Vauvan itkuisuus 7vk

apua äipälle

Olen lukenut, että vauvat ovat itkuisimilaan 6-8vk iässä. Onko teidän vauvat olleet? Meillä 7vk vauva ja itkenyt nyt 2vk joka päivä todella paljon väsymystään. Muuta syytä en keksi, kaikki perustarpeet huolehdittu, saa syliä, seuraa ym. En saa häntä päiväunille! Tai nukkuu minuutista noin tuntiin ja herää itkemään. Itkee silmät kiinni, yrittäen saada unta. Jos otan syliin, itku muuttuu hysteeriseksi. Tai jos taputtelen/silittelen varovasti sama juttu. Syliin voi nukahtaa hetkeksi, mutta säpsähtää hereille huutamaan. Joskus nukkuu koiranunta sitterissä kun sitä heijaa varovasti. Rintarepussa/kantoliinassa ei nuku kuin pätkiä. Vaunuissa on tähän asti nukkunut 1-2h kun käyn kävelyllä. Eilen heräsi jo kesken lenkin huutamaan. Yöt menevät hyvin klo 4-5 aamuun asti jolloin itkukätinä alkaa. Yrittää kovasti nukkua, mutta itkeskelee sen jälkeen vähän väliä. Ei nälkäänsä, ei märkää vaippaa tms. Yöunille menee 8-9 aikaan, nukahtaen aika hyvin. Miksi ihmeessä ei nuku enää päivisin? Huolettaa kovasti saako tarpeeksi unta. Maitoa menee yli litra vrk, mitenhän munuaiset kestää!? Kotona ei uskalla tehdä enää mitään kotitöitä JOS vauva on nukahtanut, koska herää pienennkin kolahdukseen. Vieressäkään ei suostu nukkumaan :( Tämä äiti on nyt huolissaan. Esikoinen ei ollut samanlainen.

9

1443

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • srhyh

      No eihän tuo ihan normaalilta kuulosta. Oletko varma, ettei vauvalla ole jokin vikana? Esimerkiksi refluksivaiva voi oireilla noinkin, että uni on todella pätkittäistä, samoin esim. allergiat.

    • apua äipälle/vauvall

      Kiitos vastauksesta. Olen miettinyt refluksia, mutta vauva ei puklaile (ei itse asiassa yhtään, outoa?), eikä oksenna.. Luin että ne olisivat refluksin oireet. Röyhtäisee todella kuuluvasti ja usein. Kylämme lastenlääkäri on aika...hmmm..osaamaton, kun kerroin hänelle allergiaepäilyistä, sanoi että koliikilta kuullostaa ja ei noin pienillä ole maitoallergiaa. Refluksista sanoi myös, että kun ei pulauttele eikä oksentele niin ei ole hänen mielestään sitä. Olen kuullut silent versiosta. Isän puolella on paljon lakt.int. ja närästystä.. Ei tämä minustakaan normaalia vauvan itkua ole ja tuo pätkäunisuus.. Käytän jekovit tippoja, cuplatonia ja NAN korviketta.

      • aderg

        Vanhan liiton lääkärit eivät tiedä refluksista paljoakaan eivätkä tunne tuota silent-muotoa. Jos vauva röyhtäilee ja nieleksii paljon, on hyvin todennäköistä, että refluksivaiva on kyseessä. Kannattaa hakeutua osaavammalle lääkärille, jos ei kylän lääkäri tiedä asioista. Meidän vauvalla on silent reflux, eikä hän pulauttele juuri koskaan eikä varsinkaan oksenna. Kuitenkin oli ihan pienenä juuri tuollainen nukkuja, parista minuutista tuntiin nukkui kerrallaan, sitten alkoi taas itku.


    • Angel8427

      Kokeile vaihtaa korviketta. meillä oli tyttö samanlainen vauvana ja kokeiltiin erilaisia korvikkeita. NAN 1 H.A todettiin sitten sopivimmaksi.

    • apua äipälle/vauvall

      Monta päivää menee, jos korvikkeen vaihdosta on apua?

      • Minn85.

        Viikon verran ainaki kannattaisi antaa samaa. Ei se vauvan suolisto siitäkään tykkää, että koko ajan vaihtaa korviketta. Meillä toimii Semper.

        Nieleskeleekö vauva, siis useasti? Sekin on silent refluxin oire. Tavaraa tulee ylös, mutta vauva nielee sen takaisin. Entä nukkuma-asento? Hieman kohollaan voi kokeilla. Meillä tuo 2kk ikäinen nyt nukkunut muutaman viikon mahallaan, vaikkei sitä suositella (nukkuma-asennoista suurin kätkytkuoleman riski kai). Mutta ei auta, muissa asennoissa ei vaan suostu nukkumaan.

        Kokeile vaihtaa Cuplaton Disflatyliin, tehoaa usein paremmin.

        Annatko muuten D-vitamiinia? Meillä se saa aikaan semmoset huutokonsertit, että oksat pois.. Ja ihan sama onko öljy- vai vesipohjanen.

        Jos mikään ei tunnu auttavan, niin sitte vaan asiantuntevammalle lääkärille.:)


    • Heinämamma

      Meille neuvolassa suosittelivat pitämään ihan reilumpaa taukoa d-vitamiinitipoista silloin, kun meidän vauva oli todella itkuinen (koliikki). Aloitin d-vitamiinin uudestaan reilun kuukauden ikäisenä (7-8 viikon ikäisenä) ja silloin ei enää ainakaan nuo tipat huudattanu. Koliikki oli tuolloin hallinnassa, kiitos vyöhyketerapian! Meillä auttoi korvikkeen vaihto runsaaseen pulautteluun, vauva oli jo kylläkin useamman kuukauden ikäinen tuolloin. Muutamassa päivässä rupes pulauttelu vähenemään. Aika nopeasti rupee vaihto vaikuttamaan, jos siitä hyötyä on. Mites maitohappobakteerit, onko olleet kokeilussa? Meillä niistä ihan verraton apu pulautteluun, vois olla apua tuohon itkuisuuteen, jos nyt mahavaivoista on kyse?

    • apua äipälle/vauvall

      Kyllä nieleskelee, välillä ilmaakin kuulostaa menevän :O Nukkuu selällään, mahallaan ei tykkää olla kuin pienen tovin. Sängyn pääty on ollut alusta asti kohotettuna toisesta päästä. Jekovit d-vitamiinia annan, devisol tuntui itkettävän enemmän.Mutta d-vitamiinia en halua jättää pois, koska se on niin tärkeää vauvoille. Täytyy hakea Disflatylia kokeeksi :) Sekä kokeilla nyt Semperiä viikon ajan. NAN 1A.H ei tuntunut muuttavan tilannetta. Soitan huomenna lastenlääkärille ja vaadin tutkimaan olisiko silent refluxia. Koska aivan en niele että pelkkää koliikkia ja että tämä nyt kuuluu ikään. Esikoinenkin tietysti itki myös, mutta oli rauhoteltavissa. Tätä vauvaa ei rauhoittelut auta. Kiitos vastanneille, lisää saa neuvoja ja vinkkejä antaa :) Nyt lähden kokeilemaan auttaisiko vaunuilu saamaan edes tunnin hyvät unet.
      Masuhierontaa on myös kokeiltu. Harmi ettei tässä pienessä kylässä ole tarjolla vyöhyketerapiaa, sitä haluaisin kokeilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      134
      1883
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe