hyvin harva lauta aita joka ei suojaa katseilta lainkaan.Aijon laittaa aidan lisäksi,sen lähelle omille jaloilleen nätin lauta sermin osalle pihaa jossa pidän penkkiä ja pientä pöytää.
      Saas nähdä kuka sen voi kieltää.Onhan muilla pihoilla vaikka mitä,keinuja sekä katoksia,jotka ei ainakaan minua häiritse,Mutta kyllä näkyy eukot kyttäävän jos vähänkin pihalla liikku, ovet aukeaa ja verhot heiluu.Mutta sellaistahan se kaupunki elämä on vaikka rivitalossakin.Joka ei ihan huono muoto asua olekaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      138
      10080
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2924
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      188
      2727
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      24
      2087
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      16
      1852
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1669
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1546
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe