Kelan käsittelyajat

JonPep

Mikä lie nykyään Kelan käsittelyaika työmarkkinatuen ensimmäiselle hakemukselle?

Hain seitsemän viikkoa sitten tuet ensimmäisille kahdelle viikolle ja vieläkään ei ole tullut päätöstä.
Yksi vaivainen liite piti lähettää, lähetin sen ja tietysti Kela "hukkasi" sen ja jouduin lähettämään virkailijalle uuden. Siitä on nyt kuukausi eikä mitään tapahdu.

Soitin tänään Kelan palvelunumeroon ja siellä joku Einstein kertoi minulle että hakemus on rekisteröity mutta ei vielä ratkaistu. Nämä tiedot osaan kyllä ihan itse lukea netistä.

Harmittaa ja suututtaa kun nyt on myös jatkohakemuksen 7 viikon tuet rästissä ja sitä en uskalla lähettää ennenkuin eka on virallisesti ratkaistu.

8

1917

  Vastaukset

  • Mulla kesti 3-4 viikkoa. Muista että siinä on kahden viiikon omavastuu, jos olet ammattikoulusta valmistunut. Lukiosta se omavastuu on 6kk. Omavastuun jälkeen saa vasta hakea tukea. Siinä kesti se 3-4 viikkoa. Kai sä olet työkkärissä ensin käynyt.
   En sitten tiedä miten omavastuu menee, jos on työelämästä jäänyt työttämäksi

  • Omalla kohdallani omavastuuaika on viikko. Työmarkkinatuen enimmäinen maksujakso on 2 viikkoa, ja tähän sisältyy kyseinen omavastuuviikko.
   Ilmeisesti Kelan käsittelyaikalistassa on virhe, sana "viikko" pitäisi korvata sanalla "kuukausi".
   Kiusa se on pienikin kiusa.

  • Ilmoittauduin työttömäksi tammikuun alussa. Niiden piti ensin hankkia työvoimapoliittinen lausunto. Se lopulta saatiin, myönteisenä, tämän vkon tiistaina. Kelaan se oli näköjään saapunut seuraavana päivänä, siis eilen.

   Tällä välin pistin jo Kelaan ilmoituksen työttömyysajasta siinä vaiheessa kun oli kulunut 4 vkoa siitä ilmoittautumsesta sekä postitin niiden haluaman liitteen. En tiedä, mitä minun vielä pitäisi sinne lähettää. Käsittääkseni olen tehnyt oman osuuteni. Mitä todennäköisimmin kyseessä on työmarkkinatuki, ei pväraha.

   Kauankohan kestää, ennen kuin rahaa tulee tilille edes jonkinlainen summa?

   Jos maksu tulee maaliskuun alussa, on niillä siinä vaiheessa rästissä jo pari kuukautta maksamista. Tuleeko silti joku kahden vkon kakku ja mahdollisesti miinus omavastuu? Pistävätkö ne sen jälkeen automaattisesti maksuun sen loppuosan ilmoittamastani työttömysajasta?

   Huoh.

  • ei tule maksuun automaattisesti, laitat heti päätöksen saatuasi siinä mukana tulevat ilmoitus osaset.
   Itse sain kahden viikon sisään neljät korvaukset, kelalla kesti hieman käsitella yli 10vko!

   • PAITSI jos olet hakenut toimeentulotukea tuolta odotusajalta, niin kaikki takautuvasti tulevat työtönrahat menee sossuun!!!!!


  • Laitoin lokakuun puolessa välissä hakemuksen kelaan ja liitteet myös netin kautta.
   Vieläkään ei ole tullut mitään päätöstä. :(
   Omissa tiedoissa kun käy kattoon niin lukee vaan et käsiteltävänä.
   Hienoo kun ois pitänyt vuokrakin maksaa eilen eikä oo yhtään rahaa eikä tiedä koska sitä saa tuolta.

   Niin tää siis tampereen kelassa.

  • kannattaa käydä työkkäris ja kelassa kysymässä puuttuuko jotain tietoja

  • Pitäis mennä tyhjä kaljakori kädessä tai olla pakolainen niin kyllä silloin löytyy rahaa vaikka kuinka paljon mutta jos olet vähänkään REHELLISESTI yrittävä ja pyydät avustusta hetkellisesti niin PIDETÄÄN IHAN PILKKANA.
   Täysin Perseeastä koko touhu

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia yllättävää itki nikon oven takana

   https://www.seiska.fi/Uutiset/Totuus-kohuparin-eropommista-Sofia-Belorf-tunki-Niko-Ranta-ahon-kotiin-mustasukkainen Ei hyvää päivää!!!!!!!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   303
   13508
  2. Stefu ylireakoi

   Stefulla on kyllä tosi huono itsetunto tai on tosi epäileväinen luonne jos sen takia jätti Sofian että tää kävi Nikon ovella. Sofian tavaroita vielä N
   Kotimaiset julkkisjuorut
   116
   4830