Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vanhempien suostuttelu

Halukas vaihtari

Elikkä mun ongelmana on vanhempien suostuttelu päästämään vaihtoon. Itse tästä haaveillut jo monisen vuotta ja pari kuukautta sitten sitä rupesin vanhemmille ehdottelemaan, mutta heti sanoivat suoraan ei. Luovuttaa en todellakaan aio, koska elämäni suurin unelm, mutta olisi kiva saada joitain vinkkejä miten saada vanhemmat suostumaan tähän. Ja rahasta ei kiinni ole, kun muihinkin samanhintasiin tarpeisiinkin aina on riittänyt

6

461

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 8+8

      Millä tasolla opiskelet nyt (tai lähitulevaisuudessa)? Ehkä vanhemmiltasi olisi helpommin saatavissa tukea, jos sinulla on esittää jotain suunnitelmaa siitä, miten vaihtarivuosi hyödyttäisi nykyisiä ja mahd. jatko-opintojasi.

      Muista myös, että vaihtoon voi lähteä myöhemminkin (oletan, että olet nyt yläaste/lukioikäinen). Korkeakouluvaihto on aivan varteenotettava vaihtoehto ja silloin voit tehdä kaikki tarvittavat päätökset itsenäisesti. Toki joudut odottamaan unelmasi kanssa muutaman vuoden pidempään, mutta ei sinun kannata siitä missään nimessä luopua. Päin vastoin, tee määrätietoiseti työtä sen eteen niin joku päivä se vielä toteutuu!

    • Harkitse vielä

      Ymmärrän vanhempiasi. He ovat ehkä perehtyneet asiaan ja tietoisia näistä lukemattomista ongelmista, joita vaihto-oppilasjärjestöjen kanssa ilmenee. Varsinkin kaupallisilla järjestöillä (STS, EF) kysymyksessä on kylmä ja tunteeton bisnes, missä rahaa taotaan, käyttäen nuoria härskisti hyväksi. Vuodesta voi tulla kaikkea muuta kuin esitteissä luvatun kaltainen. Meidän nuori katui syvästi lähtöään ja totesi vuoden menneen täysin hukkaan. Ikävien kokemusten ja pettymysten myötä meni myös kymppitonni täysin kankkulan kaivoon. Kysymyksessä oli STS Kielimatkat.
      Mikäli päädyt lähtemään vaihtoon, kannattaa olla tosi tarkkana järjestön valinnassa!

      Harkitse vielä! Voit lähteä myöhemminkin ja itsenäisemmin, jolloin ei järjestö sanele mielivaltaisesti ehtoja ja uhkaile erottamisella joka käänteessä.

    • Isäntäperheen äiti

      Innostuisivatkohan vanhempasi siitä, että teille tulisi ensin kotiin ulkomainen vaihtari? Ainakin YFU etsii nyt isäntäperheitä syksyllä tuleville vaihtareille.

    • Halukas vaihtari

      Tällä hetkellä ysiluokan loppupuolella ja tarkoitus olisi lähteä lukion toisella. Mielessä on käynyt myös ruveta englanninopettajaksi tulevaisuudessa, joten matkastahan olisi enemmänkin kuin hyötyä. Ja järjestöjä olen itsenäisesti tutkiskellut ja päätynyt exploriukseen, sillä ei niinkään huonoa mainetta ole. Tottakai se olisi kiva jos tulisi kotiin vaihtari, mutta ei meiltä siihen tilaa löydy joten ei taida tulla kysymykseen tuo... Ja tosiaan yrittänyt noita etuja kertoilla, mutta aina melkein heti tulee turhautunut vastaus että älä jaksa..

    • kk . kk

      Riippuu tietty minkä tyylisiä vanhempasi ovat, että mikä keino tepsii parhaiten. Tietenkin voit laittaa heitä perustelemaan, että miksi EI? Sitten vaan varaudut kaikilla mahdollisilla hyvillä puolilla kallistamaan venettä omalle puolellesi.
      Sitten on tietty "tulen aina olemaan teille katkera, jos ette päästä vaihtoon" -valttikortti. Eli alal systemaattisesti syylistämään heitä elämän hienoimman ja opettavaisimman vuoden eväämisestä sinulta.

    • infotilaisuuteen

      Suostuttele vanhempasi YFU:n tai AFS:n infotilaisuuteen, jossa kerrotaan tarkemmin vaihtarivuodesta. Omassa perheessä on kokemusta näistä järjestöistä ja voin suositella lämpimästi molempia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2033
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe