SBY:n pentuvälitys -lista kauhistuttaa!

Minna O.

Kyllä taas pistää miettimään, että mitä nämä kasvattajat ajattelee yhdistelmiä päättäessään.

Tällä hetkellä listalla 2x tiheä pennutus, SP3 -selkäinen emä ja emä, jolta kuuluu sivuääni.

Kyllä rodun nykyisellä terveydentilalla pitäis yrittää vähän paremmin.

33

562

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ?????

      Tätä se on todelliset kasvattajat!!! Ei ajatella yhtään omaa napaa pidemmälle...

    • Huolestunut.

      Ainahan saa toivoa, mutta toivoisin silti, että pennun etsijät olis sen verran valveutuneita, etteivät tukisi tämmöistä toimintaa. Ihan kamalaa!

    • tollai toi

      Ei kannata ostaa boksua Suomesta. Täällä tuotetaan vain sontaa.
      Minäkin etsin yli 2 vuotta, eikä yhtään kunnon pentuetta sinä aikana. Sitten ostin ulkomailta.

      Tietysti se on vähän siitäkin kiinni, mihin asetat laaturajasi.

      • Tällei tää

        Et ole osannut etsiä oikeista paikoista... Tietysti jos haluaa vain kauniin ei tervettä niin eihän sitä löydy!


      • adgj81
        Tällei tää kirjoitti:

        Et ole osannut etsiä oikeista paikoista... Tietysti jos haluaa vain kauniin ei tervettä niin eihän sitä löydy!

        Kun ei yhtään, Suomessa ei ainoatakaan pentuetta josta huolisin pennun.


      • Muu-alta...
        adgj81 kirjoitti:

        Kun ei yhtään, Suomessa ei ainoatakaan pentuetta josta huolisin pennun.

        No niin, mutta mites luotat ulkomaiseen tulokseen?
        Jos olet joskus katsonut, niin sielähän ei muita olekaan kuin puhdasselkäisiä ja A lonkkaisia koiria ja sitten kun niitä "terveitä" koiria käytetään täälä, ni kas kummaa, pennut ei olekaan terveitä, vaikka emällä ois SP0 tai 1.
        Ja kuten varmaan tiedät(?), niin suomessa syynätään selät ihan viimeisen päälle!!
        :D


    • Minna O.

      Kai terveyden luulis olevan ykkösseikka kenelle tahansa..? Eikä mulla kävis mielen vieressäkään ostaa pentua kasvattajalta, joka käyttää jalostuksessa sairaita koiria.

    • uj67

      Lukaiskaapa tuolta vähän tietoa ennen kuin alatte huutamaan siitä liian tiheästä pennutuksesta! tietysti jos narttu ei selkeästi ole vielä palautunut edellisestä pentueesta niin tuolloin pitäisi jättää väliin.
      http://www.kennelliitto.fi/FI/kennelliitto/uutiset/2009/20081219_uusikoirarekisteri.htm

      Koiran selän käyttö on sidonnainen toisen puoliskon selkään samoin kuin lonkissa,toisella tasataan toista.. tosin selkiä tutkittaessa ei ole todettu samanlaista periyttävyyttä kuin lonkissa.. ja jos noin kiinnostaa niin kysäiskääpä kasvattajalta mikä siellä selässä on vialla? luupiikki,silloittuma ym.ym ja missä kohtaa selkää?
      eikä se autuaammaksi tee ulkomailta ostaa (sieltäkin on yksi ollut).. kuten varmaan tiesittekin,ulkomailla kuvataan yleensä vaan selän keskiosa kun taas suomessa koko selkä ja yleisimmin koirille vaivaa aih.ongelmat ovat 1-3 nikamien alueella,joten kuinka todellisia nuo ulkomaiset selät ovat!?
      toiset "selkäviat" eivät vaikuta elämänlaatuun millään lailla,kun toisista taas tulee tod.näköisesti suuria ongelmia.
      Kasvattajilla on myös ulkomailla hyvin eri tasoisia pentueita ihan samalla kasvattajallakin.. hekin kokeilevat joskus niitä mitä te miellätte ns."riski" yhdistelmiksi katsoakseen jos siitä tulevaisuudessa saisi jotain parempaa.

      Tietysti rankkausta kannattaa tehdä.. suomessa on tiettyjä kasvattajia,joilta en itsekään ostaisi itse pentua,koska monen kanssa eroaa hyvin paljon käsite esim.siitä minkälainen bokserin luonne tulisi olla,käytetään pummpuvikaisia tai nimenomaan näitä heikolla hermorakenteella varustettuja koiria (pelkopurijat,salakavalat,pelokkaat),joita sitten kutsutaan "käyttökoiriksi".Samoin jos kasvattaja myy "käyttö" boksereita,eikä kilpailu näyttöä ole ollut useampaan vuoteen,niin kannattaisi pitää suu supussa.

      Sehän ei ole selviö,että A-lonkkaiset saa vain A-lonkkaisia jälkeläisiä.. C-lonkkainen uros voi tuottaa hyvinkin paljon A-lonkaisia,kun taas A-lonkkainen voi tuottaa paljon C:tä ja D:tä.Lonkkia pitäisi katsoa myös väh.4sukupolvea taaksepäin.. nykyäänhän on tosin suositukset noista lonkkaindekseistäkin..

      Tuon sivuäänen kanssa olen kyllä sitä mieltä,että doppler olisi kyllä pitänyt tehdä,ja jos jotain löytyy niin pois jalostuksesta.. joskus on kyllä niinkin,että sydämessä on sivuääni,mutta mitään vikaa ei löydy,vaan sydän on terve ja jostain syystä sivuääni kuuluu (tätä olen kysynyt yhdeltä suomen parhaista sydän-ja sisätautien erikois eläinlääkäriltä kun kävin omaa koiraa dopplaamassa sivuäänen takia).Meillä tosin löytyi lievä keuhkovaltimon ahtauma toiselta puoleta,jonka ei onneksi pitäisi mitään ongelmia ikinä aiheuttaa..

    • Minna O.

      Se, että tiheä pennutus on kerran sallittua, ei ainakaan minusta tee siitä silti suotavaa.

      Ja et usko miten tekis mieli laittaa jokaisella ensimmäisessä viestissä mainitun epäkohdan toteuttajalle mailia, mutta luuletko, että sieltä vastausta saisi?

    • uj67

      Minna O

      Voithan antaa ymmärtää,että olet kiinnostunut pentueesta ja ilmoittaa,että kiinnostaisi tietää miksi juuri tämä yhdistelmä ja sinua mietityttää tuo selkä/sydän ym.ja mikä siellä on vikana?asiallisella sävyllä laitettu viesti,niin luulisi kasvattajan vastaavan (jos ei mitään salattavaa).

      Itse olen ihan suoraan kysynyt kasvattajajilta viimeistään pentuja mennessä katsomaan,miksi tämä yhdistelmä ja ulkomaisista vanhemmista olevilla olen saanut nähdä vielä ne ulkomaiset RTG-kuvat (pyydettynä ja pyytämättä),koska en ihan täysin luota ulkomaisiin tutkimuksiin..
      Pennun osto on kahden kauppaa,eikä kasvattaja ole jumala.. samalla tavalla kun kasvattaja haastattelee sinua on myös sinulla oikeus haastatella kasvattajaa :)
      Aina en ole pentujen molempia vanhempia nähnyt (tietysti jos käytetty ulkomailla astutuksessa),mutta jos mahdollista niin kyselen tutuilta,jotka käyvät paljon näyttelyissä ym. "vilkaisemaan" koiraa,eli siis katsomaan miten koira käyttäytyy näyttelypaikalla ihmisten ja muiden koirien kanssa.Monet kun käyttäytyvät kotona eri tavalla kuin yleisillä paikoilla.
      Vähintään luonnetesti pitäisi olla läpäistynä,jos aikoo koiraa jalostaa ja hyvä se olisi tehdä vaikkei menisi jalostukseenkaan (omat käytän/olen käyttänyt).Eihän se luonnetesti/MH:kaan kaikkea takaa,mutta antaa jonkinlaista osviittaa (yl.katson osa-alueet enkä vain kokonais pistemäärää).

    • Minna O.

      Niin voishan sitä kirjotella "olisin kiinnostunut pennusta, mutta..." -tyyliin mut ei jotenkin inspaa. Tuskin koskaan tulen bokseria ottamaan vaikka se on haaveena ollut aina. Sivusta seuraan viikottain pentulistaa ja kasvattajia mutta en taida niin aktiivinen olla, että alan heidän valinnoistaan utelemaan. Sairas on sairas, ei se selittelemällä miksikään muutu.

    • hei haloo

      itse olen sitä mieltä että koira pystyy elämään täyttä elämää sp 3-4 selällä, mutta ilman sydäntä on helvetin vaikea elää joten vähintään doppler pitää olla tehtynä jos sivuäänikoiraa käytetään jalostukseen.

      Itsellä kokemusta niin siitä kaikilta osilta sairaasta kuin terveestäkin bokserista. Tällä hetkellä meillä majailee A/A lonkkainen ja SP0 selkäinen bokseri jonka suvussa löytyy niin sp 4 selkää kuin D/D lonkkaakin ja hyvillä mielin ostin tuon pennun kun perehdyin sukutauluihin.

      Ulkomailta saattaa vielä paskempaa kuin Suomesta, saattaa saada ihan jopa E/E lonkkaisen ja SP 4 selkäisen, joten miten se ulkomailta ostettu on parempi? Suomessa ainakin kuvat katsoo skl:n ell eikä vain joku satunnainen lääkäri joka kuvaa koiran selästä vain osan. Ulkomailla aika usein näkee A/A lonkkaista SP 0 selkäistä, mutta klun näkee kuvat itse niin totuus on ihan toinen.

    • ugh puhuinko

      Toi tiheän pennutuksen juttu pitäis ehkä myös miettiä muiltakin kanteilta. Narttu on ihan oikeasti aikuinen, sillä on ollut 2 pentuetta ja molemmissa vain yksi (1) pentu. Ei voi millään keinoin sanoa että narttua olisi liikaa rasitettu pennuttamisella.
      Minun mielestä on jalostustoimikunnan vetäjän suoranaista tyhmyyttä tässä kohden tuoda tuota esiin edes.
      Toisaalta eihän tuollaisesta nartusta kannattaisi minkäänkäänlaista pentua ottaa, kun suvun elinvoima on noin heikko. (siis minun mielestä)

      • Muu-alta

        Ei välttämättä ole nartusta kiinni, jos on vaikka siemennetty.


    • Minna O.

      Kyllä varmaan SP3/4 selkä onkin elämiseen ihan ok mut ei sitä silti jalostukseen pitäis käyttää. IMO.

    • Minna O.

      Minkäköhän takia tää toinen "tiheä pennutus" -ilmoitus on poistettu yhdistyksen sivuilta? (7kk synnytyksestä astutettu uudestaan ja pentueessa kuitenkin ollut 5 pentua.)

      Veikkaillaanko mainitaanko tiheää pennutusta enää kun pentue ilmestyy syntyneiden listalle..?

    • ljvgA

      Minna O.--rauha vetoja, mistä sä nyt kirjoitat. Koita kirjoittaa selkokielellä, jookjo.

    • j673
      • Hyväksi todettu

        Kummasti nuo käyttölinjaiset tuntuvat olevan joka rodussa silti terveempiä, ilman että pääkopassa olisi mitään vikaa... mutta ah niin, eiväthän ne olekaan niin nättejä kuin näyttikset!


      • jfhs77
        Hyväksi todettu kirjoitti:

        Kummasti nuo käyttölinjaiset tuntuvat olevan joka rodussa silti terveempiä, ilman että pääkopassa olisi mitään vikaa... mutta ah niin, eiväthän ne olekaan niin nättejä kuin näyttikset!

        Ei boksereissa ole erityisiä käyttölinjoja. Bokserien käyttö on olla seurakoira.


      • Hyväksi todettu
        jfhs77 kirjoitti:

        Ei boksereissa ole erityisiä käyttölinjoja. Bokserien käyttö on olla seurakoira.

        Kommentti koski blogikirjoituksessa, jossa valitettiin siitä, että terveyttä ei pidä jalostaa luonteen kustannuksella. Muissa roduissa on varsin pätevästi onnistuttu eriyttämään nätit&sairaat sekä fiksut&rodunomaiset, joten miksei se terveyden ylläpito onnistuisi ILMAN luonteesta tinkimistä? Ai niin, siihen pitäisi panostaakin vähän, eikä vain yhdistellä omia nättejä koiria naapurin nättien koirien kanssa...


      • uguli14
        Hyväksi todettu kirjoitti:

        Kommentti koski blogikirjoituksessa, jossa valitettiin siitä, että terveyttä ei pidä jalostaa luonteen kustannuksella. Muissa roduissa on varsin pätevästi onnistuttu eriyttämään nätit&sairaat sekä fiksut&rodunomaiset, joten miksei se terveyden ylläpito onnistuisi ILMAN luonteesta tinkimistä? Ai niin, siihen pitäisi panostaakin vähän, eikä vain yhdistellä omia nättejä koiria naapurin nättien koirien kanssa...

        Mistä saa alun tähän fiksut&rodunomaiset jalostukseen. Boksuilla valitettavasti ei ole a, terveitä verilinjoja eikä
        b, hyvän luonteen periyttäviä linjoja

        Kysymys siis kuuluu, mistä voisimme aloittaa terveiden hyvien koirien jalostus ?


      • Muu-alta
        Hyväksi todettu kirjoitti:

        Kummasti nuo käyttölinjaiset tuntuvat olevan joka rodussa silti terveempiä, ilman että pääkopassa olisi mitään vikaa... mutta ah niin, eiväthän ne olekaan niin nättejä kuin näyttikset!

        Haloo, on niitä "viallisia" ihan yhtälailla noissa käyttiksissäkin, niitä ei vaan missään näy, koska niitä ei voi käyttää.
        Ja luuletko että kovin moni pitää kotona hyperaktiivista "tekemään" opetettua koiraa millä ei mitään voi harrastaa?
        Ei, ku niille etitään tietenkin uusi rakastava koti loppuelämäksi


    • huitantutaa12

      Ei se ole kenenkään edun mukaista, jotta hirveesti törkitään toisten tekemisiä. Tekee omat jutut niin , jotta on hyvä mieli itellä ja antaa muiden tehdä omansa.
      Ei suomessa ole yhtään sellaista kasvattajaa että hänen tekemisensä olisi rodun kehityksen kannalta merkittävä.
      Siis ihan sama mitä tekevät.

      • Kunnon kasvattaja?

        Sitten tulee pettyneitä, katkeria ja vihaisia koiranomistajia, kun parhaat kaverit ja perheenjäsenet lopetetaan 4-8-vuotiaina sellaisten vikojen vuoksi, joihin ei tepsi kuin tuhansien eurojen arvoiset leikkaukset tai kasvattajien ennakoiva ammattitaito.

        Tuon asenteen takia minulta jää ja on jäänyt monta kasvattajaa pois laskuista. Jokainen piipertää omiaan omien sairaiden linjakoiriensa kanssa.


    • huitantutaa12

      Hei kunnon kasvattaja?-- multa on jäänyt kaikki suomalaiset kasvattajat pois, en osta keneltäkään. Suomalaisilla kasvattajilla ei ole sellaista jalostuslinjaa joka minua kiinnostaisi, ei yhdelläkään.
      En kuitenkaan ole stalinisti, joten tehkööt mut mitä haluaa, minä kuljen omissani.
      Ei ole minun asiani tuomita ketään, tai siis eka kiveä heittää.

      Kunnioitan muita ihmisiä ja heidän tavoitteitaansa.

    • yyyh7

      Lukekaa ,ennenkuin alatte keuhkoamaan jostain selästä.kukaan ei vielä tiedä,miten spondyloosi periytyy.Ja kyllä täällä on hyviäkin kasvattajia,se että koira tuodaan ulkomailta ei ole todellakaan mikään tae sen terveydestä.Soitelkaa,katsokaa sukuja,kysykää suoraan,älkää täällä vaahdotko.Itse katselin juuri erästä pentuetta,jonka ksvattaja mainostaa kasvattavansa terveitä koiria.Ensimmäinen kysymys herääkin,miten kukaan voi sanoa noin:) Ja pentueessa ei sitten niitä terveitä juuri ollutkaan,erilaista vikaa jokaisella.Joten se siitä.

    • semottis se7

      yyyyh yhhh7, ota rauhassa, tämä on keskustelupalsta, meillä kullakin on oikeus tuoda mielipiteitä.
      Jos joku ei haluaa ostaa suomalaisilta, siihen voi olla montakin syytä. Syy ei välttämättä ole terveys, ulkomuoto tai käyttöominaisuudet. Ehkä jotkut ovat vain kyllästyneet stalinismiin.

      Minunulle ei tule suomalaisen kasvattamaa bokseria, ei tarvitse miettiä mielyttääkö nyt sitä tai tätä.

      • yyyh7

        Ja ketäköhän sun pitäis miellyttää jos otat suomalaisen koiran? Aika naurettava ajatus.Mutta totta,ulkomailla on kenenleitä,joissa ei koiran perään kukaan kysele kun siitä on eroon päästy ja rahat saatu;) Ja pentuja tulee kuin liukuhihnalta, jotta niitä riittää sinunlaisillekin.
        Minun ei ole tarvinnut miellyttää ketään vaikka suomalaiselta ostin.Ei kasvattajakaan ahdistele eikä pakota,on iloinen kun soitan ja kerron kuulumisia tai lähetän jonkun kuvan,siinä se.lupaukset täytettiin eli koira terveystutkittiin ajallaan ja kasvattaja oli tyytyväinen kun se tehtiin.


    • oii oiii ja tuhat

      Yyyhh, yhhh7 ja vähän yli, näin meidän kesken, veikkaan että multa löytyy kotoa paremmin meriteeratusta suvusta oleva boksu. Niin ja voi kauheaa ulkomailta.

      Enkä mieti onko kasvattaja nyt ruttukuonojen-, bullenbeisserejen- tai sby:n johtokunnassa.

      Kuitenkaan sinunlaisesi stalinisti ei saa minua hiljaiseksi.

    • yyh1

      Stalinisti? Ja ihan vaan sinulle tiedoksi,ettei jotkut tittelit tee koirastasi tervettä tai hienoa...mutta aurinkoista kevättä sulle kuitenkin.

    • sekä yhdeksän hyvää

      Yhhh yhhh ja nyhkytys. Stalinismi yhdistetään usein puhekielessä suvaitsemattomuuteen, tuomitsemiseen, terroriin, henkilöpalvontaan ja vallan keskittymiseen.
      Tottakai, sinun komenttejasi voisi kuvata yksinkertaisemmin - lapsellisiksi.

      Olen liian läheltä seurannut "bokserijengin" toimintaa, ehkä liian kauan. Ehkä siksi en enää halua sekaantua niihin eri ryhmittymiin. En halua politikoida, tapella vallasta tms.
      Ei ole minun asiani jos joku haluaa boksun jolla on Spondyloosi3, taikka lonkat C tai D, samoin epilepsia tai munuaisvika. Joidenkin mielestä ne eivät ole vakavia asioita, taikka perinnöllisyyttä ei tiedetä, tunneta tai hyväksytä.
      Joku haluaa näyttelytähden tai kisavoittajan, hintaan mihin hyvänsä, no ok. En minä ole oikea ihminen tuomitsemaan muita, mutta suvaitsemattomuuden tunnistan, enkä niihin ihmisiin halua sotkeutua - - vapaehtoisesti.

      Niin ja koirani hankin sellaisilta kasvattajilta, joilla asiat ovat tasapainossa, siis minun mielestäni.

      Pidäppä hauskaa koirinesi.

    • hattukukkakin12

      Koko pentuvälityslistaa hoidetaan puutteellisesti.
      Parhaillaan listalla pentue joka "täyttää jalostustoimikunnan suositukset" vaikka emä on ensisynnyttäjä ja jalostustoimikunnan suosituksissa sanotaan.

      "Jalostuskoiran käyttöikä
      -nartulla ensimmäinen pentue 2-4 vuotiaana,"

      Lopuksi,

      "Pentueen pentuvälitystiedoissa kerrotaan miltä osin yhdistelmä täyttää/ei täytä yllä mainittuja suosituksia."

      Siis jää kysymykseksi, onko syynä tietämättömyys omista päätöksistä, väliinpitämättömyys vai hyväsisko järjestelmä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 110
      2156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      58
      2011
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1935
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1408
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1350
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1331
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe